Not Like in the Movies…

Ilman vastoinkäymisiä ei kuitenkaan reissussa selvitty, nimittäin aika ajoin matkamme tuntui olevan kuin surkuhupaisasta komediasta!

Ensinnäkin sain vatsataudin juuri ennen reissun alkua. En viitsinyt edes kirjottaa siitä, sillä toivoin niin lujaa pääseväni pöpöstä eroon ennen reissua. Toisin kuitenkin kävi! Normaalisti mulla on todella korkea kipukynnys, ja harvoin olen tuntenut sietämäntöntä kipua. Menomatkalla koneessa vatsakivut yltyivät niin koviksi etten tiennyt miten päin olisin. Kelloa katsellessa havahduin siihen että lentoa oli vielä viitisen tuntia jäljellä, ja se aika tuntui kyllä ikuisuudelta. 

Päästiin kuitenkin turvallisesti perille, ja siellähän mua odotti laukkuyllätys. Laukku oli kadonnut, ja sen hetkisestä olinpaikasta ei ollut mitään tietoa – muuta kuin lähtöpaikka Helsinki. Tuli tosi kurja fiilis, mutta tajusin että näin lyhyellä reissulla ei ole todellakaan aikaa murehtimiseen. Joten hymy vaan huulille, ja nauttimaan niistä kivoista asioista! Syöminen tosi oli todella vaikeaa ekat pari päivää, mutta se nyt oli vain pikku seikka kaikkien kivojen asioiden joukossa. 

Torstaina vuokrattiin pyörät, ja arvatkaa vain… Hypättiin pyörien selkään Upper East Sidella ja mun pyörä lähti alamäessä totaalisen hallinnasta. Kaaduin siis lähes naamalleni, ja siinä oli kyllä hienostorouville ihmeteltävää! Olin hetken shokissa, mutta jälkeenpäin toivoin että se oltaisiin saatu videolle – olin nimittäin varmasti aika ilmestys. 

Seuraava kömmähdys tapahdui perjantai-iltana. Oltiin varattu downtownissa sijaitsevaan ravintolaan pöytä, ja jouduttiin kaatosateessa etsimään taksia puolisen tuntia. Taksia ei kuitenkaan saatu, joten meidän oli tyydyttävä hotellin autokuskiin (joka ei tosiaan ollut halpa), ja lähdettiin hänen kanssa uhmaamaan jäätävää downtownin iltaruuhkaa. Päästyämme perille meitä odotti suljettu ravintola. Valot olivat poissa ja ovet lukossa, mitä ihmettä? Tarkistin varauksemme ja se täsmäsi ajan ja paikan kanssa… Ei se mitään! Mentiin sokkona naapurissa sijaitsevaan bistroon vetämään burgerit, ja ne olivat ehkä parhaat burgerit mitä ollaan koskaan syöty. Onni onnettomuudessa siis! Jatkettiin illalliselta Comedy Cellariin, johon meillä oli varaus illan stand upia varten. Comedy Cellariin pitää jonottaa vaikka varaus olisikin, joten siinä sitten hytistiin hetki kaatosateessa jonon hännillä… Hetken kuluttua ovimies pyysi henkkareitamme, ja kuinkas ollakaan! Mun henkkarit oli hotellilla eli ei auttanut kun poistua paikalta. No jääpä jotain ensi kertaankin heh… 

Onneksi epäonni loppui kutakuinkin tähän! Eli loppu matka meni ihan mukavasti, vaikka vatsatauti jaksoi mua piinatakin. Naureskeltiin vaan että ainakin muistetaan tää reissu loppuelämämme jos ei muuta! Ja onneksi ei käynyt kuitenkaan mitään vakavampaa :) 

Our trip to New York wasn’t flawless. Sometimes it felt like I was in the middle of a comedy stint or something. The bad luck started before the trip with a stomach flu. I didn’t even write about it, because I wished that it would be gone before hopping on the plane. Well it didn’t go as planned and the flu got even worse while traveling. I was in major pain while flying and the whole Oslo-NYC flight felt horribly long. 

After getting to the airport I heard my luggage was lost. They didn’t even know where it was, except that it had left Helsinki. I wasn’t excited about the fact that a bunch of my most beloved belongings are nowhere to be found. A day went by and the next morning I finally got the luggage, though it was broken! But luckily nothing was missing. 

Well the next day we went biking and guess what happened… I lost the control on a downhill slope and crashed. And we were in the middle of the upper eastside! I was shocked, but thank god I didn’t get seriously hurt. Just a couple of bruises and that’s it. 

