Kun elämä on vähän levällään

Viimeiset pari viikkoa on tullut nukuttua huonommin ja vasta äsken ymmärsin että mistä kiikastaa. Tällä hetkellä asuntotilanne on vähän kinkkinen, kun kämppä pitää luovuttaa lokakuussa ja meillä ei toistaiseksi ole seuraavaa kohdetta. Totta puhuen meillä ei ole edes vuokra-asuntoa, johon muuttaisimme väliaikaisesti. Alunperin tarkoitus oli muuttaa ystäväni yksiöön, mutta kun tilanne näyttää siltä että tarvitsemme vuokrakämppää pidemmäksi (6-12kk) aikaa niin päätettiin että otetaan hiukan isompi asunto. Muutama kiva kämppä onkin löytynyt, mutta vuokranantajiin on ollut mahdotonta saada yhteyttä lomakuukausina. Tähän päälle vielä kaikki häihin liittyvä hässäkkä, niin pientä stressiä on tosiaan ilmassa – eikä ihmekään että uni ei tule normaalisti.

I haven’t been sleeping well during the past couple of weeks. I just realized why… We have been struggling finding a new apartment and we have only 6 weeks left until we need to move out. So we need to rent a temporary apartment first and then find + renovate a new apartment. We also have our hands (and budget) full with all the wedding planning, so wonder why I have been sleeping restlessly lately. 

Koitin nyt helpottaa muuttoon liittyvää ahdinkoa viemällä kirpparille mahdollisimman paljon tavaraa ja täytyy sanoa että heti tuntuu paremmalta, kun ei ole nurkat täynnä muutettavaa roinaa. Ajattelin että alan ehkä pikku hiljaa pakkaamaan tavaroitakin, niin muutto lokakuussa sujuu sitten kevyemmin. Yritämme myös hoitaa hääjärjestelyt hyvissä ajoin kuntoon, niin keväällä ei tarvitsisi enää tehdä muuta kuin odottaa ja nauttia siitä ajasta.

Tänään meillä on palaveri yhteen kohteeseen liittyen, jota ollaan odoteltu koko kesä. Se on jo sitten isompi rakennusprojekti mikäli kaikki menee nappiin. Kerron heti kun se tai joku muu kohde napsahtaa kohdalle! Pyrin aina ajattelemaan että asioilla on tapana järjestyä ja kyllä ne asiat varmasti pian järjestyykin – tavalla tai toisella! ?

The first step to help the anxiety was to clean out my closet, so now I have at least 60% less stuff and I definitely feel better about moving. I also thought about starting to pack up slowly, so it doesn’t feel that drastic when the moving day comes. We are also trying to plan the wedding as much as possible, so that everything would be ready by next year and we wouldn’t need to stress about it. 

Today we have a meeting that we have been waiting all summer (regarding an apartment project), so hopefully everything goes well. It’s a huge project so even if we would get it, it would take time to get all the paperwork etc. done. But I’ll keep you guys updated!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 comments

 1. Jenni S. | big mamas home August 17, 2017

  Voi ei. Ymmärrän. Meilläkin on asuntoasiat hieman levällään, mutta minäkin jaksan uskoa siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Tavalla tai toisella.

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   Kyllä ne järjestyy, vaikka usko onkin välillä koetuksella! ? xx

   Reply
 2. Kajsa August 17, 2017

  Hei, etsittekö kalustamatonta vai kalustettua asuntoa? :)

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   Ensisijaisesti kalustamatonta, mutta jos on ihan meidän henkinen kalustus niin käy sekin oikein hyvin! ? xx

   Reply
 3. Lotta August 17, 2017

  Tsemppiä muuttoon ja kaikkeen tähän asuntoasiaan liittyvään! Kuten sanoit, asioilla on tapana järjestyä, ei tiedä mitä ihanaa teillä on vielä tulossa :)

  Pakko kertoa, kun katsoin tuota ensimmäistä kuvaa, ajattelin että onko teillä aina ollut noi puiset koristelistat (?) makuuhuoneen seinässä :D Sit hoksasin että täähän onkin Diplomatista.. Että sen verran sun tyylinen hotelli, ja aivan ihana hotelli onkin. Kävin siellä ekan kerran ehkä 2013 ja sen jälkeen olen aina yöpynyt siellä Tukholmassa käydessäni.

