Koukussa Podcasteihin

Koukutuin joululomalla ihan totaalisesti podcasteihin! Formaatti, joka ennen tuntui hiukan vieraalta on vienyt minut mennessään. En ole koskaan (tai siis teiniaikojen HIM-fanituksen jälkeen) ollut kova kuuntelemaan musiikkia ja yleensä Youtube-videot tai Frendit pyörii taustalla kun puuhastelen kotona. Videoihin tykkään kuitenkin paneutua, joten välillä niiden katsominen sivusilmällä on tuntunut tuhlaukselta – podcast on ollut täydellinen ratkaisu tähän! On ollut mieletöntä kuunnella mielenkiintoisia keskusteluja samalla kun käsittelee kuvia tai meikkaa, ja podcastit ovat myös toimineet mitä parhaimpana kannustimena siivoukseen. Muutamat joulusiivoukset tuli tosiaan tehtyä podcastien tahtiin ja itse siivousprosessi sujui äärimmäisen kevyesti kun ajatukset oli ihan muualla.

Olen kuunnellut pitkälti tuttujen höpinöitä, mikä on ollut kyllä mielettömän hauskaa. Tosin siinä on se huono puoli että yritän aina epätoivoisesti osallistua keskusteluihin, kunnes tajuan että olen yksin kotona imuroimassa, enkä Hannan ja Joonaksen keittiössä. Myös Saran, Mariannan ja Elisan podit on tullut kuunneltua ja Afterwork:in tyttöjen jutut nappaa myös lujaa. Välillä kun kaipaan muistin virkistystä ruotsin kieleen, kuuntelen myös Petra Tungårdenin ja Linn Olssonin podeja.

Ainiin ja olinhan minä itsekin kerran sisustusaiheisessa Podcastissa vieraana, sen löydätte täältä. Täytyy myöntää että nyt kun olen kuunnellut podcasteja paljon, niin minua on alkanut myös kiinnostamaan niiden tuottaminen. Se on huomattavasti kevyempää sisällön tuottamista kun videoiden tekeminen ja siellä voi helpommin pureutua sellasiin aiheisiin, joista ei välttämättä blogissa tulisi kirjoitettua. Se että tulenko aloittamaan oman podcastin, on vielä ihan mysteeri. Monesti sitä on ehdotettu ja se on mielessä käynytkin, mutta ensimmäistä kertaa eilen aloin sitä oikeasti pohtimaan. Se ei korvaisi videoa formaattina tietenkään, mutta voisi jossain vaiheessa olla hauska lisä sisältöön. Laitoin aiheesta InstaStoriesiin gallupin, eli käykää äänestämässä siellä jos aihe kiinnostaa. Katsotaan, katsotaan! Mutta tällä välin kuunnelkaa hei ihmeessä mun yllämainittuja suosikkeja ja paljastakaa ehdottomasti myös teidän lempparit kommenttiboksissa.

P.S. Remppablogissa uusi postaus, se löytyy täältä!

I’m totally hooked on podcasts! I remember the first time I heard of podcasts, I didn’t really think that it would be my cup of tea. I’m just so into visual things, that I thought that it wouldn’t be for me – but I was totally wrong! I had a lot of spare time during the holidays and I listened through many seasons of different podcasts. All of the podcasts I listened to were in Finnish, but let me know if you know some good ones in English. It was awesome to listen to podcasts when I was organising closets at home, it didn’t feel boring at all. Then I got totally hooked and now I have been listening to different podcasts every day when I’m doing my make-up, retouching photos or doing laundry for example. It’s really new in Finland and people are still getting used to the new format, but I’m glad many of my colleagues have started their own podcast. Are you already hooked? And let me know your faves!

Y.A.S Coat*
Lova & Rosie Earrings
H&M Sweater (similar here!)
Y.A.S Dress (similar here!)
Gucci Bag
KG Boots

postaus sisältää mainoslinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

34 comments

 1. C January 4, 2018

  Podcastit on ihan parhaita! Tuntuu, että niitä on ollut toistaiseksi vähän hankalaa löytää eli kiitos näistä vinkeistä :-)

  Reply
 2. Natali January 4, 2018

  You are looking gorgeous Alexa!! Your coat and boots are fantastic. Yes, it’s still not the most “podcast friendly” country but
  I do see that slowly it’s coming here too. I love listening podcasts when I’m cleaning or right away in the morning on my power walk.

  https://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Thanks so much! 😍 Yep, that’s true, but I totally love it! xx

   Reply
 3. Kati January 4, 2018

  Kannattaa kuunnella Facebookissa perjantaisin klo 13 ilmestyvää Nyt.fi:n podcastia, se on aina tosi hauska!

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Jee huikeeta, kiitos vinkistä! 😍 xx

   Reply
 4. M January 4, 2018

  Hei toi oli kyllä tosi kiva ja mielenkiintoinen podi, jossa olit mukana! Ehdottomasti siis haluaisin kuulla sulta lisää :) Itsekin pääsin sisään podcastien maailmaan juuri saran, mariannan ja elisan höpöttelyjen myötä! Muihin casteihin en sitten pahemmin olekaan törmännyt ja olen miettinyt että mistähän niitä hyviä voisi löytää, joten kiitti myös noista muista vinkeistä :)

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Jee, hei kiva kuulla että vinkeistä oli apua! 😍 Ja mahtavaa että mun höpötyksille olisi ehkä pieni markkinarako, heh 🙈 xx

   Reply
 5. Marianne January 4, 2018

  Itse kuuntelen podcasteja melkein aina kävelyllä tai koulu- ja työmatkan aikana.
  Itse muoti-intoilijana omat lempparini ovat Emilia de Poretin ja Ebba von Sydowin Säkerstil sekä Camille Charriere ja Monica Ainleyn Fashion No Filter :) <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Hei kiitos paljon uusista vinkeistä! 😘 xx

   Reply
 6. -H January 4, 2018

  Olen täysin koukuttunut Hannan ja Joonaksen podcastiin – heillä on ihanan aito ja rehellinen meininki ja heidän parisuhde tuntuu olevan täydellisessä balanssissa.

