Ajatuksia luonnonkosmetiikasta

 

Kaupallinen Yhteistyö Natural Goods Companyn kanssa

Olen mukana hiukan erilaisessa yhteistyöprojektissa, josta olen kovin innoissani. Tutkitaan nimittäin tämän vuoden aikana Natural Goods Companyn kanssa Suomen markkinatilannetta luonnonkosmetiikan osalta. Natural Goods Company on siis johtava luonnonkosmetiikan maahantuoja ja asiantuntija, ja meitä on useampi bloggaaja tätä tutkimusta edistämässä. Tarkastelemme erityisesti kuluttajia jotka eivät käytä luonnonkosmetiikkaa, mutta kaikki ajatukset ovat toki tervetulleita. Jos haluat jeesata meitä, niin täältä pääset osallistumaan kyselyyn. Kyselyn täyttämällä voit myös osallistua arvontaan, jossa on ihania hemmottelupalkintoja.

I’m doing a collaboration with Natural Goods Company, which is the leading all natural cosmetics importer and specialist in Finland. We are doing a market research in Finland, so it’s way beyond a blog collaboration. So much fun to do something. a little different and seeing the results after this on-going year. My own opinion on all natural eco cosmetics is pretty neutral. I have never thrown into it, but I still find them interesting. Such a nice project, hope you enjoy the pictures!Olen itse aina suhtautunut aika neutraalisti luonnonkosmetiikkaan. En ole koskaan innostunut siitä täysin, mutta negatiivisilta mielikuviltakin olen säästynyt. Totta puhuen olen aikoinaan “vahingossa” käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, kun olen vasta jälkikäteen huomannut luottotuotteen sertifioinnin. Minulle siis luonnonkosmetiikka itsessään ei ole ollut riittävä syy ostaa sitä, mutta en ole pistänyt vastaankaan jos tuote on ollut hyvä.

Myönnän että joskus muinoin saatoin yhdistää luonnonkosmetiikan ituhippeilyyn, mutta viime vuosina mielikuvat ovat rutkasti muuttuneet. Luonnonkosmetiikkaa löytyy useista eri hintaluokista ja miellän sen selektiiviseksi kosmetiikaksi. Koen että se on puhdista ja varmasti hyväksi käyttäjälleen. Luonnolliset ihonhoitotuotteet kiinnostaa, mutta en näkisi itseäni käyttämässä eko-meikkejä. Meikkihifistely on yksi suurimmista intohimoistani ja tuntuisi tylsältä rajata tuotteet niin pieneen kategoriaan. Testata voi toki aina, mutta tuskin tulisin koskaan luopumaan “normaaleista” meikeistäni.

Oma suhtautumiseni on siis aika neutraali, mutta mitä mieltä te olette? Olisi mahtavaa jos osallistuisitte kyselyyn, niin saataisiin mielenkiintoista statistiikkaa ylös. Ihanaa päivää!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 comments

 1. Aidan March 9, 2017

  Yksi kommentti, jos sinä pystyt antamaan palautetta eteenpäin kyselyn teettäjille:
  On ihan tosi typerää, että arvontaan osallistuminen ei oikeastaan tule kyselyyn osallistumisesta, vaan siitä että liityt postitutslistalle. Tästä syystä vastasin kyselyyn, mutta päätin jättää lomakkeen lähettämättä. Tuli sellainen olo, että kysely on tehty vain, jotta saataisiin selvitettyä millainen markkinointi toimisi kuluttajiin parhaiten. Sekin on ihan ok, mutta pitäisi silloin olla tuotu selkeästi esiin. Arvostaisin luonnonkosmetiikkaa enemmän, jos se ei markkinoinnissaan sortuisi samaan liioitteluun ja (katteettomilla) vaikutuksilla pelaamiseen, kuin muukin kosmetiikan markkinointi.

  Reply
  • Alexa March 9, 2017

   Kiitos palautteesta, välitämme tämän eteenpäin myös asiakkaalle. Arvonnan säännöt löytyvät kyselyn alussa, jossa niihin voi tutustua. Kyselyyn voi täyttää ilman arvontaan osallistumistakin. Jos haluaa osallistua arvontaan, niin tulee antaa yhteysteystiedot, mahdollista voittoa varten. Kysellyssä täytetyt kohdat käsitellään anonyymisti.

   Reply
 2. sofia March 9, 2017

  Fina bilder. Kram fran Zurich //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

  Reply
 3. Roosa Mononen March 9, 2017

  Mulla on ollut ihan samanlainen suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan! Nyt toki ne ovat alkaneet kiinnostamaan, kun kaiken muun terveellisyys boomin ohella niitäkin on alkanut näkymään enemmän somessa! :)
  http://roosamononen.com

  Reply
  • Alexa March 9, 2017

   Jee, mukava kuulla että samoja ajatuksia on sielläkin! :) xx

   Reply
 4. Jenni March 9, 2017

  Täällä ollaan aika samoilla linjoilla! Oon varsinkin viime aikoina kiinnostunut kovasti luonnonkosmetiikasta ja innostunut kokeilemaan uusia brändejä. Pyrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa varsinkin ihonhoidosssa silloin kun se on mahdollista, mutta tykkään kosmetiikasta (ja meikeistä!) ihan liikaa että haluaisin rajoittaa itseäni pelkkään luonnonkosmetiikkaan. xx

  http://www.shakespeareandsparkle.com/

  Reply
  • Alexa March 9, 2017

   No just näin, samaa mieltä ollaan :) xx

   Reply
 5. Tiina March 9, 2017

  Kiinnostavaa aihepiiri, ehdottomasti! Odotan innolla mitä muita postauksia tämä yheistyö sinulta poikii :) Olen viimeisen vuoden ajan siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja olen tavattoman tyytyväinen valintaani.

  Reply
  • Alexa March 10, 2017

   Jee, mukava kuulla! :) xx

   Reply
 6. Maria March 11, 2017

  This post is almost like you, Alexa reading my mind! I have for the past one year been trying more and more of natural cosmetics, and have been extremely pleased. Since I adore your blog, I have wished for the day to come, when you would bring this subject up. And now you have ;) Im curious to see what comes out of this new project of yours. However one thing Id like to point out, and it is that natural cosmetics world is large. By large I mean it is really LARGE. There are countless options, surely still less options than in normal, synthetic cosmetics, but still. I’ll be following you up on this one, Alexa. Have a superb w.end!

  Reply
  • Alexa March 11, 2017

   Awesome, thanks so much Maria for your lovely comment! Have a lovely weekend! xx

   Reply
 7. Mariannn March 12, 2017

  Tää on erittäin mielenkiintoinen aihe. Ihan siitä syystä, että todella moni on luonnonkosmetiikkaa vastaan. itse en ymmärrä, että miksi. Olen käyttänyt nyt noin vuoden ajan luonnonkosmetiikkaa ja se on ehkä parhainta ikinä. Kevyttä kasvoilla, silti peittävää, luonnollisen näköinen lopputulos ja ihokin kiittää, kun meikissä ei ole mitään ylimääräisiä ainesosia. Myös vegaaniset meikit on tullut mulle ihan joka päiväiseen käyttöön. Myös kaikki pyykinpesuaineet, hiustuotteet, kodinpuhdistus yms on vaihtunut vegaaniseen.
  Toki kaikilla on omat syynsä miksi käyttää tai ei käytä luonnonkosmetiikkaa. Minulla syynä on se, että haluan käyttää mahdollisimman turvallisia tuotteita kasvoillani/hiuksissani ja haluan, että kaikki tuotteeni ovat eläinkokeettomia. Kuten ne ovatkin. Normi meikeistä näin ei voi sanoa. Vaikka tuote olisi tehty euroopassa, ainesosat voivat tulla ympärimaailmaa jossa niitä on eläimillä testattu. Vaikka Eläinkokeet ovat todella julmia ja kamalia.

  Reply
  • Alexa March 12, 2017

   No eikö vaan! Tosi mielenkiintoista kuulla teidän tarinoita ja suhtautumisia luonnonkosmetiikkaan :) xx

   Reply