KAIKKI UUDESTA ASUNTOPROJEKTISTA

Jee! Vihdoinkin pystyn puhumaan tästä, johan oli aikakin. Aloitetaan kronologisessa järjestyksessä, mikä on kohde ja mistä kaikki sai alkunsa? Myimme oman asuntomme viime keväänä ja siitä lähtien olemme aktiivisesti katsoneet itsellemme uutta remontoitavaa kohdetta. Kaipasimme itsellemme uutta ja erilaista haastetta, mutta samalla oli haastavaa edes unelmoida mistään kun markkinoilla on niin kova kuhina tällä hetkellä – kaikki kohteet menevät kaupaksi alle aikayksikön.

Heinäkuussa myyntiin tuli raakaullakko keskustasta, ihan kiven heiton päässä entisestä asunnostamme, mutta vielä piirun verran paremmalla sijainnilla. Tiesimme heti myynti-ilmoituksen nähtyämme että tämä on se kohde jota olemme odottaneet. Sijainti on meille täydellinen ja kohde tarpeeksi kunnianhimoinen ja haastava. Siitä lähtikin sitten kuukausia kestänyt ruljanssi, sillä raakaullakkojen kaupittelu ei ole ihan yksinkertaista puuhaa. Myyjänä oli taloyhtiö ja yhtiö halusi tietysti olla varma siitä että he saavat siitä kohtuuhinnan ja että ostajat ovat luotettavia uusia osakkaita. Kohde oli monen muunkin mielestä herkullinen ja ostajaehdokkaita meidän lisäksi oli alkuun useita kymmeniä. Ensimmäinen tarjousvaihe käsitti kirjeen kirjoittamisen, jossa kerrottiin meidän taustoista ja intresseistä kohdetta kohtaan. Sen perusteella rankattiin viisi parasta ostajaehdokasta. Siitä seurasi haastattelukierros, jossa esitettiin meidän ajatukset ja ideat yhdessä arkkitehdin kanssa. Haastattelujen perusteella yhtiön edustajat rankkasi kaksi parasta ehdokasta, joiden kanssa jatkettaisiin myyntineuvotteluja ja onneksemme pääsimme kahden parhaan ehdokkaan joukkoon.

Aikaa kului taas muutama viikko ja syyskuussa tämä ratkaiseva sähköposti kilahti meiliin, kuulimme viimein että olemme saaneet tämän kohteen itsellemme! Voi sitä riemun määrää, kyllä siinä tuli tirautettua pari onnenkyyneltäkin. Tässä vaiheessa tunsin suurta malttamattomuutta olla kirjoittamatta asiasta täällä, mutta kun nimiä ei ollut paperissa niin en vaan voinut vielä paljastaa mitään. Tämä “nimet paperiin”-prosessi on nyt ottanut kaksi kuukautta (vaati asianajajien paperihässäkkää ja ylimääräisen sekä hallituksen että yhtiökokouksen) ja NYT viimein voin tätä julkisesti hehkuttaa! Kyllä tässä on hiukan pitkäjänteisyyttä koeteltu, mutta ihanaa että saadaan nyt vietyä asiaa eteenpäin. Lupa-asiat tulee toki viemään aikaa vähintään yhtä paljon, joten rakennusprosessi alkaa vasta reippaasti ensi vuoden puolella. Sitä ennen ehditään kuitenkin miettimään erilaisia pohjaratkaisuja ja tuleehan tässä tosiaan mietittyä ihan jokainen yksityiskohta aina ikkunoista lähtien. Kyseessä on kyllä todella ainutlaatuinen projekti, kun raakaullakkoja myydään harvoin yksityishenkilöille. Asiasta ei löydy netistä juurikaan tietoa entuudestaan, eli tulen kyllä kirjoittamaan aiheesta paljon.

Sellaista asiaa tällä kertaa. Avaan asuntoblogin ihan piakkoin kunhan saan raapusteltua sinne ensimmäinen postauksen tästä projektista, jossa voin avata kaikkea enemmän. Huikeaa, eikö vain?

So I can finally tell you the big news that I have been keeping from you for a while! We finally found an apartment project for us! It’s not an apartment yet, it’s still a raw space, but it’s going to be a gorgeous loft. It took us 4 months to get it, because the process contained a lot of paper work and meetings before the deal was sealed. The next step is to plan everything with our architect and get permissions to start renovating and building. It’s going to take at least four months before we can start, but it’s going to be worth it. I’ll open my apartment project 2.0 page soon and tell you more about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

87 comments

 1. Jenni S. | big mamas home November 19, 2017

  Raakaullakko. Vau. Nyt olen kade. Tuollainen kohde on tosiaan ainutlaatuinen. Jään innolla odottamaan jatkoa. <3

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Vitsi oon kyllä innoissani! ? xx

   Reply
 2. Suvi November 19, 2017

  Onnea teille Alexa!! En malta odottaa, että päästään taas seuraamaan teidän asuntoprojektia! Hyvää kannattaa aina odottaa!!

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   No älä muuta sano! ? Tässä tulevassa asiaa tosiaan riittääkin, kun lähtötilanne on 0. Aikamoista! xx

   Reply
 3. Taija November 19, 2017

  No wau ja onnittelut teille! Kuulostaa upealta ? Mikä on raakaullakko? Tila vailla yhtään mitään? Innolla jään odottamaan jatkoa ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos! ? Kyllä, raakatila joka on toiminut ullakkona taloyhtiössä. Tulee olemaan kyllä mielenkiintoista! xx

   Reply
 4. Annika November 19, 2017

  Siis mulla vaan tuli kylmiä väreitä ku luin tota! Ihan mielettömän siistiä! <3 En malta oottaa, että pääsen lukeen lisää postauksia tästä. Meillä itselläkin olis tarkoitus ensi vuonna alkaa rakentamaan, joten kiva seurata samalla teidänkin projektia. :)

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Eikä, voi ihana olet! ?? xx

   Reply
 5. Outi S November 19, 2017

  Onnea! Kuulostaa ainutlaatuiselta projektilta ja toteutus tulee olemaan varmasti upea. Iloa uuteen haasteeseen!

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos paljon! ? xx

   Reply
 6. Eea November 19, 2017

  Anteeksi tyhmyyteni, mutta mikä on raskaillakin? :) kuulostaa kuitenkin hyvältä, onnea! Jään innolla seuraamaan!

  Reply
 7. Eea November 19, 2017

  Sori, raakaullakko ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Se on siis ns. tavallinen kerrostalossa sijaitseva ullakkotila, joka on tarkoitus muuttaa asunnoksi. Hurja projekti! ? xx

   Reply
 8. Liisa November 19, 2017

  Wau, rohkea ja haastava veto! Enpä tiennyt, että raakaullakkoja on myös tuolla tavalla myynnissä. Jännittävä proggis, seuraan tosi mielenkiinnnolla ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   No älä muuta sano! Harvoin niitä tosiaan myydään yksityishenkilöille, mutta meillä kävi mielentön tuuri! ? xx

   Reply
 9. Jade November 19, 2017

  Wau Alexa, mahtava uutinen! Mihin kaikkeen sinä pystytkään. Tuskin maltan odottaa asuntoblogisi avautumista. Kuinka kauan arvioit projektin kestävän? Olen seurannut blogiasi jo kauan ja jännää miten sitä menee ihan tunteella mukaan projekteihisi, vaikka seuraan sitä vain ruudulta. Raskas ja kiireinen, innostava mutta sitäkin palkitsevampi vuosi teillä edessä, tsemppiä!

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi kuinka ihana olet! ? Arviolta vähintään vuosi tähän tulee menemään, joten ei ole ihan pieni projekti kyseessä. ? Kiitos ihana! ? xx

   Reply
 10. Meri November 19, 2017

  Vau, kuulostaa ihan huikealta projektilta!!! Olette ihan varmasti oikeat henkilöt ottamaan projektin käsiinne. Kuinka iso tila on kyseessä?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi kiitos paljon! ? Mä availen tota tilan kokoa enemmän seuraavassa postauksessa, lopullinen koko kun on monesta muuttujasta kiinni. Mutta näillä näkymin siitä tulee kyllä isompi kun meidän edellinen asunto. ? xx

   Reply
 11. Sara // housefive November 19, 2017

  Huikea juttu ja paljon onnea uuteen projektiin! Tulee kyllä oleman mielenkiintoinen juttu seurata näin blogin kautta ☺️

  Reply
 12. Petra November 19, 2017

  Oi vitsi, miten mielenkiintoiselta kuulostaa! Tuskin maltan odottaa lisää postauksia aiheesta ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi ihana kuulla! ? xx

   Reply
 13. Lau November 19, 2017

  Wau, ja onneksi olkoon! Ihanaa päästä seuraamaan tätä projektia ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Jee, voi kiitos! ? xx

   Reply
 14. Jessica November 19, 2017

  Wau, onneks olkoon!!! <3 mä odottelin jo innolla muutenkin teidän tulevaa asuntoprojektia, mutta herran jestas, NYT mä vasta odotankin innolla mitä kaikkea teillä on tuloillaan :D Aivan mahtavaa! Varmasti rankka projekti, mutta uskon että kaiken sen arvoinen :) <3

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos kovasti! ? Tulee olemaan kyllä huikea projekti, en malta odottaa että päästään alkuun! ? xx

   Reply
 15. c November 19, 2017

  Vau, siitä tulee varmasti mahtava! Täällä odotellaan jo innolla, että päästään seuraamaan projektianne. Onnea tulevaan?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Jee, huikeaa! Kiitos ? xx

   Reply
 16. Savon November 19, 2017

  Huikeaa! Sinnikkyys palkitaan. Varsinainen unelmaprojekti, postauksia innolla odottaessa.
  Ystävälläni on vastaava projekti käynnissä Ruotsissa ja se on osoittautunut haastavammaksi kuin mitä hän odotti, mutta lopputuloksesta tulee upea ja voitto tulee varmasti olemaan mukava.

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voin vaan kuvitella! ? Ei varmasti tule olemaan mikään läpihuutojuttu, mutta kova työ palkitaan. ? xx

   Reply
 17. Katriina November 19, 2017

  Mahtavaa!! Oon kyllä ihan super onnellinen teidän puolesta. Jään mielenkiinnolla seuraamaan asuntoprojekti 2.0 loppuun saakka. :) Tsemppiä lupa-asioiden hoitamiseen, toivottavasti pian pääsettekin jo itse remppaamiseen. :)

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi kuinka ihanaa kuulla, kiitos! ? xx

   Reply
 18. Kati Elisa November 19, 2017

  Ooh kuulostaa niin jännittävältä! Onnea teille kovasti, jään odottelemaan uutta postausta :)

  Reply
 19. Johanna November 19, 2017

  Ihan mahtavaa! Edellisen remppaprojektin seuraaminen oli niin mielenkiintoista, niin entäs sitten tämän. En malta odottaa! ? Toivottavasti uusi blogi alkaa päivittymään pian. Itsellä ei varmaan hermo kestäisi, oli tuskaa jo kolmen huoneen tapetointi ja maalaus. ? onnea teille! ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos paljon! ?? Koitan saada ensi viikonloppuna sinne uuden postauksen kehiin! xx

   Reply
 20. Satu November 19, 2017

  Ihanaa!!! Onnea. Laita joku kuva pian miltä näyttää. Itselläkin remontti.

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos! ? No siis se on tyhjä, kylmä ja pimeä tila eli ei sieltä juurikaan mitään vielä irti saa. ? Mutta suunnitelmia ym. tulossa kyllä pian ja kyllä sitä raakatilaakin tulen näyttämään! xx

   Reply
   • varpu November 26, 2017

    Eikö se pidä rakentaa niin että koko katto puretaan ja rakennetaan ylös välipohjasta lähtien uudelleen? Näin oikeaoppiset ullakot rakennetaan!

    Reply
    • Alexa November 26, 2017

     Tämä on enemmän rakennesuunnittelijan kun meikäläisen heiniä tässä vaiheessa ? Mutta taloyhtiön katto rempataan joka tapauksessa samaan aikaan, joten uskoisin näin. Pahoittelen että en osaa antaa tyhjentävää vastausta aiheeseen tässä vaiheessa. xx

     Reply
 21. Marianne November 19, 2017

  Onneksi olkoon teille :)
  Ihanaa päästä seuraamaan asuntoprojektianne! Todella jännittävää :) <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos paljon! ? xx

   Reply
 22. EEK November 19, 2017

  Mieletöntä, että päästään seuraamaan taas uutta, entistä haastavampaa projektia! Kiitos kun jaatte tämän meidän kanssa! Kiinnostaa todella paljon teidän tekemät erilaiset ratkaisut ja niiden perustelut esim. pohjapiirroksessa ja materiaalivalinnoissa varsinkin, kun kyseessä on raakatila. Onnittelut vielä! :)

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Jee, huikeeta! ? xx

   Reply
 23. Matilda November 19, 2017

  So exciting!! Cant wait to follow the process :D

  Reply
 24. Siiri November 19, 2017

  Onneksi olkoon!! Olen niin onnellinen teidän puolesta. Mutta huhhuh mikä proseduuri juuri tuon kohteen hankkinista on edelkyttänyt… En ollut ollenkaan tietoinen tälläisistä järjestelyistä. Mutta niin paljon onnea xx

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi kiitos paljon! ? Ja älä muuta sano, on kyllä hieman kärsivällisyyttä välillä koeteltu ja projekti on vasta edessä ? xx

   Reply
 25. Maria November 19, 2017

  Piti kahdesti lukea ja tuli ihan kylmät väreet. Paljon onnea tilan saamisesta, ei ollut ihan helpoin prosessi mutta taatusti sen kaiken väännön arvoista. Ihailtavaa että taloyhtiöön ei niin vaan pääsekkään vaikka rahaa löytyisi, vaan pitää olla kriteerien arvoinen. Tulee näin ulkopuolisena olo että varmaan unelmapaikka asua.

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi ihana olet! ? Ja ihan totta kyllä, ainakaan tässä taloyhtiössä ainoastaan raha ei ratkaissut vaan nimenomaan visiot ja luotettavuus. xx

   Reply
 26. Sanni November 19, 2017

  Jeee, onnea teille! Innolla jään seurailemaan asuntoprojektianne :)

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos kovasti, mukava kuulla! ? xx

   Reply
 27. J November 19, 2017

  Vau onnea!! Nyt on mielenkiintoinen projekti tulossa ja innolla odotan postauksia aiheesta! :)

  Reply
 28. Riikka Pirinen November 19, 2017

  Huikeaa! Hauska juttu, mutta loppukesästä kun hieman sivusit mahdollista tulevaa kohdettanne, oli ensimmäinen spontaani ajatukseni että kyseessä ihan varmasti keskustan ullakkotilan remppa/rakentaminen. Aavistukseni osui siis oikeaan. Mahtavaa päästä seuraamaan projektia!

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Eikä, ihan mahtavaa! ? xx

   Reply
 29. Ilona November 19, 2017

  Eikä, upeaa! ? Ihan kylmät väreet meni kun luin tekstiä – jännä miten sitä eläytyykään näin vahvasti ruudun toiselta puolelta ? Itse voin vain haaveilla samanlaisesta “silmästä” remppaamisen/sisustamisen suhteen mitä sieltä löytyy – toivottavasti blogin ahkerasti seuraamisesta jää jotain hippusia, ainakin roppakaupalla inspiraatiota ?? En malta odottaa kuvamateriaalia! ?

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Voi ihana olet Ilona, kiitos tsempeistä! ? xx

   Reply
 30. Sunshine November 19, 2017

  Onnea! Ja ihana taas seurata projektianne!

  Reply
  • Alexa November 19, 2017

   Kiitos, ihana kuulla! ? xx

   Reply
 31. Muuttuva kotini Päivi S November 19, 2017

  Onnea ja kiva päässä seuraamaan vähän erilaista projektia. Tulee varmaan persoonallinen ja upea. Ite haaveillut, että pääsis loft tyylisen asunnon rempaamaan kodiksi, mutta täällä ei oikein niitä tarjolla. Onko tämä kuva entisestä asunnostanne,missä leveät ikkunapenkit?

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Kiitos, ihana kuulla! ? Tämä kuva on meidän nykyisestä eli väliaikaisesta asunnosta! xx

   Reply
 32. Larsson November 20, 2017

  Jännittävää! Rutkasti onnea uuteen projektiin – täällä innolla oottelen jo tulevia asunto postauksia ;) xx

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Kiitos paljon, ihana kuulla! ? xx

   Reply
 33. Oona November 20, 2017

  Kuulostaa siltä että me haviteltiin samaa kohdetta ?? onnittelut! Uskon että sun käsistä ei lähde kuin upeaa jälkeä!

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Eikä! Vitsi ois kyllä aikamoinen sattuma ? Kiitos ihana! ❤️ xx

   Reply
 34. Marsu November 20, 2017

  Itselleni, melkein keski-ikäisenä naisena, tämän blogin parasta antia ovat olleet juuri remontit ja sisustaminen. Ihanaa, että taas se alkaa ? Onnea!

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Jee, huikeaa! Kiitos! ?? xx

   Reply
 35. Johku November 20, 2017

  Todella mahtava uutinen ja hieno juttu teille, onnea! Odotan mielenkiinnolla postauksia aiheesta. Asunnosta tulee varmasti upea! :)

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Voi kuinka kiva kuulla, kiitos! ? xx

   Reply
 36. B November 20, 2017

  Jestas minkä rumban olette käyneet läpi saadaksenne ton projektin! :D Mutta mahtavaa, onneksi olkoon, nyt veitte kyllä asuntoprojektin ihan uudelle tasolle! Innolla odotan mitä keksitte tällä kertaa :)

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   No älä muuta sano ? Tähän vielä lupashow ja rakennus päälle, mutta odotus palkitaan! xx

   Reply
 37. Ella November 20, 2017

  WOW! Aivan huikeaa!! Edellinen asunto-projekti oli niin mielenkiintoista seurattavaa, että se oikeastaan oli sitä aikaa jolloin sait minusta vakituisen lukijan. Nyt odotan tätä uutta niin intopiukeena ettet osaa arvatakkaan :D Te olitte kyllä paras mahdollinen valinta mitä ostajiin tulee, siitä olen varma. Onnea vielä kerran!

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Hei ihan mahtia, kiitos kovasti! ?? xx

   Reply
 38. -M- November 20, 2017

  Voi kuinka jännää, isot onnittelut teille! Olitte aivan varmasti paras mahdollinen valinta. En malta odottaa remppapostauksia :)

  Reply
  • Alexa November 20, 2017

   Kiitos paljon, ihana olet! ? xx

   Reply
 39. Anne K November 21, 2017

  Niin innostava uutinen, että hiljaisen lukijan oli herättä onnittelemaan teidän uutta rakannusprojektia. Eihän siinä ole remontoinnista kyse vaan uuden rakentamisesta, ja varmasti paljon suunnittelua riittää arkkitehdin kanssa. Muistan ajan jolloin itsekin kuivatin pyykkiä Kallion-asuntoni raakaullakolla ;) Muutimme vasta Keski-Euroopassa urbaaniin cityyn pyöreään taloon, jossa huoneet ovat kuin pizzapohjan viipaleita ja vinoja. (Mutta seinät ole pehmustettuja. ;) Tästä asuntoprojektista riittää meille seuraajille paljon iloa ja mukavaa odotusta. Onnea vielä kerran!

  Reply
  • Alexa November 21, 2017

   Voi kuinka ihana kuulla, kiitos! ? xx

   Reply
 40. Oda November 22, 2017

  Olet kyllä todella rohkea nuori nainen, nostan sinulle ja kumppanillesi hattua. En ikinä koko elämässäni olisi uskaltanut tehdä moista siirtoa. Jännityksellä odotan seuraavia. Pidän myös peukkuja, että tässä sinun ainulaatusessa projektissa kaikki sujuu hyvin, ilman suurempia kommeluksia.

  Reply
  • Alexa November 22, 2017

   Voi kuinka ihana olet Oda, kiitos! ? xx

   Reply
 41. souphie November 24, 2017

  No vau! Todella mielenkiintoista! Innolla jään seurailemaan prokkista! Onnittelut:)

  Reply
  • Alexa November 24, 2017

   Kiitos ihana! ? xx

   Reply
 42. Jenna November 25, 2017

  Hei, onnea uudesta projektista ja tulevasta asunnosta. Olen itse rakennusalalla ja monesti kuullut ongelmia ullakoille tehdyistä asunnoista. Siis lähinnä vesivaurioiden ja -vuotojen ja kautta. Ullakkoasuntokohteet ovat nimittäin haastellisia myös ammattilaisille. Varmasti projekti onnistuu hyvin kunhan on vain oikeat tekijät tekemässä. Kannattaa ottaa suunnitteluun mukaan korjausrakentamiseen erikoistunut rakennesuunnittelija ja vielä parempi jos rakennesuunnittelija on perehtynyt kantavien rakenteiden suunnittelun lisäksi rakennusfysiikkaan ja osaa ottaa lämpö- ja kosteustekniset asiat huomioon. Arkkitehdeiltä harvoin tälläistä osaamista löytyy, vaikka usein näihin liittyvien rakenneysityiskohtien suunnittelu jää arkkitehdin kontolle.

  Reply
  • Alexa November 25, 2017

   Kiitos viestistäsi! Rakennesuunnittelija on toki myös mukana, sitä vaaditaan projektin toteuttamiseen ja hyvä niin! ? xx

   Reply
 43. Luisa December 10, 2017

  On kyllä ihan mahtava kohde wau paljon onnea ja varmasti uurastus ja odotus palkitaan! Saako kysyä että oliko tuommoinen kohde ihan yleisessä myynnissä vai oliko teillä joku oma kontakti? Lähinnä vaan että onko tuommoista mahdollista itse löytää ihan vaan ilmoituksia seuraamalla. Aikamoinen unelmakohde tuo on! Innolla jään seuraamaan teidän projektia :)

  Reply
  • Alexa December 10, 2017

   Kiitos ihana! 😘 Kyllä se ihan Oikotieltä löytyi, noita raakaullakkoja on aina silloin tällöin myynnissä! 🙏 xx

   Reply