Kysymyspostaus / Remppa

Millanen budjetti teillä on nyt/viimeks, ylittyykö/ylittyikö paljon? 
Viimeksi oli pieni budjetti, ja se tuplaantui remontin kuluessa. Nyt panostettiin enemmän ja suunniteltiin n. 1000€ / neliö, mutta sekin kyllä ylittyy jonkun verran.

Miten osasitte viimeks tehdä kaiken…? 
Sitä mäkin mietin! Otettiin paljon selvää kaikesta, ja käytettiin mm. poikaystävän isää apuna. Poikaystäväni teki yksin suurimman osan rempasta työnsä ohella, ja tämä oli tosiaan hänen ensimmäinen remonttinsa. Mä autoin minkä pystyin, ja se ei tosiaan ollut herkkua! Hyvin se loppuen lopuksi meni.

Mistä löytää hyviä ja luotettavia remppamiehiä? 
Kannattaa varmasti kysyä tutuilta kokemuksia. Me löydettiin nimenomaan tuttujen kautta, ja he ovat osoittautuneet oikein mainioksi. Moni kehuu virolaisten työmoraalia (tässäkin varmasti poikkeuksia), ja voin omiin kokemuksiini nojaten yhtyä tähän. Suosittelen ottamaan urakkatarjouksen, sillä työmotivaatio on varmasti paljon kovempi kun tuntipalkalla. Tunneista on myös hankala pysyä kartalla, joten urakka on luotettava vaihtoehto. Kannattaa tarkistaa myös kaikki työluvat jne. ja että hinnat on verollisia, jotta saa varmasti kotitalousvähennykset.

Kauanko etsitte tätä sopivaa asuntoa? 
Meillä kävi ihan uskomaton tuuri. Laitettiin asunto myyntiin ennen kun oltiin edes löydetty uutta asuntoa. Viikon sisällä löydettiin tämä uusi asunto ja saatiin oma asunto myytyä. Uskomatonta!

Miten tiesitte mitä kaikkea siellä voi tehdä, seiniä kaataa yms? 
Taloyhtiöltä saa piirrustukset, josta saa hieman suuntaa-antavaa tietoa. Seiniä kolkuttamalla on helppo analysoida seinän kantavuus.  Arkkitehti tulee kuitenkin palkata piirtämään, mikäli aikoo tehdä pohjaan muutoksia. Myöskin taloyhtiöltä ja rakennusvalvonnasta tulee hakea lupa remonttia varten. Luvissa saattaa mennä viikkoja tai jopa kuukausia! Rakennusvalvonnan päätös on täysin tuurista kiinni. Viime rempan kohdalla kävi huono tuuri, ja jouduimme tarkastajan silmätikuiksi. Kaikesta piti koko ajan raportoida, ja tarkastaja tykkäsi nöyryyttää meitä. Tällä kertaa kävi parempi tuuri, onneksi.

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle jos haluaa tehdä samantyylisen rempan? 
Kannattaa miettiä realistinen budjetti (vaikeaa, tiedän!), ja aloittaa palaverilla arkkitehdin kanssa. Arkkitehti piirtää viralliset pohjapiirrustukset, ja pystyy realistisesti kertomaan sen mikä on mahdollista ja mikä ei. Lupahakemukset on seuraava osuus ja sen jälkeen voikin aloittaa työt. Kannattaa kysellä tuttavilta suosituksia ja kilpailuttaa urakoitsijoita. Parhaassa tapauksessa sama remppaporukka pystyy hoitamaan kaiken pinnoista putkiin ja sähkötöihin. Joskin usein erikoistyöt (sähkö & putki) vaatii ulkopuolista apua. Yllätyksiin kannattaa varautua, sillä niitä tulee aina. Kun seiniä puretaan ym., saattaa seinän takaa löytyäkin jotain ennalta-arvaamatonta. Eli budjettiin kannattaa jättää lovi tällaisia juttuja varten.

Kiinnostavaa olisi kuulla oletteko käyttäneet sisustusarkkitehtia tai muuta vastaavaa ammattilaista asunnon remontin suunnittelussa. Asunnosta tulee varmasti kiva postauksista päätellen ja lukijoita varmaankin kiinnostaa tietää millä tavalla olette eri ratkaisuihin päätyneet.
Ei käytetty! Itse suunniteltiin ja mietittiin kokonaisuus. Toki myös urakoitsija auttoi hieman muutamissa jutuissa.  Remppablogista löytyy yksityiskohtaisemmat selitykset eri ratkaisuihin! :)

Muilla remppasiskoilla on varmasti lisättävää, ja komenttiboksin saakin täyttää remppavinkeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 comments

 1. Iida January 15, 2015

  Otitteko siis asuntolainan ja remonttilainan erikseen? J kun remppabudjetti ylittyy haette vain pankista lisää lainaa vai? :D tässä toisen puoliskon kanssa nyt alkaisi oman asunnon etsintä kun itse sain opinnot siihen malliin. Toki tämän tiedon varmaan saan sitten lainaneuvotteluissakin :)

  Reply
  • Alexa January 15, 2015

   Myytiin tämä edellinen asunto, ja saatiin tästä hyvä hinta. Jouduttiin ottamaan siis vaan remppalaina tota uutta asuntoa varten. Ei haluttu ottaa lisää lainaa, joten toi ylimenevä menee vaan säästöistä ja palkasta. Vähän on kukkaronnyörit kireellä tällä hetkellä :D No kerran se kirpasee… xx

   Reply
 2. Laura January 15, 2015

  Todella hyödyllinen postaus, vaikka aihe ei tällä hetkellä elämääni koskekaan :) tästä sai vinkkejä ja tietotaitoa, kun joskus tällaisen eteen ehkä joutuu!

  En ole juuri kommentoinut, mutta asunnostanne on tulossa niin upea! Sinulla on erittäin hyvä maku niin sisustuksen, muodin, kuin kaunistautumisen (meikki, hiukset ym) suhteen :) siksi blogisi on ihan lemppareitani. Kiitos että kirjoitat, inspiroit minua paljon.

  Toivotaan, että remppa valmistuu nyt huolettomasti, ja pääsette matkan jälkeen ihanaan uuteen kotiin.

  Reply
  • Alexa January 15, 2015

   Voi kuinka ihana kuulla, kiitos kovasti kauniista sanoistasi Laura! Tulipa ihan super hyvä mieli :) Ihanaa loppuviikkoa! xx

   Reply
 3. Miss Dior January 15, 2015

  moi :) tykkään edelleen tosi paljon sun blogista ja mun mielestä se on muuttunu parempaan suuntaan vaan :) tällä kertaa mulla ei oo kysymyksiä, halusin vain kertoa, että oot super ihq :D seuraan joka päivä sun blogia ja siitä aina tulee hyvä mieli :) kiitos sulle sun blogista – se on älyttömän hieno! ja sydämeni pohjalta toivotan sulle kaikkea parasta ja ihanaa ja suloista ja sitä, että kaikki sun unelmat toteutuu :) en valitettavasti tunne sua livenä, mut näin blogin kautta sä vaikutat tosi kivalta ja hyville ihmisille aina tapahtuu hyviä asioita <3

  Reply
  • Alexa January 15, 2015

   Voi kuinka ihana olet! Mulle tuli ihan SUPER hyvä mieli tästä kommentista. Kiitos että luet ja seuraat, ja kiitos että jaksat nähdä vaivaa ja kommentoida! :) Ihanaa päivää! xx

   Reply
 4. stiia January 16, 2015

  Mielenkiintoinen postaus!

  Asun 1920-luvulla rakennetussa talossa, johon olemme tehneet pientä pintaremppaa (lattiat hiottu ja lakattu, mattolistat uusittu ja samoin kynnyksiä on uusittu, pinnat huolettu/maalattu jne.). Nyt kuitenkin himottelisi suurempikin remppa, mutta en millään haluaisi pilata vanhan talon tunnelmaa. Oletteko te ottaneet kuinka paljon huomioon talon historiaa/henkeä?

