Let’s Get Married!

Okei vitsi vitsinä, mut ahhh silti!
Lapsena en ollut tyypillinen prinsessaleikkejä leikkivä tyttö, vaan pikemminkin poikien kanssa hengaileva lurjus. En koskaan haaveillut häistä ja unelmien prinssistä. Asiaan voi tosin vaikuttaa sekin että vanhempani erosivat ollessani pieni ja menivät aika nopeasti uusiin naimisiin, enkä oikein ymmärtänyt avioliiton tarkoitusta. Teininä tiesin että minusta tulee “isona” uranainen, kuten äidistänikin, mutten koskaan maalaillut pilvilinnoja punasesta tuvasta, perunamaasta ja unelmieni prinssistä.
Noh toisin kävi. Prinssi käveli elämääni kun olin vasta 17-vuotias ja elämäni muuttui täysin.
Noh nyt mun sisäinen pikkutyttö on selvästikin herännyt, sillä olen ollut pienessä häähumussa jo viimeiset pari kuukautta. Ei sillä että haluaisin tällä sekuntilla kihloihin tai edes ensi vuonna, mutta haaveilu on ihan kivaa.  Asiaa ei yhtään helpottanut Singaporen lukuisat jalokiviliikkeet ja ah sitä morsiuspukujen määrää…
Oikea mekko ja sormus onkin jo mielessä… Voi olla että ne ehtivät vielä muuttumaan vuosien varrella!
Minkälaisia fiiliksiä häät tai ylipäätään avioliitto herättää teissä?

//

I never was the kind of a girl who dreams about weddings and prince charming.
 It was probably because my parents got divorced when I was really young and I didn’t get the point of marriage. As a teenager I knew that I’d be a career woman, just like my mother. But I still didn’t have an illusion of a creating a family, I thought I’d live by myself.
But when I was seventeen Prince Charming walked into my life and all of the sudden my life changed!
Suddenly, the little girl inside me got power and now I’m all about weddings!
 I love to help my friends to organize their nuptials and I’ve started to dream about my own big day too.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

24 comments

 1. Laapa January 27, 2012

  Hmm, jo rouvautuneena sanoisin että paras päätös mitä on tehty. Eli naimisiin vaan, jos kerran vierellä on Se Oikea, sitoutuminen tuo turvallisuutta ja sellaista tietynlaista vapautta suunnitella elämää ‘for real’ tähtäimellä loppuelämä.
  Ja näin, vaikka itsekin olen avioeroperheestä. Koska ei elämää voi elää peläten kaikkea, mitä saattaa tapahtua ..

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 27, 2012

   Ai vitsi en edes tiennyt että sä oot rouvautunut :)! Ihanaa kuulla ja onneksi olkoon! Emmä päivääkään ole epäröinyt etteikö J olisi se oikea, häitä ja kihlautumista odotellen! Vaikkei tässä mikään hengenhätä olekaan :)! <3

   Reply
 2. Anonymous January 27, 2012

  Ihana mekko, mäki oon aina ajatellu noita orkideoita hääkukiks. ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 27, 2012

   Mun mielestä se on ihan super! Korostaisi varmasti minun parhaita puoliani :) Orkideat on niin kauniit ja tavallaan modernit kun ruusuihin vertaa :)

   xx

   Reply
 3. Anonymous January 27, 2012

  miten te tapasitte sun poikaystävän kans? olis kivaa jos tekisit postauksen teidän tarinasta!:)

  sun blogi on yks mun suosikeista!!

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 27, 2012

   Kiitos ihana, piristit mun päivän! :) Tavattiin ulkona. Se oli hauska ilta! Teen toki joskus. Ja poikaystäväni teki minuun kyllä monta hyvää muutosta! Unirytmi meni kohdalleen, tupakointi loppu, bilettäminen väheni ja muuta hyvää. Kaikki siis tapahtui omasta tahdostani, mutta hyvä niin :)

