Questions & Answers

alexa-dagmar-new-york6-820x547

Opiskelu

Ootko meinannut opiskella vielä joskus?
Ei koskaan kannata sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä en näe sitä ainakaan lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Tällä hetkellä töitä on enemmän kun pystyn tekemään ja olen alalla johon ei voi oikein kouluttautua. Tällä hetkellä menen siis täyttä vauhtia omia unelmia kohti, annan kaikkeni ja katson mihin se johtaa.

Mikä ala sua kiinnostaisi?
Ei varsinaisesti mikään yksittäinen ala, sillä tälläkin hetkellä teen yritykseni parissa kovin erilaisia asioita. Esimerkkinä vaikka kirja, Picnic-case ja yksittäiset sisällöntuotantoon liittyvät keikat. 

Minkä takia kävit aikuispuolella lukiota?
En viihtynyt normaalissa lukiossa. Liikaa draamaa ja ylimäärästä hässäkkää. Halusin olla omissa oloissani, tehdä paljon töitä koulun ohella ja hoitaa vaan lukion kunnialla.

Mitkä olivat lukiossa sinun vahvuudet ja heikkoudet? 
Matikkaa laskin tosi paljon ja pärjäsin siinä hyvin ja kyllä kieletkin meni mukavasti. Biologia ja mantsa ei ollut suosikkiaineita.

alexa-dagmar-office-1-820x598

Sisustus ja Remppa

Haluaisin kuulla enemmän mistä saitte idean lähteä remontoimaan asuntoa/asuntoja?
Meillä ei ollut n. 5 vuotta sitten taloudellisesti mahdollista ostaa keskustasta valmiiksi remontoitua asuntoa, joten ainut järkevä vaihtoehto oli ostaa remppakohde. Molemmilla oli sen verran kiinnostusta remppaamiseen (vaikka ei kokemusta silloin ollutkaan), että otettiin riski ja sille tielle jäätiin. 

Tekeekö miehesi sitä työkseen?
Ei tee. Hän on aivan eri alalla, mutta jostain syystä harvinaisen lahjakas monessa asiassa! 

Mitkä ovat tärkeimmät asiat uudessa kohteessa?
Se että taloyhtiön puitteet on kunnossa (hyvä yhtiö ja vanha talo) ja että pohja on muunnelta.

Teettekö remontin itselle? Vai puhtaasti myyntiin?
Sekä että. Kun kohteessa asuu minimissään sen kaksi vuotta, niin on tietysti tärkeää että siellä viihtyy itse. Mutta kyllä remppavaiheessa silti mietitään myös myymistä ja sitä että lopputulos miellyttää mahdollisimman suurta ostajakuntaa.

Lempparitrendit sisustuksessa tällä hetkellä?
Mun mielestä on ihanaa että sametti ja messinki on tuotu onnistuneesti moderniin muotoiluun. 

Kerro muutamalla sanalla, miten tuleva kotinne tulee eroamaan nykyisestä. Eli millaisia muutoksia haluatte nykyiseen?
Ei se remppa tule varmasti kauheasti eroamaan, kun pidetään nykyisen asunnon materiaalivalinnoista. Sisustus tulee olemaan vähän rohkeampaa, enemmän värejä jne.

alexa-marianna-linda-820x512

Random

Minua kiinnostaisi sellainen asia, että kun bloggaajat esittelevät nettikaupan tuotteita postauksessa (esim kollaasin muodossa) ja sen yhteydessä ilmoittavat, että ovat tilanneet siitä tietyt tuotteet, niin saadaanko ne ko. yritykseltä useimmiten ilmaiseksi vai esim puoleen hintaan? Tätä olen usein miettinyt. :D
En toki muista bloggaajista tiedä, mutta itse olen esim. Booztilta tilannut ihan omaan piikkiin. Toki joskus nettikaupat lähettävät tuotteitaan tai lahjakortteja, mutta noin lähtökohtaisesti olen tilannut itse. Ja jos tuotteita on saatu, niin se on aina postauksessa erikseen merkitty. 

Mää haluaisin kysyä sulta että miten jaksat tehdä niin paljon töitä? Mistä löydät jatkuvasti motivaatiota ja inspiraatiota siihen?
Yrittämisestä on tullut elämäntapa ja se on jotain mitä opin jo nuorena kun seurasin äidin uraa.  Nykyään pyrin lopettamaan arkena työt viimeistään klo 21 ja pitää sunnuntait mahdollisimman rauhallisina. Inspiraatiota ei tietysti ole aina ja ikuisesti, ja on päiviä kun haluaisi vaan laittaa pään peiton alle. Onnistumisista ja hyvästä palautteesta (= teistä) saa motivaatiota tekemiseen.

Haluaisin kysyä että miten osaat pitää työn, parisuhteen, perheen ja ystävät balanssissa että sulla riittää aikaa kaikelle?
Tämä on myös asia missä on ollut opettelemista. Parisuhteen kannalta tärkeintä on kehittää yhteistä tekemistä (en osaa vaan möllöttää kotona, jos ei ole tekemistä niin ajaudun tekemään töitä…) ja kavereiden kanssa pitää lyödä aikataulut lukkoon. Äitiä näen lähes joka päivä töiden merkeissä ja isän kanssa puhun päivittäin puhelimessa.

Oletko koskaan katunut tatuointejasi? Ottaisitko ne uudestaan (samanlaisina samaan paikkaan) jos nyt saisit valita? :) olen itse menossa ottamaan elämäni ensimmäistä tatuointia piakkoin, joten tällaiset asiat pyörivät mielessä!
Joo ja en! Ensimmäisen (tähti niskassa), jonka otin 14-vuotiaana olisin voinut olla ottamatta. Tosin annoin joskus vuosia sitten äidilleni joululahjaksi samanlaisen, niin sille tuli näin myöhemmin enemmän tunnearvoa. Toisen tatskani otin kolmisen vuotta sitten ja sitä en kyllä olen katunut. 

samsoe-samsoe-alexa-820x1230

Mitkä on sun luottovaatteita?
Pörrötakit, nahkatakit, nahkahousut ja poolot

Mitä harrastat? Käytkö esim jumpissa tai yogassa?
Joogassa aloin taas käymään reilun vuoden tauon jälkeen säännöllisesti ja salilla käyn myös sen lisäksi.

Mihin aiot matkustaa seuraavaksi?
Tammikuussa on ehkä jotain työmatkoja tiedossa, mutta ainakin lomalle Cape Towniin.

Mitä kieliä puhut?
Suomea, ruotsia ja englantia. Kaikkia mielestäni ihan sujuvasti. 

Minkä laukun aiot ostaa seuraavaksi?
Hmm… Ei ole kyllä mitään tiettyä mielessä!

Minkälaiset kauneusrutiinit sinulla on?
Puhdistan ja kosteutan aamuin ja illoin, sekä kuorin 4-5 kertaa viikossa Daily Microfoliant-kuorinnalla. Tästä kokonaiset postaukset tuotetietoineen täällä ja täällä.

Miten aiot viettää joulua?
Vietetään ensimmäistä kertaa ikinä joulua meidän koko perheellä! Äidille kokoontuu siis isäni, äitini, isäpuoli, äitipuoli, veljet ja muut sukulaiset ja ehkä pari kaveriakin. Eli takuulla hauska joulu tulossa!

Lempi raflat ja kahvilat tällä hetkellä?
Ravintoloista OX ja kahviloista Cargo.

Saako kysyä sun äidiltä :)? Miten noin aikaansaavia ja itsevarmoja tyttöjä kasvatetaan?
Voi ihana olet, kiitos!
Äiti: En ylisuojellut Alexaa, vaan hän sai puuhastella kaikennäköistä. Tietysti hän on aina ollut luonnostaan rohkea ja sosiaalinen, enkä ole koskaan  rajoittanut sitä.

by-malina-dress3-820x519

In English
What do you like to do in your free time ?
Usually sleep or spend time with my boyfriend.

You and your boyfriend (well, the word fiance would be beter)have been together for quite long now. But how did you two meet? Did you have the same friends or is it a different story?
We met randomly at a club and we didn’t have any mutual friends. He is almost seven years older then me, but yeah it really worked out.

Before he proposed to you, did you have the feeling that it’s coming? I mean, was it a suprise to you? 
I knew that it was coming sooner of later haha! So it wasn’t a huge surprise nor a big spectacle, but I really like it that way. I also want to have a small and intimate wedding.

Could you tell us a little about the style of your wedding dress?
Romantic, but still not over the top.

Did you try any beauty treatment you regret later?
I don’t regret anything, but there are definitely procedures that I am not maintaining anymore. For example lash and hair extensions. I have also tried lip injections, but haven’t touched them in over an year. It just doesn’t suit me. 

Are you looking seriously new apartment? How can you afford it, I mean do you use help of the banks or have your own finances?
Yes! We have an apartment loan, it’s what most of the people does in Finland.

1a7c9304-820x547

Where would you like to travel in the future (places where you haven´t been yet)?
Cape Town, we are traveling there soon!

Would you like to take a dog or cat in the future? Do you get along with Marianna dog? I can´t imagine if you are cat/dog/animal person at all?
I’m allergic :( I love Minnie, she is super adorable!

Maybe I have missed your anouncment but is your book will be translated in other languages too?
Probably not at this point, maybe later :) 

Do you follow any Estonian blogs?
I don’t know any Estonian blogs! Could you give me a list? 

Have you been traveling in Estonia (further than Tallinn :D)?
Nope, just Tallinn! 

1a7c9334-820x1230

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 comments

 1. Helvi December 1, 2016

  Sun blogi on niin paras :) Aina tulee olo, että vitsit olet mukava ihminen ja ne jotka tuntee sut, on onnekkaita :) Videot vaan lisää tätä mielikuvaa – toki olet raudankova ammattilainen sen mukavuuden lisäksi.

  Reply
  • Alexa December 1, 2016

   Voi kun ihana olet, kiitos!! :) xx

   Reply
 2. Edi December 1, 2016

  Hei, näin tämän asuntoilmon, ja heti tulit mieleen. Wink, wink, jos katselette uutta remppakohdetta :D Takka, lautalattia, erkkerit… ;) http://www.etuovi.com/kohde/7104436

  Reply
  • Alexa December 1, 2016

   Heei ihana olet kiitos! Minäkin olin heti aamulla kärppänä katsomassa, mutta hitsi kun on vähän liian pieni ja alin kerros. Sijainti ois aika nappi kyllä :D xx

   Reply
 3. xmas December 1, 2016

  Mielenkiintoista? Mut voi Alexa….menee samaan sarjaan lokaatoiden sun muiden hölmöyksien kanssa: Cape Town! ? Kyllä se on ihan Kapkaupunki, vai menetkö myös Londoniin tai Stockholmiin.?

  Reply
  • Alexa December 1, 2016

   Hahaha mä tiedän :D Mä en vaan osaa sanoa Kapkaupunki, sori sori! xx

   Reply
 4. Jenni / big mamas home December 1, 2016

  Nää on kyllä aina yhtä kivoja. Tällainen uusikin lukija pääsee tutustumaan suhun vähän paremmin. :)

  Oli tosi kiva tavata Stockalla. Kirjaa selailtuani hetken, päätin tehdä siitä omaan blogiin kirja-arvostelun. Kun olen tehnyt näin ennenkin, törmätessäni jakamisen arvoiseen kirjaan.

  Reply
  • Alexa December 1, 2016

   Voi kuinka kiva kuulla! Kiitos ja kuin myös :) xx

   Reply
 5. Karoliina December 2, 2016

  Kiitos kivasta blogista! <3

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   Kiitos ihana kuulla että tykkäät! :) xx

   Reply