Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NÄIN MUUTIN ARKENI

march 18, 2018, Personal

Kun kirjoittelin viime vuoden uudenvuodenlupauksista ja siitä kuinka niistä suoriuduin, niin päällimmäisenä jäi mieleen levon tärkeys. Viime vuosi oli ehdottomasti elämäni paras vuosi tähän saakka, ja suuri syy siihen on se, että opin ottamaan lungimmin. Ymmärsin sen, että maailma ei kaadu jos otan joskus vähän rennommin, jos en vastaakaan meileihin ja kommenteihin vuorokauden ympäri, ja jos joskus tulee postaamaton päivä – tai kaksi. Nykymaailmassa tuntuu, että jokaisessa elämän osa-alueessa tulisi olla täydellinen. Pitäisi olla se täydellinen parisuhde, mieletön ura ja mielellään vielä huippu-urheilijan kunto. Loppupeleissä asia on kuitenkin niin, ettei kukaan ulkopuolinen vaadi meiltä yhtään mitään, ainoa joka vaatimukset asettaa on me itse.

Mielestäni unelmia ja tavoitteita on hyvä olla, ne pitää meidät virkeänä, ja saa meidät nousemaan aamulla sängystä ylös. Loppupeleissä ahkeruuden ja suorittamisen raja on kuitenkin kovin häilyvä ja tasapainon löytäminen saattaa olla haastavaa, etenkin jos työskentelee yrittäjänä oman intohimonsa parissa. Onnellisuus on lopulta ainoa asia jolla on merkitystä, eikä se ura, paksu lompakko, huippu-urheilijan hapenottokyky tai sixpack tuo loppupeleissä yksinään onnea, jos on muuten ihan poikki ja henkisesti voimaton. Sen takia haluankin kannustaa myös teitä ottamaan välillä vähän relaa ja miettimään, että kaatuuko maailma, jos ottaa välillä iisimmin. Lupaan, ettei kaadu.

Viime vuonna kun panostin erityisesti henkiseen hyvinvointiin, läsnäoloon ja parisuhteeseen, niin huomasin elämänlaatuni kohentuvan huomattavasti. Se oli pieni ripaus pois panoksestani yrittämiseen, mutta lopputuloksena tunsin oloni vähemmän stressaantuneeksi, ja sen lisäksi nukuin paremmin, ja kaikki ihmissuhteeni kukoistivat entisestään. Menikö firma konkurssiin? Ei todellakaan. Vaikka otin rennommin, niin vuosi oli myös yrittäjän näkökulmasta paras koskaan. Ehkä se johtui juuri siitä, että annoin itselleni enemmän lepoa ja vapaa-aikaa, ja se tietynlainen henkinen rentous toi itselleni lisää kapasiteettiä kehittyä ja inspiroitua, myös työelämässä. Tästä oppineena meinaan jatkaa samaa rataa myös tänä vuonna. Toki hääsuunnittelut ja remontti tuo tähän hiukan lisähaastetta, mutta hyvät organisointitaidot ja lempeys omaa itseä kohtaan ovat auttaneet tässä kovasti. Ainahan löytyy  jotain, josta voi vähän tinkiä, mutta se ei enää ole uni tai laatuaika puolison kanssa.

Toivon että kaikki (erityisesti yrittäjät!) osaisivat välillä pysähtyä ja kyseenalaistaa itse itselleen asettamia vaatimuksia – pohtimaan että mikä tekee pohjimmiltaan onnelliseksi. Henkinen hyvinvointi on kuitenkin kaiken hyvän perusta.

Last year was definitely the best year ever and the biggest reason behind it is the fact that I learned how to relax. It’s not always that easy to relax and forget the work-related things when being an entrepreneur, because your job is your passion and it follows you everywhere. It’s one of the greatest blessings, but it’s also hard to separate the personal life and the business life. Many years I found myself replying to e-mails after midnight and also the first thing in the morning, I thought that it would be the only way to succeed – which is definitely not the case. Last year I realised that it needs to be changed, even though I love what I do, I need to have days off when I’m not working at all. After realising that being offline for a day doesn’t really affect on my business (blog) at all, it really encouraged me to take more time to myself and focus more on well-being. After taking day offs on a regular basis I really felt more focused and inspired, and I felt like it had a rather positive affect on my career as well – not to mention my relationships around me. I have been more present in the moment and I have been able to give more of myself to my loved ones as well. Also being less stressed has helped me to sleep better – only positive things has been happening since then!  So I just wanted to give you guys a friendly reminder to take good care of yourself and also take some days off, to spend some quality time with your loved ones and be more present – that we should never forget.

s

Photos by Linda Juhola

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *