Office Look Inspirations

Sain jokunen aika sitten lukijaltani seuraavan toiveen: “Saanko esittää postausidean? Olisi tosi kiva lukea inspiraatiopostaus työpukeutumisesta. Miten näyttää asialliselta ja tyylikkäältä toimistolla, olematta kuitenkaan tylsä tai tätimäinen? Jakkupuku tuntuu vieraalta ja kauluspaidan käyttöäkin opettelen vielä. ” Tästä kommentista inspiroituneena loihdin kolme erilaista toimistolookia. Oma suosikkini näistä on ensimmäinen, se nimittäin toimii moneen tilanteeseen eikä ajattomuudellaan määrittele pukeutujan tyyliä. 

Toimistotyylin kulmakivinä pidän istuvia pillifarkkuja ja ryhdikkäitä bleisereitä, näiden luottovaatteiden ympärille kun pystyy luomaan asuja jotka ovat samalla trendikkäitä ja konservatiivisia. Mikäli pukeutuja on räikeämpään tyyliin taipuvainen, niin kukapa estää sujauttamasta jalkaan revittyjä boyfriend -mallisia farkkuja? Naisellisuutta voi taas tuoda esiin korkeilla koroilla ja persoonaa voi korostaa korujen ja asusteiden avulla. 

//One of my readers asked me to create office inspired outfits, to help her wardrobe malfunction. 
I think that skinny jeans and a fitted blazer are a great base for an office outfit. They combine a sophisticated look, while they can easily be worn on a night out as well. With heels you can dig up your feminine side and if you prefer a little rock ‘n’ roll, you can always swap your skinnies to ripped boyfriend jeans. If you want to be seen, don’t forget to spice your outfit up with some funky jewelry. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 comments

 1. Eva March 10, 2013

  Kiitos!

  Reply
 2. LadyBlue March 10, 2013

  Heiii, missä managerit ja directorit ;) ? Ei naiset aina ole sihteereitä!

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Haha mun luovuus ei päässy sinne asti :D xx

   Reply
 3. katja March 10, 2013

  Hyvä blogi! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Kiitos:)

   xx

   Reply
 4. Kattis March 10, 2013

  Kiva postaus! :) Olen itsekkin viime aikoina miettinyt paljon toimistopukeutumista ja kuvakollaasit ovat aina parhaimpia inspiraation lähteitä.

  Olen tosin hieman erimieltä pillifarkuista toimistoon – varsinkin Boyfriend tyylisistä farkuista. Meillä ainakin toimistossa on tosi tiukat pukeutumissäännöt ja niissä on kielletty sininen denim sekä revityt vaatteet, mukaanlukien ‘designer’ tears. Eihän tietysti kaikissa toimistossa ole yhtä tiukat pukeutumissäännöt joten jossain nuo farkut saattavat varmasti mennäkin.

  Jos muuten tämän toiveen esittäjä sattuu lukemaan kommenttiboksia, niin Tammikuu 2013 Elle:ssä oli “Työasujen Top 5” artikkeli, jossa annettiin persoonallisia pukeutumisvinkkejä kuitenkin pukusääntöjä noudattaen :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Kiitti:) Joo siis mä en ole koskaan ollut toimistossa töissä, joten en tiedä säännöistä mitään! Tosin aika monella tutulla on omissa toimistoissaan aika vapaamuotoista tuo pukeutuminen, kunhan menee vain soveliaissa rajoissa:)

   xx

   Reply
 5. Elisabeth March 10, 2013

  Ihan tuo kolmas tyyli, tykkäsin erityisesti siitä et punainen huulipuna oli saanut tulla kokonaisuuteen mukaan, se piristää ilmettä kovasti! Kiitos näistä kollaaseista!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Hihi kiva että pidit:)

   xx

   Reply
 6. Christina Klein March 10, 2013

  Like your outfits <3

  xx
  Christina Klein
  http://bychristina.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Thanks:) xx

   Reply
 7. joleisa March 10, 2013

  “miss front desk” seems to be ny favourite one. Very inspirational, thank you!))

  funkyjoleisa.blogspot.ru

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Great:)

   xx

   Reply
 8. Anonymous March 10, 2013

  Olen rahoitusalalla töissä (asiantuntijatehtävissä..) ja missään nimessä ei käy farkut ma-to. Perjantaisin voi laittaa siistit tummat farkut (ei revittyjä..), jos ei ole asiakastapaamisia.

  Ja näin myös kyllä monella kolleegalla, jotka kilpailijoilla töissä. Stadissa siis töissä.

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Jeps, no mutta kuten sanoin, en ole ollut toimistossa töissä… Olisin toki voinut tehdä enemmän taustatutkimusta, mutta en ota tätä ihan niin vakavasti kuitenkaan:) Ajattelin jotenkin että nykyään ollaan vapaamielisempiä pukeutumisen suhteen. No mutta, onneksi ei ole hankalaa kuvitella esim. mustat suorat housut kollaasien asuihin! Ja tosiaan jos olisin tiennyt speksit paremmin, niin en olisi välttämättä inspiroitunut väkertämään niillä tiedoilla kollaaseja (…ihan niin luova en valitettavasti vielä ole:D) xx

   Reply
 9. Anonymous March 11, 2013

  Asiantuntijaorganisaatioista löytyy vielä varsin paljon tuota farkkukieltoa. Johtuu varmasti siitä, että näissä organisaatioissa ulkoasu on olennainen osa sitä kokonaiskuvaa, joka asiakkaalle halutaan tarjota, ja siihen eivät farkut sovi. Osa asiakkaista saattaa lisäksi olla kotoisin kulttuureista, joissa farkut koetaan ehdottomasti liian epämuodolliseksi asuksi, joten virheitä ei tule, kun pukeutumiskoodi kieltää ne. Olen itsekin asiantuntijaorganisaatiossa töissä ja siistit farkut ovat tosiaan sallitut vain perjantaisin ja silloinkin vain, jos ei ole asiakastapaamisia. Toisaalta kyllä tykkään siitä, että on pukeutumiskoodi ja porukka on poikkeuksetta töissä siistissä asussa. Aikoinani opiskeluaikana näin työpaikkoja, joissa töihin sai tulla vaikka tahraisissa verkkareissa, ja pakko sanoa, ettei oikein napannut se rytkyjen katseleminen…

  Reply
 10. Essi March 11, 2013

  Tosi kiva postaus, vaikka mulle henk.koht. tästä ei ollu kauheesti hyötyä:D!

  Reply
 11. Nina March 11, 2013

  Pitää päästä kyllä tiukkaan liksaan kiinni, että saa nää ensemblet osteltua. :D Ja juu, pukukoodit ja blaablaa, eipä sitä varmaan tarvita kummasti inspiraatiopostausta jos kaikki on jo valmiiksi määrätty, että mitä saa olla ja mitä ei?

  Että näähän nyt toimii sellasissa “vapaammissa” työpaikoissa. Esim minua katsottais varmaan duunissa kireesti kieroon, jos pyörisin paikalle suorissa housuissa. :)

  xoxo Nina

  Reply