Olohuoneen työtila


Tässä pikainen katsaus olohuoneen työtilaan! Se oli kyllä nerokas idea, vaikka itse sanonkin. Vie todella vähän tilaa ja saa kaikki kaapelit piiloon.  Ja tärkeimpänä; saa jokaisen neliön hyötykäyttöön. Tämä oli kyllä niin fiksu ratkaisu, eikä käynyt edes kalliiksikaan. Sekä kaapit että taso teetettiin Virossa ja kokonaisuus maksoi n. 400€. Mielestäni oikein hyvä hinta tästä hyvästä.

Kylpyhuone on nyt suihkuseinää vaille valmis, ja sohvakin tuli tänään. Ah se sohva on niin upea! En malta odottaa että pääsen näyttämään sen teillekin. Hirveesti postattavaa, mutta mulla on ollut hieman teknisiä ongelmia täällä. Kuvat ei lataudu ollenkaan ja kaikki draftit katoaa… Joudun siis kikkailemaan vähän koodeilla ja copy+pastella, että saan postauksia ulos. Yritän kuitenkin päivitellä täällä nyt päivittäin, ja ongelma pitäisi olla viimeistään maanantaina korjattu.

Here’s just a sneak peek at my boyfriend’s working space in the living room. It was such a genius idea, I’m so proud of myself! I’m not a fan of cables (I mean, who is?), so I’m so glad we can hide all the unattractive stuff in the corner. 

I have had some technical issues lately, so that’s why I haven’t been posting every day. I have found a way though (it includes a lot of html coding and copy+pasting ), so I’ll be more active from now on. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

22 comments

 1. Susanna February 13, 2015

  Näyttää niin upealta toi työnurkkaus. Mahtava idea, täytyy muistaa jos itelle tulee joskus samanlainen tilanne vastaan :-)

  Reply
 2. :) February 13, 2015

  Vitsit miten upeaa! Tuosta Virossa teettämisestä olen kahta mieltä…..toisaalta ymmärrän hyvin koska jälki on hienoa ja hinta edullista, mutta syystä: verotus siellä on jotain aivan muuta. Siellä teettämällä ei siten tuo tämän maan yrittäjyyttä, jonka näkökulman luulisi Sinun ymmärtävän, yrittäjän tyttärenä. :) Koska mitä äitisi liikekään siinä vaiheessa tekee kun kaikki ostavat netistä tai hakevat vaikkapa lahden takaan Zarrossa myynnissä olevia esineitä, vain hieman halvemman hinnan takia.

  Tämä on jatkuva kamppailu jota itseni kanssa käyn! ;D Olen mm. vähentänyt tilaamista ulkomaisista nettikaupoista ihan vaan tämän takia kun olen tajunnut että vähäiset roposeni haluankin laittaa tähän maahan kiertoon, en jonnekin Mauille. Ostan sitten vähemmän kuin mitä edullisemmin ehkä netistä saisin. :D

  Aurinkoista kevättä uuteen kotiinne ja muutenkin tietysti! :D

  Reply
  • Alexa February 13, 2015

   Ymmärrän mitä haet takaa! Sen takia tuen myös pienyrittäjiä täällä Suomessa, etenkin paikallisia kivijalkakauppiaita. Aina tulee olemaan ihmisiä jotka ostavat netistä, se on selvää. Hinnoilla ei voi tänä päivänä kilpailla, mutta palvelulla voi. Tykkään asioida kivijalkakaupoissa elämyksen ja palvelun puolesta, ja voin luottaa myös siihen että jälkipalvelu pelaa. Samaa ei nimittäin voi sanoa nettikaupoista!

   Rempan kohdalla kilpailutettiin myös suomalaisia yrityksiä, mutta sekä palvelu että hinta-laatusuhde voitti Virossa. Urakoitsija on siis huolehtinut myöskin tämän työtilan kaappien ja tason tilauksesta, ja se kuului projektiin. Halusin kuitenkin kertoa tuotteen hinnan tässä erikseen, sillä se yleensä kiinnostaa ihmisiä.

   Kiitos kovasti! :) xx

   Reply
   • Kikka February 16, 2015

    Olisi ihana käyttää suomalaisia työntekijoita, ja käytinkin, enää en. Työ ei todellakaan mitään ihmeellistä, jouduin maksamaan aivan liikaa ja sen lisäksi joudun vielä itse tekemään loput. Suomalaiset osaavat kyllä laskuttaa, mutta työ sujuu hitaasti eikä laatu ole todellakaan sen arvoista. Pieniä yksityiskohtia en saanut mitenkään hiottua, koska urakoitsijalla ei ollut mitään mielenkiintoa tai osaamista niiden toteuttamiseen. Nämä muutamat suomalaiset ns. hienopuusepät veloittavat taivaallisia summia tuotteista jotka muualla ovat standardeja. Tuosta kotimaisuudesta myös sen verran että moniko tajuaa että esim. Muumi mukit tehdään nyt Thaimaassa. Lopetin niiden ja muiden ns. Design in Finland, made in Thailand tuotteiden ostamisen. Sama pätee Marimekkoon. Saan samassa tehtaassa tehdyn, yhtä hienon design tuotteen Ikeasta paljon halvemmalla.
    Sääli että tähän on menty Suomessa joka alalla. Otetaan vaikka esimerkiksi nämä kauppojen paistotuotteet. Kyllä paistetaan kaupassa, mutta taikina tuodaan esim. Puolasta. Jopa Stockkalla.

    Reply
  • Hannah February 13, 2015

   Itselläni herättää työn teettäminen Virossa samoja ajatuksia, etenkin kun tietää taustasi kivijalkaliikkeen myyjänä, jossa yrittäjä on äitisi. Toisaalta taas kokemuksesta tiedän varsin hyvin kuinka paljon maksaa räjäyttää kämppä ja pistää se uusiksi. Etenkin jos haluaa hyvää laatua ja samalla säästää. Enkä missään nimessä halua nyt tällä kommentilla moralisoida tai alkaa jeesustella että sinun yrittäjän tyttärenä pitää tehdä ainoastaan sen mukaisia valintoja, mutta tälläisiä ajatuksia kuitenkin heräsi, ehkä lähinnä tulee siis tarkasteltua niitä omia valintoja kuin ajateltua kriittisesti teidän ratkaisuista. Itsekin tilaan paljon netistä ja vertailen hintoja. Pistoksen koin kun ystäväni työpaikka lähtee alta (kosmetiikkaliike) ja tilaan lähes kaiken kosmetiikan ulkomailta. Toisaalta en minä yksin sitä liikettä olisi pelastanut mutta en myöskään tukenut toimintaa ratkaisuillani.. hankalaa :) tälläinen ajatusten sillisalaatti tähän aamuun! Kämppä on kyllä upea!! Ja siitä saa rutkasti inspiraatiota, kohta saattaa meillä koittaa rakennusurakka ;) apuuaa.. jos remppaaminen oli ihan hermoja raastavaa touhua niin mitä se rakentaminen sitten on :D

   Reply
   • :) February 13, 2015

    On silti hienoa että ihmiset heräävät ajattelemaan kaikenlaista kuluttamista siltäkin tosiasialliselta kantilta että jos jokin vaikuttaa epäilyttävän halvalta, siihen on syynsä. Ja nyt kun me kaikki, minä itse todellakin mukaan lukien, riensin alkuhuumassa tilaamaan ja hamuamaan edullista, ajattelematta ollenkaan mitkä tekijät hinnan muodostumiseen vaikuttavat. Nyt se sitten on ollut nähtävissä, että suomalaisilta yrityksiltä alkavat työt loppua, ja tulokset heikentyä. Hannah, juuri hyvän esimerkkisi kaltaiseen tilanteeseen olen itsekin joutunut, ja tajunnut että se valinta on mun tehtävä joka kerta kun jotain kovasti himoitsen; haluanko tosiaan että siitä maksamani raha jonka hikisesti olen ansainnut, palaa kiertoon hyödyttämään suomalaisia tällä taantuman hetkellä vai ei. Kivaa kun keskustellaan! ;D

    Reply
    • Alexa February 13, 2015

     Musta on hienoa että täällä keskustellaan asiallisesti ja vieläpä todella tärkeästä asiasta. Luulen myös että nettikauppahuuma on laantuakseen, sillä ihmisillä alkaa olemaan paljon huonoja kokemuksia. Kuten sanottu, on ihmisiä jotka ostavat aina netistä, mutta luulen että palvelua on alettu taas arvostamaan eri tavalla. Mä mielelläni maksan muutaman euron enemmän ja tuen kivijalkakauppoja ja paikallisia yrityksiä. Fiilis kivijalkakaupoissa on erityinen, enkä halua niiden koskaan katoavan. Myöskin jälkipalvelu esimerkiksi reklamaatiotilanteessa on huomattavasti helpompaa hoitaa paikan päällä, kun netissä kaavakkeita pyöritellen.

     Mitä remonttiin tulee, niin tosiaan vaihtoehtoja oli paljon. Virolaiset osoittivat jälkensä ja työmoraalinsa erityisen hyväksi, joten en nähnyt syytä olla palkkaamatta heitä. Uskon enemmän siihen että päivittäisillä valinnoilla voidaan tehdä muutoksia. :) xx

     Reply
     • :) February 13, 2015

      Piti vielä palata kiittämään miten mallikkaasti AINA hoidat kommentteihin vastaamisen! Varmasti sen takia et saa juuri ollenkaan epäasiallisia saati paljaan ilkeitä kommentteja; olet niin aidon sydämellisen oloinen että “kadehdittavuudestasi” (glamourin täyttämältä näyttävä elämäsi;)) huolimatta kukaan ei halua tölväistä kivaa tyyppiä. :D


     • Alexa February 13, 2015

      Voi kuinka ihana kommentti! Kiitos siitä ja ihanaa viikonloppua! :) xx


     • Hannah February 13, 2015

      Kiitos hyvästä vastauksesta :) Tämä asia jää varmasti kytemään tulevaisuuden ostopäätöksiä ajatellen. Saa nähdä millaisiin ratkaisuihin itse päädymme jos ja kun rakentaminen koittaa. Se on varma että täältä tosiaan haen jatkossakin isnpiraatiota :D Haluan vielä painottaa (lähinnä tuolta alempaa Laina- nimimerkin kommentin luettuani) etten missään nimessä halua moralisoida tai kritisoida ratkaisuanne, ymmärrän varsin hyvin miksi tilasitte työn Virosta. Ja onhan tuo työn jälki ainakin kuvista katsottuna todella siistiä!


 3. Laina February 13, 2015

  Aika kovaa moralisointia täällä. Mielestäni virolaisen työn tukemisessa ei ole mitään pahaa. He ovat kekseliästä ja yritteliästä väkeä, meidän veljeskansaamme. 90-luvulla siellä päättäjiksi nostettiin nuoria ihmisiä, jotka tekivät lait yrittämistä tukeviksi. Suomi saisi mielestäni ottaa mallia eteläisestä naapuristamme verotuksen suhteen. Suomi on itse tehnyt itsestään niin kilpailukyvyttömän, että jotkut joutuvat moralisoimaan “miksi et käyttänyt suomalaista palvelua”? Kuulostaa kateellisten puheelta.

  En myöskään ymmärrä miksi Alexan erityisesti yrittäjän tyttärenä pitäisi suomalaista tuotantoa aina ja kaikessa tukea. Aika monet kivijalkaliikkeetkin kun tilaavat myymänsä tuotteet jostain muualta kuin Suomesta. Ja miltä näyttäsi muoti- ja remppablogi, jossa kaikki olisi Made in Finland? Ehkä meidänkin pitäisi jo tajuta, että moni asia tehdään ulkomailla halvemman hinnan lisäksi myös paremmin kuin Suomessa

  Ostan minäkin kaupasta suomalaisia pakastemarjoja puolalaisten sijaan, jos omat ovat loppuneet. Saatan myös kysyä paikalliselta puusepältä mitä huonekalun teettäminen maksaa, jos haluan jotain erikoista. Ja erityisesti tuen pieniä ja yksityisiä liikkeitä, enkä Keskon tai S-ryhmän alla toimivia isoja ketjuja ihan jo senkin vuoksi, että myytävä tavara on yksityisillä yksilöllisempää.

  Mutta mitä nettikauppaan tulee, pärjäisi siellä se suomalainen yrittäjäkin, jos markkinointi olisi kunnossa. Muuten täälläkin toimivat markkinavoimat. Asiakas ostaa yleensä sieltä, mistä saman asian halvimmalla tai helpoiten saa. Eli vaikka hinta olisi korkeampi niin asiakaspalvelun laatu voi lopulta ratkaista kaupan, myös verkossa.

  Reply
  • Hannah February 13, 2015

   Hyviä pointteja Laina! Lisää ajattelemisen aihetta :) En tosin ihan allekirjoita tuota “kovaa moralisointia” tai haista ensimmäisessä ja omassa kommentissani kateutta. Näitä en totisest ainakaan omalla kommentillani tarkoittanut.

   Reply
   • Alexa February 13, 2015

    No worries, täällä kaikki hyvin! Musta on vaan äärimmäisen mielenkiintoista keskustella näistä asioista, etenkin kun keskustelu on ollut täysin asiallista :) xx

    Reply
  • M February 13, 2015

   Nyt on kyllä puututtava tämän kommentin näkemykseen kilpailukyvystä ja veroista. Suomessa verotus ei nouse jatkuvasti valtion tyhmyyden tai ahneuden takia vaan siksi, että asumme hyvinvointivaltiossa, jossa vain harva on valmis tinkimään
   etuuksistaan. Viron pienempi verotus siis selittyy pienemmillä sosiaalietuuksilla – maassa köyhyys on ihan erilainen ongelma kuin täällä Suomessa.