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   No todellakin! Mä myös tykkään kuunnella heidän juttuja, on ollut kunnia olla niin hyvien tyyppien kanssa väsäämässä kirjaa. ❤️ xx

   Reply
 7. vveronika January 4, 2018

  My favourite is Modern Love – short stories about love, all kinds of love from the New York Times – often told by fanous actors.

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Thanks so much for the tip! 😘 xx

   Reply
 8. Lili January 4, 2018

  Mun lemppari podcast on kyllä Kasperin ja Mikon podcast, Suomen suosituin podcast. Ajankohtaisia aiheita käsitellään hauskasti ja viihdyttävästi. Parasta kuunneltavaa juuri meikkauksen ajaksi!

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Hei jee, kiitos! Kasperin blogia olen lukenut aina ja ne läpät puree kyllä kerta toisensa jälkeen, pitää siis aloittaa sen kuuntelu. Aika nerokkaasti valittu nimi podcastille, luulisi toimivan Googlessa kiitettävästi. 😂🙏 xx

   Reply
 9. Riikka January 4, 2018

  Ulkomaisista podcasteista sinua yrittäjähenkisenä kiinnostaisi varmasti How I Built This. Aivan huikean kiinnostavia menestystarinoita tunnettujen firmojen (esim. Dermalogica, Drybar, Ben & Jerry’s jne.) perustamisesta ja kehittämisestä :)

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Oijoi! Kuulostaa ihan super mielenkiintoiselta 😍🙏 xx

   Reply
 10. Janika January 4, 2018

  Täytyypä alkaa laajentaa omaa podcast valikoimaa. Toistaiseksi olen kuunnellut vain podcastia LadyGang, johon olen ihan koukussa! Kannattaa ihmeessä tsekata.

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Hei kiitos vinkistä, pitääpä kuunnella! 😍 xx

   Reply
 11. Jo January 4, 2018

  Love the combination of the otk boots and the dress + sweater your face and smile has changed a lot since the braces, im so glad.!! Still not a big fan of podcast despite trying them circa 2010 i guess.

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Aww thanks so much Jo, you are so sweet! 😘 I totally get it, I wasn’t a fan of podcasts either at first. But I like to listen to them while doing my makeup etc., it’s really entertaining! 😍🙏 xx

   Reply
 12. Jenni S. | big mamas home January 5, 2018

  Mä hullaannuin myös podeihin tässä kuopuksen odotusaikana. Aika pitkälti samoista syistä. Kermaperse ja Komposti, sekä Afterwork on ehdottomia suosikkeja. :D Mulla olisi myös haaveissa oma podcast, mutta kaipaisin siihen melkein kaveria.

  Reply
  • Alexa January 5, 2018

   Ne on kyllä ihan huikeita! 😍 Itse just ajattelin että jos lähden tekemään, niin ottaisin aina eri vieraan / vieraita mukaan, niin hommasta saa vähän mielenkiintoisemman. 🙏 xx

   Reply
  • Victoria Berger January 12, 2018

   Moikka, siinä tapauksessa Emilia Vuorisalmen podcast saattaisi kiinnostaa sinua, löydät sen täältä: https://www.acast.com/emiliajaarjenkemiaa
   / wecast.fi

   Reply
   • Alexa January 13, 2018

    Jes, mä tsekkaan! 😍 xx

    Reply
 13. Hanna-Kaisa January 5, 2018

  Hei kiitos vinkistä! Tykästyin erityisesti Afterwork:in podcasteihin. En ollut aiemmin kuunnellut. :-)

  Reply
  • Alexa January 5, 2018

   Joo ihan huikeita! Esim. puolukkapäivät kuulu mun suosikkeihin, nauroin välillä ääneen huikeille heitoille. 😂🙏 xx

   Reply
 14. SM January 6, 2018

  Suomalaisia kivoja podcasteja saisi olla enemmänkin tarjolla. Itse kuuntelen täällä vinkattujen lisäksi kirjavinkkejä jakavia podcasteja, joiden uranuurtajana on toiminut Sivumennen-podcast. Parin kuukauden aikana on tullut muutamia muitakin, ainakin BiBoBook, Kirjapinon takaa ja Lukuvika.

  Reply
  • Alexa January 6, 2018

   Hei kiitos vinkeistä! 😍 xx

   Reply
 15. Saana January 7, 2018

  Oon kans innostunut podcasteista viime aikoina, niin kätevää kun voi siinä kuunnellessa tehdä myös kaikkea muuta! Esim. Spotifysta oon kuunnellut ahkerasti The Minimalists -podcastia jota en voi muuta kuin suositella :-)

  Reply
  • Alexa January 7, 2018

   Oi pitää tsekata se! 😍🙏 xx

   Reply