My Mom’s Apartment

Esittelin Emmi Kainulaisen Minneapolisin kodin muutama kuukausi sitten ja nyt olisi tämän sarjan seuraavan postauksen vuoro. Moni teistä on toivonut äitini kodin esittelyä, joten tänään olisi aika kurkistaa sinne!

You have been wishing for a post from my mom’s apartment, so let’s take a look!

[group]

[half]

Kuka? Irene Lemmetti, Sisustusliike Zarron perustaja. Eli mun äiti! 
“Ostin tämän asunnon lähes 20 vuotta sitten, kun lapset olivat vielä pieniä. Tämä oli juuri sopivan kokoinen ja lähellä Zarroa, viereisessä korttelissa. Vaikka lapset ovat jo kasvaneet ja Alexa muuttikin jo vuosia sitten pois kotoa, niin en ole malttanut luopua tästä asunnosta. En ole yksinkertaisesti löytänyt meille parempaa kotia ja Punavuoressa arki rullaa niin mukavasti – harvoin edes poistun Fredalta ydinkeskustaan. Alexan asuntoprojektien myötä kämppäkuume on kyllä kasvanut, enkä pistäisi vastaan jos sopiva kohde tulisi eteen. Aika näyttää!”
Who? Irene Lemmetti, the owner of interior design store Zarro. Also known as my mom. 
“I bought this apartment almost twenty years ago when the kids were still young. This was just the perfect place for us and really near our store. Even though the kids have grown up, I still enjoy living here, I haven’t found anything better.”

[/half]

[/group]

Iso olohuone on ehdottomasti asuntomme sydän, jossa perheemme kokoontuu viikottain joko aamupalalle tai sunnuntai-illalliselle vaihtamaan kuulumisia. Hauskana faktana kerrottava että Antti Nurmesniemen nahkasohva oli ensimmäinen hankita tähän kotiin ja siinä on istunut mm. Urho Kekkonen! Ostin sen 90-luvulla ja se on alunperin tehty Suomen Pankkiin.
Our living room is the heart of our apartment. We always gather here with the entire family, at least once a week to eat brunch or dinner and catch up. 

[group]

[half]

“Huvitun aina kun kuulen “marmorin menevän pois muodista”. Olen aina rakastanut marmoria, onhan sitä käytetty rakennuskivenä jo vuosisatoja. Remontoin kylpyhuoneemme reilu kymmenen vuotta sitten ja se miellyttää edelleen silmääni.”
“I have always been a big fan of marble. We renovated this bathroom almost ten years ago and it still looks up to date” 

[/half]

[/group]

Jack Russellin terrierit Lumi, 13, ja Aku, 3, tuovat paljon iloa arkeemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

71 comments

 1. Lotta January 11, 2018

  Kiva postaus ja kaunis, harmoninen asunto. Mielestäni yksi asia jäi kuitenkin puuttumaan, kodin sydän eli keittiö! :)

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Kiitos! ? Taisin unohtaa lisätä yhden kuvan, keittiö on aika pieni, ton ruokapöydän jatkeena oleva seinä. Mutta ei mahda mitään. ? xx

   Reply
 2. J January 11, 2018

  Tosi persoonallinen, ihana! :)

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   On se kyllä ihana! ? xx

   Reply
 3. Marianne January 11, 2018

  Miten hauska päästä kurkkaamaan äitisi upeaan, persoonalliseen asuntoon! :)
  Tuollaisesta marmori kylpyhuoneesta haaveilen <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Ihana kuulla että tykkäsit! ? xx

   Reply
 4. Henrika January 11, 2018

  Aivan superihana koti!

  Reply
 5. Carian January 11, 2018

  Wow, how cool does this apartment look! It’s amazing, especially the marble bathroom! <3

  xx Carian

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Lovely to hear! ? xx

   Reply
 6. Ninni January 11, 2018

  Oi miten ihana postaus <3 Oli aivan mahtava nähdä itse "maestron" koti ja kuten uumoilinkin: tyylikän ja mielenkiintoinen koti. Terkut äitiliinille <3

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Voi kuinka ihana kuulla, terkut lähtee eteenpäin! ❤️ xx

   Reply
 7. Ii January 11, 2018

  Kauniisti sisustettu?Itseäni miellytti erityisesti suuret taideteokset sekä värien käyttö. Hieman samanlaista linjaa löytyy myös omasta kodistamme parin korttelin päästä?. Ja mukavaa kun kalusteihin liittyy tarinoita vuosien takaa.

