Kehonkuva, dieetit ja julmat kommentit

Inspiraatio päivän podcast-jaksoon tuli kommentista, jonka sain jokunen viikko sitten. Anonyymi kommentti kuului seuraavasti; “Tyttökulta. Seuraan blogiasi harvakseltaan. Nyt on ihan pakko kaikella rakkaudella sanoa, että sinulle on kertynyt hurjasti kiloja muutaman vuoden aikana. Olet nuori ja saat ne kyllä pois, mutta se todella kannattaa, koska kolmekymppisenä kilot jämähtävät jäädäkseen. Blogitoverisi Hanna Väyrynen on saanut upeasti kaikki vauvakilot pois ja voi taatusti auttaa sinua. Kaikki kalliit, ihanat vaatteet näyttävät tuhat kertaa paremmilta hoikassa kropassa. Sellaisessa kuin sinulla oli ennen ja on varmasti taas, kun saat tsempin päälle! Eikä mitään selittelyjä, että tuntuu hyvältä juuri nyt enkä välitä pätkääkään…” Tämä ei ole tosiaan ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kommentti urani aikana vartalooni liittyen.

Miksi oma ja muiden ulkonäkö kiinnostaa niin paljon? Miksi se menee tunteisiin? Miten vaarallista on arvottaa ihmisiä ulkonäön perusteella, se kun on kaikilla “vaakalaudalla” , ei koskaan ikuista. Miten sairasta on ajatella ulkonäköä ohi kaikkien muiden ominaisuuksien. Mitä toinen oikeasti haluaa tolla kommentilla? Osoittaa huolta? Tuskin. Kiusaamiskulttuuri ja ihmisten paha olo on pelottavaa, kun ei selkeesti osata kanavoida sitä mihinkään rakentavaan, kuten itsensä kehittämiseen. 

Tämä kommentti sai meidät ajattelemaan ikävien kommenttien seurauksia, sekä suhtautumistamme omaan vartaloomme – sekä nykyään että menneinä vuosina. Minkälaisia kamppailuja olemme käyneet, mitä älyttömiä dieettejä olemme kokeilleet ja mikä on tilanne tänä päivänä? Kuunnelkaa uusin NONSENSE-podcast-jakso, niin tiedätte! NONSENSE-podcastia voitte kuunnella Soundcloudin kautta, iPhonen oman appin kautta (se lila mikrofoni, joka on puhelimessasi valmiina) ja toki myös alapuolella olevasta boksista. Kuunnelkaa ja laittakaa toki meille Instagramiin @nonsensepodi palautetta tulemaan. Olen viikonlopun reissussa, niin en välttämättä pääse koneen äärelle vastaamaan kommentteihin, mutta nonsensen IG kulkee meillä mukana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

38 comments

 1. Hanne September 27, 2018

  Ei ole todellista, että joku voi jättää tuollaisen kommentin!!! Ja vieläpä sinulle joka olet todella hoikka.
  Apua minkälaisia ihmiset ovat.

  Reply
 2. Pauliina September 27, 2018

  Aluksi, teidän podi on aivan mahtava! Torstain työmatkat on viikon kohokohtia, sillä se tarkoittaa teidän podin kuuntelua. Monet aiheet jäävät mietityttämään ja ollaankin kavereiden kanssa päädytty juttelemaan samoista aiheista. Myös kuva susta sekä Lindasta on muuttunut ja olenkin monen vuoden tauon jälkeen palannut lueskelemaan teidän blogeja. Ihan uutta perspektiiviä siihenkin kun on tuota teidän podia kuunnellut. Ootte ihan mahtavia naisia!

  Sitten asiaan. Tuollaiset kommentit saavat minut kauhistumaan. Itse lasten kanssa työskennellässä yritän saada heitä arvostamaan omaa vartaloaan ja sitä omaa kauneuttaan. Tuntuu siis hirveältä että jotkut ihmiset kokevat että heillä on oikeus sanoa milloin toinen on sopiva. Kuinka mahtaisi tuo henkilö itse reagoida, jos joku laittaisi/sanoisi tuollaista vaikka hänen omalle tyttärelleen?

