Kaupallisuus blogeissa

Kaupallisista kampanjoista on ollut jonkin verran puhetta mediassa viime aikoina. Omasta näkövinkkelistä täytyy jakaa keskusteluun myös toinen totuus ja oma näkökulmani: näin bloggaajana koen inspiroituvani kampanjoista suuresti.

Inspiroidun siitä, että ihailemani yritys uskoo tekemiseeni ja on halukas maksamaan tuottamastani sisällöstä. Se myös luo sellaista positiivista painetta tekemään entistä parempaa sisältöä, ja mahdollisesti menemään vielä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Pyrin aina tarjoamaan sekä teille että asiakkaalleni laadukkainta mahdollista sisältöä. Ensinnäkin, harkitsen tarkasti millaisia kaupallisia kampanjoita teen. Haluan aidosti seistä tuotteiden ja brändien takana, enkä suostuisi mainostamaan mitään, mistä en itse pitäisi. Tämän lisäksi jokaisen kampanjan suunnitteluun menee paljon aikaa ja ajatusta jo ennen kuin se lukijoille näkyvä työ alkaa, itse sisällöntuotantoa aloittamatta. Otetaan esimerkiksi vaikka Stockmannin kampanjat, joita tein viime vuonna kolme. Jokaiseen kampanjaan meni työtunteja yli 30 (vaatteiden valinta ja kerääminen, silittäminen, kenkien teippaaminen, kuvauslokaatioiden etsiminen, itse kuvaukset, kuvien jälkikäsittely, sekä tapahtumiin osallistuminen jne.)! 

Mutta silloin kun saa sisällöntuotannosta ja siihen käytetystä ajasta korvausta, niin pystyy tarjoamaan lukijoille entistä rikkaampaa postaussisältöä, esim. tässä Stockmannin tapauksessa arvonnat ja lukijatapahtumia eri kaupungeissa, pidemmät yksittäiset postaukset jne. Sama heijastuu myös muuhun tekemiseen: kun saan kampanjoista korvausta, niin yritykselläni on esimerkiksi varaa panostaa parempaan kamerakalustoon ja työllistää muita yrittäjiä. Ilman kampanjoita en pystyisi tällä hetkellä tuottamaan yhtä laadukkaita videoita, sillä uusi järeämpi tietokone, editointiohjelma ja kamerat on rahoitettu yritykseni tuloilla, ja nämä tulot on saatu kampanjoista. Varmasti monelle teistä tämä onkin itsestäänselvyys ja siitä syystä en ole juurikaan saanut muuta kuin kannustavaa palautetta kaupallisiin postauksiin – kaunis kiitos siitä!

Myös lukijan roolissa tykkään kaupallisista kampanjoista, mutta siihen toki liittyy ammatillinen perspektiivini. Minua kiinnostaa että kuka tekee mitä ja kenen kanssa (brändi+vaikuttaja), ja miten kampanja on toteutettu. On mielenkiintoista seurata miksi brändi X päätyi hyödyntämään tiettyä vaikuttajaa markkinoinnissaan ja mitä kaikkea siitä lukijoiden iloksi syntyikään. Kampanjoiden seuraaminen kertoo myös paljon alan trendeistä ja kehityksestä, ja toki muiden näkökulmat tuovat inspiraatiota myös omaan tekemiseen.

Halusin avata teille tätä puolta asiasta, sillä kaupallisuus nähdään yleensä niin yksipuolisesti, eikä sen toista näkökulmaa ole moni tuonut julki. Toki mielipiteeni on sinänsä yksipuolinen, koska ilman tuloja en pystyisi sisältöä teille kokopäiväisesti tuottamaan. Kaupallisuutta voi tietenkin ilmentää monella tapaa, ja jokaisella on oma tapa tehdä tätä hommaa. On niin monta tyyliä kuin on tekijääkin, myös tässä asiassa! Yleisesti koen, että somemaailmassa on muutenkin menty entistä parempaan suuntaan kaupallisuuden osalta –tehdään vähemmän, mutta laadukkaammin. Ja hyvä niin!

Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia aiheesta – skippaatteko suoraan kaiken kaupallisen sisällön, vai voiko se olla jopa hyödyllistä? Ja jos aihe kiinnostaa kovasti, niin myös Anna kirjoitti aiheesta kattavan postauksen ja Elisa sivusi aihetta eilen blogissaan.

I would like to write a little bit about commercial campaigns on blogs. The blog scene has changed enormously since I started blogging in 2011. Most of us didn’t make a living our of it, but nowadays it’s a huge business – for bloggers and for brands as well. Usually people write really negatively about sponsorships and brand deals, but I have definitely a different perspective. As a blogger I’m really admired if a cool brand wants to partner up and pay for the content I create. (Actually I’m still turning down around 90% of the collaboration proposals.) It’s really important to me that I really care about the brand and the products I’m working with and therefore I feel lucky that I have been able to work with amazing brands that I have been admiring since I was a little girl, like essie, maybelline, stockmann…

Why do I like campaigns? When a brand is paying for the post, It makes me work even harder and create better content. They also give me cool opportunities, like meet & greets and giveaways for you guys. Honestly the income allows me to be a full-time blogger and therefore I’m also able to hire other young entrepreneurs (like graphic designers, photographers etc.) and support them. It also helps me to buy better camera gear and grow professionally. If I wouldn’t make money out of my blog, I wouldn’t be able to do this full-time. But as I said earlier, I’m still really picky about the campaigns I pick and that will never change.

As a reader, I also enjoy the campaigns my colleagues are doing. I know it sounds like a biased opinion, but I love to see what’s happening on the blog scene. Why brand x is partnering up with influencer y and how they are working together, it’s really interesting and it has evolved a lot during the past couple of  years. 

I know this was definitely a random topic, but I just felt like writing about it. Hope you enjoyed it! It would be interesting to know your take on this? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 comments

 1. Sara October 8, 2017

  Tosi kiinnostava aihe! Sun blogi on ehdottomasti laadukas ja ammattimainen, ja samoilla sanoilla mä kuvaisin myös sun tekemiä kampanjapostauksia; sulla on todella taitoa niiden toteuttamiseen. Mä lukijana ymmärrän, että kaupallisuus on tärkeä osa blogeja. Sen toteuttamisessa vaan esiintyy valtavia eroja työkseenkin bloggaavien kesken. Esimerkiksi sinulla mielestäni kampanjapostaukset ovat yhtä lailla sun “omaa” sisältöä kuin muutkin postaukset, eikä mulle ole lukijana sinällään eroa, kummanlaista sun postausta luen, sillä mä voin luottaa, että postaukset on aina samalla tapaa sun tuottamaa laadukasta jälkeä. Joissakin toisissa blogeissa yhteistyöpostauksista taas tulee lähes aina maksetun mainoksen fiilis, ja ne mä pääsääntöisesti jätän klikkaamatta auki, jos sisältö ei herätä mussa sen kummemmin mielenkiintoa. Kaksipiippuinen juttu tosiaan, ja mun mielestä lukijan näkökulmasta kampanjapostauksissa on suuri ero juuri siinä, millä otteella ne tuotetaan.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Voi kuinka ihana kuulla! Mukavaa että oma asenteeni myös kampanjoita kohtaan välittyy ruudun toiselle puolen. Tulipa hyvä mieli! ?? xx

   Reply
 2. Ellu October 8, 2017

  Mä en koskaan kiinnitä blogiasi lukiessa huomiota, onko kyseessä kaupallinen kampanja vai tavallinen postaus. En itse asiassa edes huomaa sitä, koska kaikki postauksesi ovat niin sinun näköisiäsi. Piti oikein selailla kirjoituksiasi taaksepäin ja katsoa, mitkä ovat olleet kaupallisia yhteistöitä (taidan olla vähän yksinkertainen tässä asiassa ;) Mutta mielestäni niistä hyötyy kyllä lukijat tosi paljon, koska annat vinkkejä tuotteista ja palveluista, joista sinä olet itse hyötynyt. Koskaan ei ole tullut mieleenkään, että huijaisit lukijoitasi, siis että kehuisit jotain esim. tuotetta vain yhteistyön takia, etkä todellisuudessa pitäisikään siitä. En sitten tiedä, miten muiden blogien laita on. Luen sinun blogin lisäksi vain paria blogia ja kaikille näille on yhteistä aitous ja rehellisyys sekä kiinnostus lukijoita kohtaan. Ja se että bloggaaja hyötyy rahallisesti kaupallisista kampanjoista ei häiritse minua todellakaan tippaakaan. Ihmettelen itse asiassa jos se jotakuta häiritsee. Minä näen ne kampanjat vain hyvinä vinkkeinä lukijoille.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Voi kuinka ihana kuulla! ?? Kiitos paljon. Ja niinhän se onkin että kieltäydyn kohteliaasti n.90% ehdotuksista joita saan, sillä moraalini ei antaisi periksi suositella tuotetta / palvelua josta en aidosti tykkäisi. Tosi mielenkiintoista kuulla teidän näkökulmaa asiaan liittyen, yleensä kun kaupallisista yhteistöistä ei juuri käydä keskustelua ellei ole jotain negatiivista sanottavaa. Huippua! ❤️ xx

