Mitä poikaystävä ajattelee?

 _MG_8820“Mitä poikaystäväsi ajattelee tästä?” on kysymys, jota mulle ollaan viime aikoina esitetty kommenttiboksissa tiuhaan. Oli kyseessä sitten mielipide miespuolisiin ystäviini, blogipostaukseen tai vaikkapa pidempään ulkomaan reissuuni. Aloin pohtimaan että omaanko erityisen modernin ajattelutavan tai minkä takia koen tämän niin vanhanaikaiseksi? Kun käännetään asia toisinpäin, niin en voisi kuvitellakaan tilannetta jossa poikaystäväni kaverit kysyisivät häneltä että “Mitä mieltä tyttöystäväsi on tästä?”

Moni on myös ollut kiinnostunut poikaystäväni suhtautumisesta sisustukseemme. Isot valinnat tehdään toki yhdessä, ja ajansaatossa meidän maku on hitsautunut yhteen. Kodin laittaminen on siis kaikinpuolin helppoa, kun molempia miellyttävä ratkaisu löytyy helposti. Itselläni on kuitenkin ehkä enemmän intoa sisustaa, joten suurinosa ideoista tulee kuitenkin aina minulta. Herra luottaa myös sen verran osaamiseeni, ettei jokaista lusikkaa tarvitse etukäteen hyväksyttää. Hänellä on taas enemmän osaamista talouden pyörittämisessä ja rempan excelöinnissä, joten en koe tarvetta puuttua niihin. Tiimityönä tehdään, kumpikin niitä omia vahvuuksia hyödyntäen.

_MG_8827

Vaikka yhdessä ollaankin ja toisiamme rakastamme, niin parisuhteen ulkopuolella olemme myös yksilöitä. Yksilöitä joilla on oma arvostelukyky ja moraali, jonka mukaan valintoja tehdään. Tässä kohtaa tulee esiin se paljon puhuttu luottamus. Kun yhteisiä vuosia on kertynyt viisi ja repeat, niin toisen tuntee läpikotoisin. Tietää täysin mihin on sitoitunut ja pystyy luottamaan toisen arvostelukykyyn. Tuskin pystyisin olemaan suhteessa ihmisen kanssa, johon en pystyisi täysin luottamaan.

Vaikka olenkin tiukka siitä, kuinka paljon kerron yksityiselämästäni ja esimerkiksi parisuhteestani, on ollut aidosti todella kivaa jakaa kanssanne ajatuksia tällaisista teemoista. On ollut myös todella mukavaa lukea teidän asiallisia ja pohtivia kommentteja, ja toivon kommenttiboksista löytyvän muillekin hyödyllisiä näkökulmia.

_MG_8775

Photos by: Marianna Mäkelä

As you all know, I want to keep my private life private, but in the same time I really like sharing some more personal thought with you guys! I really appreciate how respectfully you ask and comment on these topics, and that’s why sometimes I like to share some of this more private side of my life, too.

Pretty recently I’ve been getting quite a lot of worried questions about what does my boyfriend think about my decisions on my work, my male friends, or my travelling. Call me modern or too liberal, but I find this just so old fashioned..? As if any of his friends would ever ask what does his girlfriend think about his decisions, haha! I mean obviously me and my boyfriend discuss all the big decisions of life together and plan our individual trips considering each others opinion about it, but still. This relationship is built on trust, respect and love, and I wouldn’t ever do anything that I know that he wouldn’t think highly of. 

With these lovely 5 years as a happy couple we have built a very deep trust and respect to each other. I don’t need to control him or question his thoughts and neither does he have to judge mine. I respect his opinion and he respects mine, and at the end of the day, isn’t that all that really matters?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

43 comments

 1. Helena April 14, 2015

  Millä teillä voisi sitten rikkoa luottamuksen? kun olette aika sallivia.. pidättekö paljon omana tietonanne? aika harvalla varmaan on noin salliva suhde jotenkin.

