ME LÄHDETTIIN POLITIIKKAAN

Nyt vihdoinkin paljastetaan projekti, jonka parissa ollaan pitkälti hääritty vuoden vaihteen jälkeen. Äänestäminen eduskuntavaaleissa on äärimmäisen tärkeää, mutta meistä politiikka tuntui vieraalta ja tapa jolla siitä puhutaan, jää usein kovin etäiseksi. Siksi päätettiinkin tarttua härkää sarvista, mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja haastatella ehdokkaita jokaisesta eduskuntapuolueesta itse. Me halutaan oppia ja vaikuttaa meidän tulevaisuuteen, ja uskotaan että te haluatte myös.

Nonsensen Vaalispessu on täysin meidän itse tuottama ja rahoittama ohjelma, jota lähdettiin tekemään intoa puhkuen. Vaalispessu ei ole kuivan kankea vaalitentti, vaan tietysti Nonsensen näköinen ja makuinen minisarja. Eli tarjottimella on tärkeitä yhteiskunnallisia asioita, mutta huumoria ja hyvää meininkiä unohtamatta.

Vaikka vaaliohjelma saattaa alkuun puisevalta kuulostaakin, niin tämä on ollut yksi mun uran huikeimmista projekteista. Aloitettiin tammikuussa ohjelman konseptoinnilla, mietittiin sopivia osioita ja vieraita. Sen jälkeen alkoi vieraiden kutsuminen, ennakkohaastattelut, taustatyö ja “käsikirjoitusten” tekeminen. Hommaa on siis ollut hurjasti ns. “normaalien” työprojektien ohella, mutta tämä on ollut kyllä kokemuksena jo nyt ihan mieletön. Täysin meidän mukavuusalueen ulkopuolella, samalla jännää ja äärimmäisen palkitsevaa. Olen niin onnellinen siitä että meidän tuottaja Ninja ymmärsi meidän mission ja halusi lähteä edistämään tätä projektia yhdessä meidän kanssa.

Mutta pidemmittä puheitta, nyt olisi Vaalispessun ensimmäinen jakso ulkona! Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Vihreiden Emma Kari ja toivon että mahdollisimman moni kuuntelee tämän ja tietysti kaikki tulevat jaksot. Jokaiselle suurelle puolueelle on lähetetty kutsut ja meillä on kyllä äärimmäisen mielenkiintoisia vieraita. Vaalispessun jaksoja tulee tällä viikolla maanantaista perjantaihin (torstaina tulee myös normaali Nonsense-jakso) ja homma jatkuu ensi viikon maanantaina. Jakso löytyy tuttuun tapaan Soundcloudista, Spotifysta ja puhelimien omista podcast-appeista. Ei kun kuuntelemaan ja äänestämään viimeistään virallisena vaalipäivänä 14.4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

42 comments

 1. Merja March 25, 2019

  Olette te kyllä aikamoisia naisia, onnittelut!

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Voi kiitos ihana! Ollaan niin innoissamme 😍👊 xx

   Reply
 2. Pauliinaa March 25, 2019

  Hienoa hienoa hienoa!

  Reply
 3. Sylvi March 25, 2019

  Tää on aivan tosi mahtava juttu! Niin ihanaa että näin rohkeasti tartutte myös tähän aiheeseen, ihan huippua❤️

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Voi kiitos hurjasti! 😍❤️ xx

   Reply
 4. Ssss March 25, 2019

  Kävin jo Lindalle kommentoimassa, mutta pakko tulla tänne myös.
  Superhyvää työtä teiltä taas! Hauska ja erittäin tehokas tapa tuoda politiikkaa lähemmäksi siitä ei niin kiinnostuneille. Toteutus näin ekan jakson jälkeen oli mielestäni erittäin toimiva, täyttä asiaa, mutta ei lainkaan kuivaa. Tässä vaikuttanee myös hyvä valinta ensimmäiseksi vieraaksi. Emma Kari oli ihanan aito ja rento, mielenkiintoista seurata minkälaisia muut vieraanne ovat.
  Hyvä te!!

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Voi kiitos hurjasti, tulipa hyvä mieli! 😍 Ihan täällä herkistyn teidän kommentteja lukiessa. ❤️ Paljon on eri tyyppisiä vieraita luvassa! xx

   Reply
 5. Saritäti March 25, 2019

  Mahtava juttu! Jospa saisitte nuorison uurnille sitten!

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   No toivotaan näin! Se on missiona 😍 xx

   Reply
 6. Iduska March 25, 2019

  Tosi hyvä! You girls rock.

