Off to Madrid

july 24, 2014, Madrid, travel

Minilomamme Madridissa alkaa huomenna! Ollaan tosiaan perillä vaan viikonlopun yli, joten mistään pitkästä reissusta ei ole kyse. Tarkoituksena on mennä vain hengeilmaan, syömään ja nauttimaan kaupungista, joten tuo aika riittää meille aivan loistavasti. Meille Madrid on ennestään tuttu kaupunki, sillä oltiin siellä yhdessä neljä vuotta sitten. Mä olen myös aikaisemmin käynyt siellä perheen kanssa, joten nurkat ovat tulleet tutuksi. Jokaisella reissulla olen asunut Gran Melia Fenix -hotellissa, sillä olen ollut majoitukseen ja palveluun äärimmäisen tyytyväinen. Hotelli on mielettömän hyvä kaikinpuolin, ja hinta (n. 180-200€ per yö) on mielestäni pientä laatuun nähden. 

Edellisillä reissuilla olen kyllä nähnyt Madridin kaikki puolet; kulttuurin museoineen ja kuninkaanlinnoineen, yöelämän, turistikierrokset, parhaat ruokapaikat, ja heh, ryöstetyksi tulemisen. Eli veikkaan että tällä reissulla otetaan aika iisisti vain hengaillen, kun paikat ovat tulleet tutuksi. 

Jos jotain turistijuttuja haluan suositella, niin kannattaa ehdottomasti tsekata ihana Retiron puisto (Parque del Retiro) ja kuninkaanlinna (Palacio Real de Madrid). Otettiin viime kerralla henkilökohtainen opas päiväksi, ja se oli kyllä todella mielenkiintoista! Hän vei meitä paikasta toiseen, ja kertoi paljon kaupungin rakennuksista ja historiasta. Olen todella kiinnostunut arkkitehtuurista ja sen historiasta, joten kierros oli enemmän kuin mieleinen. Ketjuliikkeet ja turistirysä löytyy Puerta del Solilta, mutta viihdyn itse paremmin Salamancan alueella – jossa meidän hotellikin sijaitsee. Salamanca on täynnä tunnelmallisia kahviloita ja putiikkeja, ja se on ehdottomasti paras alue kaupungin fiilistelyyn. Salamancan kaduilla näkee mitä upeampia espanjalaisia ilmestyksiä hienoine vaatteineen, joten ihmisiä todella kelpaa seurata terassilta käsin jäälattea siemaillen. Toivon että ehdin postailemaan paljon reaaliajassa, kuullaan myöhemmin! 
 

Paras tuote ihonhoitoon ennen matkustelua! Lupaan tehdä Glamglow -sarjasta ihan oman postauksen lomien jälkeen. :)

The best product to take care of your skin before traveling. Totally obsessed with the Glamglow products. I’ll make a whole post about the brand after my vacation. 


We are soon heading to Madrid with my hubby. I’ve been there twice before (once with my hubby and once with the fam), so I’m familiar with the city already. Madrid always blows me away with its gorgeous architecture, I just love to walk around and stare at the beautiful old buildings. I also love The Retiro Park (Parque del Retiro) and The Royal Palace, they are really worth visiting. Last time we took a personal guide for a day and it was so interesting to hear all about the history and see all the breathtaking places in town. So this time I guess we will be enjoying our time in Madrid by walking around in town and enjoying the delicious Spanish food (who wouldn’t love tapas?). 

I’ve always stayed at Hotel Gran Melia Fenix. It’s a gorgeous old hotel with a friendly staff, and totally worth the money (~ 180-200€ night). We are staying just over the weekend, I wish we could stay longer. The weather is going to be burning, so I’ve packed just a couple of summer dresses with. Talk to you soon! 

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *