Kehonhuoltoa Kotona


Kuten olen aikaisemmin kirjotellutkin, niin tykkään treenata kovaa ja tehokkaasti. Yleensä juurikin kovilla sykkeillä tehdyt treenit on parasta mitä tiedän, mutta sekä keho että mieli kaipaavat vastapainoksi myös kehonhuoltoa. Ennen kävin joogatunneilla vähintään kerran viikossa, mutta kiireiden lisääntyessä joogat ovat jääneet vähemmälle. Sen sijaan olen huoltanut kehoani putkirullaamalla ja käymällä hieronnassa säännöllisesti. Silti olen jäänyt kaipaamaan sitä tiettyä fiilistä mikä joogan jälkeen tulee, sitä rauhaisaa ja puhdasta mieltä.

Aloitin joogaharrastukseni tauon jälkeen uudelleen kotona Yoogaia -applikaation avulla. Aluksi olin hiukan skeptinen asian suhteen, nimittäin joskus Youtube -treenejä kokeilleena tulin siihen tulokseen että nettitreenit ei ole mua varten. Yoogaiassa on kuitenkin se erityistä että tunneille voi osallistua livenä, ja jos uskaltautuu laittamaan kameran päälle niin ohjaaja voi korjata liikkeitäsi. Itse olen treenannut enimmäkseen taltioiden muodossa, sillä silloin treenin voi suorittaa juuri silloin kun itselläni on aikaa. Jooga on mulle vanhaa ja tuttua, mutta eniten uusia niksejä olen Yoogaian avulla saanut putkirullaukseen (:foamroller). Olen tehnyt sitä nimittäin vähän “fiilispohjalta” muutamasti viikossa, mutta Yoogaian putkirullaustuntejen myötä uusia ulottuvuuksia on löytynyt vaikka kuinka. Olen appin myötä innostunut myös venyttelemään enemmän, sillä normaalisti mulla jäisi lenkin jälkeen venyttelyt tekemättä.

Tätä postausta kirjotellessa törmäsin Hesarin sivuilla mielenkiintoiseen artikkeliin, joka koskee nimenomaan kehonhuoltoa ja sen tärkeyttä. Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa kurkata se täältä.

I’m really into tough exercises, but my mind and my body needs yoga at least once a week. I used to go to the yoga classes for years, but since this year has been so hectic, I haven’t had time to go to the classes.  Therefore I’m glad I discovered  Yoogaia a little while ago. Yoogaia has a great selection of online classes every day, everything from Yoga to Pilates and stretching to core workouts. They also just launched an app in the iTunes Store, which makes the exercises even easier. I have been using Yoogaia a lot since the app launched, because it’s so easy to turn on the workout video straight from my iPhone. Hope you found this workout tip useful! :) 

yoogaia7
yoogaia
Yoogaia toimi ennen siis pelkästään netissä, mutta nyt vastikää lanseerattiin Yoogaia -applikaatio iPhonelle ja iPadille. Olen itse joogaillut nyt puhelimen avulla, sillä se on huomattavasti kätevämpää kun koneen raahaaminen ja avaaminen. Ehkä kynnys oman kehonhuoltamiseen on juuri siitä syystä madaltunut!

yoogaia4
Haluan vielä tämän postauksen yhteydessä kertoa tärkeästä asiasta, jossa Yoogaia on mukana. Yoogaialla on nimittäin Plan -hyväntekeväisyyskampanja, jonka aikana Yoogaia järjestää erikseen Plan -tunteja. Yoogaia lahjoittaa yhden euron Planille per Plan-tuntiosallistuja. Eli jos Yoogaia on teille uusi tuttavuus, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan ja osallistumaan Plan -tunnille. Jos olet jo vanha Yoogaia, niin tee ihmeessä päivän hyvä työ ja osallistu hyväntekeväisyystunnille. :)

Yhteistyössä Yoogaian kanssa / Photos by: Vilma P. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

 1. Minttu October 31, 2015

  Hei! Mistä on noi ihanat yogapöksysi? :)

  Reply
  • Alexa October 31, 2015

   Ne on Stadiumista, mutta en enää löytänyt niitä :( Ostin siis joku vuosi sitten! xx

   Reply