Organizing My Closet

alexa-dagmar-koti

Organisoin vaatteeni kunnolla aina kahdesti vuodessa, kerran syksyllä ja kerran keväällä. Viime viikonloppuna otin tehtäväkseni laittaa vaatteet taas järjestykseen, ja nyt on kyllä ihana fiilis kun kaapeissa ei vallitse enää kaaos. Ajattelin että voisin ehkä innostaa joitakin teistä tällaiseen hyödylliseen puuhaan näin viikonlopun kynnyksellä, joten kokosin hiukan vinkkejä tähän postaukseen.

I always organize my closet twice a year; in the beginning of spring and in the beginning of fall. It’s the best way to keep my wardrobe in order. I just prepared my closet for the fall and winter and I thought that it would be fun to share my best tips with you guys!

alexa-dagmar3

Laitan kaapit järjestykseen poimimalla kaapista vaatteet joita en tarvitse juuri nyt. Eli vaatteet jotka haluan laittaa kiertoon ja vaatteet jotka ei sovellu tähän sesonkiin. Tässä tapauksessa siis kaikki kesävaatteet, jotka haluan laittaa yläkaappeihin odottamaan ensi kesää ja lomamatkoja.

At first I pick everything I don’t currently need from my closet. So basically the clothes that are not in the season (summer clothes) and the clothes that I’m going to donate / sell. The best way to store the summer clothes that I want to keep is to fold them into a huge plastic box. I have five boxes and that’s just enough for me and they fit perfectly to the upper closet.

alexa-dagmar-koti3

Ostin viime syksynä Clas Ohlsonilta läjän tällaisia isoja kannellisia säilytyslaatikoita, jotka on kyllä maailman parhaita. Laatikon saa pakattua täyteen kun lukitus on toimiva ja laatikoita on myös helppo pinota päällekäin. Oli kyllä parasta kaivaa laatikot yläkaapeista ja löytää sieltä vaikka mitä viime talven helmiä, jotka olin jo ehtinyt unohtamaan. Tuntuu melkein siltä kun olisi kasa uusia vaatteita, kun niitä ei ole nähnyt puoleen vuoteen.

I bought these boxes last fall from Clas Ohlson and they are the best ever. One of the best things about putting your summer clothes into a box is that they feel like new ones the next time you see them. It also gives so much space to your wardrobe and makes your mornings quicker and easier.

alexa-dagmar

Lopuksi kaapeista kaivetut syysvaatteet esille. Niin palkitsevaa nähdä tehdyn työn tulos! Ja voin sanoa että se helpottaa huomattavasti arkea, kun tangoilla roikkuu ainoastaan kuluvan sesongin vaatteet. Vinkkinä myös että esim. vähäisellä käytöllä olevat juhlavaatteet kannattaa myös kasata laatikkoon yläkaappeihin. Moni mun vaatekaapilla käyvä ihmettelee että onko mulla todellakin suunnilleen viisi vaatetta, mutta tämä on se mun salaisuus ;)

It’s so rewarding to see the summer clothes gone and the fall clothes in place. One of the greatest tips is to put your fancy party wear into boxes as well, because there’s no point having them around if you don’t use them weekly.

syksy

Jos tämä postaus nappasi, niin kirjassahan on tosiaan ihan hurjasti tämän kaltaisia vinkkejä. Toivottavasti tykkäsitte.

Tämän viikonlopun ohjelmaan kuuluu sitten noiden kiertoon laitettavien vaatteiden kuvaamista, eli kannattaa olla Zadaassa hereillä. Suunnittelen laittavani sinne paljon syysvaatteita. Loppuun on toivotettava teille toimeliasta viikonloppua! ;)

So this weekend I’m continuing fixing my closet by listing all the clothes that I’m going to donate or sell. Then I’m done for this fall and I’m all good until next spring. Then I’ll be excited when I see all the old summer dresses that I have already forgotten. Hope this was helpful! :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

28 comments

 1. Erica September 30, 2016

  Yhtään valehtelematta _rakastan_ tota puuhaa :D

  Reply
  • Alexa September 30, 2016

   Hahah ai rakastat :D xx

   Reply
 2. paula September 30, 2016

  Olen lukenut, ettei neuleita saisi säilyttää henkareilla venymisen vuoksi. Mitä mieltä olet tästä? Huomasin nimittäin, että kuvassa on juurikin neuleita henkareilla.

  Reply
  • Alexa September 30, 2016

   Kyllä mä just tollaisia paksuja mohairneuleita säilytän tossa vaaterekissä, enkä ole koskaan huomannut mitään jälkiä venymisestä :) xx

   Reply
   • VMV October 5, 2016

    Hartioista, raskaus vetää pitkässä säilytyksessä väistämättä alaspäin. Kunnon henkarit tosin auttaa.

    Reply
 3. Kate Karpina September 30, 2016

  I have exactly the same system. Twice a year I systematize wardrobe. Store in a box – a great idea! Usually I laid out unwanted clothes on shelves.

  https://inspirationkate.blogspot.ru

  Reply
  • Alexa September 30, 2016

   It’s definitely a great method to do twice a year :) xx

   Reply
 4. Mirella September 30, 2016

  Pidätkö itseäsi keskituloisena? :)

  Reply
  • Alexa September 30, 2016

   Mistä ihmeestä tämä aihe tuli nyt mieleesi? :) xx

   Reply
 5. Mari September 30, 2016

  Hei Alexa! Onko sinun kirjaa mahdollista tilata signeerauksen kanssa vielä loppuvuodesta? Ajattelin tilata sen lahjaksi ja nimmari olisi kiva yllätys!

  Reply
 6. nanette September 30, 2016

  Itse tein saman projektin muutama viikko sitten. Mulla on Ikean samankaltaisia laatikoita. Todella käteviä, varsinkin villavaatteet pysyvät varmasti hyvinä, ettei mahdolliset kodin tuholaiset pääse yllättämään.

  Ja oli ihana kaivaa juuri kaikki muhkeat villapaidat esille “ai niin, mulla on tällainenkin” ja myös “tänä syksynä en osta yhtään tämän väristä villapaitaa, ku näitä onkin 5”.

  Tällaiselle järjestelijä-ihmiselle toi on kyllä ehdottomasti parasta hommaa. :D

  Reply
  • Alexa September 30, 2016

   Joo nimenomaan, just näin! :D xx

   Reply
 7. Piia October 1, 2016

  Hei pystyykö sua löytämään jotenkin tuolta Zadaa-apista? :)

  Reply
  • Alexa October 1, 2016

   Siellä ei kai tietääkseni voi vielä etsiä käyttäjää nimen perusteella, mutta jos etsit esim. Acne -merkin tuotteita niin sieltä löytyvistä nilkkureista voit bongata mun käyttäjän ja pääset sitä kautta myymiini tuotteisiin. Vielä en oo kerennyt kuvaamaan ja lisäämään uusia juttuja mutta alkuviikon aikana! :) xx

   Reply
   • Ida October 2, 2016

    Hei ootko ehtinyt jo myymään kengät, kun en millään meinaa löytää sua zadaasta noilla koordinaateilla? :)

    Reply
    • Alexa October 2, 2016

     Oikeesti, onpa outoa! En oo kyllä myynyt :o Kokeilepa Acne Studios ? xx

     Reply
     • VMV October 3, 2016

      “Iro” löysi ainakin äsken. Kannattaa tsekkiä myös, ettei hakukriteerit rajaa esim koon mukaan haettua käyttäjää pois (tosi rasittava lagi). Itellä XS-kokoisena “ok-fit” löytää Alexan vaatteita, jos rajaa tiukempaan niin koneen tuoma anti on kapeempi.
      Hakukone tökkii, jättää välillä joitakin saman merkin vaatteita
      ihan rändömillä pois. Omia mainostaessa kantsii siis jättää useempia hakutägei.

      Meillon A sit samat cashmere-pökät SoftGoatilta :D Luulin sen ed poastauksen takia et sait ne levenevälahkeiset (jotka oli myyty loppuun), mut tästä kuvasta arvu-bongasin et ne oliki nää taka-taskulliset? :D

      Vieläkö sullon muuten Santoshin neuleita? Hoksasin firman tän blogin kautta joskus, ja haalin sit mustaa.

      Joku neule-postaus jo kaapista löytyvistä suosikeista ois ehkä kiva.


     • Alexa October 3, 2016

      Noniin loistavaa! Lisäsin tuotteita tosiaan eilen illalla ja kaikki mun tavarat menikin sitten muutamassa tunnissa :D Ihan uskomatonta! Pitää kuvailla ja lisäillä vielät tällä viikolla lisää :) Ei oo enää Santoshin neuleita, vaikka ihania nekin ovat olleet! Olen tällä hetkellä tykästynyt enemmän muhkeisiin Mohair-neuleisiin ja noita Soft Goatinkin kamoja käytän vaan kotioloissa (tai lähikaupassa haha) :D xx


     • VMV October 5, 2016

      No jos kyllästyt softgoateihisi niin mailaapa ;)


 8. ellu October 1, 2016

  oi ihana hyödyllinen postaus! pitäis varmaan tuo omakin vaatehuone järjestää, itse en hommasta niin paljon pidä :D ihanat kuvat myös tässä postauksessa niinkuin aina:)

  Reply
  • Alexa October 1, 2016

   Voi kiitos ihana! Mä ajattelin myös että ehkä jollain muullakin ois pieni syyssiivous paikallaan :D xx

   Reply
 9. Aurora October 1, 2016

  Tykkään kyllä niin sun blogista! Aivan ihanan freesi ja inspiroiva. Nyt kohti vaatekaapin järkkäystä… :)

  Reply
  • Alexa October 1, 2016

   Ihana kuulla, kiitos ja tsemppiä! :) xx

   Reply
 10. Elisa October 13, 2016

  Heippa! Onko teillä koskaan ollut kodintuholaisongelmaa? Mietin vain, kun omalle kohdalle sattui turkiskuoriaiset. Olen ihan paniikissa niiden kanssa, vaikka vasta muutama näkynyt. Kaikki vaatteet olen säilönyt juurikin tuollaisiin muovilaatikoihin turvaan. Kaveri sanoi, että Helsingissä niitä on vähän joka talossa ja vanhoissa taloissa ne ovat enempi sääntö kuin poikkeus. Kaipa niiden kanssa oppii sitten elämään..

  Reply
  • Alexa October 13, 2016

   Heippa! Ei ole kyllä osunut meidän kohdalle. Muistan että äiti joskus puhu niistä, että olisi ehkä ollut jossain lapsuudenkodissani. Mutta ne on tosiaan suht yleisiä keskustassa ja kai niihin sitten tottuu :D En valitettavasti osaa oikein auttaa! xx

   Reply
 11. Helmi October 24, 2016

  Hei! Mistä olette löytäneet kuvassa näkyvät vaatekaapin ovet? Ne ovat ihanat! :) Tuntuu, että netti on nykyään pullollaan liukuovia eikä saranallisia vaatekaapin ovia tunnu löytyvän mistään.

  Reply
  • Alexa October 24, 2016

   Ne on Nixin Silvia-kaapistot :) Ihanat! xx

   Reply