   Reply
 3. Marianne October 8, 2017

  Todella mielenkiintoista saada sinun perspektiivi kauppallisuudesta blogimaailmassa ja rohkeata ottaa asia puheeksi!
  Omasta mielestäni kaikkein tärkeintä on että bloggaaja seisoo ja tunnistaa itsensä yhteistyökumppanin arvojen takana. Aidon postauksen erottaa niin helposti pelkästään voiton tuottamiseen tehdyistä postauksista. Sinun blogissa en ole ikinä kokenut tätä ongelmana. Mielestäni sinun postaukset ovat aina kauniita, loppuun ajateltuja ja tunteella tehtyjä. Ja kuten itse sanotkin, yhteistyöllä tehdyt postaukset ovat yleensä sisällöltään rikkaampia.
  Keep doing your thing, Alexa! Olet upea :) <3
  xx
  http://mariannelle.com/

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Ihanaa kun olette jaksaneet kirjoittaa noin pitkiä kannanottoja! ? Juuri näin, kiitos ihanasta kommentistasi jälleen Marianne! ❤️ xx

   Reply
 4. anna October 8, 2017

  musta sä osaat tehdä nää yhteistyöpostaukset oikein. kuten kaksi ekaa kommenttia sanoi, sun blogeista sitä ei niin selvästi huomaa, sillä aihe tuntuu silti sellaiselta, josta olet aiemmin puhunut tai kuulostaa muuten vain sellaiselta mitä itse oikeasti tuet. tällaisia yhteistöitä vastaan minulla ei ole mitään. ja siinä lomassa saatan itse löytääkin jonkun uuden suosikin mitä ilman kyseistä yhteistyötä en olisi löytänyt :)
  tätä blogimainonnan ideaa silti tuntuvat jotkut blogit vähän ‘pilaavan’ kun tuntuvat ottavan niin monia yhteistöitä ja sellaisten yritysten kanssa, jotka eivät liity heihin mitenkään, vaan tuntuu että se on tehty pelkästään rahan perässä. (mikä tietenkin on ymmärrettävää että rahaa tarvitsee, mutta kumpi sitten on tärkeämpää, se vai uskottavuuden pysyminen?) sun yhteistyöt välittyy sun blogista. tulee vaan fiilis että postaus on tehty rahan takia.
  luen muutamia eri blogeja ja kaikkien yhteistyöpostauksia en lue, koska ne eivät yksinkertaisesti kiinnosta. en kuitenkaan jätä postausta lukematta vain sen takia että se olisi yhteistyön muodossa tehty.

  ps. essien yhteistyötä ajatellen, onko ne kynsilakat poistuneet valikoimasta mitä teidän kamppiksessa oli, vai onko ne vaan totaalisen loppu meidän sokoksessa? :D kerran näin sen ständin sun kuvalla varustettuna ja viininpunainen sävy oli melkein loppu, mutta isojen jonojen takia päätin tulla takaisin seuraavalla kerralla. kas kummaa niitä ei silloin enää ollut, eikä sitä ständiäkään.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Voi vitsi, oon ihan häkeltynyt teidän kommenteista! ? Ihanaa kun jaksatte ottaa kantaa ja on nimenomaan tosi mielenkiintoista kuulla teidän ajatuksia asiaan liittyen. Somemainonta ei tosiaan ole yksiselitteinen asia, sitä kun voi ilmentää niin monella tapaa.

   Ja essiestä sen verran että tuotteet saattavat olla loppu. En osaa varmaksi sanoa kun en ole nyt viimeisintä päivitystä saanut asiaan liittyen! Kampanja oli myymäläkohtainen, eli jokainen myymälä itse päättää että missä vaiheessa vaihdetaan esim. syys – tai joulukokoelma tilalle. ❤️ xx

   Reply
 5. sara October 8, 2017

  Mä kanssa tykkään sun yhteistyöpostauksista ihan yhtä paljon kun tavallisista ellei enemmänkin. Just se kattavuus niissä on kiva, että on pitkät tekstit ja paljon sisältöä. Joissain blogissa kaupalliset postaukset on niin yksinkertaistettua mainosta että tuntuu että lukijaa todellakin aliarvioidaan. Kuitenkin se on ne lukijat, joita loppujen lopuksi ensisijaisesti tulis “palvella” (eikä niinkään yhteistyön tilanneet asiakkaat) koska jos lukijat kääntyy pois ei ole jatkossa asiakkaitakaan :D ja niin juuri sä oot mun mielestä tehnytkin!

