NÄIN MUUTIN ARKENI

Kun kirjoittelin viime vuoden uudenvuodenlupauksista ja siitä kuinka niistä suoriuduin, niin päällimmäisenä jäi mieleen levon tärkeys. Viime vuosi oli ehdottomasti elämäni paras vuosi tähän saakka, ja suuri syy siihen on se, että opin ottamaan lungimmin. Ymmärsin sen, että maailma ei kaadu jos otan joskus vähän rennommin, jos en vastaakaan meileihin ja kommenteihin vuorokauden ympäri, ja jos joskus tulee postaamaton päivä – tai kaksi. Nykymaailmassa tuntuu, että jokaisessa elämän osa-alueessa tulisi olla täydellinen. Pitäisi olla se täydellinen parisuhde, mieletön ura ja mielellään vielä huippu-urheilijan kunto. Loppupeleissä asia on kuitenkin niin, ettei kukaan ulkopuolinen vaadi meiltä yhtään mitään, ainoa joka vaatimukset asettaa on me itse.

Mielestäni unelmia ja tavoitteita on hyvä olla, ne pitää meidät virkeänä, ja saa meidät nousemaan aamulla sängystä ylös. Loppupeleissä ahkeruuden ja suorittamisen raja on kuitenkin kovin häilyvä ja tasapainon löytäminen saattaa olla haastavaa, etenkin jos työskentelee yrittäjänä oman intohimonsa parissa. Onnellisuus on lopulta ainoa asia jolla on merkitystä, eikä se ura, paksu lompakko, huippu-urheilijan hapenottokyky tai sixpack tuo loppupeleissä yksinään onnea, jos on muuten ihan poikki ja henkisesti voimaton. Sen takia haluankin kannustaa myös teitä ottamaan välillä vähän relaa ja miettimään, että kaatuuko maailma, jos ottaa välillä iisimmin. Lupaan, ettei kaadu.

Viime vuonna kun panostin erityisesti henkiseen hyvinvointiin, läsnäoloon ja parisuhteeseen, niin huomasin elämänlaatuni kohentuvan huomattavasti. Se oli pieni ripaus pois panoksestani yrittämiseen, mutta lopputuloksena tunsin oloni vähemmän stressaantuneeksi, ja sen lisäksi nukuin paremmin, ja kaikki ihmissuhteeni kukoistivat entisestään. Menikö firma konkurssiin? Ei todellakaan. Vaikka otin rennommin, niin vuosi oli myös yrittäjän näkökulmasta paras koskaan. Ehkä se johtui juuri siitä, että annoin itselleni enemmän lepoa ja vapaa-aikaa, ja se tietynlainen henkinen rentous toi itselleni lisää kapasiteettiä kehittyä ja inspiroitua, myös työelämässä. Tästä oppineena meinaan jatkaa samaa rataa myös tänä vuonna. Toki hääsuunnittelut ja remontti tuo tähän hiukan lisähaastetta, mutta hyvät organisointitaidot ja lempeys omaa itseä kohtaan ovat auttaneet tässä kovasti. Ainahan löytyy  jotain, josta voi vähän tinkiä, mutta se ei enää ole uni tai laatuaika puolison kanssa.

Toivon että kaikki (erityisesti yrittäjät!) osaisivat välillä pysähtyä ja kyseenalaistaa itse itselleen asettamia vaatimuksia – pohtimaan että mikä tekee pohjimmiltaan onnelliseksi. Henkinen hyvinvointi on kuitenkin kaiken hyvän perusta.

