NYC: Café Tips

Breakfast, Snack & Lunch – Le Pain Quotidien (many locations) 

Tästä kirjoittelinkin jo aikaisemmin! Mieletön kahvilaketju, jonka kahviloita löytyy täältä Euroopastakin. Listalta löytyy paljon terveellisiä (luomu) vaihtoehtoja joka tilanteeseen. Käytiin LPQ:n kahviloissa päivittäin, joko aamiaisella tai lounaalla – emme pettyneet kertaakaan. Hinnat ovat myöskin hyvin kohtuulliset laatuun nähden. Listalta näkee myös jokaisen annoksen kalorit, mikä on ilmeisen tyypillistä NYC:in kahviloissa. Kaikissa Le Pain Quotidien -kahviloissa on myös toimiva Wi-Fi. 

My café crush! I wrote about LPQ earlier and we ended up eating there every day. The lunch was as great as the breakfast, so this is definitely a place worth remembering. The prices are reasonable and a big plus for the Wi-Fi! 

I’m totally going to test LPQ in France next time I travel to Paris 

Breakfast, Lunch & Dinner – The Smile (Soho) 

Tämän aamiaisvinkin nappasin Lindan blogista! The Smile sijaitsee pienellä sivukadulla SoHossa, ja paikkaan tuskin eksyy tietämättä. Paikka on itsessään todella tunnelmallinen, ja ruoka (ainakin aamiainen) oli super hyvää. Plussat nopeasta palvelusta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta, miinukset siitä että Wi-Fi puuttuu. Ensi kerralla täytyy ehdottomasti testata Smilen illallinen! 

I’ve been reading about The Smile from several blogs and it seems to be a hidden gem in SoHo. It’s located on the Bond Street, near the Broadway-Lafayette subway stop. We tried a couple of meals from the brunch menu and I totally fell for it. The coconut oatmeal was super yummy and the banana loaf was to die for. I’ll definitely go for dinner to The Smile next time I’m in NYC. 

Bakery & Café Ladurée (Soho, West Broadway)

NYC:in ensimmäinen Laduréen kahvila avattiin hiljattain Sohoon, West Broadwaylle. Jonoa on Laduréelle tyypilliseen tapaan ulos saakka, mutta onneksi odottavat palkitaan hyvinkin nopeasti. Macaronsit voi ostaa kätevästi mukaan, mutta paikan päälle voi jäädä myös lounastamaan tai nauttimaan vaikka iltapäiväteetä. 

Ladurée opened its doors awhile ago on West Broadway, SoHo. It’s the second Ladurée in NYC, but a very first café. So you can take the macarons to go or enjoy them while sipping afternoon tea. Perfect break from shopping! 

Magnolia Bakery (many locations) 

NYC-vinkkejä lukiessa ei voi välttyä Magnolia Bakeryltä! Legendaarisella leipomolla on viisi eri putiikkia Manhattanilla,  joista alkuperäinen sijaitsee Bleecker Streetillä West Villagessa. Leipomosta saa mitä herkullisimpia leivoksia, aina kuppikakuista herkullisiin täytekakkuihin. Magnolia Bakery tyydyttää varmasti kovemmankin sokerihiiren tarpeet!

Magnolia Bakery is one of the most legendary bakeries in New York. The original one is on Bleecker Street, but nowadays they have five boutiques in Manhattan. If you are craving for something sweet, I recommend you to try Magnolia Bakery! 

Ravintoloista käytiin kokeilemassa Nobu, joka osoittautui ihan kivaksi paikaksi illanviettoon. Ruoka ei ollut kummosempaa, mutta paikka on katsastamisen arvoinen! Uskoisin että fiilis pääsisi oikeuksiinsa, jos viettäisi iltaa isommalla porukalla eri aterioita maistellen. Suuriosa pöydistä olikin nimenomaan katettu suurimmille porukoille, ja pariskuntia oli huomattavasti normaalia vähemmän. Akustiikka oli aika huono, joten keskusteleminen oli hiukan hankalaa. Onko teillä kokemuksia Nobusta? :) 

We also had dinner at Nobu. The atmosphere was awesome, but there wasn’t anything special about the food. It was good, but I’ve eaten better. The music was also super loud, so it was quite hard to make conversation. I could give Nobu another try though! Have you been there? :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. anni April 9, 2014

  Hei Alexa! Olen itsekin tässä keväällä lähdössä Nyciin, joten on kiva lukea näitä matkapostauksia ja vinkkejä :)

  Osaisitko sanoa, paljonko noin viikon matkalle olisi hyvä varata dollareita mukaan? Vai maksoitko kaiken kortilla? Ei olisi kiva varata liikaa käteistä, ettei sitten valuutan vaihtojen yhteydessä menettäisi hirveästi.. pärjääkö siis ihan visalla vai tarvitseeko käteistä varata (voiko takseissa esim. kortilla maksaa?)?