  Reply
  • Alexa September 28, 2018

   Voi kiitos Pauliina, tosi mukava kuulla! 😍 Ja hei upeeta työtä teet, siitä peukkua ylös! ❤️ xx

   Reply
 3. Sanna September 27, 2018

  Aivan järkyttävä kommentti kertakaikkiaan. Huhhuh.. Olette molemmat upeita naisia, ja teidän podcast on ihan paras!

  Reply
 4. Meri September 27, 2018

  ❤️

  Reply
 5. Milla September 27, 2018

  En ole ehtinyt vielä kuunnella tämän kertaista jaksoanne, mutta pakko silti jo nyt sanoa että ihan naurettava toi kommentti! Muka-ystävällisyyteen verhottua suoraa ilkeilyä. Minusta tuo kommentti ei liity yhtään kenenkään ulkonäköön, ei sinun tai Hannan, vaan se on pelkkä väline sille, että ton kirjoittajalla ei ole kaikki kohdallaan. Kukaan normaali ihminen ei sano eikä kirjoita tollaista.

  On tärkeä aihe keskustella siitä, mitä on kehonkuva, itsetunto ja mitkä asiat niihin vaikuttavat, mutta silti toivoisin, että kaikki bloggaajat, vloggaajat ja muut nuoriin ihmisiin vaikuttajat jättäisi tollaiset kommentit täysin huomiotta. Julkaisisivat kyllä, mutta jättäisivät aivan yksin omaan arvoonsa, koska sinne ne todellakin kuuluvat. Että tuon tyyppinen ilkeily ei saisi MITÄÄN reaktiota, ei edes yhden vastauksen verran arvoa. Koska tossa on NIIN läpinäkyvää mitä tolla haetaan = muiden mielen pahoittamista.

  Tsemppiä tossa loputtomassa suossa!

  Reply
  • Alexa September 28, 2018

   Todella hyvin kiteytetty ajatuksia! Usein ilkeimmät kommentit jäävätkin julkaisematta, mutta tässä tapauksessa halusin nostaa kissan pöydälle. Paljon kuulee puhetta siitä minkälaisia kommentteja somessa pyörii, mutta harva niitä näkee. Ehkä tämän kommentin esiin nostaminen sai edes jonkun joka tollasta trollaamista harrastaa, niin hiukan miettimään ja mahdollisesti muuttamaan käytöstään. Toivotaan näin! 😍🙏 xx

   Reply
 6. D September 27, 2018

  Mä en normaalisti kommentoi ikinä mihinkään, mutta ajattelin, että kun joku/jotkut tekee asioita todella oikein täytyy siitä myös kehua :) Ensinnäkin, tämän päivän jakso oli aivan mahtava ja ei ollenkaan nonsenseä :D. Uskon, että tosi monet sai siitä kannustusta ja mikä parasta, että jaksatte toimia noin hyvinä esikuvina vaikka ihmiset osaisikin olla niiin törkeitä. Helpompi sanoa, kun tehdä, mutta toivottavasti annatte ilkeiden palautteiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kateellisia ihmisiä kyllä varmasti riittää ja valitettavasti niitäkin kenellä ei muuta tekemistä ole, kun toisten alas ampumine (tai sen yrittäminen)….

  Toiseksi, enpä valitettavasti ollut seurannut teitä ennen tätä podia, mutta ekan kuuntelukerran jälkeen sitten olenkin joka mediassa kumpaakin teistä aktiivisesti seurannut. Olette molemmat 100% jalat maassa, aitoja omia itsejänne ja todellakin annatte itsestänne niin hyvän kuvan. Kiitos siitä! Kaikkea hyvää teille molemmille <3

  Reply
  • Alexa September 28, 2018

   Voi kiitos ihana. Tulipa hei hyvä mieli! ❤️ xx

   Reply
 7. Tanja September 27, 2018

  Pakko sanoa, että kommentin kirjoittanut taitaa elää anorektikoiden keskellä, jos näkee sinun kehossasi aihetta laihduttamiseen. Ja jos omassa elämässä on kaikki hyvin, löytyy tuskin aihetta kirjoitella tuohon sävyyn kenellekään. Olet hyvä just tuollaisena!

  Reply
 8. Jekku September 27, 2018

  Jestas mikä urpo kommentti!
  Täytyypä kuunnella…

  Reply
 9. Jenni S. | big mamas home September 27, 2018

  Tämä oli hyvä jakso, mutta kamala kommentti.

  Mä sain kerran kommentin, jossa kommentoija totesi lapseni lihonneen. Siis aivan perseestä. Vaikka mulla ei ole edes mitään kunnon selkeitä kuvia lapsista blogissa. 🙄

  Reply
 10. Essi September 27, 2018

  HEI Alexa!
  Mikä törkeä kommentti joltakin ja kertoo VAIN ja ainoastaan tuon toisen ihmisen kömpelyydestä. Tollasille kommenteille pitää vain nauraa ja antaa mennä toisesta korvasta ulos.

  Itse teen niin, että JOS joku kommentoisi luonnossa törkeästi, niin tekisin vielä enempi päin vastoin, eli hankkisin lisää lisäkiloja :)
  Nuoret tarvitsevat koko ajan enempi normaalin naisten malleja.

  Reply
 11. H September 27, 2018

  Voi (tähän voit kuvitella kaikki olemassa olevat kirosanat) että raivostuttaa tuollainen kommentointi! Meillä on täällä jo ihan tarpeeksi ihmisiä jotka kamppailee kehonkuvansa kanssa ja pahimmillaan sairastuu, ei tarvita tuollaisia kiusaajia pahentamaan tilannetta! Tämäkin oli luultavasti ihan aikuisen ihmisen suusta, sietäisi hävetä! Anteeksi purkaus, mutta tuollainen menee niin tunteisiin.. toivottavasti sinulle ei mennyt. En edes vaivaudu erittelemään kuinka väärässä tuo ihminen on, tiedät sen varmasti itsekin ❤️

  Reply
 12. Mila September 27, 2018

  Apua, siis aivan järkyttävä kommentti ja ihan täyttä höpöhöpöä. Kommentin kirjoittajalla taitaa tosiaan olla tosi paha olla omissa nahoissaan, kun tällaista päästää näppikseltään.

  Reply
 13. Amanda September 27, 2018

  Ihan järkyttynyt oikeastaan koko podcastista, tai siitä mitä olette kokeneet ja miten itsellenikin muistui mieleen se vaihe kun kalorilaskureita käytin. En tosiaan noin pitkälle mennyt kuin Lindalla mutta jotain oireilua ollut silloin kun kroppa vielä haki muotoaan +20veenä ja pehmeyttä tulikin yhtäkkiä lisää.

  Mielestäni Lindan kommentti siitä kuinka me kaikki varmasti välillä ajatellaan pahaati toisista “toi takki ei sovi ollenkaan” jne mutta eihän niitä tarvitse erikseen sanoa! Kolahti myös itseeni vaikka sitä koitankin välttää!
  Vanha sanonta, jos ei ole mitää hyvää sanottavaa älä sano mitään käy loistavasti näihin kroppakommentteihin. Meillä jokaisella on varmasti erilaisia vartaloihanteita, eikä kellään se ole sen parempi kuin toisella se ihanne – ja aivan varmasti vanhempana nekin ajatukset pehmenee ja fokus on toivottavasti muissa asioissa kuin reisien hyllymisessä. Sitä henkistä kasvua kai :D

  Kiitos mielenkiintoisesta jaksosta! Osa jaksoista on vähän sellaista hyvällä tavalla shokeeraavaa b-luokan viihdettä mitä toki kuuntelen myös mielelläni mutta tälläisiä vakavampia juttua on tosi kiva välillä kuulla – laittaa aivot työhön ihan eri tavalla.

  Reply
  • Alexa September 28, 2018

   No just näin! Ja upeeta kuulla että jakso tuntui merkitykselliseltä ja sai ajattelemaan! ❤️ xx

   Reply
 14. Chazz September 28, 2018

  Oli kyllä niin hiuksia nostattava kommentti, että jo melkein taidetta. Eihän tuolle voi kun nauraa. Jo “tyttökullasta” asti vihamielisyyttä tihkuva, mutta muka ystävälliseen neuvoon verhottu inhottava palaute, jollaista kenenkään ei pitäisi ikinä katsoa oikeudekseen kenellekään antaa. Voimia näiden katkerien ihmisten kanssa. Näiden hyväksyntää ei kukaan tarvitse.

  Reply
  • Alexa September 28, 2018

   No juurikin näin! ❤️ xx

   Reply
 15. Louisa September 28, 2018

  You go girl! Sun paino kertoo kyllä ainoastaan siitä, että olet tosi hyvässä kunnossa ja se myös näkyy. Sun on pakko olla ihan täyttä lihasta! Onko muuten neuvoja, kannattaako Pierren rintsikoista valita isompi vai pienempi kuppikoko? Heillä on valitettavasti vähän hankala systeemi, jos haluaa vaihtaa.

  Reply
  • Alexa September 29, 2018

   Ihana oot! 😍 Pierre on huippu! Mulla on normaalia pienempi. Oon esim. VS:n rintsikoissa 32D ja Pierrelle 70-75B, jostain syystä isompaan kokoon jäi vähän ylimääräistä tilaa 🙈 xx

   Reply
   • Mmarie September 30, 2018

    Hei! Kiitos hyvästä podista jälleen!
    Pakko tuohon kokoon kommentoida sen verran, että oman kokemuksen mukaan VS:n koot liiveissä on tosi pieniä (sama koskee muuten myös Changea). Mulla on normaalisti jopa pienehkö B, mutta VS:n kokojen mukaan oli monissa C. Veikkaan että PR koot saattaa olla ”lähempänä” sitä oikeaa kuin VS:n. Varmaan riippuu kyllä tosi paljon malleistakin!

    Reply
 16. Oona September 28, 2018

  Tää jakso oli sellanen mitä itse olisin epävarmana murrosikäisenä kaivannut. Tämän vuoksi linkkasin 13-vuotiaalle pikkusiskolleni ja sisko laittoi hetken päästä viestiä et tuli hyvä olo jaksoa kuunnellessa. Tää jakso ei ollut todellakaan nonsenseä, mainio se oli. Täyttä asiaa.

  Reply
  • Alexa September 29, 2018

   Voi ihana kuulla, kiitos kun jaoit! 😍❤️ xx

   Reply
 17. niiinaK September 28, 2018

  Moi Alexa, löysin sun blogiin Elisan postauksen kautta. Oon täysin samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Kenenkään kehoa tai painoa ei ole sopivaa kommentoida arvostellen! Sä vaikutat just upealta ja fiksulta naiselta, ja osoitat Lindan kanssa tällä podcast-jaksolla, miten tuollaisiin ihmeellisiin kommentteihin kuuluu suhtautua. Olisinpa itsekin yhtä sinut itseni kanssa.

  Sulla on tosi upea, omanlainen tyyli, jolla todella erottaudut monista muista bloggaajista. Lisäksi sä olet mielestäni persoonallisen kaunis. Kiitos hyvästä postauksesta ja kaikkea hyvää sulle! :)

  Reply
  • Alexa September 29, 2018

   Voi kiitos Niina, tulipa hyvä mieli! 😍❤️ xx

   Reply
 18. Taija September 28, 2018

  Hyvä jakso!

  Mä oon sitä mieltä että vaa’at ja dieetit on turhia. :) Uskon että jokaisen kroppa kyllä löytää oman ihannepainonsa, kun vaan ymmärtää syödä ns. normaalisti: suurinpiirtein lautasmallin mukaan tavallista ravitsevaa ruokaa 3-4h välein ja ymmärtää että herkut on nimensäkin mukaisesti herkkuja, ei päivittäistä syötävää. Ja siihen vielä ihan tavallista liikuntaa päälle niin jo on ihme jos kroppa ei löydä normaalipainoa. Jos tällä kaavalla ei pysy hyvä olo ja sopusuhtainen kroppa niin sitten ei voi kuin katsoa peiliin ja miettiä tuliko sittenkin herkuteltua harvase päivä… Liian usein valitetaan omasta painosta vaikka lopulta resepti on aika yksinkertainen ja omista valinnoista kiinni. Ja jos haluaa herkutella niin se on ihan ookoo kunhan ei valita omasta ulkomuodosta vaan ymmärtää sen omien valintojen seurauksena ja on tyytyväinen siihen! Elämästä pitää nauttia! :)

  Reply
  • Alexa September 29, 2018

   No juurikin näin, hienosti sanottu! 🙏 xx

   Reply
 19. Helena September 29, 2018

  Moikka Alexa! Mulle tuli tässä lääkiksen opiskelijana aika vahva tuntuma, että kyse ei välttämättä ollut v*sta, vaan valitettavasti tämä ”hyväätarkoittava” kommentoija taisi olla psyykkisesti sairas. Tosi inhottavaa sulle saada tommoista kommentteja, koska vaikka tajuaa kuinka naurettavia ne on, onhan ne silti loukkaavia. Mutta halusin vain mainita, että vääristynyt mieli tuottaa myös ”trolleja”, jotka valitettavasti loukkaa muita. Mutta jatka sun ihanaa blogia, sitä on kiva seurata!

  Reply
  • Alexa September 29, 2018

   Juurikin näin, kyllä jotain pitää olla vialla jos viljelee netissä pahaa oloa… Mutta kiitos Helena, täällä jatketaan! 😘 xx

   Reply
 20. Anu September 30, 2018

  Olen vuosia seurannut blogiasi ja olet näyttänyt kaikki nämä vuodet todella hyvältä! Todella surullista, että somemaailma on mennyt tämmöiseksi, että haukutaan toisia. Vaikka tämä kyseinen kommentti ei pidä mitenkään paikkaansa niin kyllähän tommonen ottaa kupoliin.
  Omasta kokemuksesta, kun minä olen oikeasti vähän saanut kiloja, niin olen ihmetellyt, miksi ihmisiä kiinnostaa muutama lisäkiloni ja miksi ihmisillä ei toimi mikään suodatin. Kaikkea ei tarvitse ääneen sanoa. Tämä siis ei liity sinuun, näytät todellakin upealta ja hyväkuntoiselta! Haleja!

  Reply
  • Alexa September 30, 2018

   No juurikin näin! 😘 Kiitos ihana! xx

   Reply
 21. Kiira September 30, 2018

  Kuten aina, menen vähän vastavirtaan: Keskustelu sinällään on todella hyvää ja aiheellista. Mutta eikö siinä kenenkään mielestä ole sentään hippasen tekopyhä sivumaku jos kaikki nämä vuodet teidän kahden blogit on perustuneet vain ja ainoastaan ulkonäköön, ja kaikkeen siihen liittyvään? Ja jos ulkonäköä on jopa lääketieteellisesti valmis muokkaamaan, niin kuinka ihmeessä paino ja juurikin vain sen kommentointi olisi erityisen pöyristyttävää? Nyt en kyllä ymmärrä, ja myönnän suoraan🤔

