KOUKUSSA VINTAGEEN

Nykyään reissuilla tulee käytyä huomattavasti vähemmän kaupoilla. Ennen jaksoin laahata putiikeissa vaikka joka päivä, mutta nykyään Suomessakin on niin hyvä valikoima brändejä, että ei viitsi käyttää koko matkaa shoppailuun. Joskin vintage-liikkeet on poikkeus! Olen viime aikoina hullaantunut niistä, ihan vaan fiilistelyn merkeissä. On kiehtovaa käydä läpi valikoimaa, josta voi löytyä ihan mitä vaan ja jopa jotain sellaista, mikä ei tule muualla vastaan. New Yorkissa käytiin vain muutamana päivänä kaupoilla ja lähes pelkästään vintage-liikkeissä tai pikku putiikeissa. Siellä on kyllä vaikka ja mitä!

Now days I rarely do any shopping when I’m abroad and traveling. I used to be that person who ran from one store to another everyday looking for something I couldn’t find back home. This isn’t the case anymore since there is a good selection of brands in Finland as well and I can’t be bothered to spend the whole trip shopping. However, vintage shops are an exception! I find it so fascinating to go through the selection because you never know what treasures you can come upon. In New York we went shopping only on two days and almost exclusively vintage shops or little boutiques. That city is full of those for sure!

Suosittelen käymään New Yorkissa tai Losissa The RealReal-putiikissa, jossa on ihan mielettömän hyvin kuratoitu valikoima desinger-vaatteita ja asusteita. Hinnat on kyllä myöskin aika taivaissa, joten minä päädyin vaan ihastelemaan siellä, mutta konseptiliikkeenä se on kyllä upea. Sen lisäksi käytiin Brooklynissa Beacon’s Closetissa, josta voi tehdä vaikka minkälaista löytöjä – jos jaksaa penkoa. Löysin nahkashortsit kymmenellä dollarilla ja Aadakin teki muutaman hyvän löydön. Sen lisäksi nämä kuvassa näkyvät housut löytyivät Ludlow Streetin Reformation Vintage-liikkeestä, jossa on sekoitus Reformationin omaa valikoimaa ja vintagea.

If you are in New York or LA I would recommend visiting The RealReal store, which has an amazingly curated selection of designer clothes and accessories. The prices are quite high so I ended up only admiring all the beautiful pieces but the concept is great and worth a visit. For a lower budget I would recommend Beacon’s Closet which is located in Brooklyn. The beige trousers in the photos are found from Reformation Vintage which is located on Ludlow Street, also in NYC.

•New Yorkin lisäksi tietysti Pariisissa on mielettömät vintage-markkinat, joista olen listannut suosikkini tämän Pariisi-postauksen loppuun. Seuraavalla Pariisin reissulla haluan kyllä tutustua vielä enemmän kaupungin vintage-tarjontaan, sillä sitä riittää ja siellä hinnat on kohtuulliset.

• In addition to NYC, Paris has of course amazing variety of vintage shops and vintage-markets. I have made a blog post on them previously, go check it out! On my next trip to Paris, I’ll for sure explore its vintage shops and markets, the prices are more reasonable there.

•Jos designer-laukut kiinnostaa, eikä reissuja ole tiedossa, niin pre-loved laukkuja löytyy hyvä valikoima mm. Vestiaire Collectiven ja Designer Vintagen nettikaupoista.

•Vintage huonekaluja olen taas ostanut Bukowskisilta ja Artek 2nd Cyclesta. Tukholmassa on myös todella inspiroiva Art N Deco -vintageliike, jossa on upeita vintage huonekaluja.

•If you are interested in designer bags and there are no trips planned ahead, visit online shops such as Vestiaire Collective and Designer Vintage, they have a good selection of pre-loved pieces. For vintage furniture take a look on Bukowski and Artek 2nd Cycle online shops. There is a very inspiring vintage shop called Art N Deco in Stockholm, definitely worth to visit.

•Teistä varmasti jokainen tietää Reloven, mutta on annettava myös sille oma mainintansa. Relove on onnistunut tekemään todella raikkaalla tavalla inspiroivan second hand-putiikin, josta on ollut ilo ostaa sekä myydä. Reloven yhteydessä oleva kahvila on myös ihan huippu ja toivon että tyypit saisi vielä joskus laajennettua ulkomaille. Olisi varmasti kysyntää!

Celine Sunnies
&Other Stories Blazer
Zara Top
Vintage Trousers (similar here and here)
Chanel Bag
Chanel Shoes

postaus sisältää mainoslinkkejä &Other Storiesiin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 comments

 1. Emmi September 20, 2019

  Miten nonsense collegen pystyy ostamaan, sillä en itse käytä ig:tä enkä facebookia? Kivaa päivää! :)

  Reply
 2. Pinja September 20, 2019

  Pakko laittaa vinkkinä että The Real Real on käsittääkseni alunperin lähtöisin netistä ja löytyy täältä: https://www.therealreal.com 😊

  Reply
  • Alexa September 20, 2019

   Joo mä oon kans tsekannut niiden nettiputiikkia, ihanaa että on myös tehnyt fyysisen liikkeen 😍 xx

   Reply
 3. JohannaN September 24, 2019

  Käytiin just tänään ystävän kanssa aamupalalla ja kirppareilla Helsingissä. Kirppareilla on ihana oma tunnelma ja jokainen vaate on käytävä yksitellen läpi, jottei yksikään aarre meni ohi. Käytiin Relovessa ja Kaivarin Kanuunassa, josta tein pari huikeaa löytöä. Tuli niin hyvä fiilis omasta panoksesta, että jaksoi käydä kaikki läpi ja vielä löysikin jotain. Ah, ehdottomasti jatkoon!

  Reply
  • Alexa September 25, 2019

   Oi kuulostaapa ihanalta päivältä! 😍 xx

   Reply