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Mitä tarkoitat “noin sallivalla” suhteella? Minusta suhteemme on tässä asiassa hyvin tavallinen ja normaali. Molemmilla on toki omat kaverit ja harrastukset, mutta yhteiset pelisäännöt on ehdottomasti molemmilla selvillä. xx

   Reply
 2. Vierailija April 14, 2015

  On kyllä viime aikoina tullut ihmeteltyä monien tekstiesi kommentteja. Toivottavasti kommentoijat ovat olleet vielä hieman epävarmoja teinejä/nuoria, joilla ei ole paljoa kokemusta ihmissuhteista – itseäni ainakin hieman kauhistuttaisi, jos aikuiset ihmiset ajattelisivat, että seurustellessa/avoliitossa kumppanin tulee olla koko elämä. Hyvässä ja vakaassa suhteessa pitäisi pystyä luottamaan toiseen sen verran, että antaa tämän elää myös omaa elämäänsä ja tutustua uusiin ihmisiin.

  Miespuolisista ystävistä tuli muuten myös mieleen, että mikäli ajatellaan, etteivät mies ja nainen voi olla puhtaasti ystäviä, niin mitenköhän biseksuaaleilla voisi ikinä olla ketään muita läheisiä kuin sukulaiset ja kumppani? ;)

  Mutta anyway, ihanan sympaattinen teksti, mukava että reagoit näihin keskusteluihin rennon ystävällisellä asenteella! Täytyy muutenkin sanoa, että tunnut viimeisen vuoden aikana aikuistuneen hurjasti – jossakin vaiheessa lopetin blogisi seuraamisen, koska se oli omaan “vanhempaan” makuuni liian “teinimäinen”, mutta nyt viimeisen puoli vuotta olen lukenut ahkerasti muitakin kuin sisustusjuttuja. :)

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   No älä muuta sano siis! Ihmisiä on toki erilaisia ja kaikki me olemme varmasti hiukan eri elämäntilanteessa. Meillä kun ei vielä ole lapsia, enkä ole miehestäni muutenkaan “riippuvainen”, niin mielestäni omat harrastukset ja reissut on enemmän kun paikallaan.

   Voi kuinka kiva kuulla positiivista palautetta! Täytyy myöntää että Cosmolla ollessani mulla oli “blogi-identiteettikriisiä” ilmassa, mutta omalle sivulle siirryttyäni kaikki ajatukset ja teemat kristallisoitui. Vaikka blogini edelleen on suurimmaksi osaksi asukuvia ja muuta pinnallista, niin on ollut myös mukavaa kirjoitella hieman henkilökohtaisimmista aiheista aika ajoin :) Suurkiitos kauniista sanoistasi! xx

   Reply
  • Sopa April 14, 2015

   Joo, voi näitä viimeaikasia kommentteja :D ehkä lemppari oli se et Matin ottamissa kuvissa näytät “seksuaalisemmalta”, saatoin naurahtaa.

   You do you ;)

   Reply
   • Alexa April 14, 2015

    Joo se oli kyllä yksi jota en vieläkään ihan ymmärtänyt, mutta mielipiteensä kullakin! :) xx

    Reply
 3. Annina April 14, 2015

  Amen! Uskallan epäillä, että teidän suhteenne toimii hyvin nimenomaan siitä syystä, että luotatte toisiinne ja pidätte yksilöllisyyksistänne kiinni. Hyvä postaus!

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Nimenomaan! Kiva että tykkäsit! :) xx

   Reply
 4. Yana April 14, 2015

  I’ve really enjoyed reading both your previous and this posts on this topic. Nobody can ever judge your relationship by reading one post in a year about it, that’s just ridiculous.
  I just want to say that I am deeply agree with your thoughts about trust and confidence in a relationship – for myself I cannot be “glued” to another person as it sometimes happens with a couple and think you should never forget who you are and that there are some life decisions which a more important than romantic dinners and etc.
  Thanks a lot for sharing this with us :)

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   I’m glad to hear Yana! I totally agree with you! Have a beautiful day! xx