The bad luck continued the day after (and the flu was still going strong). We had a reservation at a downtown restaurant and it was impossible to get a cab while it was raining. We tried to get a cab for 45 minutes and ended up taking the hotel house car (which wasn’t cheap…) When we got ourselves to the restaurant, it was closed! I double checked the reservation and the date and the time were correct. Well at least we had something nice ahead, a night at the Comedy Cellar! When we got there, we needed to wait in the line for a while and it was raining like hell. When the doorman passed me, he asked for my ID. Guess what? It was at the hotel… Oops… They didn’t let me in, so we needed to catch a cab back to the hotel… Huh, that’s about it though. The rest of the trip went like planned and at least we can remember this trip for the rest of our lives! :D 

Pictures from my Instagram profile: @alexadagmar 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

39 comments

 1. anni April 12, 2014

  heh, aikamoisia sattumuksia! Varmasti kyllä ikävin on ollut tuo vatsatauti.. voin vaan kuvitella millaista olla vatsakivuissa lentokoneessa mistä ei pääse pois ja vaikea varmaan löytää mukavaa asentoa.. hrr :/

  olitteko tehneet noita pöytävarauksia jo kotisuomesta käsin vai vasta siellä paikan päällä? laitoin sinulle viestiä tuohon edelliseen postaukseen niistä nycin rahajutuista ja kiinnostaisi vielä tietää, miten noihin ravintoloihin pääsee syömään ilman varausta? Tarkoitan siis, että onko siellä niin hirveä tungos että saadakseen syötävää on aina oltava varaus vai voiko vaan kävellä ravintolaan syömään (niin kuin suomessa, heh :))?

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Joo oli kyllä tosi inhottava ja sitkeä pöpö! Onneksi olo on vihdoin normalisoitunut :)

   Tehtiin kaikki pöytävaraukset jo ennen reissua. Melkein kaikissa ravintoloissa on tosi kätevä “Open Table” varaussysteemi käytössä, josta voit varata itsellesi sopivan päivän ja ajan, ja vain täyttää tietosi, that’s it. Saat vielä varausvahvistuksen ja muistutuksen meiliisi, eli tosi kätevää! :)

   Oltiin melkein jokaisesta varauksesta myöhässä (NYC:in ruuhkat voi olla uskottomia…), vaikka oltaisiin lähdetty tuntia aikaisemmin ja se ei ollut koskaan ongelma. Eli uskon että ilman varauksiakin pääsee, mutta jos on mielessä joku “must” paikka niin kannattaa tietysti pelata varman päälle ja varata. Itse en kyllä ensi kerralla meinaa varata etukäteen näin ahkerasti, sillä en tiedä epäkohteliaampaa asiaa kun olla myöhässä… Ja aikaerossa ruokafiilikset saattaa olla ihan erit kun kotona fiilistellessä :D Välillä nimittäin olisi tehnyt mieli vaan jotain nopeeta että pääsisi ajoissa nukkumaan! :D xx

   Reply
 2. Stella April 12, 2014

  Aaah voi ei miten voikaan käydä noin huonosti! Kaipa se Nyc on komediasarjojen sydän syystä! :D Jos lohduttaa niin näytät aivan ihanalta tuossa kuvassa! :) xx

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha joo nimenomaan :D No olipahan nauramista ajoittain, ja todellakin muistetaan toi loppuelämämme. Jostain syystä en kaipaa nyt ihan heti tonne uudestaan, mutta ens kerralla sit parempi tuuri. Ja suuuurkiitos! ;) xx

   Reply
 3. Nina April 12, 2014

  Mun mielestä on kivaa kun bloggaajat kertovat myös tällaisia tarinoita eikä aina sitä samaa “oi kaikki oli niin ihanaa ja mahtavaa paras loma ikinä” kiitoksia siis tästä postauksesta, oli hauskaa luettavaa vaikka se ei varmaankaan sillon tuntunut kivalta :) mahtavaa kevään alkua (jatkoa?) :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Joo siis mustakin on ihan mukavaa valoittaa teille myös sitä ihan oikeaa arkea, vaikka haluankin pitää blogini positiivisena! :) Jeps, kyllä reissussa tuntui välillä vähän nihkeältä mutta onneksi noille kömmähdyksille osasi usein nauraa aika nopeasti! Ja ehkä toi laukun myöhästyminenkin oli vaan hyvä juttu, olin niin väsynyt saapuessa että parempi vaan jättää kamerat ja vehkeet hotellille ja olla meikittä vuorokausi :D Kaikella on tarkoitus ;)

   Kiitos ja samoin sinulle! :) xx

   Reply
 4. LadyBlue April 12, 2014

  Miten paljon voikaan mahtua yhteen muutaman päivän reissuun! Niin hyvässä kuin pahassakin. No, jääpä jotain muisteltavaa ;) Kipeänä tosin on kyllä todella ikävää olla reissussa, silloin koti olisi paras paikka.

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha älä muuta sano! :) Onneksi oli paljon ihaniakin hetkiä, ens reissulla sit parempi tuuri! ;) xx

   Reply
 5. Sasha April 12, 2014

  Bad luck, but usually you remember things like this and then laugh later :)
  WHATSASHAWEARS

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha my thoughts exactly! ;) xx

   Reply
 6. MouMou (http://moumou.fi) April 12, 2014

  Niin ärsyttävää, kun tuollaiset sattumukset vielä tuppaavat kasaantumaan pienen ajan sisään! :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha älä muuta sano! :D Inhottavat asiat tuntuvat aina tulevan sumpussa, mutta toisaalta kivatkin asiat aina seuraavat toisiaan! :D Näin välillä haha! xx

   Reply
 7. Anna April 12, 2014

  Oh no, I’m sorry to hear that! :( When I was in Helsinki the first time in 2013 the luggage of my friend was broken too, but Finnair paid for it. I’m always afraid my luggage gets lost on a trip :o luckily it never happened to me until now!

  I’m happy that your trip was still great and I hope you have a lot of good memories of it to erase the bad ones! :)

  Btw. I wrote an article about my biggest inspirations and I mentioned you as well. Would be so amazing if you’d have a look at it! :) Take care and have a great saturday! x

  http://livefornow-forgetforever.blogspot.de/2014/04/my-biggest-inspirations.html

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Aww so nice of you Anna, I’ll definitely check it out soon! Thanks so much :) xx

   Reply
 8. Liia April 12, 2014

  Yhdyn myös kommenttiin siitä, että on kiva lukea välillä “behind the scenes”-juttuja. Itsellä monella reissulla käynyt aivan uskomattomia, ikäviä tai vähemmän ikäviä, kömmähdyksiä ja aina tuntuu, että vain mulle on käynyt näin. Nykyään ehkä halutaan vähän liikaakin (myös blogimaailman ulkopuolella) esittää omasta elämästä vain parhaimmat palat, mikä luo ainakin tällaiselle perfektionistille kuin minä epärealistisia kuvitelmia että muiden elämä olisi niiiiin paljon siistimpään ja virheettömäämpää kuin omani. Pointsit sulle siitä, että blogissa esittelet sitä kaunista pintaa mutta myös välillä niitä vähän epäonnistuneempia asukuvia ja muita kommelluksia. Onneksi et antanut sattumusten lannistaa reissun päällä ja toivottavasti saitte myös ihania muistoja matkaltanne =)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Nimenomaan, on mukavaa että sisältö on blogeissa vaihtelevaa ja mielenkiintoista! Suurinosa sisällöstä kuitenkin on vain pintaraapaisu bloggaajan elämästä (kuten tässäkin blogissa), mutta aina tilaisuuden tullen on hauskaa julkaista vähän jotain normaalista poikkeavaa :) Pitäisi varmaan tänne blogiin keksiä joku postauskonsepti, millä voisin aika ajoin tuoda enemmän persoonaani esiin! :)

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja mukavaa viikonloppua! :) xx

   Reply
 9. Emmi April 12, 2014

  Tekevälle sattuu, eikös ne niin sanonnassa meinaa ;) Ja nämähän on parempia muistoja kuin VS tuliasiet ;) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha juuri näin!;) xx

   Reply
 10. Merja April 12, 2014

  Voi ei, vatsatauti on ikävä matkaseuralainen ja vieläpä lentokoneessa. Lensin muutama vuosi sitten Venezuelasta kotia kohti ja noin puolet matkustajista sekä myös osa henkilökunnasta kärsi vatsataudista. Onneksi itse säästyin siltä, mutta jännitin koko loppumatkan miten mahtaa käydä. Matkoilla sattuu ja tapahtuu.. Yleensä ne reissut jää parhaiten mieleen, joissa on ollut vastoinkäymisiä mukana :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Ohhoh toi on jo aika paha! :D Onneksi sä selvisit tauditta, huh! Nimenomaan, just näin! :) xx

