January: Health & Fitness

Syömisiin ja treeniin liittyviä postauksia on pyydetty, joten kasasin tällaisen kokonaispaketin teille molemmista. Varautukaa, sekava postaus tulossa:D

What am I eating?

Breakfast: Porridge served with Sugar Free Raspberry Kissel (mehukeitto?!) and Cottage Cheese 
Lunch: Egg White Omelette with Feta Salad
Before Gym Snack: Fruit / Smoothie
After Gym Snack: Protein Shake
Dinner: Chicken / Fish served with Fresh Vegetables and Salad
Dessert: Berries, (Low Fat) Turkish Yogurt, Quark and Agave Syrup

Tää nyt oli tällainen perussetti, mutta välillä tulee syötyä esim. yksi välipala enemmänkin. Riippuu kuinka kova treeni, mutta ei tämä syöminenkään mitenkään haudanvakavaa ole, fiiliksen mukaan!:)

Treeni //Workout

Elikkä tyypillinen treeniviikko on minulle seuraavanlainen:
 
Maanantai – jalkatreeni //Monday Legs
Kyykyt 3 x 15 – 50kg
Jalkaprässi (maaten, prässäten alhaalta ylös) 3 x 20-25 n. 40kg
Pohkeet 4 x 8 n. 50kg
Reiden ojennus 2 x 20 n. 35kg
Reiden koukistus 10 x 2 n. 35kg
 
Tiistai – Body Attack //Tuesday Body Attack
 
BodyAttack®-tunti sisältää aerobisia liikkeitä yhdistettyinä voima- ja tasapaino-harjoitteisiin. Tunti koostuu tehokkaista ja yksinkertaisista askelsarjoista. Lihaskuntoharjoittelussa käytetään vastuksena kehon omaa painoa. Tunti kehittää erityisesti aerobista kuntoa.

 

 
Keskiviikko – Selkä+Hauis /Wednesday Back+Biceps
Ylätalja lapio-ote eteen 2 x 10 n.35kg
Alatalja leveä vastaote 2 x 10 n. 30kg
Alatalja rusettiote eteen 2 x 10 n. 30kg
Kulmasoutu tangolla 2 x 10 n. 30kg
Hauiskääntö 3 x 15 6kg käsipainoilla
 
Torstai – VAPAA
 
Perjantai – Bodypump (tai vaihtoehtoisesti rinta+olkapää) // Friday Bodypump
Bodypump® on ympäri maailmaa suosittu koko kehon lihaskuntotunti. Lisäpainoilla saadaan nopeasti tuloksia aikaan. Painot valitaan oman kuntotason mukaan 2 ja 32 kilon väliltä.

 


Lauantai – Hot Body Balance // Saturday Hot Body Balance
Tunti on normaali Body Balance tunti, joka pidetään HotFitnessStudiossa.
(:HotFitnessStudion erikoisuus piilee salissa, jonka lämpötila on n. 35-38 astetta. Lämpö tekee harjoittelusta miellyttävän ja turvallisen, sillä lihakset lämpenevät tehokkaasti ja ovat näin elastisempia. Lempeä lämpötila vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa harjoitusten vaikutusta. Ennen kaikkea ihana lämpö rentouttaa sekä kehon että mielen.
BodyBalance® on joogaan pohjautuva kehon ja mielen yhdistävä harjoittelumuoto. Tunnilla tehtävät liikkeet kehittävät kehon tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja rentoutta.

 

Sunnuntai – VAPAA
HotFitnessStudion erikoisuus piilee salissa, jonka lämpötila on n. 35-38 astetta. Lämpö tekee harjoittelusta miellyttävän ja turvallisen, sillä lihakset lämpenevät tehokkaasti ja ovat näin elastisempia. Lempeä lämpötila vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa harjoitusten vaikutusta. Ennen kaikkea ihana lämpö rentouttaa sekä kehon että mielen.HotFitnessStudion erikoisuus piilee salissa, jonka lämpötila on n. 35-38 astetta. Lämpö tekee harjoittelusta miellyttävän ja turvallisen, sillä lihakset lämpenevät tehokkaasti ja ovat näin elastisempia. Lempeä lämpötila vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa harjoitusten vaikutusta. Ennen kaikkea ihana lämpö rentouttaa sekä kehon että mielen.HotFitnessStudion erikoisuus piilee salissa, jonka lämpötila on n. 35-38 astetta. Lämpö tekee harjoittelusta miellyttävän ja turvallisen, sillä lihakset lämpenevät tehokkaasti ja ovat näin elastisempia. Lempeä lämpötila vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa harjoitusten vaikutusta. Ennen kaikkea ihana lämpö rentouttaa sekä kehon että mielen.
 
 
 
Haluaisin tähän loppuun vielä sanoa ystävälliseen sävyyn, että tämä on mun tapa liikkua, syödä ja elää.
Tämä toimii mulla näin vallan mainiosti, mutta jokaisen ihmisen ollessa yksilö kannattaa etsiä se oma tie onneen. Koen itse tietäväni ja tuntevani sen mikä toimii minulla parhaiten, joten toivon että sinäkin luotat mun arvostelukykyyn jättäen mölyt mahaasi;)

Kuvat: Instagram @alexadagmar < – follow me!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

38 comments

 1. Elina February 1, 2013

  Tarkotat siis varmaan esim. 3×20 sarjoja? :) Etkä 20 kertaa 3 sarjantoistoja? Hämäs vaan tuo, että ovat ns. eripäin. Emmä osaa edes selitäää :D Mut hyvältä näyttää! En oo ikinä kokeillu tota balancea, pitäs varmaan joskus sielläkin poiketa!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Hupsis joo olin vissiin ajatuksissani jalkatreenin kohdalla :D Joo siis balance on ihana, varsinkin hot balance!:)

   xx

   Reply
 2. Mademoiselle Jonttu February 1, 2013

  Mun on kans pitäny kokeilla tota bodyAttackia, se olis varmasti kans kivaa. Tällä hetkellä suosikkini on bodyCombat <3 Liikunta on kyllä niin ihanaa <3 Tänään taas salille! ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Mun on taas nimenomaan tehnyt mieli kokeilla combatia:D Kerrotaan sit kokemuksia! Tänään salille jee jee!

   xx

   Reply
 3. Anonymous February 1, 2013

  Jos saa kysyä olisi kiva tietää miten treenat vatsoja? Näyttää meinaa kahdettivan hyville :)

  J

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Tunneilla tulee jo aika kivasti tehtyä, kun kaikilla osallistumillani tunneilla tehdään se reilu 5min putkeen erilaisia vatsalihaksia (yleensä suoria ja vinoja vatsalihaksia rasittavat liikkeet+lankku jollain ekstralla maustettuna ja ekstralla tarkoitan esim sitä että suoristetaan käsiä vuorotellen tai hypitään jalat auki ja kiinni). Mutta omassa salitreenissäni yritän lankussa aina “ennätystä” eli ns. maksimiin asti ja sitten välillä teen esim 4 x 1 minuutti. Eipä juuri enempää tarvitse tehdä kun tosiaan noi tunneilla tehtävät on huippu tehokkaita.

   All in all: Suosittelen panostamista laatuun eikä määrään ja myös tarvittavat lepopäivät kannattaa pitää. Moni tekee myös sen virheen että tekee pelkästään istumaannousuja, vaikka monipuolisuus (vinot vatsat, kyljet ym. koko core!) on kaikista tärkeintä hyvän ja tasapainoisen yläkropan saavuttamiseksi:) Tässä nyt vaan mun aatteita, vaikka en toki mikään ammattilainen olekaan! Hyvää viikonloppua xx

   Reply
 4. Anonymous February 1, 2013

  Omg! En tienny, et sulla on tommonen ihana timmi vatsa! <3 :D

  Ja huh 50 kg!!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Hahaha :D Noo eipä tuu kauheesti hengailtuu ilman paitaa… xx

   Reply
 5. Anniinan February 1, 2013

  Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että mitä protskua käytät? Sillä ilmeisen hyviä tuloksia saa aikaan, mutta itelleni on protskuissa tosi tärkeää gluteenittomuus ja maku. Eli onko toi sun käyttämä proteiini shake oikeesti hyvää? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/100-egg-protein-908-g :-) Tota käytän! Oon mä vähän paremmankin makusta (fastin) protskua vetänyt, mutta toi osottautui muuten ehkä tehokkaammaksi ja siis mulle tulee yökkäysrefleksi tosi helposti vähäänkään epämiellyttävistä makutuntemuksista, joten jos mä pidän tota herkkuna niin maistuu varmaan sullekin:)

   xx

   Reply
 6. Anonymous February 1, 2013

  Käytkö koskaan joogassa/pilateksessa, oon ite tykänny niistä enemmän kuin balancesta. Tosin olen käynyt vaan “tavallisessa” balancessa, toi hot kuulostaa tosi kivalle<3 Etkö muuten syö leipää ollenkaan :o Ite olis nii vaikee kuvitella elämää ilman sitä :D Vaikka eihän se leipä ehkä niiin hyvästä ole….