   Reply
 5. Kati April 14, 2015

  Minusta taas teillä on juuri sellainen suhde, johon ihmisten tulisi pyrkiä! Jos nyt joku sellainen “ideaali” pitäisi vetää. Toki kaikki ovat erilaisia ja jotkut haluavat mennä käsikynkässä vessaankin puolisonsa kanssa, mutta voi sitä draaman määrän ja turhien huolien ja murheiden vähenemistä, kun ihmisillä olisi parisuhteensa osalta samanlainen asenne kuin teillä! Kaikkea hyvää teille :)

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Voi ihana! :) Nimenomaan kaikki on erilaisia ja tämä toimii meillä ihan loistavasti. Yhteinen aika on paljon arvokkaampaa, kun ei ole koko ajan liimattuna puolisoonsa :) xx

   Reply
 6. Elisa April 14, 2015

  Mun mielestä on todella erikoista, miten paljon paremman puoliskosi mielipidettä kysellään kommenttiboksissa. Jos hän räikeästi olisi eri mieltä valinnoistasi, emme mahdollisesti olisi nähneet Matin ottamia upeita kuvia sinusta, lukeneet Jesperista, tai emme saisi myötäelää kanssasi kesäistä Tukholmaa. Joidenkin on vaikea erottaa blogielämää ja oikeaa elämää toisistaan – vaikka lukijoina emme näe teidän keskusteluanne täällä blogissa tai kuule/näe miehen mielipidettä, ei se tarkoita ettette olisi puhuneet asioista yksityiselämässä. Minusta teidän suhteenne on ihanan terveellä pohjalla, ei maailma siihen kaadu, jos ette kuukauteen näkisikään toisianne tai teillä on vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä. Ennemmin olisin huolissani, jos parisuhde on sillä mallilla, ettei tällainen asettelu olisi mahdollista. Kaikkea hyvää sekä sinulle että poikaystävällesi, ihana että jaksat kirjoitella silloin tällöin näitä henkilökohtaisempiakin asioita upeiden sisustus- ja asukuvien rinnalle! <3

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Juuri näin, samoilla linjoilla ollaan! :) Ja ihanaa että olet pitänyt näistäkin postauksista! xx

   Reply
 7. A~ April 14, 2015

  Mun korvaan toi kuulostaa just hyvältä, ja itsekin olen luottavaisessa suhteessa. Ja voi, miten paljon paremmalta tämä tuntuu verrattuna aiempiin, draamaattisempiin suhteisiin vähän nuorempana! :D
  Hassua, miten joku kommentoi teillä olevan jotenkin erikoisen “salliva” suhde. Siis onko normiparisuhteen oletus se, että puolisolta ei “sallita” asioita, vaan niitä evätään? En mä ainakaan halua olla poikaystäväni pomo, tai toisinpäin. Me ollaan yhdessä rakkaudesta, ei siinä tarvitse pitää toista talutushihnassa tai vahtia tekemisiä. Kummatkin ajattelemme aina myös toistemme parasta päätöksiä tekiessä. Sen täytyy kuitenkin lähteä omasta halusta; ei sitä oikein voi pakottaa. :) Ehkäpä kannattaakin siis valita se seurustelukumppani/puoliso hyvin!
  Kiitos hyvästä kirjoituksesta Alexa! Näitä henkilökohtaisempia kirjoituksia on aina kiva lukea muun ohella (myös hää- ja vauvapostaukset oli ihania!).

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Ihanaa että olet tykännyt näistä kirjoituksista, todella kiva kuulla. Samoilla linjoilla todella ollaan! Yhteinen aika on arvokasta, mutta on mukavaa tehdä välillä juttuja myös erikseen. Keski-ikäisenä jäisi helposti harmittamaan, jos kivat reissut ja muut unelmat olisivat jääneet tekemättä vain parisuhteen takia :) xx

   Reply
 8. Julia April 14, 2015

  Siis mä en ihan oikeesti ymmärrä että mikä obsession joillain lukijoilla on sun poikaystävää kohtaan! Ehkä tää on klassinen “siitä puhe mistä puute” – keissi joillain kommentoijilla. Tää on kummiskin SUN blogi, jossa sä kirjotat SUN elämästä. Sä kerrot täällä just siitä mistä sä haluut, en tiiä onko joiltain jääny “blogi” käsitteenä jotenkin epäselväks.

