Lunch Break At Work

picnic-salaatti3 picnic-kamppispicnic-salaatti picnic-goodio
Tässä muutamia kuvia eiliseltä, kun syötiin äidin kanssa tavalliseen tapaan lounasta töiden ohessa takahuoneessa. Teen usein lounaat etukäteen sunnuntaina koko viikoksi valmiiksi, mutta välillä on yksinkertaisesti sellaisia viikkoja kun on vain turvauduttava noutoruokaan. Sellaisina päivinä en kuitenkaan halua tinkiä ruoan terveellisyydestä, sillä nykyään myös hyviä vaihtoehtoja on yllin kyllin.

Vuosia sitten haettiin äidin kanssa aina Fredan Picnicistä uuniperunoita ja patonkia, mutta viime vuosina ne ovat vaihtuneet hiukan terveellisimmiksi valinnoiksi. Picnicissä en ole käynyt aikoihin syömässä, ehkä satunnaisesti vain napannut (avocado-banaani) smoothien matkaan. Mutta miksi? Olen automaattisesti assosioinut Picnicin niihin samoihin vanhoihin uuniperunoihin, ajatuksiani kyseenalaistamatta.

Nyt Picnicissä on parhaillaan hyvinvointikampanja menossa ja minua pyydettiin mukaan kampanjaan. Kun kampanjan myötä kuulin että Picnicistä saa nykyään salaattia avokadon ja vuohenjuuston kera, leipää gluteenittomana ja laten mantelimaitoon tehtynä, olin ällikällä löyty. Puhumattakaan siitä että kassan vierestä löytyy Goodion raakasuklaita hyvä valikoima. Puhutaanko me nyt siitä samasta ketjukahvilasta, jossa mutustin kanapatonkia aina koulun jälkeen? Kyllä puhutaan. Yllättävästi on tullut vierailtua Picnicissä tämän havainnon jälkeen useaan otteeseen, yleensä Goodio -varastoja täydentäessä ja mantelilaten tarpeessa.

Here’s a little peek into our office at Zarro. I really enjoy working there part-time, mostly because it’s our family business, but it’s also nice to be around people – and mom of course! Yesterday we grabbed lunch from Picnic, which was my favorite place to go after school when I was young. I haven’t eaten there in years, but now they just kicked off their wellness campaign, which I’m so excited about. They are selling my favorite raw chocolate and their salads are really good as well. I picked chicken, avocado, feta cheese and nuts to my lunch salad – yummy. Whats your favorite combo? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 comments

 1. anniina April 1, 2016

  Pakko sanoo et sun blogi on niiiiiiiiiin ihana ja paras! Rakastan näitä tämmösiä postauksia. Joku lounashetki vaan mut jotain taikaa saat näihin aina:D

  Reply
  • Alexa April 1, 2016

   Voi kuinka ihana olet, kiitos Anniina! Piristit juuri melkein hampaattoman Alexan iltaa :) xx

   Reply
 2. Erica April 1, 2016

  Itselläni on ihan samat vanhat mielikuvat niistä patongeista, täytyypä joskus antaa picnicille uusi mahdollisuus :D

  Reply
 3. B April 2, 2016

  Moi! Aattelin kysyy et ootko raskaana? :)

  Reply
 4. Emilia April 2, 2016

  Heippa Alexa,

  kysyisin mielenkiinnosta, että käytätkö paljonkin gluteenittomia tuotteita (leipää ilmeisesti ainakin), ja minkä takia? Ehkä mulla on mennyt ohi, mutta onko sulla jotain viljayliherkkyyksiä tms., noudatatko jotain erikoisruokavaliota, vai syötkö niitä muuten vaan? Keliaakikkona ihmettelen miksi joku söisi gluteenittomia tuotteita huvikseen, kun itse antaisin suurin piirtein mitä vaan että voisin syödä esim. ihan tavallista leipää :) Gluteenittomat erikoistuotteethan on vielä kalliita ja niissä on yleensä enemmän kaloreitakin kun normiversioissa. Kukin tavallaan toki.

  Kiitos jos vastaat ja kivaa kevättä sulle!

  Reply
  • Alexa April 2, 2016

   Heippa! Tähän postaukseen mainitsin siitä, koska koen että tiedosta on monelle keliaakikolle (esim. Lindalle) hyötyä. Monet kun nimenomaan yhdistävät Picnicin niihin patonkeihin ja keliaakikot saattavat juuri sen takia kiertää sen kaukaa. Esim tietääkseni Subway ei tarjoa gluteenitonta vaihtoehtoa, ellen ole väärässä? En syö itse juurikaan leipää ja pyrin syömään pastan sijaan riisiä. En siis osta useasti gluteenittomia tuotteita, vaan suosin elintarvikkeita joissa ei ole luontaisesti gluteiinia. Mahaongelmia kun tosiaan täältäkin löytyy, joten yritän pitää vatsaa ärsyttävät viljat, sokerit, lehmänmaidon ja palkokasvit minimissään. Toki esimerkiksi nyt kun hampaita vedettiin niin pidettiin jätski-ilta, kun smoothiet alkoivat kyllästyttämään. En siis ole missään ehdoton, vaan pyrin nimenomaan suosimaan paremia vaihtoehtoja – ottamatta mistään kuitenkaan stressiä. Stressi kun ärsyttää kroppaa entisestään! :)

   Toivottavasti tämä avasi sinulle ajatusmaailmaani! xx

   Reply