Last year was definitely the best year ever and the biggest reason behind it is the fact that I learned how to relax. It’s not always that easy to relax and forget the work-related things when being an entrepreneur, because your job is your passion and it follows you everywhere. It’s one of the greatest blessings, but it’s also hard to separate the personal life and the business life. Many years I found myself replying to e-mails after midnight and also the first thing in the morning, I thought that it would be the only way to succeed – which is definitely not the case. Last year I realised that it needs to be changed, even though I love what I do, I need to have days off when I’m not working at all. After realising that being offline for a day doesn’t really affect on my business (blog) at all, it really encouraged me to take more time to myself and focus more on well-being. After taking day offs on a regular basis I really felt more focused and inspired, and I felt like it had a rather positive affect on my career as well – not to mention my relationships around me. I have been more present in the moment and I have been able to give more of myself to my loved ones as well. Also being less stressed has helped me to sleep better – only positive things has been happening since then!  So I just wanted to give you guys a friendly reminder to take good care of yourself and also take some days off, to spend some quality time with your loved ones and be more present – that we should never forget.

s

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 comments

 1. Olisikin se mahdollista March 18, 2018

  Onpa hauskoja kuvia. Puhut asiaa, tosin et varmaan ole ollut koskaan töissä amerikkalaisessa yrityksessä. Siellä osataan stressata ihminen romahtamispisteeseen. Jatkuva kontrolli joka ainoasta liikkeestä, puhelusta, kestosta, vessassa käyministä, asiakkaista jne. Koskaan ei ole hyvä, koska pitää olla parempi. Sinut nujerretaan pomon toimesta joka hetki jotta kaikki tehot saataisiin irti koko ajan. Kun on vastuussa vain itsestään itselleen voi asettaa rajat hyvinvoinnille, siis silloin kun paineet eivät tule ulkopuolelta jatkuvalla syötöllä eli työkavereilta, pomolta, asiakkailta, yhteistyökumppaneilta ja mitä enempi teet tai joudut tekemään, sitä enempi deadlineja tulee, ja jos et pysy kelkassa ei hommista tule mitään. Niin että se riippuu hyvin paljon myös siitä missä tai kenelle tekee töitä. Ja olen kuullut että samanlaista se on myös useissa suomalaisissa firmoissa. Aina ei todellakaan voi vaikuttaa muuta kuin jäämällä pois.

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Hirveetä kuulla, ja joo kuluttavia ja epäinhimillisiä työympäristöjä löytyy varmaan joka kolkasta. Aina ei ole mahdollista valita, ainakaan heti, mutten usko että tuollainen ympäristö työpaikkana on pidemmän päälle hyväksi kenellekään. 😔 xx

   Reply
 2. Inka Nitta March 18, 2018

  Sä vaan osaat olla positiivinen ja luoda sitä tunnetta ruudun tällekkin puolelle <3

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Voi ihana kuulla! Niin tekin! 😘 xx

   Reply
 3. Ssss March 18, 2018

  Tähän on tarkoitus minullakin keskittyä enemmän. Pitää ymmärtää, että parhaansa tekeminen ei tarkoita sitä, että tekee pitkää päivää ihan vain jotta kerkeää tekemään kaiken. Aina ei vain ehdi ja se ei kaada maailmaa, vaikka sähköposteihin vastaisikin vasta päivän tai parin päästä. Välillä on ok venyttää työaikoja, mutta sen tulisi olla poikkeus, ei sääntö. Itsensä ajaminen piippuun ei palvele ketään. Usein ne valtavat odotukset ovat vain siellä omassa päässä ja niiden palauttaminen realistiselle tasolle on oma haasteensa. Se on vain tehtävä oman hyvinvointinsa vuoksi, sillä kaikki on huomattavasti helpompaa sen jälkeen, kun ymmärtää, että kaikkeen ei tarvitse pystyä. :)

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Todella hyvin sanottu! Just näin. ❤️ xx

   Reply
 4. Jullellson March 18, 2018

  Rennosti ottaminen on helpompaa, kun on ensin tehnyt päämäärätietoisesti töitä uransa eteen. Aikaisempien vuosien pedanttiutesi ja töiden kurinalainen tekeminen kantaa hedelmää – aikasi on nyt varmasti kalliimpaa kuin aikaisemmin (ts. asiakkaat maksavat laadusta, eivät määrästä). Hienoa, että olet päässyt tähän pisteeseen!

