KAKSI VIIKKOA TOIMISTOROTTANA

april 11, 2019, Personal

Ennen Pariisin reissua väännettiin vaalispessua pari viikkoa, mikä tarkoitti pitkiä päiviä studiolla – eli toimistolla. Meidän studio on rakennettu Bablerin toimiston yhteyteen Kamppiin ja siellä tosiaan työskenneltiin melkein kun normaalit työssäkäyvät parisen viikkoa – ai että se oli mahtavaa! Aamukahdeksalta mentiin kulkulätkällä sisään, napattiin keittiön kahvipannusta kahvit kauramaidolla ja mentiin neukkariin tekemään taustatutkimusta ja hiomaan käsikirjoituksia. Puolenpäivän aikaan pidettiin lounastauko (yleensä Fredan Sushibar + Winessa) ja päivän kruunasi tietysti päivän vaalivieras, jota jännityksellä odotettiin koko päivä jaksoa valmistellessa. Päivän päätteeksi olin niin poikki että kotiin tullessani suljin suosiolla somen, nollasin aivot temppareiden parissa ja nukahdin ennen puolta yötä. Aamulla olin taas intoa täynnä, uuteen päivään ja rutiineihin.

Olen ollut vuosia yrittäjä, vailla kunnollisia työaikoja ja työyhteisöä. Yrittäminen on tietysti mahtavaa, saan tehdä unelmatyötäni ja päättää projekteistani, lomista sekä työajoista itse. Mutta se on samalla kovin yksinäistä puurtamista, vailla rutiineita ja päivittäistä työyhteisöä. Vaalispessua tehdässä se korostui, kun yhtäkkiä mulla olikin työajat, rutiinit ja mitä mahtavin työyhteisö; Ninja ja Linda, ja muut toimiston huipputyypit, jonka kanssa saattoi jakaa levottomat läpät matkalla vessaan. Niin ja olihan se lämmin kahvipannu ja irttarikulho siellä keittiössäkin ihan kivoja bonuksia.

Puhuin näistä havainnoistani toimistolla useampaan otteeseen ja moni siellä havahtui siihen että ottaa hyvän työyhteisön (ja sen kahvin) ihan liian itsestäänselvyytenä.

Vaikka yrittämistä paljon lobbaankin ja se saattaa kuulostaa kaikkine jännine käänteineen houkuttelevalta puuhalta, niin on ysistä viiteen -töissäkin paljon ihan mahtavia puolia – joita kannattaa todella vaalia ja arvostaa! ❤️

Mango Sweater | &Other Stories Jeans

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *