Minä olen nainen

Mä olen tosi kiitollinen siitä mihin mä olen syntynyt. Suomi on naiselle hyvä ja turvallinen maa elää ja olla. Meillä on täällä oikeus olla haluamamme kumppinin kanssa ja saada lapsia silloin kun siltä tuntuu. Vaikka verotus tuntuu joskus kovalta, niin tulee muistaa kuinka hyvin asiat ovat mm. koulutuksen ja terveydenhuollon saralla. Meillä on edellytykset kaikkeen. 

Pohdiskeluni käynnisti tämä mahtava video, joka on kerännyt Youtubessa yli miljoona katsojaa, eikä syyttä. Suosittelen katsomaan tuon pätkän, se saa varmasti ajattelemaan ja arvostamaan omaa elämää entistä enemmän.
“Minä olen nainen” -kamppiksen idea lähti siis alun alkaen tänään vietettävästä naistenpäivästä, sillä me bloggaajat haluamme käyttää asemaamme arkipäiväisten höpinöiden lomassa myös auttamiseen ja hyväntekemiseen. Kun teemana on naistenpäivä, niin haluamme nostaa esille organisaation, joka auttaa naisia täällä kotimaassamme. Yleisesti asiat ovat kotimaassamme hyvin, mutta valitettavasti missään massa ei voi välttyä väkivallalta. Monien blogikampanijoiden apu on lähetetty kauas maapallon toiselle puolelle, missä sitä todella tarvitaan, mutta tulee myös muistaa että pienillä eleillä kotimaassammekin voi tehdä hyväntekeväisyyttä. Auttaaksesi Naisten Linjaa, sinun ei välttämättä tarvitse lahjoittaa rahaa, vaan voit esim. ryhtyä vapaaehtoistyöntekijäksi tukipuhelimeen. 
“Naisten Linja on valtakunnallinen neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sen kautta naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, käsitellä kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Naisten Linja on auki maanantaista perjantaihin klo 16-20.
Yhteyttä voi ottaa myös verkkopalvelu Naisten Netin kautta. Palvelut ovat maksuttomia, anonyymeja ja luottamuksellisia. Palvelut tuotetaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella ja ne tavoittivat vuonna 2012 reilusti yli 1000 naista.

Naisten Linjan toiminnan mahdollistavat kymmenet vapaaehtoiset naiset, jotka haluavat antaa aikaansa väkivaltaa kokeneiden naisten tukemiseen ja ovat kouluttautuneet päivystäjiksi. Naisten Linja aloittaa naistenpäivänä ennätyksellisen suuren vapaaehtoisrekrytoinnin. Etsimme pääkaupunkiseudulla noin 60:tä uutta vapaaehtoista naista päivystäjiksi Naisten Linjalle. Tavoitteena on päivystysaikojen laajentaminen vuonna 2014 myös viikonloppuihin.

Myös rahallisesti voi Naisten Linjan toimintaa tukea. Koska Naisten Linjalla ei ole keräyslupaa, he eivät sen takia voi julkisesti ylläpitää keräystä, mutta lain mukaan voivat ottaa lahjoituksia vastaan, jos toinen taho niihin kehottaa. Tänään minä kehotan teitä auttamaan Naisten Linjaa, joko pienellä lahjoituksella tai mahdollisesti rekrytoimalla heidän auttavaan puhelimeen. Rahallisen lahjoituksen ei tule olla suuri, pienikin summa on aina askel eteenpäin. Minä lahjoitan oman osuuteni myös, totta kai!

Lahjoituksia voi antaa seuraavilla tiedoilla 
Danske Bank FI76 8000 1710 1157 01
Viite 1067

www.naistenlinja.fi
www.omatrajani.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 comments

 1. Ulla March 8, 2013

  Hienoa, että tuot tällaisen järjestön esille! Hyvää naisten päivää Alexa :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Ilman muuta! Olemme jutelleet kollegoiden kanssa tästä hyväntekeväisyydestä ja vastaavia kamppiksia tulee ihan varmasti tulevaisuudessakin:) Tuntuu tosi hyvältä käyttää tätä “asemaa” tällaisiin oikeasti tärkeisiin asioihin:)

   xx

   Reply
 2. Erika C. March 8, 2013

  ihanaa kun jaoit tämän meille :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Totta kai! :-) Hyvää naistenpäivää! x