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Tosi hyvin sanottu! Niin se varmasti osittain onkin, ihanaa kuulla objektiivinen näkökulma!Unelmien saavuttaminen vaatii nimenomaan hurjasti töitä, mutta täytyy sanoa että olen joskus nuorempana ottanut turhista asioista ihan liikaa stressiä. 🙈 Mutta onneksi vanhempana viisastuu! ❤️ xx

   Reply
 5. Elina March 18, 2018

  Voi että! Suurkiitos tästä tekstistä <3 osui, upposi ja herätti. "Loppupeleissä asia on kuitenkin niin, ettei kukaan ulkopuolinen vaadi meiltä yhtään mitään, ainoa joka vaatimukset asettaa on me itse." T. Yrittäjä

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Ihanaa että postaus osui ja upposi! 😘 xx

   Reply
 6. Natali March 18, 2018

  Amen to that Alexa… I also believe that what we radiate is what we attract back. If we’re stressed out and feel “stiff” and let it be that way for long enough, it bounces back on us by many things going wrong, people not understanding us or getting into unnecessary fights, etc.
  Finding harmony inside yourself is so important as it def. does bring a balance in all of the other aspects of your life.

  https://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa March 18, 2018

   Exactly! Well said 😘 xx

   Reply
 7. Annie March 19, 2018

  Just tänä aamuna taas mietin, että itsehän me ihmiset ollaan luotu tämä yhteiskunta ja erityisesti työmaailma sellaiseksi, että koko ajan on kiire ja stressi ja pakko painaa pitkää päivää. Eikö voitaisi ottaa ihan pikkuisen iisimmin ja todeta, ettei maailma ehkä kaadukkaan, jos pidänkin tähän kohtaan 10 minuutin hengähdystauon, tai en jääkään ylitöihin vastaamaan sähköposteihin?

  Ja sama meininkihän jatkuu sillä (vähäisellä) vapaa-ajallakin. Lasten täytyy harrastaa vähintään kolmea eri urheilulajia, jotta he oppivat siihen (työelämässä odottavaan) hektisyyteen ja tavoittellisuuteen jo lapsuudessa. Vanhempien aika menee sitten kuskaamiseen harrastuksesta toiseen ja jossain välissä pitäisi itsekin harrastaa ja toisaalta vielä hoitaa kotityöt. Eli koko ajan on kamala kiire ja stressi. Sitäkö sen elämän pitää olla?

  Tällainen pikku “avautuminen” tähän aamuun, vaikkei nyt sinällään täysin liitykään aiheeseen ;)

  Reply
  • Alexa March 19, 2018

   Todella hyvä kommentti ja juurikin mun lempiaiheesta! Itse olen aina lapsesta lähtien ollut kova suorittamaan ja olen mielettömän onnellinen siitä että olen oppinut olemaan itselleni lempeämpi, jo hyvissä ajoin ennen kolmeakymppiä. Pakka varmasti sekoittuu silloin jos ja kun perheenlisäystä joskus myöhemmin meille suodaan, mutta silloinkaan ei tulisi unohtaa omaa hyvinvointia. Kun mamma voi hyvin, niin se heijastuu varmasti koko perheeseen. Itse en varmaan voisi asua isossa metropolissa, kuten vaikkapa New Yorkissa, sillä siellä tahti on potenssiin kymmenen Helsinkiin verrattuna. Koitetaan siis olla itsellemme hiukan armollisempia ja ottaa edes se kymmenen minuuttia päivässä omaa aikaa – maailma ei tosiaan kaadu siihen! Ehkä me olemme läheisillemme vähän mukavempaa seuraakin, kun ei ole henkinenkovalevy ihan tukossa. ❤️ xx

   Reply
 8. Milka March 19, 2018

  Moikka Alexa!

  Pohdimme juuri tätä ystäväni kanssa viikonloppuna. Miten se, että on yrittäjä ei tarkoita että tarvitsisi työskennellä niska limassa jotta olisi varaa elää, vain että työnteko olisi omasta hinnoittelustaan kiinni. Unohdammeko tämän?
  Minua kiinnostaisi tietää mietitkö sinä tätä kun päätit ottaa lungimmin? Että mietitkö oletko alihinnoitellut itsesi, mikä tarkoittaisi monta työtuntia, mielummin kuin muutama laadukas työtunti. Olen kiinnostunut mielipiteestäsi ja ajatuksestasi varsinkin koska olet nuori ja menestyvä nainen. Me naiset emme yleensä kehtaa pyytää tarpeeksi. Olisi mielenkiintoista kuulla enemmän ajatuksiasi asiasta, jos olet valmis niitä jakamaan kanssamme :)

  Pahoittelut vielä huono kirjoitettu suomenkieleni, se ei ole vahvin kieleni.

  Reply
  • Alexa March 19, 2018

   Todella mielenkiintoinen näkökulma, jota en tullut edes ajatelleeksi! Samasta asiasta kommentoi tosiaan toinenkin henkilö ja näin tämän aiheen ihan uudesta perspektiivistä. Yrittäjänä (etenkin luovalla alalla) oman työn hinnoittelu on äärimmäisen hankalaa ja tästä olen keskustellut ihan hurjasti kanssayrittäjien kanssa. Moni varmasti alihinnoittelee itsensä, turvatakseen tulevan keikan, kun aina on joku joka olisi valmis tekemään halvemmalla tai vaikkapa ilmaiseksi. Sen sijaan tulisi olla ylpeä omasta työstä ja pyytää siitä asiaankuuluva korvaus, ja tarvittaessa vaikka konsultoida hintapolitiikkaa kollegoilta. Tämä on mennyt kuitenkin hurjasti parempaan suuntaan tai sellainen tuntemus minulla on.

   En tullut tätä edes yhdistäneeksi, mutta tietysti otettujen keikkojen määrällä on selvä yhteys omaan työ – ja vapaa-aika-suhteeseen. Olen nykyään aika valikoiva keikkojen suhteen, sillä olen alkanut arvostamaan vapaa-aikaa eri tavalla kuin aikaisemmin. Pärjään mieluummin hiukan vähemmällä ja otan viikonlopun vapaaksi, kun juoksen pää kolmantena jalkana vuorokauden ympäri. ❤️ xx

   Reply
 9. Karoliina March 19, 2018

  Moikka! Mukavaa, että otat kantaa ajankohtaiseen aiheeseen ja kerrot omia kokemuksiasi. Olet täysin oikeassa siinä, että henkinen hyvinvointi on onnellisuuden ja oman jaksamisen perusta. Olisikin mielenkiintoista kuulla lisää ajatuksiasi nykyajan naisten tarpeeseen suorittaa ja ylisuoriutua elämän jokaisella osa-alueella, kuten jo vähän aiheeseen viittasitkin. Miksi meidän täytyy pyrkiä kasvamaan täydellisiksi yli-ihmisiksi ja kuka tai mikä nämä paineet meille asettaa? Itse koen sosiaalisen median vaikuttavan osaltaan täydellisyyden tavoittelun tarpeeseemme ja odotuksiimme esim. täydellisestä arjesta. Olen huomannut, että välillä itsekin tuppaan unohtamaan, että esim. Instagramin tulisi olla vain inspiraation lähde, eikä hyvän elämän määrittäjä. Mukavaa viikkoa sulle! <3

  Reply
  • Alexa March 19, 2018

   Huikeeta kuulla että aihe osui ja upposi! 🙏 Pitää ehdottomasti ammentaa tästä lisää, sillä ajatuksia kyllä löytyy ja aihe on todellakin tärkeä. ❤️ xx

   Reply
 10. Anna April 6, 2018

  Niin ihanat kuvat! <3

  Reply