   xx

   Reply
 4. Anonymous January 27, 2012

  mä olen myös aina ollut tosi poikamainen, kunnes nyt aikuisena löytänyt sisäisen naisellisuuden myös ulkokuoreen… mutta silti oon AINA haaveillu häistäni :D
  olen piirtänyt unelmien mekkoni iät ja ajat sitten, ja täydellinen sormuskin on jo mielessä :D ostan sen sitten piruvie vaikka itse jossei tuleva mies osaa haha!
  mulla on aika sekavat unelmat itse hääjuhlien suhteen, koska toinen puoli mussa toivoisi suuria ja klassisen kauniita kirkkohäitä jättimäisin juhlin, massiivista korkeaa valkoista kakkua helmiäis yksityiskohtineen. kauniita pöytäkoristeita ja PALJON vaaleita kukkia.
  toinen puoli minussa taas miettii, että kannattaako niihin häihin tuhlata niin paljoa rahaa :/
  tietenkin haluan että päivä on minun :D mutta jos häiden aikaan olisi tulossa esim lasta, niin luultavasti häät muuttuisivat pieniksi ja ekslusiivisiksi. silti toivon juhlasta erittäin rauhallista ja kaunista. jossain meren äärellä..kaikkialla vaan valkoista, ahhhh!
  (salaa toivon erittäin tiukkaa dresscode jolloin olisin ainoa valkoisessa ;) )

  ehkä nyt pitäisi ensiks löytää eka se mies ;)

  ps.ihanaa kuulla että suhde sujuu! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 28, 2012

   Sama juttu, naisellisuuden löysin itsekin pari vuotta sitten. Sitä ennen olin aika “printtipaita, pillihousut, huppari yhyy” – tyyppi.
   Aluksi se naisellisuuden löytäminen meni vähän överiksi :D Jatkuvaa itserusketusta, tekoripsiä, kireitä mekkoja ja sillee… Ehkä mä olen pikku hiljaa löytänyt sen kultasen keskitien :D
   Mulla on vähän sama dilemma noiden häiden suhteen, mutta aaah kyllä mä isot haluan! Mulla on aika iso suku ja ystäviä ja kavereita on vaikka millä mitalla. Sama pätee tietysti myös J:hin. Ja ah tiukka dresscode olis kyllä asiaa :D Mut joo on kyllä aika lähellä meidän suunnittelmat! Mä haluan myös pitää jossain meren lähellä, mutta kuitenkin tällä keskustassa kun tänne mun sydän kuuluu. Ja KYLLÄ paljon pöytäkoristeita ja vaaleita kukkia nam nam!

   Kyllä se mies sieltä vielä löytyy! Olen monen ystävänikin kohdalla huomannut että he ovat menettäneet uskonsa jo miehiin ja heittäneet hanskat tiskiin, mutta kumma kyllä se prinssi aina vain jostain tupsahtaa :)

   xx

   Reply
 5. Anonymous January 28, 2012

  kukaan suomessa ei leiki lapsena morsianta se on amerikalaisten juttu ärsyttää tuollainen yleistys. Ei siellä amerikassa kaan kaikki tyttö lapset leiki naimisiin menoa

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 28, 2012

   Et tainnut lukea tekstiäni ihan kunnolla. Puhuin prinsessaleikeistä ja kyllä mun kaverit vaan niitä harrasti :) Ja mitä hää haavailemiseen tulee, niin kyllä moni ystäväni toitotti jo yläasteikäisenä kuinka haluu mahtavat ja isot unelmahäät :)
   Noh ehkä meillä on vähän eri perspektiivi tähän asiaan ja ehkä olemme kasvaneet eri leikkejen ympäröimänä, mutta mielestäni tekstini oli ihan asiallisissa svääreissä kulkeva.

   Reply
 6. Anonymous January 28, 2012

  ärsyttää anonyymin yleistys siitä ettei täällä leikitä morsiammia ;) pyh ja pah! pois täältä tuommoiset tuhmurit!

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 28, 2012

   :D!

   Reply
 7. Anonymous January 28, 2012

  Joillakin ihmisillä on erittäin outo käsitys että naimisiin mentäisiin vain tän materialistisemman puolen takia. Totta kai tärkeintä on itse avioituminen, lupaus rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä, mutta niin kaunista asiaa saa kyllä juhlia ihan niin isosti tai pienesti kuin itse vaan haluaa. Itse olen pienestä asti unelmoinut kunnon prinsessahäistä: vihkiminen kauniissa kirkossa ja juhlapaikkana upea vanha kartano, sen perinteisen hääauton tilalla kärryt valkoisine hevosineen.. Noo, saa nyt nähdä:)
  PS. Ihana blogi, erityisesti tykkään tästä syvällisemmästä puolesta sun postauksissa!

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 28, 2012

   Totta puhut. Oli hurjaa kuulla että 30% aviotuneista suomalaisnaisista tiesi mennessään naimisiin että avioliitto kys. miehen kanssa on tuhoon tuomittu! Ihan uskomatonta…
   Ihanalta kuullostaa sun suunnitelmat, oh joku päivä vielä! Tosi mahtia että tuutte jakamaan tänne hääfiilistelyjä mun kanssa, ens kesänä onkin tiedossa muutaman kaverin häät jee :)

   Ja hei kiitos paljon! Haha joskus on vaan pakko raapasta pintaa syvemmälle, vaikka tiedän ärsyttäväni sillä jotain mutta voi voi kaikkia ei voi aina miellyttää :D

   xx

   Reply
 8. Sofiina January 28, 2012

  Itse jo useita vuosia avioliitossa olleena olen ehdottomasti aviolittojen kannalla, eli jos se oikea löytyy niin let`s get married vaan :D Mutta onhan paljon niitä pareja, jotka elävät pitkään parisuhteessa mutta ei ole aikomustaan mennä virallisesti naimisiin. Jokainen tekee siis oman mielensä mukaan niin kuin parhaaksi näkee. Häät ovat kyllä aivan ihana ja ikimuistoinen tapahtuma, ainakin niin me omat häämme koimme :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 28, 2012

   Oi ihana kommentti! ♥ Kyllä me varmasti jossain vaiheessa vaihdetaan sormukset, mutta se on vain ajan kysymys ;) Kuten joku tossa aikaisemmin totesikin, niin avioliitto tuo turvallisuuden tunnetta.
   On tosi rasittavaa kun media tuo esiin vaan avioliiton nurjat puolet :(

   xx

   Reply
 9. affy January 29, 2012

  Häät rules! Haha no ei vaan, kyllä häät herättää positiivisia fiiliksiä :) Minä ja mun avopuoliso todettiin ennen vuodenvaihdetta, että häitä voisi alkaa suunnittelemaan. Ja siinä meillä saattaa vierähtää hyvinkin pari vuotta :D Ei siinä, olemme olleet vasta reilun vuoden yhdessä. Jokainen klaaraa tavallaan ja suunnitellessa hiljaa hyvää tulee. Ajatus siitä, että mun ihana ukkoni haluaa viedä mut vihille ja ottaa riesakseen till death do us apart niin… <3

  En ole kertaakaan eläessäni ollut häissä, ainoastaan hautajaisissa on tullut käytyä enemmän kuin laki sallii. Joten ehkä minun omista häistäni tulee todellakin ainutlaatuiset? ;)

  Tuossa kuvakollaasissa ylin kuva, häämekko, on todella upea! Vaikka itse vannon olkaimettomaan malliin (paitsi jos kyseessä on todella avoimeksi selän jättävä luomus, jossa on siis kapeat olkaimet), niin kyllä on upea mekko :) Sinusta tulee muutenkin varmasti upea morsian, ei epäilystäkään!

  Reply
 10. Anonymous January 29, 2012

  Pakko nyt vastata tähän postaukseen. Itselläni avioliitto herättää hirveän ristiriitaisia tunteita. Toisaalta onko naimisiin menossa mitään järkeä? Millään tavalla se ei muuta suhdetta tai ihmisiä. Monet ihmiset sanovat, että avioliitto tuo turvaa, olisi kiva tietää millasta turvaa? Kyllä avioliitosta voi erota ihan samalla tavalla kuin avoliitosta. Tai no ei ihan samalla tavalla mutta voi erota kummiskin. Toista ihmistä voi rakastaa myös ilman avioliittoa. Itse olen ollut yhdessä 5 vuotta ja kihloissa 4,5 vuotta ja en tiedä haluanko koskaan naimisiin. Koska en halua naimisiin häiden takia (tuntuu, että monet haluavat naimisiin juurikin sen takia että saa pitää häät)rakastan miestäni ilman avioliittoa. Jos mieheni sanoo minulle että rakastaa minua ja haluaa olla kanssani niin uskon sen ilman että tarvii avioliitolla asiaa todistella. En tiedä onko minusta sitten tullut näin negatiivinen avioliiton suhteen kun vanhempani erosivat ja äitini meni uusiin naimisiin.

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 29, 2012

   Kiitos kannanotostasi, on mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä asian tiimoilta :) Totta puhut ja moni tuttunikin on samalla kannalla asiassa. Mulla meni myös pitkä aika kunnes ymmärsin mitä avioliitto tarkoittaa ja olen huomannut että ystäväni joilla on “ehjä” perhe ovat huomattavasti optimistisempia asian suhteen. (Vaikka olen kyllä kiitollinen että vanhempani ovat eronneet ja löytäneet paremmat vastakappaleet palapeleihinsä!)

   Kaikesta huolimatta olen avioliiton kannalla, mun mielestä se vaan on jotenkin niin ihana asia. Jo sekin että on sormukset sormessa (tai no kihloissa oleminen täyttää jo tämän asian) kuvastamassa sitä että on toisen oma. Ja olen jotenkin aina kuvitellut haluavani olla aviossa ennen kuin saan lapsen. En tiedä miksi näin vanhoillinen ajatus, sillä yleensä ajattelen aika “modernisti” :D

   xx

   Reply
 11. Anonymous January 31, 2012

  Mä taas en tajua, miksi mennä kihloihin, jos ei aio mennä naimisiin. Sillä nehän eivät ole silloin kihlat ollenkaan, vaan joku ihan muu. Kihlaus on aina lupaus avioliitosta, joten ilman avioliittoa se ei voi olla siitä laupaus eikä siis kihlat. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 31, 2012

   Aivan totta :)

   xx

   Reply
 12. lukija February 10, 2012

  Hei! Hyvä aihe!
  Itse olen ollut rouvana reilu kaksi vuotta ja päivääkään en ole katunut. Meidän suhde on vaan parantunut ja tuntuu että sinetöinnin jälkeen tosiaan turvallisuus ja sitoutuneisuus on osa ihanaa arkea aivan eri tavoin kuin seurustellessa. Avioliittoa demonisoidaan hirveästi ja helposti tulee mielikuva että kaikki päättyy eroon tai sitten liekki sammuu ja ollaan yhdessä vaan tavan vuoksi. Ei todellakaan ole näin! Rakkaus ja vipinä ei katoa mihinkään, mutta tietenkin niiden eteen täytyy samalla tavalla tehdä töitä kuin aiemminkin.

  Ei missään nimessä kannata pelätä tätä ihanaa askelta jos kummastakin tuntuu että oikea on kohdalle sattunut. Välillä tuntuu että ihmiset kyllä tekee lapsia ja ottaa yhteiset lainat, mutta naimisiin ei uskalleta mennä.. outoa, ha?

  Mutta tosiaan rauhassa kannattaa asiaa miettiä ja kun siltä tuntuu niin sormukset tiskiin, ja ihania häitä viettämään. Siitä on hyvä yhteistä taivalta jatkaa.

  Kaikkea hyvää teille :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 10, 2012

   Oi jotenkin ihanaa että ihmiset tulevat tsemppamaan, kun jotenkin tota nimenomaan demonisoidaan NIIN paljon. Ja tosiaan avioerolapsena ei ole muutenkaan kultaiset kuvat avioliitosta. Mutta mulla on kyllä sellainen tunne että hiljaa hyvä tulee ja kun sen oikean kohtaa niin kyllä sen vaan tietää :) Ja jeps! Mikäs siinä naimisiin menossa niin pelottaa, kun isompiakin askelia tulee tehtyä helpommalla.
   Hei kiitos paljon ja kiitos ihanasta kommentista :)

   xx

   Reply