  välillä on kaikissa blogeissa tietty enemmän tai vähemmän “kököltä” tuntuvia yhteistyöjuttuja, kun jotain random hammastahnaa tms tulee sisältöön. Ja just siinä on se ero, että yhteistyön pitäis sopii hyvin blogin kategoriaan. Ja sit vielä mua henk.koht häiritsee kun joillain bloggareilla on vaikka joku massatuote kuten joku tosi tavis shampoo yhteistyöpostaus, mutta sit on niin selvää ettei se bloggari sitä tuotetta oikeasti käytä, vaan jotain ns. hienompaa balmainia :D en tiedä selitinkö nyt selvästi tän.
  ja toinen häiritsevä on välillä kaikista blogeista löytyvät yhteistyöt esim. se lidlin heidi klum-vaatekampanja. oikeasti mun mielestä ne vaatteet oli sellaisia mitä bloggarit ei muuten luultavasti käyttäis ja ainoa millä ne vaattet jotenkin näytti kivoilta oli kun ne yhdistettiin esim. guccin merkkilaukkuun johon tavallisella lidlistä vaatteensa ostavalla kuluttajalla ei oo varaa. siinä oli joku ristiriita mun mielestä, jota on vaikea selittää mutta toivottavasti näistä sepityksistä ottaa jotain selvää.

  mut all in all; tärkeintä on kuitenkin läpinäkyvyys että lukijat tajuu mitkä on maksettuja ja mitkä ei-vastikkeellisia postauksia koska kyllä niissä on tietty ero :) mitä mieltä olet jos laittaisit categories-osioon vielä yhteistyö-postaukset kategorian? vai onko tämä susta liikaa? Lisäisi vielä läpinäkyvyyttä entisestään ja ois helppo löytää esim. stockmann yhteistyöt jne jos haluu mennä takas katsomaan. ite oon välillä googlaillut sun yhteistyöpostauksia jälkikäteen :D

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Kiitos kommentistasi! Arvostan hurjasti teidän paneutumista aiheeseen. ?

   Nimenomaan tärkeintä on se että mainonta on läpinäkyvää ja että kaupallinen yhteistyö käy selkeästi postauksessa ilmi. Tähän asiaan on varmasti yhtä monta mielipidettä kun on lukijoitakin!

   Mielenkiintoinen näkökulma Heidi Kulm-kampanjaan, itse tykkäsin kampanjasta ja sen eri toteutuksista, ja päinvastoin innostuin siitä, kun joku osaa taidokkaasti yhdistää edullisempaa ja kalliimpaa muotia. Vaikka Lidl oli brändinä yllättävä, niin mielestäni kaikki sisältö mitä siihen liittyen näin oli tosi kivasti toteutettu. Tytöt tuntien voisin myös kuvitella että he käyttäisivät niitä vaatteita muitakin, etenkin ne leo-vaatteet olivat tosi makeita. ? xx

   Reply
 6. Sara October 8, 2017

  Joskus tai nykyään voi sanoa usein kampanja on toteutettu niin hyvin ja taitavasti, ettei se iske silmille.

  Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että bloggaajat tekevät ammattimaisesti työtään ja saavat siitä kunnon korvauksen. Sehän tarkoittaa upeampia kuvia sekä mielenkiintoisempaa ja vaihtelevampaa sisältöä. Sitä vastoin minua joskus haittaavat liian tyrkyttävät ja jopa ylimakeat kehut.

  Minusta on reilua, että postauksen kaupallinen tuodaan selvästi jo postauksen alussa esille. Jos blogin sisältö on päivästä ja viikosta toiseen ihan jatkuvalla syötöllä kampanjaa toisen perään, jätän blogin lukemisen väliin. Samaten jätän lukematta sellaiset kampanjat, jotka eivät kertakaikkiaan kiinnosta minua, vaikka kyse olisi tykkäämästäni blogista.

  Edellä sanottu koskee yleisellä tasolla blogeja. Sinun kaupalliset postauksesi ovat hyvässä balanssissa muun sisällön kanssa eikö niitä minun mielestäni ole liikaa. Lisäksi ne on toteutettu hyvin.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Kiitos kommentistasi! Mielenkiintoisia pointteja lukijan näkökulmasta! ? xx

   Reply
 7. Meri October 8, 2017

  Kaikki mitä teet, on todella ammattimaisesti tehtyä, mikä ei todellakaan tarkoita tylsä tms. Jokaisesta videosta näkyy sut ja sun kädenjälki, mikä takaa aina laadukkaan kokemuksen lukijalle persoonallisellasi tavalla. This said, ymmärrän, miksi olet päässyt pitkälle urallasi ja tulet saavuttamaan vaikka mitä! Keep up the good work!