  Reply
  • Alexa September 30, 2018

   Hei, kiitos kommentistasi Kiira! Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseen, mutta mua hiukan hämmästyttää se että miksi luet blogiani kun viikosta toiseen löydät minusta tai ajatuksistani jotain negatiivista sanottavaa tai kritisoitavaa. Sulla on toki paljon mielenkiintoisia näkökulmia, mutta ihmettelen vain että miksi tosiaan tätä luet jos se aiheuttaa vaan negatiivisia fiiliksiä…

   Reply
 22. Kiira September 30, 2018

  Pyydän anteeksi!😮
  Pidän kyllä blogistasi, kovastikin, mutta jonkin verran vanhempana ehkä haluan tuoda esille toistakin näkökulmaa. Ehkä ikä tai luonnekin voi tuoda tiettyä kyynisyyttä kommentteihin ja kysymyksiin, ja näen hurskastelua sielläkin missä sitä ei sitten välttämättä olekaan.🙄
  Toisaalta ajatuksena on myös ehkäpä haastaa kirjoituksia, näkemään myös sitä toista puolta, lukijoiden arkea pintaliidon ulkopuolella. Opiskeluja siihen liittyvin budjetein joka ikäisillesi lähes kaikille on arkea, toisin kuin sinulle joka päätit olla opiskelematta ammattia vaan lähteä suoraan blogistiksi. Ehkä joskus myös sitä että postaukset voivat olla tahattoman koomisia kiihkeän luksuksen metsästyksessä..
  Osaat hienosti nauraa itsellesi, mutta välillä vaan saa postauksista kuvaa tiiviistä tyhjiöstä jossa elät, jonne muun maailman realiteetit ei pääse läpi, tai ettei sinulta riitä ymmärrystä missä todellisuudessa suurin osa elää.
  Oikeasti, arvostan suuresti ammattitaitoasi, ja varmaan jatkossa valjastat sitä muuhunkin kuin ulkonäön ympärillä pyörimiseen, sehän tosiaan rapistuu.😉
  Pahoittelut vielä jos olet ymmärtänyt kommenttini siltä osin väärin ettenkö löytäisi täältä paljonkin hyvää, pelkkä hymistely ei vaan ole mielenkiintoista.
  Selventääkseni, teet hienoa jälkeä ja ikäiseksesi olet päässyt pitkälle – tausta toki on avittanut – ja olet upea esimerkki monelle.
  Tämän kyseisen postauksen sanoman mukaan toivon että hyväksyt sopusuhtaisen vartalosi lisäksi myös viehättävät kasvosi. Silloin viestisi menee parhaiten perille.❤

  Reply
  • Alexa September 30, 2018

   Kiitos vastauksestasi! Internetin ihmeellisessä maailmassa on toki helppo tehdä tulkintoja ja ymmärtää myös väärin, erityisesti kirjoitettua tekstiä – sekä puolin että toisin. Siitä syystä podcast onkin fantastinen formaatti ja siellä on helppo mennä pintaa syvämmälle ja tarttua ihan eri aiheisiin kuin täällä. Ja mitä kuvaukseesi minusta (ja tyhjiöstä?) tulee, niin blogini on inspiraatiokanava kauneudesta ja muodista kiinnostuneille – ei päiväkirja elämästäni. Kritiikkiä ja parannusehdotuksia saa toki aina esittää, mutta kohdallasi on tullut enemmänkin sellainen fiilis että luet tätä kuin piru raamattua etsien jotain negatiivista josta huomauttaa. Tämä siis palautteena sinnepäin, mutta kuten alkuun kirjoitin, niin toki kirjoitettua tekstiä on helppo tulkita suuntaan jos toiseen. Mutta no hards feelings siis, halusin vain kertoa mielipiteeni! ☺️

   Reply
 23. Atro Niiniluoto November 13, 2018

  Kiinnostuin blogista, kun katsoin Puoli seitsemän-ohjelmaa. Ihan luonnollinen kuva.

  Reply
  • Alexa November 13, 2018

   Mukava kuulla, kiitos! 😊🙏 xx

   Reply