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Mukava kuulla! Terkut sinne melkein naapurille! ? xx

   Reply
 8. Sofia January 11, 2018

  Wau, wau, wau. Mieletön koti, ja sun äidillä on huikea värisilmä :)

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   No on todella! ? xx

   Reply
 9. Veera January 11, 2018

  Herranjestas miten upea koti! Pakko erityisesti kehua tauluja, jotka todellakin tuovat sielun asuntoon. Suomesta löytyy hienoja koteja, joissa on kalliit huonekalut ym, mutta monesti kodit näyttävät tosi samanlaisilta ja sieluttomilta. Äitisi on onnistunut tosi hyvin luomaan kotiinsa myös tietynlaista tunnelmaa ja omannäköisyyttä, kotoisuuttakin. Tykkään! Kiva kun jaoit kuvat kanssamme :)

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Jee, ihana kuulla että tykkäsitte! ? xx

   Reply
 10. Nina January 11, 2018

  Your mom have a lovely apartment <3

  Reply
 11. Tiina January 11, 2018

  Aivan upealta näyttää äitisi koti, sun lapsuudenkoti, unohtamatta tietenkään mainita mielettömän hyvännäköistä äitiäsi!

  Hyvällä maulla ja silmällä sisutettu asunto, koti, jossa on paljon taidetta ja vintage-kalusteita. Voin hyvin kuvitella teidän koko perheen nauttimaan yhteisestä ajasta olohuoneessa vaihtaen kuulumisia ja pelaten vaikka lautapelejä. Tai sitten äitisi viltin alle kääriytyneenä koira tai kaksi sylissään lukemassa hyvää kirjaa sohvalla, ehkä viinilasillinen tai kupillinen höyryävää teetä käden ulottuvilla.

  Luin joskus vuosia sitten jutun äidistäsi ja hänen kodistaan jostain sisustuslehdestä, jonka nimeä en nyt muista ja olen siitä asti aina välillä muistellut asunnon tarinaa. Se lehtijuttu itse asiassa sai minut aikanaan etsimään blogisi, joten tavallaan voit kiittää äitiäsi ainakin yhdestä lukijasta, kenties useammastakin!

  Pakko vielä loppuun kysäistä, että soitatko pianoa?

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Voi kuinka ihana kommentti! ? Voi olla että kyseessä oli Gloria tai sitten joku vanhempi Avotakka? ? Ihana kuulla! Ja minä en tosiaan soita pianoa, puolveljeni soittaa. ? xx

   Reply
 12. :)) January 11, 2018

  Wau mikä postaus! :) Oli todella mielenkiintoista nähdä, miten äitisi asuu. Ja varsinkin, kun usein äidin ja tyttären maut saattavat erota paljonkin, mutta tietyt yhtäläisyydet silti tuntuu löytyvän. Teillä ainakin marmori ja upeat taulut. Olin jopa hieman yllättynyt, kuinka “boheemi” äitisi asunto on. Uskon, että tuossa olohuone/ruokailutilassa on vietetty ikimuistoisia hetkiä!

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   No just näin! ? Ihana kuulla, kiitos! xx

   Reply
 13. Jenni S. | big mamas home January 11, 2018

  Todella kaunis koti teidän äidillä. Kyllä näkee, mistä tytär on tyylitajunsa perinyt. Siinä on vähän samaa boheemia henkeä, jota minä havittelen. Yritän kovasti löytää sitä omaa tyyliä tässä lasten lomassa. :D Siksi tämä oma sisutaminen on vielä niin hidasta, kun en ole täysin varma siitä omasta tyylistäni ja välillä iskee valinnanvaikeus.

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Voi ihana olet! ? Kyllä se sieltä vielä tulee! xx

   Reply
 14. Mmillaaa January 11, 2018

  Ihana postaus Alexa! :)

  Reply
 15. Tanja January 11, 2018

  Aivan ihana koti! Äitisi on valinnut juuri sellaisen värimaailman, josta itsekin pidän. Todella upea! :)

  Btw, olisi mukava lisä, jos näissä postauksissa mainitsisit asunnon koon ja huoneiden määrän. Se ainakin itseäni kiinnostaisi. Kaipaisin myös enemmän kuvia asuntojen huoneista, mutta sen toki ymmärtää, että kaikki eivät halua esitellä kotinsa ihan jokaista nurkkaa. Mutta ainakin tuo asunnon koko olisi kiinnostava tietää, että tietäisi vähän minkä kokoisesta kämpästä on kyse!

  Oikein mukava juttusarja, joka toivottavasti saa vielä usean asunnon verran jatkoa.

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Jee, ihana kuulla! ? Tässä asunnossa on 3H+Avokeittiö, yhteensä 113m2. Tosiaan sekä Emmi että äiti toivoi että kaikkia huoneita ei kuvattaisi, eli siitä syystä vähän pienempi juttu. Ei tosiaan yleensä lehtijutuissakaan kaikkia huoneita ole. Mutta hei ihanaa kun tykkäsit ja kiitos palautteesta. ❤️ xx

   Reply
 16. Rg January 11, 2018

  Ihana asunto!! Niin ajaton ???

  Reply
 17. Merja January 11, 2018

  Matot, taulut, ruokapöytä tuoleineen, sohva ovat kaikki ihania, unohtamatta äitiäsi ja suloisia koiruuksia. Niin ja kyllä kylpyhuonekin kutsuva on. Minulla on 30 vuotta vanha marmoripöytä, peritty, joka on edelleen ihana.

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Äidilläkin on ollut marmoripöytä vuosikymmeniä, tosin se löysi sitten tiensä meille. ? Kyllä ne vaan kestää aikaa! xx

   Reply
 18. Amanda January 11, 2018

  WAU!!! Ihanan kodikas ja elegantti! Erityisesti silmää miellyttää värien käyttö, kun nykyisin niin monet tyylikkäät skandikodit on paljolti valkoista ja/tai neutraaleja luonnonsävyjä. Äidilläsi on kyllä hioutunut esteettinen silmä, jonka jälki kyllä välittyy niin pukeutumisessa kuin sisustamisessa – ja ehkä jopa geeneissäkin (haha). JA vitsit, tuo musta nahkasohva on ollut melkoinen löytö! <3_<3

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Voi ihana olet! ❤️ Äiti on kyllä nimenomaan kaikkea muuta kun perus ja hyvä niin. ? xx

   Reply
 19. Satu January 11, 2018

  On sulla upea äiti! Ja niin on kyllä asuntokin. ☺️

  Reply
 20. Johanna January 11, 2018

  Ihana asunto!? Aivan upeita, persoonallisia juttuja! Tosin mä kyllä kiinnitin ehkä liikaakin huomiota näihin koira söpöliineihin? Miten niin koirakuume!?

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Haha, on ne koirat kyllä ihania! ? xx

   Reply
 21. Pupunen January 11, 2018

  Ai Ai Ai.. nyt Mä Alexa vihdoin todellakin hoksaan, mistä sun huippu sisustussilmä on tullut. Aivan upea koti ja äiti sulla. Sanoppa terkut ja se, että hän on kasvattanut aivan mielettömän ihanan fiksun tytön. ( vaikken sua tunne, mutta sellainen fiilis susta, kun oon seurannut sun blogia vuosia) ☺️

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Voi ihana olet, kiitos! ? xx

   Reply
 22. Julia January 11, 2018

  Ihanan persoonallinen koti! Yleensä mun reaktio mustaan nahkasohvaan on “voi ei ei ei” mutta toi oikeasti sopii tonne kämppään ja näyttää hyvältä. Kai toi on se ero siinä että tavallinen ihminen tai ammattilainen sisustaa, ammattilainen saa uhan näyttämään mahdollisuudelta.

  Reply
  • Alexa January 11, 2018

   Toi on kyllä huikea! Säilynyt vuosikymmeniä ja parantunut vain vanhetessaan, sohvalla tullut nimittäin skidinä riehuttua aika paljon. ? xx

   Reply
 23. souphie January 11, 2018

  Wau ihan mieletön asunto! :)

  Reply
 24. VirveMMaria January 12, 2018

  Todellakin upea koti ja ihailen suuresti tuota isojen ja näyttävien taideteosten upeaa esillepanoa: Mahtavaa harmoniaa.