   Reply
 4. LadyBlue February 13, 2015

  Ei vitsi arvaa meninkö tässä yks päivä istumaan Heaveniin ihan kokeilumielessä! Siinä on kyllä sohvien sohva. Kiinnostaa tosiaankin lukea siitä kaikki mahdollinen :)

  Reply
  • Alexa February 13, 2015

   Se on siis maailman ihanin sohva! Mä tuun niin asumaan siinä :D Ja varmasti jakamaan myös kokemuksia! xx

   Reply
   • addi February 13, 2015

    Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttoon! :)

    Ja sitten tuosta suomalaisen työn tukemisesta: hinnat Suomessa on naurettavan kalliita. Pyydettiin tarjous suomalaiselta remppafirmalta. Työnä olisi ollut 3 tavallisen välioven vaihto ja niiden karmien listoitus sekä puolipaneelin maalaaminen valkoiseksi (n. metrin korkuinen ja 8 m pitkä). Tarjous 3 000 e ja työn alkamista olisi pitänyt odottaa puoli vuotta, koska heillä muitakin asiakkaita. No, ei tullut kauppoja. Teemme itse ja kustannukset alle 500 e.

    Pesukoneemme hajosi ja koska tarvitsimme merkkihuollon, vaihtoehtoja ei ollut. Korjaus kesti alle 10 minuuttia, varaosa 30 e ja lasku oli 125 e.

    5-vuotias lapseni tarvitsi kampaajaa. Hinnaksi sovittiin 27 e. Kun työ alkoi, kampaaja valitti, että lapsen hiukset takussa ja siitä tulee lisähinta. Hänellä oli seuraava asiakas jo odottamassa, joten kiltisti lupauduin tulla myöhemmin lapsen kanssa uudelleen. Hiusten harjauksesta kampaaja veloitti tuon 27 e. Muistutin, että hän näki lapseni hiukset, arvioi niitä ja lupasi leikkauksen 27 eurolla. Lopulta hän suostui sisällyttämään jo maksettuun summaan myös leikkauksen, mutta sillä ehdolla, että pesen ja kampaan lapseni hiukset valmiiksi kotona. Ja tätä piti odottaa viikko lisää.

    Suomalainen työ on välillä mulle kuin punainen vaate. Pulssi nousee tätäkin kirjoittaessa. :)

    Reply
 5. Riitta February 13, 2015

  Onnea uuteen kotiin! Remonttia on ollut mielenkiintoista seurata, kiitos että olet postaillut niin ahkerasti. Tuloksena klassisen kaunis asunto. Ja vielä paremmaksi muuttuu kun kalustus valmis. Love it :)

  Reply
  • Alexa February 13, 2015

   Voi kuinka kiva kuulla, kiitos! :) xx

   Reply
   • ?? February 16, 2015

    Ehkä ei kannata julkaista sitä mun vastausta Lainalle… ;D en halua riidellä.

    Mutta harmittaa vain niin vietävän paljon että eniten ääni- ja palstatilaa tällä hetkellä tuntuvat saavan kiiluvasilmäiset mikään-ei-riitä -yrittäjät(tai -henkiset)

    Itse tunnen henk.koht. toistakymmentä pk- sekä pari isommankin yrityksen omistajaa ja heistä jokainen maksaa mukisematta veronsa, paljonkin enemmän kuin tes-minimipalkkaa eivätkä käytä aikaa tai energiaa IKINÄ valittaakseen ko. asioista. He eivät sohi kuin pimeässä osuakseen kehen tai mihin tahansa josta saisi sopivan syntipukin itsen ulkopuolelta. Aika ja tarmo kulutetaan tuotteiden tai palveluksien kehittämiseen siten että se menestyy. Ja koska kohtelevat työntekijöitään kunnioittavasti, saava tietenkin nämäkin hyvin sitoutettua siihen yhteiseen työhön. Yrittämisessä ovat pitkäjänteisellä tähtäimellä, ei millään mulle-kaikki-heti-nyt-kahdessa-vuodessa -mentaliteetilla.

    Ovat kaikki vielä kertoneet että kokisivat sen häpeäksi mikäli siinä rinnalla työskenteleville eivät pystyisi kustantamaan elinkustannuksiaan heidän maksamallaan palkalla!

    En millään halua uskoa heidän olevan poikkeuksia; ihan varmasti suurin osa yrittäjistä ajattelee samoin, vaikkei sitä julkisuuden perusteella aina uskoisikaan. :/

    Sinunkaan äitiäsi olisi vaikea kuvitella itkemään em. asioita julkisesti, vaikuttaa enenmmän näiltä tuntemiltani tyypeiltä. ;D

    Reply
 6. Kikka February 16, 2015

  Mistä muuten löytää hyviä virolaisia urakoitsijoita tai puuseppiä? Olen yrittänyt hakea, mutta en ole onnistunut löytämään. Olisi hauska jos joku alkaisi sivuston minne voisi postata ruusut ja risut käyttämistään urakoitsijoista.

  Reply
  • Alexa February 16, 2015

   Kodin remontit on hyvä sivusto! :) xx

   Reply