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Oon käyny joogassa joskus, mutta en oo vielä meidän salilla kokeillut kunnon joogaa. En mäkään ehdottomasti normi balanceen menisi, mutta toi hot on jotain ihan uskomatonta! Voisin alottaa uskonnon pelkkiä hot-tunteja kohtaan:D Mutta tosiaan meidän salilla (Esport) on myös hot pilatesta, hot joogaa, hot flow joogaa jne. joten vois koklaa;)

   Ja tosta leivästä, oon opetellut elämään ilman! Tosin nyt kun sanoit niin jäin kiinni, eilen tuli ihan hirveä ruisleipä himo niin kävin ostamassa ja vitsi että maistui herkulta salaatin, kurkun ja meetwurstin kera:)
   xx

   Reply
 7. Petra February 1, 2013

  Ruokavaliossahan taitaa olla se timmin vatsan salaisuus ;) Tottakai treenilläkin on osansa asiassa, mutten ihmettele tuota sun sikspäkkiä, kun syöt myös erittäin terveellisesti!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Joo se on kyllä ehdottomasti myös valtaosa totuutta! Salillahan voi vaikka asua, mutta jos ruokavalio on retuperällä niin se on sitten hukkaan heitettyä aikaa… xx

   Reply
 8. Annemari February 1, 2013

  holy shizzzzz noita vatsalihaksia :D nice!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Hahah :D Alavatsa ei oo kyl ihan kondiksessa, mutta oon tuudittautunut siihen että mulla on sen mallinen vatsa että se tulee aina olemaan tollanen. Mutta toisaalta pitää sitä vähän naisellisuutta olla;)

   xx

   Reply
 9. Aino February 1, 2013

  Vautsi sun masua! Ihana :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   Haha aww kiitos:)

   xx

   Reply
 10. Anonymous February 1, 2013

  Moi! Syötkö aina noin terveellisesti, vai herkutteletko joskus? Ja treenaatko joka viikko sen viisi kertaa viikossa? :)

  // Julle

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   En, hulluksihan siinä tulisi! Pyrin pitämään 1-2 herkkupäivää kuukaudessa, yks sellanen että voin vaan maata himassa ja leikkiä Bridget Jonesia ja toisen sitten ajoitan jonkun mahdollisen juhlan / illallistamisen yhteyteen. Tolla pysyy aika hyvin homma ruodussa:) Oon yrittänyt aikasemmin pitää 1-2 kahdessa viikossa, mutta sillon niistä herkuista ei vierottaudu tarpeeksi eli makeanhimo on käytännössä koko ajan :D

   xx

   Reply
 11. Anonymous February 1, 2013

  Ootkos kokeillu koskaan Body Combattia? On muuten koukuttava tunti. Tänään kävin combatissa ja perään Les Millsin CXWORX:ssa. Vielä combattunnilla oli etten kyllä varmana mee cxworxiin mutta kun salista astelin ulos niin huomasin hakevani kuittia myös seuraavalle tunnille :D

  Vähän varmaan tyhmä kysymys mutta mitä meinaat kyykyissä 50kg? Tarkoitatko että tangolla 50kg? Wow! Sain uuden saliohjelman maanantaina ja tein ekaa kertaa smith kyykkyjä, on vieläkin perse ihan hellänä ja nyt on perjantai :D Oon aina salilla hukassa ku porukat puhuu smitheistä ja muista nimistä, oon vaan että jaa mitä siis piti tehä :D

  Fiipi

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 1, 2013

   En oo hitsi vie kokeillut, pitää ehdottomasti mennä testaamaan! Ja hullu olet kun CXWORXiin menit vielä sen jälkeen, nimittäin se on jo itsessään aika tappo tunti! Joo mä teen nimenomaan Smith-kyykkyjä, mulla oli siinä 20kg molemmin puolin ja tanko sitten vielä siihen päälle (tosin pt joskus aikoinaan sano että pelkkä tanko painaa jo 25kg:o??!)
   En uskaltaisi toistaiseksi ainakaan tehdä vapaalla tangolla, sillä pelkään että olkapäät lähtee sijoilta tms:o

   Hyvää treeniä<3

   xx

   Reply
 12. Meme February 1, 2013

  Onpas kiva postaus! Mukavaa vaihtelua. Näin vuoden alussa on kiva lueskella kaikkien treenipostauksia, kun fitnesskärpänen on purrut itse kuhunkin. Miten teet noita kyykkyjä? Teetkö niitä siis omalla painollasi vai onko sulla 3x25kg kiekot tangolla? :) Ihan mahtavaa,että oot löytänyt itelles maistuvat proteiinijuoman. Itse vielä etsiskelen sitä oikeaa, ja tyydyn sillä aikaa juomaan vähän kyseenalaisen makuisia sekoituksia..