  Reply
 25. Sara // housefive January 12, 2018

  Tosi mielenkiintoinen ja kiva postaus. Sellaista jäin miettimään, että onko äitisi koti muuttunut palaljon lapsiuudestasi? Tuossa ylempänä mainitsit, että iso sohva on ollut jo sinunkin leikeissä, mutta mitä muuta on säilynyt ja mikä on uutta?

  Reply
  • Alexa January 13, 2018

   Ihana kuulla! ? Suurinosa on ihan peruja mun lapsuudesta, mutta rahi ja olohuoneen nojatuoli on uusia. Sängynpääty on taas mun vanha ja annoin sen äidille jokunen vuosi sitten. ? xx

   Reply
 26. Marianne January 13, 2018

  Ihana sisustus, ja toi itämainen matto, en saa silmiäni irti siitä!

  Reply
  • Alexa January 13, 2018

   Ne on kyllä upeita ja kestää aikaa! Kaikki matot on hankittu joskus 15 vuotta sitten. ?? xx

   Reply
 27. Viivi January 13, 2018

  Olisiko äidilläsi vinkkejä rohkeaan värienkäyttöön? Nyt ilmeisesti trendinä on siirtyminen pois valkoisesta, mutta miten tällainen tavan tallaaja yhdistelisi värejä menemättä metsään? Upea asunto!

  Reply
  • Alexa January 13, 2018

   Mun pitää pyytää äitiä tekemään joku vieraspostaus aiheeseen liittyen! ?? xx

   Reply
 28. Anu January 13, 2018

  Kerrassaan upea!

  Reply
 29. Vieras January 13, 2018

  Järjettömän upea hima! Taide ja värit tekee siitä linnamaisen. Kiitos.

  Reply
  • Alexa January 13, 2018

   Niin mukava kuulla että tämä postaus oli näin pidetty! ? xx

   Reply
 30. Iitu January 13, 2018

  Kerrassaan ihanan näköistä! Kenen/keiden taiteilijoiden teoksia äidilläsi on?

  Reply
  • Alexa January 13, 2018

   Kiva kuulla että tykkäsit! ? Marjatta Tapiolan on suurin osa. xx

   Reply
 31. Eveliinalivin January 14, 2018

  En voi olla palaamatta ja palaamatta tähän postaukseen – äitisi koti on aivan huikea! Mikä silmä, maku ja ote sisustukseen, mieletöntä! Aion todellakin tallettaa nämä kuvat johonkin ikuisuusinspiraatiokansiooni, ja palata niihin erityisesti taiteen ja tummien värien käytön suhteen. Joten kiitos tuhannesti teille molemmille, kun avasitte ovia meille!

  Reply
  • Alexa January 14, 2018

   Voi kuinka ihana kuulla, kiitos Eveliina! ❤️ xx

   Reply
 32. Mari January 15, 2018

  Upea koti ja ihana tyyli kodissa. Tykkään ❣️

  Reply
 33. Anne K January 16, 2018

  Kiitos upeista kuvista äitisi kotona. Näistä välittyy harmoninen tunnelma, mistä erityisesti pidän, ja käynyt useampaan kertaan jo ihailemassa. Taulut tekevät kodin. Voi oi kun itsekin uskaltaisi olla värien kanssa hieman rohkeampi. :)

  Reply
  • Alexa January 16, 2018

   Ihana kuulla, kiitos! ? xx

   Reply
 34. Saija January 23, 2018

  Hei, tämä oli koti juuri minun makuuni. Jäin vielä miettimään tuota hauskaa patsasta olohuoneen nurkassa. Onko se kenen teos?

  Reply
  • Alexa January 23, 2018

   Se on Kim Simmonsonin! ? xx

   Reply
 35. Suvi January 30, 2018

  Äidilläsi on todella kaunis ja persoonallinen koti :) Ja tämä At home with-sarja on kyllä tosi kiva! Innolla odotan jo seuraavaa :)

  Reply
  • Alexa January 30, 2018

   Voi kiitos! ? Pitää funtsia seuraava koti tähän sarjaan! xx

   Reply
 36. Ida February 2, 2018

  Kenen tuo vähän “creepy” mutta tosi cool valkoinen tyttö patsas on?

  Reply
  • Alexa February 2, 2018

   Se on Kim Simonssonin ? xx

   Reply