Materiaalivalintoja kylpyhuoneeseen

Nyt on kaikki kylpyhuoneenkin materiaalit tilattu, ja pystyn jo sieluni silmin kuvittelemaan valmiin lopputuloksen! Seinien kaataminen (kuva löytyy täältä) vaikutti kyllä kokonaisuuteen ratkaisevasti, sillä tilaa tuli ihan järjettömästi lisää. Kylpyhuone on vaatimattomat 5m², mutta järkevä tilankäyttö ratkaisee kokonaisuuden ja mielestäni onnistuimme suunnittelussa hyvin.

Kylpyhuoneen suihkutila kaakeloidaan kokonaan marmorilla, ja päädyimme aivan valtaviin (120 x 60cm) Bianco Carrara -marmorikaakeleihin. Muu tila maalataan valkoisella “Luja” – märkätilamaalilla, ja lattiaan valittiin marmorimosaiikki. Mietin pitkään miten saisin yhdistettyä modernia ja klassisempaa tyyliä kylpyhuoneeseen, ja marmori oli pintamateriaalina ehdoton. En kuitenkaan halunnut vuorata koko kylpyhuonetta marmorilla, sillä muuten kokonaisvaikutelma voisi olla liian kylmä ja moderni. Kodikkuutta kokonaisuuteen tuo perinteisemmät kaapit, valaistus ja maalattu seinäpinta. Poikaystäväni ei ollut aluksi ollenkaan innoissaan maalatuista kylppärin seinistä, mutta pienen Pinterest -esitelmän jälkeen sain hänetkin vakuuttumaan ideasta.

Suihku ja hanat tulevat Hansgrohelta, ja niissä ei lähdetty sen enempää kikkailemaan. Tosin messinkiset hanat houkuttelivat hieman, mutta halusin pitää fiiliksen mahdollisimman ajattomana.

HUOM. Kylpyhuoneen 3D-suunnitelma löytyy täältä!

We have finally ordered all the materials for our bathroom. The style will be a mix of classic and modern and I’m really excited about our plans. (check out the 3D here!) As you probably know I’m really into marble, because it’s so elegant and it never gets out of fashion. Marble and glass can be a little bit bleak together, so we wanted to soften up the atmosphere with classic accents. Take a look at my collage, what do you think? :) 

kylppari

1. Kattoratkaisu tulee olemaan jotakuinkin vastaava. Osa katosta on siis laskettu alemmas, ja spotteja tulee runsaasti. Kruunua ei kuitenkaan meinata laittaa, vaikka säädökset sen periaatteessa sallisikin kun sähköpiste tulee suihkutilan ulkopuolelle. Haluan että kylpyhuoneen valaistus on mahdollisimman pelkistetty ja toimiva.
2. Bbuddy -kotelot suihkutilaan tulee Zarrosta. Yksinkertainen design pitää rauhattomat shampoopullot kivasti piilossa.
3. Meillä on Zarrossa todella hyvä valikoima kylyphuonevalaisimia, joten ne tulevat tietystikin meiltä. Tykkään erityisesti tästä Roma -valaisimesta, sillä muotoilu on ihanan klassinen mutta kokonaisuus on silti moderni.
4. Pakollinen Diptyquen kynttilä!
5. Monogrammilaukuista en niin välitä, sen sijaan meikkipussi on kaunis yksityiskohta harmoonisessa kylpyhuoneessa.
6. Mosaiikkilattia löytyi Tulikiveltä.
7.Balmuirin kauniita pyyhkeitä on saatava!
8. Saippuapullo Zarrosta.
9. Peiliä ei ole vielä päätetty, mutta jotain tällaista olen kaavaillut. Allaskaappi on n. 100cm ja sen yläpuolelle tulisi sijoittaa peili ja valaisimet. Valaisimet tarvitsevat jo yhteensä melkein 40cm tilaa, joten joudumme ehkä kiinnittämään valaisimet peiliin. Siinä tapauksessa päädymme tietysti hieman yksinkertaisempaan peiliin.

Kuvat Pinterest, valmistajat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 comments

 1. Sofia F November 6, 2014

  Ihanaa kun jaksat tehdä näitä uuteen asuntoon liittyviä postauksia niin usein! Näitä on aina kiva tulla katselemaan :) Erilaiset mineraali-, stucco ja kalkkimaalit on mielestäni ihanan kevyt ja moderni ratkaisu kylppäriin. Tykkään siis ihan tosi paljon! Hassua miten itse taas koen marmorin perinteisempänä ratkaisuna :)

  En nyt millään malta olla jakamatta muutamaa ideaa :D Tuli mieleen, että teille saattaisi sopia tällainen ratkaisu: http://www.pinterest.com/pin/136515432430035902/
  Tässäkin on jotain teidän asunnon henkistä vaikka tilassa onkin käytetty modernia epäsuoraavalaistusta: http://www.pinterest.com/pin/136515432429333777/

  Pinterest on todellakin koukuttava paikka. Innolla jään odottelemaan miten remontti edistyy. Kiva muuten kuulla, että kaikki on sujunut paremmin kuin odotitte. Tätähän ei tapahdu varmaan koskaan työmaalla :D

  Reply
  • Alexa November 6, 2014

   Haha joo tässä kyllä riittää puuhaa kun pitää “kahta” blogia samaan aikaan :) Mutta musta on hurjan kivaa päivitellä tätä remppablogia, kun olen niin innoissani kaikesta! Mietittiin myös kaikenlaisia kalkkikiviä yms., mutta mä vaan päädyin aina marmoriin. Se on tietyllä tapaa perinteinen, mutta siitä tulee helposti myös tosi kylmät fibat (hyvänä esimerkkinä mun äidin moderni koko marmorinen kylppäri) Fiilis siis riippuu tosi paljon siitä minkälaisia kalusteita ja muita pintamateriaaleja marmorin kanssa valitsee! Suurkiitos kommentistasi ja hyvistä ideoista :) xx

   Reply
 2. Petra November 6, 2014

  Hei kiitos ensinnäkin blogistasi, tämä on todellinen inspiraation lähde. Minua kiinnostaisi tietää, mihin ajattelitte sijoittaa pesukoneen?

  Reply
  • Alexa November 6, 2014

   Kiva kuulla kiitos! 3D kuvasta näet korkean kaapin, ja sinne tosiaan sijoitetaan pesukone :) xx

   Reply
 3. Frida November 7, 2014

  En ole ennen kommentoinut mutta nyt on kyllä pakko kiittää mahtavasta blogista! Tällaista tyylikkyyttä ja kauneutta sietäisi nähdä enemmänkin suomalaisissa kodeissa, joten on tosi kiva päästä seuraamaan uutta remppaprojektia ja miten se edistyy. :) Oletko muuten miettinyt sisustussuunnittelijan uraa? Täällä olisi nimittäin ensimmäinen asiakas. ;)

  Reply
  • Alexa November 7, 2014

   Voi kuinka ihana kuulla, suurkiitos kauniista sanoistasi! Musta tuntuu että rempasta todella riittää kirjotettavaa, ja täälläkin innolla odotetaan sisustusurakkaa. Siinä on kyllä kevääksi mielekästä tekemistä loputtomiin! Itse asiassa ilmoittauduin kerran koulutusohjelmaan, mutta aika vaan ei yksinkertaisesti riittänyt paneutumiseen. Kaikki visuaalinen ideointi kiinnostaa, joten ken tietää! Ehkä tulevaisuudessa sisustussuunnittelu voisi olla osa uraani, sillä se sopisi “palettiini” oikein hyvin. :) Kiitos vielä ihanasta kommentista! xx

   Reply
 4. Lady March 1, 2015

  Kyllä asuntosi on varsinainen timantti <3 Olen etsinyt tuollaista fasettihiottua peiliä, osaisitko vinkata mistä saisin sen hankittua? En asu PK-seudulla. Kiitos :)

  Reply
  • Alexa March 1, 2015

   Voi kiitos :) Kannattaa teettää, niin saat sen kokoisen peilin ja fasetin kun haluat! :) xx

   Reply