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Heippa! Kiva kuulla :)

   Kannattaa tosiaan varata käteistä mukaan, sillä harvoissa takseissa käy kortti, joskin sillä maksaminen voi jopa olla vaarallista. Meidän lentokenttäkuski kertoi että viikonloppuna kolmenkymmenen kortin tiedot oli varastettu taksikuskien toimesta…

   Mä nostin käteistä muistaakseni n. 250-300 dollaria ja se riitti just hyvin. Tykkään jostain syystä maksaa safkat myös käteisellä (pysyy paremmin kartalla rahankulusta kun jakaa ne noin), niin toi oli just passeli. Metroliputkin pystyy nykyään ostamaan automaatista kortilla, mutta meillä oli usein korttejen kanssa ongelmia, joten ostettiin suurimmaksi osaksi nekin käteisellä. :) Mukavaa reissua! xx

   Reply
 2. Jaana April 9, 2014

  Taksit Nykissä ei halua että käytät korttia. Heidän pitää se vaan hyväksyä, mutta usein heittävät kaikenlaisia selityksiä turisteille. Koska kortilla maksu on kallista myyjälle tai palvelun antajalle luulen että tämä on se syy. Usassa luottokortilla maksajilla on super hyvä kuluttajasuoja, esim. mitään laittomuuksia ei täydy maksaa kunhan vaan ilmoitat luottoyrityksellesi. Suomen luottolaitoksilla on paljon huonmmat säädökset valitettavasti kuluttajan kannalta, joten kannatta olla varovainen suomalaisten luottokortin kanssa. Esim. joskus tarjoilijat myyvät luottokortin tiedot eteenpäin, joten voi tulla ylläri sitten kuukausien päästä vaikka Kiinasta. Missään nimessä ei kannata antaa kortin poistua silmistä. Suomalaiset luottokortit eivät aina käy automaateilla, joten käteistä kannattaa varata. Muutenkin on aina turvallisempaa maksaa pienissä paikoissa käteisellä kun ulkolaisella kortilla. Pankkikortilla ei ikinä. Niin ja takseista vielä, ne kyllä jallittaa jos antaa tilaisuuden. Pitää vaan laitta jauhot pussiin. Reitin opastaminen kuuluu asiaan.

  Reply
 3. vakkari lukija April 9, 2014

  Kohta menee kyl hermot kun tota ongelmaa ei saada korjattuu et nää cosmon blogit ei toimi bloglovinin kautta! Miten se vika voi aina tulla uudestaa vaikka se välillä toimii hyvin.. Ja sori tää vihanen viesti sulle, tiedän ettei oo sun vika mut näin kauan kestävä ongelma pistää kyl vihaks..

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Joo tosi ikävää kyllä :/ Me ollaan kovasti hoputettu teknistä puolta korjaamaan, ja laitoin nyt tän sun kommentin heille suoraan. Toivottavasti hoituu pian!:) xx

   Reply
 4. Julia April 9, 2014

  Nice post! I like your pics, they are always so beautiful! :)

  http://www.julias-secrets.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Thanks so much Julia!:) xx

   Reply
 5. Emmi April 9, 2014

  Luckily I am just having my morning coffee, otherwise I could be jealous ;) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Hahah! :D xx

   Reply
 6. Stéphanie April 9, 2014

  I know there are Le Pain Quotidien in Belgium and UK as well ;)

  MsBubu

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Great! :) It’s a Belgian brand right? :) xx

   Reply
 7. aamu April 9, 2014

  Jep :D http://sixpack6pack.blogspot.fi/ :))

  Reply
 8. Wilhelmiina April 9, 2014

  Moikka! :) Minä olen lähdössä elokuussa viikoks Nyciin, joten nää vinkit tulee todellakin tarpeeseen! Saiko tuolta The Smilestä ihan perus aamupalaa (esim. samanlaista kuin tuolla Le Pain Quotidienlla)?

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Joo sai just samanlaista! :) xx

   Reply
 9. MrsMK April 9, 2014

  Kysyit Nobu-kokemuksia. Hong Kongin Nobu oli ihan huippu, Budapestin välttävä. Nycissä emme käyneet Nobussa, vaan Cafe Bouludissa, joka ei ole kahvila, vaan Bouludin Michelin-rafla. Erittäin suositeltava!

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 9, 2014

   Joo faija sanoi samaa Honkkarista! Bouludin paikat on upeita! :) xx

   Reply
 10. Janette April 10, 2014

  Ei liity postaukseen, mutta kyselisin mikä koko sulla on clubmastereissa? Käsitin, että meillä on Aviatoreissa sama (58mm, luin jostain:D) enkä löydä mistään vastaavaa kokoa clubeista. Kiitos jo etukäteen:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 10, 2014

   Apua en yhtään tiedä :D Sori! xx

   Reply
 11. eeaa April 10, 2014

  Hei joo täällä vain positiivisia kokemuksia Nobusta! Kaksi kertaa oon käynyt Nycissä Nobussa ja molemmilla kerroilla ruoka oli ihan tajunnanräjäyttävän hyvää. Tosi kumma ja harmi, että teillä oli vähän nihkeämpi kokemus. Saitteko tarjoilijalta suositukset, mitä tilata? Esimerkiksi niiden klassikkoannos miso black cod oli molemmilla kerroilla niin hyvää, että teki mieli purskahtaa itkuun. Haha!

  Tosiaan, suosittelen antamaan kyseiselle paikalle uuden mahiksen ja silloin pyytää tarjoilijaa antamaan ehdotuksia. Akustiikasta en kyllä muista mitään. Muistan vaan, että tokalla kerralla, kun oltiin siellä mun parhaan tyttökaverin kanssa 19-vuotiaina, niin viereisessä pöydässä istui kaksi keski-ikäistä miestä, jotka mittaili meitä jatkuvasti ja yritti herätellä keskustelua. Molemmilla sormukset vasemmassa nimettömästä – kuten asiaan kuuluu :D

  Mutta tosiaan Nobu oli ihan tykki, silloin kun oon sen itse testannut! Samoin Pastis meatpacking districtillä. Ja aamiaispaikkojen ehdoton suosikki on Rue 57 :)

  Ei apua mikä Nyc-kuume mulle tulikaan!

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 10, 2014

   Hahaha kuulostaa hyvälle, siis koko stoori! :) Ens kerralla uusiks vaan siis! Harmitti tosi paljon että Pastis oli rempassa, nimittäin olisin niin halunnut testata sen. Ens kerralla siiten :) xx

   Reply