  Itselleni olisi hirveän tärkeää jättää mahdollisimman paljon alkuperäistä ja huoltaa esimerkiksi vanhat ovet kuntoon. Harmittaa aivan hirveästi, että asuntoon on vaihdettu osaan oviin ilmeisesti 50-luvulla nikkelöidyt pukinsarvimalliset ovenpainikkeet, ja vain kahdessa ovessa on alkuperäiset, kauniit messinkikahvat :/

  Reply
  • Alexa January 16, 2015

   Kiva kuulla! Me haluttiin nimenomaan kunnioittaa talon henkeä, ja onneksi itsekin tykätään vanhahtavasta tyylistä. Ovet oltiin aikoinaan vaihdettu tosi ikävännäköisiin “uusiin oviin” ja vanhoja ei ollut missään tallella… Siispä teetettiin puiset “vanhat” peiliovet niiden tilalle, ja ostetaan niihen messinkihelat. :) xx

   Reply
 5. typy January 18, 2015

  Moi, meillä valmistui 5 viikossa 70 neliöisen rivitalo kolmion pintaremontti. Kylppäri laajennettiin, ja keittiön kaapit vaihdettiin uusiin. Tietysti myös seinät, lattiat uusittiin yms. Hometta löytyi katonrajasta, mutta se oli helppo puhdistaa. Taloyhtiöön tarttes ilmoittaa vaan pari pvää enne purkutöitä, ne halus vaan urakoitsijan nimen tietää.
  Onneks tuon pitempään ei menny koska asuttiin mieheni kanssa kaverin luona remontin aikana.
  Suosittelen kylpyhuoneeseen valaistukseen liiketunnistinta, tosi kätevää – arjen luksusta! Tunnistin on pieni ja siisti, ja edullinen.
  Tässäpä mun tarina remontista, on se ihanaa kun on omannäköinen koti ja kivempi kutsua vieraitakin, ainakin ne ketkä on nähny kämpän ennen remonttia ovat olleet ällistyneitä.
  Tsemppiä teillekin Alexa koitoksen loppuun! :)

  Reply
  • Alexa January 18, 2015

   Vau miten nopeeta toimintaa, ja ihanan joustava taloyhtiö! Tietääkseni rivareissa ja omakotitaloissa on vähän eri meininki, mutta kyllä sen ymmärtääkin että vanhoissa taloissa on enemmän yllätyksiä (ja naapureita joka suuntaan). Ihanaa että meni noin hyvin, se on harvinaista mutta nyt todistetusti mahdollista ;) Meilläkin on tähän asti mennyt aika kivuttomasti, joskin on myönnettävä että muutaman viikon ajan oli hermot tosi kiireellä. Hyvä idea toi liiketunnistin hei, pitääkin ottaa enemmän selvää! :) Kiitos kovasti ja nauttikaa uudetsa kodista! xx

   Reply
 6. Tiiti January 19, 2015

  Oliko teillä edellinen asunto siis velaton/maksettu jo pois, vai miten selvisitte pelkällä remppalainalla tässä uudessa? Me harkitsemme myös tällaisen vanhemman talon ostamista & remontointia, mutta pikkuisen yritän hillitä itseäni, kun siihen remonttiin saa kyllä uppoamaan rahaa ihan rajattoman määrän.. Nämä asuntopostaukset ei kyllä ole yhtään helpottaneet mun remonttikuumetta – päinvastoin :D

  Reply
  • Alexa January 19, 2015

   Joo siis vanhastaan on vielä asuntolainaa jäljellä! Lisäksi vaan remppalainaa :) Haha just hyvä, onnea tulevaan! xx

   Reply
 7. sisiii January 20, 2015

  Ihan super hyödyllinen & mielenkiintoinen postaus:)

  Reply