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   Kiitos ihana Lotta! ? Haha, ei hitsi! No se kyllä on niin mun tyylinen ja voisin jo melkein kutsua sitä toiseksi kodikseni ? Ehkä mä pakenen sinne pehmeisiin lakanoihin syömään karkkia jos kämppähommat alkaa liiaksi ahdistaa, haha! ? xx

   Reply
   • H August 17, 2017

    Ja mä taas ajattelin tän kommentin lukemiseen asti että teillä on uus sängynpääty :D

    Reply
    • Alexa August 17, 2017

     Hahah ei hitsi! ? Just hyvä! xx

     Reply
 4. Ida August 17, 2017

  I know the feeling!! Itselläni oli keväällä, hieman nopealla aikataululla, muutto edessä uudelle paikkakunnalle ja vielä kahta viikkoa ennen töiden alkua oli asuntoasiat ihan vaiheessa. Kaikki vaan lopulta järjestyi, vaikkakin vasta loppumetreillä!
  Jotain uutta on aina jännä odottaa, vaikka se tuokin mukanaan epävarmuuden tunteen.
  Toivottavasti nappaa asuntoprojektin kanssa tai löydätte kivan vuokra-asunnon etsintöjen ajaksi! Tsemppiä! Hyvää kannattaa odottaa.

  Kivaa loppuviikkoa, Alexa!

  http://www.idamariaankkuri.fi

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   Kiitos ihana! Tulipa hyvä mieli kun sai vähän vertaistukea ? Ihanaa viikkoa ja alkusyksyä sinnekin! ❤️ xx

   Reply
 5. T August 17, 2017

  Mihin kirppikselle olet vienyt tavaraa myyntiin? Aiotko myydä isompia juttuja (esim. huonekaluja tms.) blogin kautta? :)

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   Kaivarin Kanuunaan, mutta vissiin kaikki jo mennyt ? Huonekaluja en myy. Osan noi nykyiset omistajat osti ja loput pidetään ? xx

   Reply
 6. Paula / Golden Cupole August 17, 2017

  Voi olla ihan fiksua varautua pidempään vuokralla asumiseen, sillä jos teillä on nykyistä isomman asunnon remppa edessä voi aikaa vierähtää helposti se 6 kk+.

  Me asuttiin vuosi vuokralla kun rempattiin tätä nykyistä kotia. Myytiin vanha asunto ensin alta pois ja uutta ei heti löytynyt tilalle. Piti olla jugendtalo ja kakluunia ja parveketta. Ja aina kyn sellainen löytyi niin oli paljon neliöitä (=liikaa) mutta liian vähän huoneita lapsiperheelle. Siksi kantsii satsata vuokrakämppään edes vähän niin jaksaa tuon ylimenokauden. Kyllä “se oikea” tulee vastaan.

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   No just näin! Ollaan tultu ihan samaan lopputulokseen. Sitä tulisi hulluksi jos asuisi yksiössä ja tavarat laatikoissa vuoden verran. Tosin hauskana faktana kerrottava että asuttiin 2,5 ensimmäistä vuotta yksiössä, niin että mulla oli suurimman osan ajasta vaatteet ikea-kasseissa ? Kai sitä kaikkeen sopeutuisi! Mutta kun mahdollisuus tosiaan on, niin koitetaan löytää nyt edes kiva kaksio. ? Kyllä se oikea löytyy vielä! xx

   Reply
 7. Jenni August 17, 2017

  Voin niin samaistua noihin sun fiiliksiin! Samanlainen olo on nimittäin täälläkin. Poikaystävä sai yllättäen Helsingistä työpaikan, ja nyt meillä olisi sitten pika-aikataululla edessä muutto Helsinkiin ja itselle pitäisi vielä löytää joku työpaikka… Että vähän stressiä pukkaa! Mutta eiköhän se tästä, yritän itsekin vaan kovasti ajatella että asioilla on yleensä tapana järjestyä :) Tsemppiä asunnon etsintään! xx

  Reply
  • Alexa August 17, 2017

   No joo, siellä on selkeästi vähän isompi elämänmuutos edessä! Mutta mä lupaan hei että tämä on maailman ihanin kaupunki, tulette varmasti viihtymään. ? Tervetuloa! xx

   Reply