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   ❤️❤️❤️ xx

   Reply
 7. A March 25, 2019

  voi, teidän pitää nyt ottaa elävä kuva vielä mukaan ! tiedän, että podcastit ovat suosittuja mutta teidän charmi välittyy kokonaan vasta kun näkee ilmeet ja eleet yms :) toivottavasti joku päivä alatte tekemään enemmän youtubea tai parhaimmillaan tv-sarjaa (tietty nonsensen henkeen!).

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Ehdottomasti aletaan myös työstää enemmän tota videopuolta! 😍 TV-sarja olisikin jo aikamoinen. 🙊 xx

   Reply
 8. Eveliina March 25, 2019

  Jess, mahtavaa! Ootte ihan mun idoleita 😍

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Voi ihana, kiitos! 😭❤️ xx

   Reply
 9. Mipsukka March 25, 2019

  Mahtavaa! Mielestäni politiikka on todella mielenkiintoista ja toivon, että useampi varsinkin nuorista olisi siitä kiinnostunut. Toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi itselleen sopivan ehdokkaan ja äänestäisi. ✌ Itse olen äänestänyt kaikissa Suomen vaaleissa joissa minulla on ollut äänioikeus ja äänestin jopa ulkomailla asuessani.

  Hienoa, että olette tehneet tällaisen projektin!! 😃👏

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   No juuri näin! 😍 xx

   Reply
 10. Eveliinalivin March 25, 2019

  JESSS! Tämä on luultavasti paras yksittäinen asia, joka näissä vaaleissa tullaan tekemään äänestysaktiivisuuden puolesta. Todella hieno juttu, odotan ilolla näkökulmianne ja lähestymistänne politiikkaan – olen itse sitä niin lähellä, että tulee varmaan jo katsottua kieroon :D Upeaa, että lähditte kaventamaan kuiluja ja ehkä ennakkoluuloja politiikkaa kohtaan. Se kun ei kuitenkaan ole mitään sen pelottavampaa, kuin ihmisiä uskomassa asiaansa ja tekemässä sitä työkseen. Ihan niinkuin te. Ja me kaikki :)

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   No just näin, kiitos Eveliina! ❤️ xx

   Reply
 11. Meri March 25, 2019

  Hei mahtavaa, että teitte oman version Margauxn vaalitentistä! Super! 💪🏻

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Margaux on mahtava ja iso inspiraatio ja edelläkävijä! Meistä on tärkeää saada nuoret vaikuttamaan ja kiinnostumaan politiikasta ympäri maailman, jotta asioita oikeasti tapahtuu EU-tasolla ja ihan maailmanlaajuisestikin. Toivottavasti useassa maassa keksittäisiin vastaavia tempauksia, jotta saadaan nuoret äänestysuurnille ja vaikuttamaan meidän kaikkien tulevaisuuteen. ❤️ xx

   Reply
   • Meri March 26, 2019

    Todella hyvä, että tartuitte tähän! Hyvä te!

    Reply
    • Alexa March 26, 2019

     ❤️❤️❤️ xx

     Reply
 12. Outi Walls March 25, 2019

  Onko teillä jo Vasemmistolta ehdokas? Mun mieheni on sitoutumaton ehdokas Uudeltamaalta. Hänen nimensä on Mika-Erik Walls ja numero 356. Facesta ja Instasta löytyy paljon tietoa ja mainoksia, jos kiinnostaa. Hän on oikeasti mies sanojensa takana!

  Reply
  • Alexa March 25, 2019

   Heippa Outi! On kyllä jo buukattu, kiitos vaan avustasi ja tsemppiä sinne projektiin! ☺️🙏 xx

   Reply
 13. Sanna March 25, 2019

  Mahtavaa! Ihan huippu ensimmäinen jakso tätä sarjaa! :)

  Reply
  • Alexa March 26, 2019

   Kiitos ihana! 😘🙏 xx

   Reply
 14. Pinja March 26, 2019

  Siis tää on ehkä yksi parhaimmista projekteista, joita oon nähnyt vuosiin! Ihan loistavaa ♥︎

  Reply
  • Alexa March 26, 2019

   No voi kiitos! 😍 Tämä on kyllä yksi parhaista projekteista mitä olen päässyt tekemään! ❤️ xx

   Reply
 15. Veera March 26, 2019

  Ihan mahtavaa! En malta odottaa, että pääsee kuuntelemaan. Olette te kyllä sellaisia roolimalleja! Odotan jo kovasti koska saatte oman talk shown televisioon ;)