   Reply
   • Alexa Aavarinne March 8, 2013

    sori unohdin toisen x:n :D

    Reply
 3. Camilla March 8, 2013

  Liian harvoin sitä tulee edes ajateltua, kuinka onnekkaita me naiset saamme täällä Suomessa olla. Meillä on oikeus vaikuttaa lähes koko elämäämme, toisin kuin suurimmalla osalla maailman naisista. Hienoa, että tällainenkin aihe näkyy blogissasi. :) Ihanaa naistenpäivää myös sinulle! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Nimenomaan! Sitä tulee pidettyä niin monta asiaa itsestäänselvyytenä. Me ollaan nimenomaan onnekaita!:) Samoin sinulle!

   xx

   Reply
 4. Miia March 8, 2013

  Huvitti hieman kun mun blogilistan omissa suosikeissa oli ensin sulta postaus ‘minä olen nainen’ ja natalta heti perään ‘minä olen mies’.. :-DD

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Haha ihan sairaan hauska :D

   xx

   Reply
 5. Anonymous March 8, 2013

  mä oonkin miettiny aika pitkään että miksei kukaan suosituimmista bloggaajista ole (lähestulkoon) ikinä mainostanut mitään hyväntekeväisyyskamppanjoita, liittynyt Amnestyyn tai muihin järjestöihin yms. Toki monet varmaan on jäseniä, mutta kun kerta on mahdollisuus saada ihmiset ostamaan melkein mitä vaan niin luulisi jonkun haluavan käyttää tätä ‘markkinointikanavaa’ johonkin muuhunkin kun kulutushysterian lietsomiseen. Tää ei siis missään nimessä ollut mikään henkilökohtainen kritiikki just sulle, vaan tuli vaan mieleen tästä postauksesta :) Mutta tosiaan, suosittelen vähän tutkimaan parin kansalaisjärjestön sivuja (Amnesty, WWF, Greenpeace, Unicef) ehkä sieltä löytyis joku jonka kuukausilahjottajaksi vois ryhtyä ja maininta blogissa varmaan sais paljon muitakin liittymään :) p.s. itse olen ihmisoikeuksien takia vahva Amnestyn kannattaja ;)
  niin ja hyvää naistenpäivää!!

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Nimenomaan! Pitää ottaa selvää enemmän näistä:) Verenluovuttajaksi ajattelin seuraavaksi ruveta. Mulla on O-veriryhmä eli mun verta todella kaivattaisiin ja voin myöntää että en ole vain saanut tuota aikaisemmin aikaiseksi… xx

   Reply
 6. Anonymous March 10, 2013

  Koomista miten hyvin nämä hyväntekeväisyysjärjestöt maksaa bloggaajille komissiota..

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Tietosi ei perustu faktoihin:) Tietysti joillakin hyväntekeväisyysjärjetöillä voi olla affiliate-ohjelmia, mutta tämä postaus perustuu puhtaaseen hyväntekeväisyyteen, josta minä en saa muuta kuin hyvän mielen:) Musta on todella inhottavaa että ei oikeesti uskota ihmisten hyväntahtoisuuteen, vaan aina pitää olla joku “koira haudattuna”. Näin tässä tapauksessa kun todellakaan ei ole.

   Reply
 7. Erika March 10, 2013

  Et voi olla tosissasi? Kannattaisiko ottaa asioista ensin selvää, ennen kuin teet itsestäsi idiootin ja lauot outoja ajatuksias toisen blogissa.. Mikä siinä on, ettei bloggaajat voi tehdä hyvää ilman, että jotkut aina epäilee.

  Reply
 8. Erika March 10, 2013

  Anteeksi Alexa, pilasin ehkä positiivisen fiiliksen, mutta ku mulla menee ihan just hermot :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 10, 2013

   Haha no et ole ainut:) Musta on todella tylsää että ihmiset ei suostu uskomaan että meitä bloggajia kiinnostaa muukin kun materia. Toki on selvää että materia esiintyy usein pääroolissa, mutta se ei tarkoita sitä että se olisi meille itseisarvo.

   Tehdäänkö seuraavaksi joku konkreettisempi tempaus? Esim. vierailu lastensairaalaan tai verenluovutukseen? Musta se olisi todella ihanaa, päästä konkreettisesti vaikuttamaan:)

   xx

   Reply