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   Hihi kiitosta vaan!:) Teen smith-kyykkyjä eli kiekot tangolla ja tanko pylväiden välissä tukena. Mutta siis mulla on 2 x 20kg kiekot ja sit tangon paino siihen päälle. Jeps ja voi että Swebarin protskupatukat on to die for, mutta koitan syödä niitä mahd. harvoin:D

   xx

   Reply
 13. Anonymous February 1, 2013

  miksi et ehdottomasti normi balaanceen menis? :o ite rakastan kaikkia les mills tunteja, combat ja pumppi on mun lemppareita mutta myös balance ja steppi on ihania! ja cxworks ja sh’bam! :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   En mä tiedä, se ois ehkä liian tylsä ilman sitä hot-huonetta :D Vaikka siis pidän siitä tunnista tosi paljon! Sama pätee Joogaan ja Pilatekseen ainakin näin aluksi, sen tunnin jälkeen on vain sellainen raukea “saunan jälkeinen” olo:)

   xx

   Reply
 14. Anonymous February 1, 2013

  vatsalihakset tehdään keittiössä, ei salilla ;-) 70% & 30%. eli vaikka kuinka vatsalihaksia treenaat, ja vahvistat niin ne ei sieltä esiin tule ennen kuin kehon rasvaprosentti on riittävän pieni.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   Haha oivallisesti sanottu! Ja tottahan se on, tosin en voi uskoa että mulla ois jotenkin pieni rasvaprosentti se rasva ei vaan kerry mulla vatsaan:D Ois kyllä mielenkiintosta mennä kehonkoostumusmittaukseen!

   xx

   Reply
 15. Anonymous February 2, 2013

  maybe you can write every day what you eat? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   It would be just boring, because I mainly eat the same stuff every day :) Sometimes I eat the breakfast porridge with milk and cinnamon and sometimes I changed the dessert berries to fruits… That’s about it:) You should follow me on Instagram, I’m posting food pics quite often:)

   xx

   Reply
 16. Emmi L. February 2, 2013

  Mä yleensä kutsun noita esim raspberry soup, mun mielestä se kuvaa aika hyvin sitä mitä se on :) Ja hyvältä näyttää, sekä ruokavalio, että treenit ja varsinkin vatsalihakset!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   Haha joo totta, vois olla parempi nimike! Heh kiitos vaan;) Huomenna cheat day ja milkan oreo suklaa omg!!!!

   xx

   Reply
 17. jennie February 2, 2013

  Mua kiinnostais sun pumppipainot!:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   Toistoja on niin paljon että mulla ei oo mitään jäätäviä painoja:) Kyykyissä ja selässä 6-7,5kg per puoli ja sitten käsissä 3-4kg per puoli :-)

   xx

   Reply
 18. Anonymous February 2, 2013

  hahaa näkee ihan ku så vedät sisää henkee ett näyttäs et sull on six pack mut nono!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 2, 2013

   Haha en kyl ymmärtäny ollenkaan:D

   Reply
 19. Nellie February 3, 2013

  Ei vitsi oli nyt pakko kommentoida tänne et oon tykästyny sun blogiin ihan hirveesti tässä viimesen parin viikon aikana! Ihanaa kun sulla on just vähän kaikenlaisia postauksia täällä, eikä pelkästään esim päivän asu juttuja :) Mun mielipide jonkun ihmisen blogista myös pohjautuu siihen, että vaikuttaako bloggari siltä että hän arvostaa lukijoitaan, ja susta oon saanut kyllä sellasen kuvan! :) joillain nousee helposti kusi päähän ja sen huomaa tosi hyvin esim just siitä millä asenteella vastailee näihin ihmisten jättämiin kommentteihin… :D
  Mut tosi ihana blogi Alexa! keep up the good work :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Voi kiitos ihana, tosi kauniisti sanottu:)

   xx

   Reply