  Reply
  • Alexa March 26, 2019

   Voi ihana olet! 😭❤️ Talk show olisikin jo ihan kreisi! xx

   Reply
 16. Essi March 26, 2019

  Upeaa työtä jälleen kerran. Kiitos TODELLA paljon, että nostitte näin tärkeän aiheen esille nuorille samaistuttavalla tavalla. Olette uskomattomia! 😊❤️

  Reply
  • Alexa March 26, 2019

   Voi kiitos ihana! Te ootte huippuja kun vastaanotatte näin hyvin! ❤️ xx

   Reply
 17. Hemppe March 27, 2019

  Siis tää oli ihan mahtava uutinen!!! <3

  Reply
  • Alexa March 27, 2019

   Voi kiitos ihana! 😍 xx

   Reply
 18. Maaria March 27, 2019

  Hei tämä on ehdottomasti parasta mitä olette tehneet ja todella arvostan, että otatte vaaleihin ja äänestämiseen tällä tavalla kantaa. Teillä on niin isot kuulijamäärät, että influencer-nimike on teille tämän sarjan jälkeen viimeistään lunastettu!

  Suuri kiitos siis, että teette tämän! Koen, että teette palveluksen nuorille (joita seuraajissanne on paljon) ja maailmalle kannustamalla ihmisiä äänestämään. En tiedä miten teitä kiittäisin, sillä ette osaa uskoakaan kuinka kiitollinen tästä olen teille! Mahtava idea ja erittäin hienosti toteutettu!

  Reply
  • Alexa March 27, 2019

   Hei suurkiitos! ❤️ Tämä on ihan mieletön projekti, varmasti urani ikimuistoisin. Saatu palaute on kyllä saanut meidän liikuttumaan ja on mieletöntä huomata jo nyt, että monet meidän seuraajista on lupautuneet äänestämään 🙏 xx

   Reply
 19. Anni March 27, 2019

  Huippua! Kiitos! Te olette tosi hyviä, ja tää jakso oli tosi hyödyllinen, avartava ja mielenkiintoinen! Mahtavaa työtä! Poliitikollekin itse asiassa ihan huikea mahdollisuus puhua meidän tavallisten ihmisten kieltä, jutustella fiksussa seurassa ja saada äänensä kuuluviin.
  Kiitos! Hyvää vaalikevättä! :-)

  Reply
  • Alexa March 28, 2019

   Voi kiitos paljon, tulipa hyvä mieli! 😍 Tässä on ollut ajatukset niin syvällä politiikassa, että tuntuu melkein kun omaa vaalikampanjaa olisi vääntämässä 😂 Mutta hei huippua kuulla ja ihanaa tosiaan että tyypit ovat jo nyt aktivoituneet ja lupaavat antaa äänensä itselle sopivalle puolueelle. ❤️ xx

   Reply
 20. emmms March 28, 2019

  Pakko tulla kommentoimaan, että kuuntelin eilen Vaalispessun kaksi ekaa jaksoa ja ei voi muuta sanoa kuin VAU NAISET! Olen muuten kuunnellut podianne aika satunnaisesti, mutta nämä Vaalispessun jakson kuuntelen varmasti kaikki ja vinkkaan kavereillekin, että tässä apua äänestämiseen. Vaalispessu tekee niin paljon hyvää Suomen nuorille ja politiikalle, että vaikea melkein uskoa teidän olleen niin rohkeita, että tartuitte tähän aiheeseen. Niin kuin varmasti saamistanne kommenteista tiedätte, käsittelemänne aiheet (äänestäminen, mutta myös normi podinne aiheet) koskettavat niin monia ihmisiä tässä maassa, että melkein voisi sanoa teidän tekevän kansanterveydellistä tai vähintäänkin yhteiskunnallista työtä näitä käsittelemällä. Nostan isosti hattua, jatkakaa samaan malliin ja tarttukaa jatkossakin rohkeasti erilaisiin aiheisiin!

  Reply
  • Alexa March 28, 2019

   Voi kiitos hurjasti, tässähän melkein herkistyy! ❤️ Tämä on kyllä ollut aivan mieletön projekti, varmaan itkun tirautan viimeistään ensi viikolla kun projekti loppuu. Sitten sen jälkeen vaan “kisastudiota” pystyyn vaalipäivänä, eipä ole koskaan tullut odotettua vaaleja näin paljon 😍🙏 xx

   Reply