Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kehonkuva, dieetit ja julmat kommentit

september 27, 2018, podcast

Inspiraatio päivän podcast-jaksoon tuli kommentista, jonka sain jokunen viikko sitten. Anonyymi kommentti kuului seuraavasti; “Tyttökulta. Seuraan blogiasi harvakseltaan. Nyt on ihan pakko kaikella rakkaudella sanoa, että sinulle on kertynyt hurjasti kiloja muutaman vuoden aikana. Olet nuori ja saat ne kyllä pois, mutta se todella kannattaa, koska kolmekymppisenä kilot jämähtävät jäädäkseen. Blogitoverisi Hanna Väyrynen on saanut upeasti kaikki vauvakilot pois ja voi taatusti auttaa sinua. Kaikki kalliit, ihanat vaatteet näyttävät tuhat kertaa paremmilta hoikassa kropassa. Sellaisessa kuin sinulla oli ennen ja on varmasti taas, kun saat tsempin päälle! Eikä mitään selittelyjä, että tuntuu hyvältä juuri nyt enkä välitä pätkääkään…” Tämä ei ole tosiaan ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kommentti urani aikana vartalooni liittyen.

Miksi oma ja muiden ulkonäkö kiinnostaa niin paljon? Miksi se menee tunteisiin? Miten vaarallista on arvottaa ihmisiä ulkonäön perusteella, se kun on kaikilla “vaakalaudalla” , ei koskaan ikuista. Miten sairasta on ajatella ulkonäköä ohi kaikkien muiden ominaisuuksien. Mitä toinen oikeasti haluaa tolla kommentilla? Osoittaa huolta? Tuskin. Kiusaamiskulttuuri ja ihmisten paha olo on pelottavaa, kun ei selkeesti osata kanavoida sitä mihinkään rakentavaan, kuten itsensä kehittämiseen. 

Tämä kommentti sai meidät ajattelemaan ikävien kommenttien seurauksia, sekä suhtautumistamme omaan vartaloomme – sekä nykyään että menneinä vuosina. Minkälaisia kamppailuja olemme käyneet, mitä älyttömiä dieettejä olemme kokeilleet ja mikä on tilanne tänä päivänä? Kuunnelkaa uusin NONSENSE-podcast-jakso, niin tiedätte! NONSENSE-podcastia voitte kuunnella Soundcloudin kautta, iPhonen oman appin kautta (se lila mikrofoni, joka on puhelimessasi valmiina) ja toki myös alapuolella olevasta boksista. Kuunnelkaa ja laittakaa toki meille Instagramiin @nonsensepodi palautetta tulemaan. Olen viikonlopun reissussa, niin en välttämättä pääse koneen äärelle vastaamaan kommentteihin, mutta nonsensen IG kulkee meillä mukana.

Photos by Karoliina Rasi

38 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *