Itseluottamus

IMG_6255Multa toivottiin postausta itseluottamuksesta, ja mistä oma itsetuntoni rakentuu. Aihe on mielestäni niin tärkeä, että päädyin pohdiskelemaan aihetta ihan oman postauksensa verran.

Mitä itseluottamukseen tulee, niin olen ehkä ollut vähän onnekas. Mulla on aina ollut hyvä itsetunto, ja olen aina uskonut itseeni ja siihen että voin saavuttaa mitä vaan jos teen oikein kovasti töitä. Äiti on aina tsempannut mua, mutta samalla pitänyt mun jalat maassa. Uskon että osa tietynlaisesta itseluottamuksesta tulee luonteen mukana, mutta kasvatuksellakin on varmasti vaikutusta asiaan. Toki mullakin on huonoja päiviä joskus, tiedättehän, niitä kun mikään ei onnistu ja “seinät kaatuu päälle”. Muutoin pyrin olemaan peruspositiivinen, ja löytämään vähän ikävemmistäkin asioista ne valoisat puolet.

Itseluottamusta pystyy myös kehittämään, mutta se vaatii omalta mukavuusalueelta poistumista. Itsensä ylittäminen on mielestäni paras tapa kehittää itseluottamusta, eikä se ole niin helppoa miltä se kuulostaa. Pohdi mitä pelkäät, miksi pelkäät ja voisiko asialle tehdä jotain? Kun kerran huomaat onnistuneesi ja pelon hälventyneen, niin olet jo askeleen lähempänä maalia. Urheilu ylipäätään on erinomainen tapa kohottaa endorfiinia, nostaa energiatasoja ja kehittää itseään. Oli kyseessä sitten kovempi salitreeni tai kevyempi kävelylenkki, niin urheilusta on ehdottomasti hyötyä positiivisen minäkuvan kehittymiseen.

Henkilökohtainen kokemukseni itseni ylittämisestä liittyy ruotsin kieleen. Olen tietyissä asioissa perfektionisti, ja piiskaan itseäni jos epäonnistun. Ruotsia tuli kyllä koulussa opiskeltua, mutta ei liiemmin puhuttua. Kun tapasin nykyisen avomieheni, niin sain tietää ”anoppini” puhuvan pelkästään Ruotsia. Poikaystävän äidin tapaaminen ensimmäistä kertaa on jo ihan tarpeeksi kuumottava tapahtuma itsessään, mutta vedäpä sitten vielä vieraalla kielellä koko show. Normaalisti olen tämmöinen positiivinen höpöttäjä, mutta vieras kieli ja virheiden pelkääminen söi persoonaani paljon. Itseä on nimittäin hirveän vaikea ilmaista samalla tavalla kuin omalla äidinkielellään. Nyt ollaan anopin kanssa menty yhtä polkua melkein viisi vuotta milloin mitäkin höpöttäen, ja olen päässyt pelkoni yli. En usko että kukaan ulkomaalainen välittää siitä miten ääntää tai menikö se prepositio ihan nappiin, kunhan yrittää. En minäkään pilkkaa ulkomaalaisia, jotka yrittää puhua suomea – päinvastoin.

Tiedän että kaikki eivät ole niin onnekkaita, että saisivat perheeltään niin vankkaa tukea mitä minä itse, tai elämässä on muita ongelmia jotka hetkellisesti tuntuvat lannistavan. Haluan tällä postauksella tuoda kaikille kuitenkin sen lempeän potkun pepulle – kaikki on mahdollista, jos vaan päätämme yrittää täysillä. Hyvä itsetunto ei rakennu materiasta, ei kalliista laukuista, ei trimmatusta vartalosta. Itsetuntomme tulee sisältä.

I’ve been asked to write a post about self-confidence and as it is a really important subject, I chose to write about it. For me self-confidence isn’t about appearance, material or anything in between. I’m seeing self-confidence as a power to make anything happen – your personal dreams come true. It’s like magic, you push through even others would think that it’s impossible. Once you have achieved something little, you gain self-confidence and you start reaching for bigger dreams and goals. 

I’ve been really lucky, because I have been pretty self-confident since I was a little kid.  It’s probably a bit of my personality, but my mom has always been my biggest inspiration. She built her own successful business from zero. She came from the countryside with no specific education, and all she had was a passion and drive for business and design. She didn’t care what other people think and she made it happen. She has been running one of the most popular design stores in Finland for twenty five years now and now I’m working beside her. Mom has always supported me and she made me realize that one can achieve anything if there’s passion and drive involved. I’m so grateful for that. 

I just wanted to remind you that even though my blog is pretty materialistic, it’s not the most important thing in life. The most important thing is to love yourself and following your bliss. Have a lovely day everyone! :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 comments

 1. Linda December 11, 2014

  Great post. I think it is wonderful that you are confident, and that you are grateful for what you have.

  Reply
  • Alexa December 11, 2014

   Thank you! Gratitude is one of the most important keys to life a happy and fulfilling life :) xx

   Reply
 2. nina December 11, 2014

  Öööh, suomenruotsalaiset eivät ole ulkomaalaisia?

  Reply
  • Alexa December 11, 2014

   En puhunutkaan siinä pelkästään suomenruotsalaisista, vaan ylipäätään ulkomaalaisista tai maahanmuuttajista jotka yrittävät puhua suomea. :) xx

   Reply
 3. maria inês December 11, 2014

  Wonderful post!! Very inspiring!

  Reply
  • Alexa December 11, 2014

   I’m so glad that hear that! :) xx

   Reply
 4. Milla December 11, 2014

  Tosi hyvä postaus :)

  Reply
  • Alexa December 11, 2014

   Kiva kuulla! Kiitos :) xx

   Reply
 5. Julia December 11, 2014

  Ihana sinä! Aion ottaa neuvoistasi oppia. Positiivisuus kunniaan! :)

  Reply
  • Alexa December 11, 2014

   Loistavaa! Nimenomaan ;) xx

   Reply
 6. pupunen December 12, 2014

  MIELETÖN MIMMI OOT!

  Reply
  • Alexa December 12, 2014

   Voi ihana! Kiitos vaan :) xx

   Reply
 7. Anja December 12, 2014

  Hei ja kiitos postausta! Suomi on minulle vieraskieli ja vaikka asun täällä jo riittävän kauan, mua pelottaa ihan hirveesti edelleen puhua suomea muiden kans((

  Reply
  • Alexa December 12, 2014

   Mukavaa että tykkäsit! Älä turhaa huolehdi, kyllä se siitä! :) Ihanaa joulunaikaa! xx

   Reply
   • Anja December 20, 2014

    Kiitos samoin^_^

    Reply
 8. Rula December 12, 2014

  hi ALexa ! This was just a very nice post. I agree with you saying that self confidence is way beyond what others might think about us. My father always tell me to always believe in myself whatever happens or whatever people might say to me. I ended up doing things I could barely believe in a few years ago !
  Anyway, love ur post and ur mom seems to be such a strong woman :)
  Love <3

  Reply
  • Alexa December 12, 2014

   I love your attitude! You go girl! <3 xx

   Reply