   Reply
 11. Laura April 12, 2014

  Kiva kun kerroit rehellisesti matkan tapahtumista, kuitenkin positiivisella fiballa. Teillä on ollut aivan oikea asenne reissussa! (Ja vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä.)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 12, 2014

   Haha no joo todellakin! Olihan toi aika viihdyttävää loppuen lopuksi :D Ja ei matka ois mököttämisellä parantunut! ;) Voi kiitos! xx

   Reply
 12. Anna April 12, 2014

  Oh, you’re welcome, no need to thank me. I hope you like it and its okay that I took pictures from you. :)

  Reply
 13. Sanna ja tytöt April 13, 2014

  Hyväntuulinen blogisi tuo ja luo hyvää mieltä. Elämä ei kuitenkaan aina ole pelkkää fairytalea, joten tämän matkakommelluspostaus oli mainio muistutus elämän realiteeteista – ihan meille kaikille. Ja tosiaan, hieno asenne, ettet alunperin edes ajatellut esim vatsapöpöä täällä mainita, vaan positiivisella asenteella ajattelit senkin selättää :) Harmittavat takaiskut on usein helpompi jättää blogin ulkopuolelle, mutta tällä tavalla kirjoitettuna oli itseasiassa ihan virkistävää tuoda esiin, ettei bloggarinkaan elämä aina ole pelkkää shamppanjaan ja vaahtokarkkeja. Toki mieluummin sitä (varsinkin reissussa) nauttisi joka hetkestä, mutta…. elämä on! Matkastani tuli ainakin ikimuistoinen ja muistot ne vasta jotakin ovat :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Haha voiii kuinka ihana ja piristävä kommentti – tällä kelpa aloittaa sunnuntaiaamun! Suurkiitos piristyksestä! :) xx

   Reply
 14. Laura April 13, 2014

  No johan oli epäonnea matkassa ja vatsataudit on niin inhottavia.. :/ Oli pakko tulla kirjoittamaan, että sun hiukset on niin täydelliset tossa kuvassa, aah! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Haha joo sellasta elämä se välillä on! Voi kiitos! :) xx

   Reply
 15. Lotta April 13, 2014

  En kestä miten kauniisti sun hiukset on tossa kuvassa! Miks mun hiukset ei koskaan mee noin. :D

  http://lifeoflottablogi.blogspot.fi

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Kiitos :D Pitää vielä tunnustaa et olin laittanu ne aamulla ja harjasin ne vaan auki :D xx

   Reply
 16. Veeralalala April 13, 2014

  Voi kauhea tuo vatsatauti! :( Tiedän niin tuon tunteen, kun lentokoneessa koettaa rentoutua ja rauhoittua, vaikka mahassa myllertää ja särkee ikävästi! Oma 12 tunnin lento Thaimaasta Helsinkiin ei ollut herkkua… Itse olen aina tuon mahaepisodin jälkeen pakannut reissuun mukaan Precosaa ja Lopexia, eikä sen koommin olen vatsatauti lomalla häirinnyt! Mutta todella ihania kuvia ja voi herran jestas kuinka kaunis olet! :> Ihana Alexa!

  http://veeralalala.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Haha jeps ei tosiaan oo herkkua, varsinkaan pitkillä lennoilla! Suurkiitos ihana! :) xx

   Reply
 17. Pia April 13, 2014

  I’m sorry to hear you has such a bad luck…But at least you look gorgeous in that white top :)
  http://pialunja.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Well it happens! Better luck next time, huh! Thanks so much :) xx

   Reply
 18. Tiuhti April 13, 2014

  Katoin, että kaikesta huolimatta, menithän sä kihloihin reissussa, mutta toi onkin peilikuva.. Haha!

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   Hahah joo joku kommentoi instaan samaa :D Joo no ehkä ihan hyvä ettei tällä reissulla! xx

   Reply
 19. Annika April 13, 2014

  Eeeeikä, kui huono tsägä voi olla! Onneks ei mitään pahempaa käyny, mut saat kaiken myötätuntoni tosta! Ite oon kans aika huonotuurinen (ja kömpelö) ja voin nii kuvitella itteni just samankaltaisiin tilanteisiin:D

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 13, 2014

   No älä muuta sano :D Loppuvaiheessa jo mietin että mitä tässä vielä voi käydä, mutta tosiaan onneks selvittiin hengissä kotiin! :D xx

   Reply
 20. sofia April 16, 2014

  kaunis asu!!:) ootteko menny kihloihin kun sulla sormus nimettömässä?:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 16, 2014

   Kiitos:) Se on oikea käsi! :) xx

   Reply