Kesäihastus

[kaupallinen]

Istun juuri junassa kauniissa ilta-auringossa, ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin fiilis on kyllä todella väsynyt mutta onnellinen. Takana on mitä ihanin alkukesän viikonloppu Kuopiossa, jonne matkustin viettämään rakkaan ystäväporukkamme get togetheriä lämpöisissä merkeissä.

Olen joskus muinoin käynyt Kuopiossa kisamatkalla, mutta siitä visiitistä ei juuri muita muistoja jäänyt kuin hotellin aamiaisbuffet, haha! Nyt pääsin siis ensimmäisen kerran kunnolla haistelemaan Savon tunnelmia, ja käymään ensivisiitillä ystäväni kauniissa kodissa.

Phew, what a wonderful weekend is coming to an end! I had a little road trip to Kuopio city with couple of my best friends, and it was so relaxing and great. Or how does rambling conversations and giggles, endless bbq and sunshine sound to you? 

Ja voi, millainen reissu oli! Paitsi että kulunut viikonloppu oli toistaiseksi kesän lämpimin ja kaunein, tämän dynaamisen trion jälleennäkeminen oli ikimuistoinen. Ehdimme käydä tutustumassa Kuopion keskustaan ja sen nähtävyyksiin Puijosta ja torista alkaen, jossa minuun teki suuren vaikutuksen ihmisten rento ja iloinen asenne. Myös ympäröivä järvimaisema suorastaan pysäytti, ja sai kaupunkilaistytön huokaamaan.

Ihaninta oli kuitenkin yhdessä vietetty laatuaika, kun kenelläkään ei ole kiire minnekään, herkullinen ruoka tirisee grillissä, ja aurinko ei tunnu laskevan ollenkaan. Kyllä taas nauru raikasi!

I had been to this small city just once before years and year ago, so I had absolutely zero expectations. One of my oldest friends lives there now, and obviously I was so delighted to have a peek on her life there. Also, the city itself was very impressive with tons of sunshine and the friendliest people. The city surrounded by big lakes is something that will make “a big city” gal speechless. Still, the best thing about these few days was definitely the chance to enjoy my friends company with no rush or any stress. I feel so relaxed right now.

Kuopion lisäksi olen tämän alkukesän aikana ehtinyt ihastua korvia myöten uusiin Somersbyn Orchard -siidereihin. En ole aikaisemmin niin Somersbyn siidereistä innostunut, sillä ne ovat usein aivan liian makeita omaan makuuni. Näiden Somersbyn Secco ja Rosé -siidereiden kaunis pullo sai minut kuitenkin kerran kokeilunhaluiseksi, ja onneksi niin! Yllätyksekseni nuo siiderit ovat todella raikkaita ja muistuttavat makumaailmaltaan pikemminkin kuohuviiniä. Samoja juomia maistelimme myös kolmikkomme kesken, ja ne keräsivät kyllä kehut kaikilta! Pikku vinkkinä mainittakoot, että toimi myös kesäisen boolin pohjana erinomaisen hyvin!

Other than the city of Kuopio, I have surprised myself and started to like cider.Not any cider though, because most of those beverages are way too sweet for my taste, but Somersby’s Orchard Selection has been a truly pleasurable find! Those two flavours, Secco and Rosé, are very tasty and remind me of a nice wine rather than cider. Recommend trying to mix a nice Summer punch like we did the other night – or just enjoy the great flavour as it is!

Nyt kun ensimmäisen kerran olen “uskaltautunut” lähtemään tälle road tripille Savon sydämeen, voisin pitää vaikka varmana, että tulevaisuudessa näitä reissuja tulee enemmänkin! Paitsi että on mukavaa nähdä yhden ystäväni nykyinen kotikaupunki ja pala hänen elämäänsä, nautin aidosti pienen suuren kaupungin tunnelmasta ja lämpimästä hengestä. Aivan ihastuttava paikka, jonne on pakko palata!

Now, after visiting Kuopio for the first time, I am sure that I will go back numbers of times. Exploring new cities in your home country is fun for a change, and spending a weekend with the loved ones is always a great idea, isn’t it? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

24 comments

 1. Anni June 18, 2017

  Ihana kuulla, että pidit Kuopiosta! Itse olen tänne Savoon muutama vuosi sitten päätynyt opiskelujen perässä. Täytyy sanoa että kyllä kesäinen Kuopio vetää vertoja isommillekin kaupungeille, on täällä niin omanlainen tunnelmansa ja nämä maisemat on ihan omaa luokkaansa! Savolaisten lupsakkuus on alkanut tähänkin etelän tyttöön tarttua. :D Ihanaa kesää sulle ja kiitos älyttömän inspiroivasta blogistasi <3

  Reply
  • Alexa June 18, 2017

   Oli kyllä siis aivan ihana viikonloppu! Jäi kyllä niin hyvä fiilis Kuopiosta ja savolaisista. ? Kiitos ihana ja rentouttavaa kesää sinne! xx

   Reply
 2. Anni June 18, 2017

  Hei mistä on tuo sinun ihana mekko joka sinulla on näissä kuvissa päällä? :)

  Reply
 3. Renja June 18, 2017

  Ihanaa että Kuopio näytti parastaan! :-) Olen vähän märisijä mutta en oikein ymmärrä tunteikkaan ystävystapaamisen alistamista mainostamiselle, jää halpa maku. Sorry. :-(

  Reply
  • Alexa June 18, 2017

   Voi hitsi, ikävä että sulle tuli tästä huono fiilis! ? Minulla on aina ollut se lähtökohta kaupallisten sisältöjen tekemiseen, että niiden täytyy antaa lukijalle myös jotain muuta kuin pelkkä informaatio mainoksessa,ja tässä tapauksessa halusin jakaa teidän lukijoiden kanssa ajatuksiani maakuntamatkailustani sekä näyttää vähän henkilökohtaisempaa puolta itsestäni rakkaiden ystävieni muodossa. Minulle tähän yhteyteen kesäjuomavinkin yhdistäminen oli luontevaa – ystävien kanssa vietettyyn grilli-iltaan kun luonnollisesti kuului myös virvokkeita ? xx

   Reply
 4. Emma Hirvonen June 18, 2017

  Upeat kuvat, sinä ja mekko! :) Mullakin odottelee jääkaapissa tuo sparkling rosé, oli pakko ostaa kun niin kaunis pullo tuli vastaan kaupassa haha xx

  http://www.emmahirvonens.blogspot.com

  Reply
  • Alexa June 18, 2017

   Kiitos ihana! ? On kyllä juomalla nätti pullokin! xx

   Reply
 5. Natali June 18, 2017

  Definitely looks like a perfect weekend with great company! I had great weekend too, spent outdoors, by the beach, eating great food and surrounded by friends and family.

  http://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa June 18, 2017

   That sounds perfect! ? xx

   Reply
 6. Kama June 18, 2017

  Hi Alexa! Kuopio is a great place! I had a pleasure to live & study there for few months! Only good experiances! Great people, great city, great nature! I am glad you had a great weekend! Next time in Finland, I will get your book :)* greetings from Poland

  Reply
  • Alexa June 18, 2017

   I totally agree! ? Aww thanks so much! xx

   Reply
 7. Julia June 19, 2017

  Ihan vaan seuraavaan sun kohteeseen liittyen… Tulin just Veronasta ja siellä oli TODELLA kuuma! Ja tosi painostava ilma melkein koko reissun, vaikkei tainnut sataa kun yhtenä yönä ja joku 35 astetta lämmintä. Että kannattaa varautua! Hieno paikka kyllä, pyörittiin kanssa vähän siinä alueella (Gardalla jne) mutta tuskanhiki oli kyllä joka iltapäivä hah.

  Reply
  • Alexa June 19, 2017

   Huh huh! ? Kävin just katsomassa ennusteita niin rapeat +35 ennustettu myös yöllä ? Aikamoista! xx

   Reply
 8. Veera June 19, 2017

  Kauniita kuvia :-) kyllä kesäinen Suomi on kaunis, oli missä päin tahansa. Kumpa lämpö kestäisi edes hetken aikaa :-D
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/new-sunnies.html?m=1

  Reply
  • Alexa June 19, 2017

   Kiitos ihana! ? No älä muuta sano! xx

   Reply
 9. sonja June 19, 2017

  Kiva että on postausta myös maakuntamatkailusta! Olen itse herännyt sen hienouteen vasta pari vuotta sitten (olen nyt 28v.) ja huomannut että on vähän sääli että media ja blogit ynnä muut pyörivät tosi pitkälti ulkomaisten kohteiden ympärillä vaikka meillä on tosi kivoja paikkoja Suomi täynnä joihin voi tehdä vaikka viikonlopun irtiottoja! Tunnetuimpia mutta silti sellaisia mistä harvoin saa “lifestyle-blogeista” lukea ovat vaikkapa vanha Rauma, Naantali, Turun saaristo, Lapin lukuisat kohteet, Koli… :) Porvoossa moni toki käy Helsingin läheisyyden takia varmaankin.

  Liputan kyllä ehdottomasti kotimaan kiertämisen puolesta, ekologista ja yllättävän eksoottista! ja rahatkin jää Suomeen.
  Huomasin Hesarin mainoksista 100syytä-nettisivuston johon on koottu Suomi 100 vuoden kunniaksi 100 kotimaankohdetta ja olin kyllä todella vaikuttunut monista enkä edes tiennyt varmaan puolistakaan. Suosittelen tutustumaan!

  Reply
  • Alexa June 19, 2017

   Totta puhut! Pitää joo ehdottomasti kirjoittaa maakuntamatkailusta enemmänkin. Itse asiassa juuri varaillaan Kolille mökkiä ensi syksyksi :) xx

   Reply
 10. Meeri June 19, 2017

  Hei pakko tiedustella, mitä muuta booliinne tuli tuon sparkling roseen lisäksi??

  Reply
  • Alexa June 19, 2017

   Laitettiin kuoharia, siideriä, jäitä, verigreippiä, limeä, mansikoita ja seljankukkamehua. ? xx

   Reply
 11. Ellen June 19, 2017

  Ihana tuo mekko! Mikä koko sinulla on siitä? :-)

  Reply
 12. Jenni June 20, 2017

  Ihana kuulla että ihastuit Kuopioon! Itse olen alunperin Kuopiosta kotoisin, mutta Savossa tulee silti käytyä valitettavan harvoin. Toivottavasti pääsen tänä kesänä taas pitkästä aikaa pyörähtämään kotikonnuille :) xx

  http://www.shakespeareandsparkle.com/

  Reply
  • Alexa June 20, 2017

   No todellakin! ? En tiennytkään että olet sieltä! xx

   Reply