  Ehkä jotkut sun lukijat on niin nuoria että ne luulee, että kun muuttaa kumppaninsa kaa yhteen niin ihan kaikki pitää sopia keskenään. Ehkä joillain on niin vähän kokemusta näistä asioista, että ne ei ymmärrä että parisuhteessa täytyy luottaa toiseen, johon sisältyy myös luottaminen kumppanin arvostelukykyyn.

  Kuulostaa siltä, että sun poikaystävä on paljon kiinnostuneempi sisustuksesta ja keskustelette asiasta paljon enemmän kuin moni pitkäänkin yhdessä ollut pariskunta. En vois kuvitella esim. oman isäni (vanhemmatt olleet naimisissa yli 25 v.) olevan kauhean intohimoinen keittiön lamppujen tai olohuoneen maton suhteen ;)

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Niinhän se menee että se kiinnostaa eniten, mistä vaietaan. Poikaystäväni ei ole toistaiseksi halunnut kasvojaan “julkisuuteen” ja olen halunnut kunnioittanut hänen päätöstään.

   Totta, poikaystävääni kyllä kiinnostaa sisustus ja remppaaninen. On kyllä antoisaa tehdä näitä projekteja, kun häneltä löytyy ratkaisuihin myös oma mielipide. Vaikka remppaaminen on rankkaa, niin se on samalla sellaista lähentävää puuhaa meille – kuin harrastus. Jos saisin ihan kaiken päättää itse ja poikaystävälle kaikki olisi “ihan sama”, niin projektit eivät olisi yhtään niin antoisia kokemuksia :) xx

   Reply
 9. Reetta V. April 14, 2015

  Tykkään sun ajatusmaailmasta! Mun mielestä teillä on myös ihan harvinaisen toimivan kuuloinen suhde. :)

  Reply
 10. Valerija April 14, 2015

  Hei Alexa! Olen seurannut jo hetken blogiasi! Ja olen samaa mieltä kanssasi asiasta – suhteessa on kaksi, mutta sen ulkopuolella ollaan yksilöitä! Ja mielestäni ehdoton asia suhteessa on se, että toisen unelmia pitää arvostaa. Olen itse tällä hetkellä ollut tammikuusta asti vaihdossa Espanjassa ja huomenna viimein ja vihdoin näemme toisemme 3 kuukauden jälkeen. Mutta en osaisi ikimaailmassa kuvitella, että poikaystäväni olisi kieltänyt minua lähtemästä vaihtoon. (sitten olisi ehkä väärä poikaystävä ;D)

  Jos toiveita saa esittää, niin olisi erittäin mukava lueskella lisää sun pohdintoja parisuhteesta, luottamuksesta tai jostain muista aiheista. Niistä saa paljon tsemppiä itselleni! ;) Kiitoksia siitä!

  Terveisin Espanjasta

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Nimenomaan, just näin! :) On varmaan ihan huikeaa nähdä kolmen kuukauden jälkeen, nauttikaa! xx

   Reply
 11. ansku kyllä April 14, 2015

  kyllä täälläkin jokaisen poikaystävästä löytyisi jotain kuraa kun tarpeeksi tonkisi. Itse en ole vielä kokenut tai kuullut yhdestäkään suhteesta jossa ei olisi näin käynyt.. mutta hienoa että luottaa. siten niitä ei saa ikinä selville niin ei tieto lisää tuskaa :)

  Reply
 12. Julia April 14, 2015

  Hei!

  Siis mitä teitä ihmisiä vaivaa? Se että Alexa luottaa poikaystäväänsä ja sanoo että J myös luottaa häneen, ei tarkoita sitä että hän ei ole “tonkinut tarpeeksi”. Jestas sentään. Se että itsellään on traumoja, ei tarkoita sitä että saa tuomita toisten suhteita. Olkaa onnellisia toistenne puolesta, raukkautta tässä maailmassa tarvitaan!

