Kitchen Makeover?

harmaa-messinki-keittio
Kutsukaa mua hulluksi, mutta mä en varmaan koskaan tule lopettamaan sisustamista. Nyt olen saanut päähänpiston siitä että haluaisin maalauttaa keittiön kaapit harmaaksi ja vaihtaa vetimet messinginväriksi. Vetimien vaihto on ihan piece of cake, mutta onko teillä kokemusta kaappien maalaamisesta? Poikaystäväni vaan totesi että sinähän et niitä maalaa että jos joku sen tekee, niin ammattilainen – siitä olen kyllä samaa mieltä. Vinkkejä saa toki antaa!

Olen myös päättänyt vihdoin tilata keittiöön riippuvalaisimen, joku teistä saattaa ehkä arvata minkä! Onneksi olemme äitini kanssa ihan samanlaisia pipertäjiä, joten voimme keskenämme vaihtaa huonekaluja ja fiilistellä sisustamista.

Call me crazy, but I have been thinking about fixing our kitchen a little bit. I have started dreaming about grey kitchen with brass details… I’m still thinking it through, but I don’t think it would be such a big project to paint the cabinets and change the handles. Usually my boyfriend rejects my crazy ideas pretty easily, but he was totally into this plan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

30 comments

 1. Sohvi July 6, 2016

  Asun ihan eripuolella Suomea mutta yksi ystävä maalautti keittiön ovet paikallisessa kalustemaalaamossa ja niistä tuli kyllä ihan täydelliset! Ja helppo homma kun ovet vaan irti ja maalaamoon ja parin päivän jälkeen valmiina takaisin. En suosittelisi itse maalaamaan ettei mene pilalle ja varsinkin kun kaverilla ainakin hinta oli todella huokea, ison keittiön kaikkien ovien maalaus ~600€. Kiva nähdä sit lopputulos teidän keittiöstä. :)

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Oikeesti! Jestas miten hyvän hintainen diili. Täytyy ehdottomasti nyt kilpailuttaa! :) xx

   Reply
   • Madde July 6, 2016

    Juu, kannattaa kilpailuttaa muutama maalaamo/kalustemaalaamo. Turun seudulla asuville vanhemmilleni kilpailutin saman homman aikoinaan. Muistaakseni hinta ison keittiön kaikista ovista, laatikoista ja päätylevyistä oli 500€ ja lopputulos ihan priima! Kesä voi kylläkin olla huonoa aikaa, sillä monet näistä yrittäjistä on just nyt lomalla.. Tsemppiä proggikseen, itekin ihastellut kaikkia messinkisiä vetimiä ja hanoja!

    Reply
    • Alexa July 6, 2016

     Jee kiitos ihan super paljon vinkistä! :) xx

     Reply
 2. jannii July 6, 2016

  Tykkään harmaan ja messingin yhdistelmästä, mutta niin tykkään myös teidän nykyisestä keittiöstä :) Kun kuitenkin olet jo pohtinut uutta asuntoprojektia, miettisin itse kahteen kertaan ennen kuin muutan täydellisestä toisenlaiseen täydelliseen, teidän keittiö kuitenkin on jo niin upea ettei arvo kasva vaikka rahaa pistäisikin vielä enemmän kiinni? Mutta kannattaa pyytää tarjoukset ainakin, joko toteuttaa itse tai antaa ostajalle nähtäville että tälläisellä summalla saisi keittiön ilmettä muutettua helposti. Mutta upeita keittiöitä sun valitsemissa kuvissa on kyllä kieltämättä ja onnea muutosprojektiin jos siihen päädytte! :)

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Haha joo siis mä tiedän että tää mun meininki on ihan älytöntä! Mutta tosiaan mitä nyt hintoja tutkailin, niin kovin isosta investoinnista ei ole kyse. Meidän keittiö on niin valkoinen ja kalsea että kaipaisin sinne hiukan lämpöä ja kontrastia. Uusi asuntoprojekti tulee todellakin, mutta pitää odottaa vielä puoli vuotta ennenkuin saa myydä ja sitten vielä löytää se täydellinen projektikohde :D Se voi ottaa aikansa! xx

   Reply
 3. -M- July 6, 2016

  Ei ole kokemusta maalaamisesta, vain ovien vaihtamisesta, mutta tuo harmaan ja messingin liitto on täydellinen! Joten anna mennä vaan, tehän siellä asutte vielä :)

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Haha no älä muuta sano! :D xx

   Reply
 4. Maya July 6, 2016

  Me maalautettiin nyt keväällä meidän keittiön kaapin ovet Tattarisuolla sijaitsevassa Sarja-maalaamossa. Meillä maalattavia ovia & etulevyjä oli reilu 30 ja hinnaksi tuli reilu tonni. Pääkaupunkiseudulla yllättäen toi maalauttaminen on hieman hintavampaa…

  Värin sai valita esim Tikkurilan maalikartasta eli vaihtoehtoja oli, mutta tekevät ainoastaan puolihimmeällä maalauksia. Me oltiin kyllä tyytyväisiä, kestävät hyvin pientä pyyhkimistä yms.

  Ainoa miinus oli, että ovien ja etulevyjen irrottaminen saranoista & laatikoista oli iso, ja vähän jännäkin homma – meillä on Puustellin vähän vanhempi keittiö ja siihen saa todella huonosti varaosia. ( siis jos joku lukko tms olisi mennyt rikki). Mutta päädyttiin tähän kuitenkin, koska ovien vaihto olisi tullut maksamaan +5k€ ja kodinkoneet ja kivitasot oli muuttaessamme juuri uusittu.

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Kiitos paljon vinkistä! Tattarisuo on mulle tuttu paikka, kun ollaan duunin kautta oltu heidän kanssa tekemisissä. Mukava kuulla kokemuksia, kiitos siitä! :) xx

   Reply
 5. Emmi July 6, 2016

  Mä harkitsisin kyllä aika kattavaa hintavertailua, jos vaan malttaa ajella vähän kauemmas. Saattaa säästää melko pitkän pennin ja kesällä on ihan kiva tutustua uusiin paikkoihin. Voitte viettää kivan “ilmaisen” kesäpäivän safkoineen ja aktiviteetteineen jossain ja silti saattaa jäädä useampi satku plussalle ;)

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   No joo just näin ;) xx

   Reply
 6. nanna July 6, 2016

  Kuvottavaa! rauhotu jo! etkö osaa olla vaan ja nauttia olemassa olevasta? hae elämääsi oikeita arvoja, tuo levottomuus kostautuuu vielä.sulla on ongelma, et kestä hetkeä, ettei olis jotain uutta. Sairasta! sori!

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Mielestäni jokainen saa tehdä juuri mitä itse haluaa ja hifistellä sitä mikä tuntuu mielekkäältä, itselleni se on sisustaminen ja remppaaminen. Uskon että ne ihmiset jotka ovat itse täysin tyytyväisiä elämäänsä, eivät myöskään kritisoi muiden ihmisten valintoja. xx

   Reply
   • Janina July 7, 2016

    Mä tiedän Alexa, että sä olet niin fiksu, että jätät tollaiset kommentit omaan arvoonsa. Mutta pakko silti kommentoida etten voi käsittää ihmisten käyttäytymistä netissä. Makes me so sad..

    Reply
    • Alexa July 7, 2016

     Joo todellakin! Onneksi siihen on ehtinyt tottumaan tässä reilun viiden vuoden aikana :D xx

     Reply
 7. Lauren July 6, 2016

  Well, if he’s into it now, you should totally go for it :D x

  Reply
 8. Emmi-Liia July 6, 2016

  Mä maalasin itse veljen keittiön vihertävän harmaaksi, mutta pohja olikin täystammi. Suosittelen ammattilaista kyllä, vaikka lopputulos llikin hyvä. Mutta tyyli on musta ihana!

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Haha Emmi-Liia mä pyydän sut vielä meille maalaamaan, varo vaan ;) No ei kai! Ihanaa kesää, nähdään pian! xx

   Reply
 9. Beaa July 6, 2016

  Harmaa keittiö on kyllä kaunis. Xenia’s dayn Xenialla on kuvien tyylinen keittiö ja on upea! ;)

  Reply
  • Alexa July 6, 2016

   Pitääkin käydä kurkkaamassa! :) xx

   Reply
 10. ipe July 7, 2016

  Hei! Maalasimme juuri keittiönkaapit vaaleiksi.olivat aiemmin tummat.kolme maalauskertaa vaati mutta tosi hyvät tuli ja ihan paikoillaan, emme irrottaneet edes ovia! Ja hintaa kertyi maalien verran eli reilut150e ! Mieheni on rakennusalalla niin sillä uskalsimme.. mutta ihan vaan vinkkinä että onnistuu maalata paikallaankin :) ihania nuo kuvan keittiöt:)

  Reply
  • Alexa July 7, 2016

   Kuulostaa hyvältä, kiitos tsempeistä! :) xx

   Reply
 11. Lotta July 7, 2016

  Itsekin olen kovasti messingin ystävä, samoin kullan. Olen kuitenkin todennut kromin kestävän aikaa paremmin, varsinkin keittiössä – onhan se juurikin se perinteinen väri ja esimerkiksi hanat ja tiskialtaat ovat (lähes) aina kromisia. Lisäksi se freshimpi kuin messinki. Innolla kuitenkin odotan mahdollista muutosta!

  Reply
  • Alexa July 7, 2016

   Hyviä pointteja! Tosin uskon että tämä messingin “uusi tuleminen” on tullut jäädäkseen, sillä messinkiä käytetään nykyään modernissa muotoilussa ja fiilis siinä on hyvin erilainen kun vanhassa “krumeluurisessa” tyylissä. Mutta krominväriset vetimet jo tosiaan on ja ne voi säästää ja halutessaan myöhemmin vaihtaa takaisin. Aikamoista säätöä, mutta sisustussäätö on just hauskaa! ;) xx

   Reply
 12. s July 7, 2016

  Miksi et alkuun vaihtaisi vain vetimiä ja ehkä hanaa messinkisiin. Se voisi yksistään tuoda erilaisen ja lämpimämmän tunnelman keittiöön :)

  Reply
  • Alexa July 7, 2016

   Olen miettinyt sitäkin! Kun vain saisin keittiöfirmastamme jonkun kiinni! :D xx

   Reply
 13. Hanna November 15, 2020

  Hei! Mikä liesituuletin näissä kuvissa on? Tuollainen messinki-harmaa? Etsin juuri sellaista enkä löydä kuvahaulla!

  Reply
  • Alexa November 15, 2020

   En osaa valitettavasti sanoa ? xx

   Reply