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Voi kiitos Meri, ihanasti sanottu! ? xx

   Reply
 8. Ainanuoritäti October 8, 2017

  Sinun blogisi on laadukas, enkä oikeastaan huomaa tai kiinnitä huomiota, onko postaus kaupallinen vai ei. Valitettavasti kaikkien blogien kohdalla ei ole niin. Olen seuraillut satunnaisesti bloggaajaa x alusta lähtien ja siellä kaupallisuutta on ihan liikaa ja postaukset vaikuttavat väkisin laadituilta, rahan vuoksiko. Myös monissa muissa blogeissa on suorastaan tympeää, kun nin moni juttu alkaa sillä, että sain tällaisen kapistuksen ilmaiseksi ja nyt kirjoitan siitä. Olen ajatellut, että aika vaan on ajanut ohi tästä blogihommasta ja kohta tilalle tulee jotain muuta kiinnostavampaa, tai ainakin niin, että laatukamaa jää ja surkeat kuolee.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Kiitos mielipiteestä, mutta haluan pitää blogini vapaana muiden bloggaajien kritisoimisesta. Toivottavasti ymmärrätte! ? xx

   Reply
 9. Meri October 8, 2017

  Hei!

  Mielenkiintoinen postaus! Minua ylipäätään harmittaa blogeissa se, että kannustetaan kuluttamaan ja ostamaan. Toisaalta luen blogeja juuri siitä syystä, että pyrin tekemään mahdollisimman vähän hutiostoja ja minulla ei mielestäni oikein ole tyylitajua (eikä aikaa miettiä asiaa ) joten mielelläni ja aidosti ilahtuneena otan kaikki vinkit vastaan. Sinulla on kiva tyyli pukeutua. Mutta jos minulla olisi noin paljon vaikutusvaltaa (monet nuoret varmasti ihailevat sinua) niin toisin esiin ekologisuutta ja sitä, että pohtisi omia kulutustottumuksiaan. Oikeasti merkityksellisiä asioita sen sijaan, että sisältö perustuu lähes yksinomaan kaupallisille arvoille.

  Reply
  • Alexa October 8, 2017

   Kiitos asiallisesta kriitiikistä ja kannanotostasi! Arvostan! ? xx

   Reply
 10. Eve October 8, 2017

  Todellakin yhteistyöpostaukset ja kaupalliset postaukset ovat blogissasi erityisen hyvin toteutettu, ja sen todella näkee, että panostat blogisi sisältöön riippumatta sen kaupallisuudesta.

  Kuitenkin ikävä kyllä pakko sanoa, että yleisesti blogimaailman kaupallistuminen ja jatkuvat sekä säännölliset mainospostaukset eivät tunnu näin kuluttaja- ja lukijanäkökulmasta uskottavilta tai tuo mainostettaville tuotteille yhtään lisää uskottavuutta. Monet bloggaajat lähtevät mukaan yhteistöihin ja mainoskampanjoihin lukijanäkökulmasta ilman mitään suodatinta ja hyvin epäjohdonmukaisesti, minkä vuoksi on vaikea ottaa tosissaan bloggaajan suositteluita ja luottaa objektiivisuuteen (esim. hehkutetaan vuorotellen kilpailevia tuotteita ja vannotaan milloin minkäkin nimeen). Monesti myös näkee sitä, että kaupallisuutta ja maksettuja yhteistöitä pyritään piilottamaan ja siten johtamaan lukijaa harhaan. Valitettavasti huonosti toteutetut kaupalliset postaukset (tai joista loistaa vain että raha on ollut ainut syy lähteä kampanjaan), tuntuvat olevan blogimaailmassa enemmistöä, mikä vaikuttaa miten myös siihen, että lukijana alkaa suhtautua kriittisesti myös niihin laadukkaasti toteutettuihin postauksiin. Usein mainospostaukset tekevät blogin vain persoonattomaksi, eivätkä anna mitään lisäarvoa blogille tai mainostettavan tuotteen imagolle nimenomaan uskottavuusongelman vuoksi.

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Hyviä pointteja, kiitos siitä! ? Kuten postauksessa kirjotinkin, niin tapoja on varmasti yhtä paljon kun on tekijöitäkin. Luetaan ehkä mahdollisesti hieman eri blogeja, sillä ne ketä itse seuraan (erityisesti suomalasista ammattibloggaajista) niin toteuttavat hurjan laadukkaasti myös kaupalliset postaukset. Jos brändi/tuote ja bloggaaja kohtaa, niin en itse näe uskottavuusongelmaa. Sillon käytännössä sisältö on sama kuin ns. “normaalissa postauksessa”, mutta siitä vain maksetaan kirjoittajalle korvaus. Pakko antaa erikseen vielä hatunnosto erityisesti suomalaisille bloggaajille ammattitaidosta, sillä täällä tekemisen taso on korkealla. Suomalaisien bloggaajien ammattitaidosta olen monesti kuullut suitsutusta ulkomaalaisilta asiakkailta. Mutta ymmärrän kyllä myös pointtisi, kiitos kannanotostasi! ? xx

   Reply
 11. Julia October 8, 2017

  Mun mielestä ei ole pelkästään kyse laadusta (vaikka toki sekin on tärkeetä) vaan myös määrästä. Yhen suomalaisen, erittäin suositun blogin lukeminen loppu siihen kun huomasin että kaikki ekan sivun postaukset oli osa kampanjoita. Huomasin tämän koska uusin postaus oli todella banaali hammastahnaa hehkuttanut mainos. Siitä tuli itelleen jotenkin niin älytön olo, että jotain pari euroa ruokakaupassa maksavaa pötköä pitää niin hehkuttaa ja yrittää tunkea se johonkin lifestyle-juttuun. Mä luin siitä ekan kappaleen ennen ku tajusin et elämä on liian lyhyt tälläseen. Eli tässä oli kyse myös tosi kömpelösti tehdystä postauksesta, joka oli liian mones peräkkäin.

  Mun mielestä sun blogissa nää on hoidettu niin tyylikkäästi kun on mahdollista. Ja onhan se ymmärrettävää että bloggaajienkin pitää jollain elää!

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Kiitos mielipiteestäsi! ? Mahtavaa että osallistuitte keskusteluun! xx

   Reply
 12. sanniiiis October 8, 2017

  Mua ei mainokset ja kampajat haittaa, kunhan ne erottuu selvästi. Joskus on ok, että ne yhdistetään “oikeaan postaukseen” – esim. Annan leipomis – ja ruokajutut ei mun mielestä riitele mitenkään sen kanssa että ruuanlaitossa on käytetty sponssattua tuotetta. Mutta välillä mulla oikeasti menee hermo kun postaukset (ei siis mitenkään erityisesti sulla, vaan yleisesti blogeissa :D) on jo samalla tasolla kun TV-mainokset. Että eka kirjotetaan vaikka neljä kappaletta äidin ja vauvan yhteyden tärkeydestä. ja viidennessä kappaleessa pamahtaa esille että tätä yhtettä parantaa kaikkia muita paremmin se Libero-vaippa :D Tmv. Se on vaan mun mielestä jo niin tekemällä tehty ja feikki, että semmoset saa välillä vähän kärähtämään. Sama tv-mainosten kanssa, joissa yritetään käyttää samoja tekniikoita. Ehkä se johtuu siitä että oon aika järkiostaja, ja haluan tietää oikeat syyt miksi mun pitäisi ostaa jotain, eikä vaan siksi että tunneside siihen kaupalliseen tuotteeseen on niin suuri. Sen takia en voi sietää mitään herkkistelymainoksia, kun siellä taustalla on vain ja ainoastaan se raha ja että yritetään saada ihmisiä ostamaan mahdollisimman paljon :D Eli kyynikon näkökulma, mainokset ei haittaa kuhan ne on oikeasti sitte mainoksina tai kampanjoina :p

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Kiitos mielipiteestäsi! ? xx

   Reply
 13. Anni October 9, 2017

  Itse pidän blogeja oikeastaan aikakausilehtien korvikkeena. Luen juttuja sisustuksesta ja ruoasta ja elämästä, joita lukisin myös naistenlehdistä. Ulkomailla asuessa se ei ole vaan kovin helppoa, blogit tulevat mukana. Tosin, jos asuisin Suomessa, seuraisin samoja blogeja :-) Myös lehdissä on mainoksia, jotka tuovat tuloja lehdille. Blogin kaupallisuus ei mielestäni ole yhtään eri asia.

  Reply
 14. Tiina October 9, 2017

  Hyviä pointteja oli moni kommentoija tuonut esiin siitä miksi kaupallisuus ärsyttää. Joissakin blogeissa toteutus ei ole onnistunut ja kampanjoiden liian suuri määrä on kyllä myös yksi ärsyttävä asia. Tosi tärkeää on kyllä se, että kampanja sopii blogin imagoon ja bloggaaja voi seistä sanojensa takana ja aidosti ja oikeasti käyttää tuotetta tai palvelua itsekin, ilman yhteistyötäkin. Ne on asioita joita itse arvostan.

  Erityisesti halusin nyt kuitenkin kommentoida, että kiitos kun aina jaksat vastata kommentteihin ja otat asiallisen kritiikin hienosti vastaan. Vuorovaikutus on blogeissa tärkeää ja tosi hienoa, että vastaat kommentteihin ja tuot sillä esille että lukijasi ovat sinulle tärkeitä.

  Valitettavasti monia blogeja löytyy, joihin en edes viitsi kommentoida kun bloggaaja ei juuri koskaan vastaa kommentteihin. Tai jos vastaa niin vastaa vain ainaisiin ihkutuksiin, mutta asialliset kysymykset, ehdotukset tai jonkun asian kyseenalaistamiseen ei viitsitä vastata ollenkaan.

  Itse en ainakaan ilkeyttäni kirjoita kommentteja ja jos minulla on kriittistä sanottavaa, yritän ainakin muotoilla sen asiallisesti. Oikeasti aidosti myös toivoisin bloggaajalta silloin vastausta kommenttiin. Siitä voisi syntyä mielenkiintoistakin keskustelua ja saattaisin ymmärtääkin hänen näkökantaansa paremmin.

  Joten kiitos siitä, että tänne on aina kiva tulla kirjoittamaan oma mielipide asiasta tai kysyä jotain mieltä askarruttavaa. :) Oot paras!

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Kiitos kommentista Tiina! Arvostan hurjasti sitä kuinka jaksoitte paneutua tähän aiheeseen ja kirjoittaa pitkiäkin kommentteja. ? Ja mitä vuorovaikutukseen tulee, niin se on itselleni hurjan tärkeää. Olen alusta lähtien vastannut aina kommentteihin, eikä koskaan ole käynyt mielessäkään se että en vastaisi. Se on vaan niin suuri osa tätä hommaa, itselläni ainakin inspiraatio kärsisi jos kukaan ei kommentoisi. ? xx

   Reply
 15. Sofia October 9, 2017

  Täälläkin yksi ulkomailla blogeja lehtien korvikkeena lukeva. Minuakaan kaupalliset postaukset eivät häiritse jos ne eivät ole blogin ainoa ja pääasiallinen sisältö. Joskus on kiva löytää uusia tuotevinkkejä blogien kautta.

  Se mikä kaupallisissa blogeissa häiritsee on saman kampanjan toistuminen lukuisissa blogeissa. Useampi bloggari on esim testannut samaa tuotetta, käynyt samoissa juhlissa, samalla maksetulla matkalla jne. Mulla on tosi monen suomalaisen blogin seuraaminen jäänyt tästä syystä. Tulee sellainen olo, että eikö kenelläkään ole enää mitään uutta tai omanlaista sanottavaa vaan kaikki ovat muuttumassa klooneiksi.

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Mukava kuulla! ? Ymmärrän täysin pointtisi ja olen samaa mieltä kanssasi siitä että samat toistuvat kampanjat useassa blogissa samaan aikaan on enemmänkin reverse marketing. Jos itse olisin markkinointipäällikkönä jossain yrityksessä, niin käyttäisin paukut muutamaan valittuun bloggaajaan vuoden aikana tai jos tarkoitus olisi kattaa mahdollisimman suuri kohderyhmä, niin pitäisin huolta siitä että sisällöt tulee esim. vuoden sisään ripotellen ja eri näkökulmia hyödyntäen. Pyrin itse aina kartoittamaan että onko kampanjassa mukana muita ja jos niin ketä ja kuinka monta. Toki välillä on oikeasti tosi kivoja kamppiksia johon on valittu usea bloggaaja (esim. muotibrändien kanssa), mutta silloin luotan siihen että jokainen bloggaaja tekee postauksesta omannäköisensä.

   Pakko myös sanoa että Suomen markkina on niin erilainen kun esim. Ruotsin, kun täällä ammattibloggajia on vain kourallinen – sitä ei välttämättä ulkomaalaiset asiakkaat heti ymmärrä. ? xx

   Reply
 16. Maria K. October 9, 2017

  Olen kyllä henkilökohtaisesti pitänyt useimmista yhteistöistäsi ja olen varma, että lähes kaikki ymmärtävät, että jostain bloggaajienkin on palkkansa saatava. Sinun yhteistyöpostauksiasi on ollut mukava lukea, koska ne ovat vaikuttaneet tarkkaan harkituilta ja suunnitelluilta. Tuntuu myös siltä, että seisot kirjoittamasi/julkaisemasi asian takana. Valitettavasti kaikki eivät osaa toteuttaa kamppanjoita yhtä laadukkaasti kuin sinä. Jatka samaan malliin :*

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Voi kiitos, tosi mukava kuulla! ?

   Blogimaailmassa on paljon tekijöitä, niin kirjoittajia kun yhteistyökumppaneitakin, ja kun ala on uusi niin kaikille pelisäännöt eivät ole välttämättä vielä selviä. Toivoisin kuitenkin että jokaisella olisi hiukan harkintakykyä yhteistyöhommien suhteen, ihan koko alan parasta ajatellen. Kyllä nämäkin asiat varmasti vielä ajanmyötä paranee, kun alasta tulee entistä ammattimaisempi. Ero vaikka viiden vuoden takaiseen on jo huikea! ? xx

   Reply
 17. Riikka October 9, 2017

  Kaupalliset postauksesi ovat olleet hyvin toteutettuja. Olet pysynyt tyylillesi uskollisena ja postauksistasi näkee, että niiden eteen on nähty vaivaa. Yksi asia, mikä minua kuitenkin ärsyttää yleisesti, on suomalaisten blogien kaupallisten yhteistöiden yhtäaikaisuus. Joskus sama shampoo kampanja pyörii 5 blogissa yhtä aikaa ja pakko myöntää, että silloin minulla menee maku ja jätän kaikki postaukset lukematta. Harvoin tulee myöskään kokeiltua tällaista tuotetta, koska epäilen välittömästi testaajan mielipiteen rehellisyyttä.

  Hyvää jatkoa! Toivottavasti pidät jatkossakin tiukan linjan yhteistyökumppaneidesi valinnassa.

  Reply
  • Alexa October 9, 2017

   Just edelliselle kommentoijalle vastasin samaan aiheeseen liittyen! Kiitos kannanotostasi. ? xx

   Reply
 18. Tuuli October 10, 2017

  Luen blogiasi laadukkaiden sisältöjen vuoksi, ja ymmärrän hyvin, että kaupallisuus on elinehto sille, että pystyt tekemään hommaa kokopäiväisesti. Kaupalliset postaukset eivät mielestäni millään lailla heikennä blogin uskottavuutta, sillä niistä näkyy, että uskot mainostamiisi tuotteisiin ja brändeihin. Jatka siis samaan malliin :) Olen miettinyt usein blogimaailman kaupallistumisessa sitä, että moni bloggaaja on pystynyt tekemään blogista itselleen ammatin ilman, että on kouluttautunut media-alalle tai opiskellut esim. markkinointia tai journalistiikkaa. Oletko sinä koskaan miettinyt, että haluaisit opiskella jotakin alaan liittyvää ja voisiko se tuoda jotain lisäarvoa bloggaamiseen?

  Reply
  • Alexa October 10, 2017

   Mukava kuulla! ??

   On kyllä tosi mielenkiintoista että moni meistä on pystynyt tekemään bloggaamisesta ammatin ilman koulutusta, mutta toisaalta myös tekemällä oppii. Olen itse tehnyt enemmän ja vähemmän kaupallisia diilejä nyt viisi vuotta ja istunut markkinointipalavereissa isojen firmojen kanssa, alkuun edustajan kanssa ja nykyään pääsääntöisesti yksin. Se on kyllä mielenkiintoista, etenkin kun pääsee ihan hands-on suunnittelemaan. Tällä hetkellä en ole ajatellut kouluttautua, mutta eihän sitä tiedä! ? xx

   Reply
 19. Eliza October 12, 2017

  Alexa, please give me the answer wher did yoy buy your carpet. Lovely.
  Thenk you

  Reply
  • Alexa October 12, 2017

   You can get one from Beyond Marrakech, online. If you are living in Finland, then Zarro ? xx

   Reply
 20. Elli October 14, 2017

  Heips!

  Siis jollain tavalla mä oon näistä kaupallisista postauksista aina ylpeä ihan jokaisen blogaajan kohdalla (vaikka itse oon insinööri, en siis ollenkaan samalla alalla) mut tulee jotenkin sellanen et GO SISTERS fiilis? Et kun blogit on kuitenkin vähän sellaisella ihanalla naisten hömpällä aluksi lähtenyt liikkeelle ja siitä kasvanut alaksi mikä työllistää monia ihmisiä niin se on musta tosi hienoa eikä onnistuis ilman yhteisöitä?

  Mut ainahan asioilla on puolensa, just mitä täälläkin puhuttu niin onhan se vähän outoa joskus kun vaikkapa jokaisella on nespresson kamppis samaan aikaan? Ei multa tietenkään oo pois mutta siitä tulee vähän hassu fiilis. Lisäksi näin kuluttajana musta on ihana jos kamppiksessa on otettu myös asiakkaat huomioon ja siellä on joku -20 prossan ale mukana? Itse monesti ostan jotain blogien suosittelemaa tuotetta niin mulle tulee kiva fiilis jos blogaajan on käyttänyt aikaa ja ajatusta myös lukijoiden suuntaan neuvottelemalla oikeesti jonkun kivan alen/yhteyistyön tms, ei mitään -5%..tää nyt vähän kärjistetysti mutta ehkä ymmärrät pointin?

  Reply
  • Alexa October 14, 2017

   Voi ihana olet! ❤️ That’s the attitude. Itse yritän mahdollisimman usein järkätä teille juuri arvontoja ja aleja kamppisten yhteyteen, koska mun mielestä on tärkeää että myös te saatte siitä jotain irti! ? xx

   Reply