  Voi Alexa, jatka samaan malliin, olet niin ihana ja otat nämä höntti-kommentit hyvin kypsästi. Itse olen luottavaisessa ja rakastavaisessa suhteessa ollut kohta viisi vuotta ja ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Sinä et ole salliva, olet rakastavainen ja tottunut ilmeisen hyvään kohteluun. Sinä tiedät että poikaystäväsi arvostaa sinua ja tekisi kaikkensa puolestasi. Tiedän, koska tunnen samoin omaa avomiestäni kohtaan. On harmillista että sinun pitää selittää suhdettanne muille, mutta ymmärrän hyvin että sinä sen teet, jos joku puhuu rakkaastasi tuolla tavalla.

  Muista sun tukijoukkoja täällä kommentoijien puolella :)

  Reply
  • Julia April 14, 2015

   *rakkautta, EI raukkautta! :D Hups :D

   Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Voi, ihana olet! Hienosti olet pukenut ajatukseni sanoiksi, varmasti paremmin mitä olisin itse osannut! Musta on mukavaa keskustella nimenomaan vähän henkilökohtaisimmistakin asioista, etenkin kun tietää että teitä mahtavia sielunsiskoja on siellä vaikka kuinka paljon! Suurkiitos siis myös sinulle aktiivisesta kommentoinnista, te lukijat olette mulle niin tärkeitä! :) xx

   Reply
 13. Eneli April 14, 2015

  Word! :)

  Reply
 14. Eva April 14, 2015

  Hyvä postaus, juuri näin! Ihanaa kevättä sinulle Alexa.

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Samoin sinulle! :) xx

   Reply
 15. Michaela April 14, 2015

  I think it´s nice when you provide some info from your life, especially reading your blog every day, for me, it´s kinda like getting knowing you better :) so hard to express :D

  Anyway, I agree with you, but I know it can be hard sometimes. Me and my bf, we are together for 7 years, and though we believe in each other, it takes time and energy to find a balance (after all this time!). I love spending that energy, though, cause the relationship evolves with our own development…. Still, I see that in healthy relationship both can do what they love AND be able to find compromise for happiness of both sides (sometimes thats tough:D) Hope you can keep it up with your bf! :)

  Reply
 16. J April 14, 2015

  Olen ällistynyt että jonkun on tullut edes mieleen murehtia mitä poikaystäväsi ajattelee jostain ystävyyssuhteestasi. Anteeksi kuinka? Toistan itseäni, mutta ainakin omalla kohdallani poikaystävä saisi häipyä jos hän menisi puuttumaan siihen, kenen kanssa saan ystävystyä tai viettää aikaa. Toivottavasti nämä kommentoijat ovat vain kateellisia trolleja.

  Reply
 17. Milena April 14, 2015

  Alexa, vaikutat vaan tosi järkevältä niin hyvällä tapaa! Vastailet kommentteihin aina niin hyvin, ketään loukkaamatta ja aina asiallisesti. Vaikuttaa myös siltä että välität meistä lukijoista ja se tuntuu mukavalta. Tänne on aina kiva palata lukemaan juttujasi ja ofc katsomaan kuviasi! ;)
  Tästä postauksesta, parasta on kun lukija voi lähes kuulla äänesi itse tekstiä lukiessa (ainakin minä voin).
  Teidän suhde on varmasti hyvällä pohjalla, eikä mielestäni ole mitään aihetta kysellä sulta noin henkilökohtaisia ja outoja kysymyksiä poikaystävääsi liittyen. Itse samaistun tämä postauksen lauseisiin ja suhteeseenne kertomasi perusteella. Niinhän se on, että kun luottamus on kunnossa, voi yksilönä elää omaa elämäänsä ja tehdä aika paljonkin omia juttuja. Niin me ainakin poikaystäväni kanssa toimitaan. Kummallakin on omat kiinnostuksen kohteet ja arjen menot. :)

  Ps. Sun tukka!! Niin upea.

  Reply
  • Alexa April 14, 2015

   Kiitos Milena ihanasta kommentistasi, hyvä meininki! :) xx

   Reply
 18. sunny April 15, 2015

  Hei, itsellänikin nousi mieleen, että nämä kommentoijat mahtavat olla vielä todella nuoria ihmisiä, joilla ei ole vielä tarpeeksi kokemusta suhteista. Sinäkin olet vielä nuori ainakin minun ikääni verrattuna mutta hyvin kypsältä vaikutat ikäiseksesi!

  Itse olen ollut nuorempana mieheeni jollain tavalla ripustautunut ja halusin rajoittaa hänen elämäänsä. Onneksi mieheni jaksoi minua kuitenkin ja aloin pikkuhiljaa rentoutua =) Nyt olemme olleet yhdessä jo 10 vuotta, perhettäkin on ja olemme hyvin onnellisia yhdessä.

  Molemmilla on niitä omiakin menoja ja yhdessä asiat sovitaan ja pyritään löytämään molempia miellyttävä ratkaisu. Yleensä se joustaa, jolle se asia ei ole niin tärkeä, ihan luonnostaan.

  Sisustusasioissa mieheni sanookin usein, että molemmat päätetään niistä, mutta yleensä vaimon ideat ovat paljon parempia =) Ihana kohteliaisuus mielestäni mieheltäni kun sisustaminen on ollut minulle niin rakas harrastus aina. Hänellä kyllä on sitten paljon paremmat ideat monesta muusta asiasta, joista minä voin vuorostani kehua häntä.

  Sen olen pannut merkille blogia lukiessasi (löysin tämän kun aloitte tehdä remonttia nykyiseen ihanaan kotiinne), miten kypsästi ja fiksusti jaksat aina kommentoida niihin ei niin kivoihin kommentteihin.

  Nautihan Tukholmasta, mielestäni se on juuri parhaimmillaan kesällä!

  Reply
  • Alexa April 15, 2015

   Ihanaa että olette olleet noin pitkään yhdessä, upeaa! :) Ja kiitos kauniista sanoistasi, arvostan niitä kovasti! xx

   Reply
 19. Mia April 15, 2015

  Mua on järkyttänyt ja jopa ihan ärsyttänyt nää ihmisten utelut sun postausten kommenttiosioissa!! Mun mielestä kenellekään ei loppujen lopuksi kuulu, mitä sun poikaystävä, tai vaikka sun äiti tai läheiset kaverit, ajattelee sun tekemisistä. Ne on sun omia henkilökohtaisia asioita, joita ei blogiin tarvitse jakaa. Sun suhteesta on tietty blogin puolesta huono vetää yhtään minkäänlaisia johtopäätöksiä, kun et henkilökohtaisimpia juttuja (ihan syystäkin) jaa, mutta mulle on ainakin välittynyt sellainen kuva, että teillä on hyvä ja terve parisuhde. Mun mielestä ihmisen pitää saada keskittyä omiin mielenkiinnonkohteisiin ja unelmiin parisuhteen ohella.

  Arvostan kuitenkin ihan älyttömästi, kuinka jaksat vastailla ihmisten ihmeellisimpiinkin uteluihin, ja vielä kohteliaasti ja ystävällisesti. Oot mahtava, jatka samaan malliin. xx

  Reply
  • Alexa April 15, 2015

   Voi kuinka kiva kuulla Mia, kiitos! :) xx

   Reply
 20. Henna April 15, 2015

  Hei! Olen lukenut blogiasi jo pitkään mutta en ole tainnut aiemmin kommentoida. Parisuhteenne kuulostaa täysin samanlaiselta kuin minun ja mieheni. Olemme seurustelleet kohta kahdeksan vuotta, pari vuotta sitten menimme naimisiin, vielä ei lapsia. Törmään melko usein esimerkiksi kysymyksiin, “miten miehesi sallii, että käyt tyttökavereidesi kanssa ulkona, tai että miten pystyitte olemaan erossa 4kk (mies ulkomailla, minä Suomessa), koska miten voit tietää mitä miehesi oikeasti ulkomailla tekee?” Siis anteeksi mitä? Tämä tekee minut tosi surulliseksi niiden ihmisten puolesta, jotka eivät voi tehdä omia juttujaan parisuhteessa luottamuspulan vuoksi. Tästä asiasta voisin keskustella vaikka kuinka pitkään!

  Reply
  • Alexa April 15, 2015

   Kuulostaa tutulta! Mulle ei tulisi mieleenkään kyseenalaistaa mieheni tekemisiä, sillä luotto on niin kova että ei ole tarvetta sellaiselle. Ehkä semmonen 100% luottaminen on harvassa tai sitten moni yleistää kaikkien miehien olevan sikoja omiin kokemuksiinsa nojaten. Meitä on niin moneen lähtöön! :) xx

   Reply
 21. Krista April 15, 2015

  Mun mielestä teidän parisuhde kuulostaa just hyvältä ja tasapainoiselta. Vaikka ollaan yhdessä, niin siitä huolimatta ollaan yksilöitä. Mä olen ollut mieheni kanssa yhdessä kohta yhdeksän vuotta, josta pari vuotta ollaan oltu naimisissa ja ollaan asuttu yhdessä melkein kahdeksan vuotta (apua miten nopeesti aika menee!).

  Meillä on toki paljon yhteisiä juttuja, mutta tykätään tehdä asioita myös erillään. Jonkin verran on yhteisiä kavereita, mutta pääasiassa vietetään aikaa omien kavereiden kanssa. Mä myös viihdyn hyvin omissa oloissani ja välillä suorastaan kaipaan viettää lauantai-illan yksin kotona, kun mies on kavereidensa kanssa menossa. En oo koskaan “tunkenut” mieheni mukaan, kun hän menee kavereidensa luokse. Vain jos hän pyytää, niin voin mennä mukaan ja silloinkin varmistan moneen kertaan, että se on varmasti ok :D En halua olla ärsyttävä vaimo, joka ei päästä miestänsä minnekään. Tälläisiäkin on ja musta se on vaan niin kurjaa, että aina pitää toisen tunkea mukaan. Luottamusta ei löydy senkään vertaa, että päästäisi miehensä yksin pitämään hauskaa taikka ei vaan kykene olla yksin.

  Reply
  • Alexa April 15, 2015

   Kiitos kommentistasi Krista! Samoilla linjoilla ollaan täällä :) xx

   Reply
 22. AKA April 15, 2015

  Apua, en voi kuvitellakaan mitä kommentteja voit aiheesta saada!

  Jokainen suhde on erilainen. Itsellä oli jopa joskus pieni sitoutumiskammo kun moni suhde näytti olevan sitä että tehtiin kaikki kumppanin kanssa tai vähintääkin soiteltiin pitkin poikin…apua. Mun kaltaiselle
  itsenäisyyden vaalijalle se ei vain sovi ja olen onneksi löytänyt samanhenkisen kumppanin, jonka kanssa luotetaan toisiimme ja tsempataan toisiamme. Ollaan molemmat aikamoisia suorittajia niin ura kuin urheilujutuissa ja matkustetaan myös
  erikseen n.50/50 koska kavereiden ja perheen kanssa laatuaikaa arvostetaan.

  Sitten jos en enää tunne perhosia vatsassa ja oikeasti välitä hänestä, alan huolestua….
  “Absence makes the heart grow fonder” ja rakkautta meillä riittää niin että kumpikin sitoutuu meihin omia haaveita ja unelmia unohtamatta, toista kannustaen. En mä terveempää suhdetta osaisi itselleni kuvitella :)

  Reply
 23. Rula April 20, 2015

  I totally agree with you Alexa… Nice to see that boys can trust their gf and girls not being too jealous about them. Your relationship with your bf seems so amazing and kind. I wish you all the best and happiness together, as I can feel in your blog your kindness & how a lovely person you are.

  Reply
  • Alexa April 20, 2015

   I totally agree! Thanks so much sweetheart! xx

   Reply