Interior Inspirations

Ollaan vihdoinkin J:n kanssa alettu etsimään uutta asuntoa ja samalla sisustusintoni on herännyt. Työskennellessä designin parissa päivästä toiseen on sisustus tietysti suuri intohimoni, mutta omaa kotia suunnitellessa on intensiiviteetti vielä huomattavasti kiihkeämpi. Musta vain tuntuu että omaa kotia sisustaessa tulee projektista huomattavasti vaikeampi, sillä aina vain parempia ja parempia ratkasuja tuntuu löytyvän jatkuvasti. Mutta eiköhän ne ideat kristallisoidu oikean asunnon tullessa vastaan!
 
Teitä varmaankin kiinnostaa että minkälainen asunto on hakusessa?
 
Kriteereinä olisi:

-Asuinalue (etelä-helsinki) mitä etelämpänä, sen parempi
 
– 50-75 

Avara asunto ja korkeat huoneet

-Mielellään ennen 50-lukua rakennettu talo

-Ja siis budjettikin toki on, mutta kaikki on suhteellista…

Eli ei ole ehkä mikään helpoin projekti!

 

 

 

 

 
 
 
 
//
 
We have finally decided to start searching for a new apartment. As I work among design from a day to another,   it’s needless to say that i’m really passionate to what comes to decorating. But when it comes to my own apartment, I’m reaching a whole new level! But I think that it will all come together when we find the right place.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 comments

 1. Eveliina November 15, 2011

  oi että sulla on ihana blogi!:)

  http://kkeepitcool.blogspot.com/

  Reply
 2. Anonymous November 15, 2011

  Eihän toi ole mikään ongelma, kun kerran budjettirajotuksia ei kriteerilistassa ollut ollenkaan ;)))
  Taitaa jo pelkkä walk-in ja kylppäri viedä sen 75 neliötä…

  Reply
 3. ALEXA November 15, 2011

  Eveliina:
  Voi kiitos :) Käyn kurkkaamassa sun blogin!

  Anonyymi:
  Hahah joo no tietysti budjettikin on! Mutta sitä on vähän vaikeaa arvioida, sillä kaikki on suhteellista. Sijanti, kunto, tulevat rempat, yhtiövastike jne :D Oi saispa vaan tollasen kämpän jossa olis walk-in ja kylppäri ton kokonen! Maybe someday!

  xx

  Reply
 4. Anonymous November 16, 2011

  Moikka! Oon sun blogin aika uus seuraaja mut käyn nyktään melkein joka päivä. :) Mitä sä muuten opiskelet vai ootko vaan töissä tällä hetkellä? Meinaatteko ostaa oman vai vuokrata asunnon?

  Reply
 5. ALEXA November 16, 2011

  Jee tervetuloa vaan tänne :)
  Teen töitä äitini liikkeessä ja meinaan ostaa asunnon. (hui!) Ei kuulosta välttämättä ihan järkevimmältä ratkaisulta, mutta ajattelin että mieluummin laitan rahaa omaan säästöön (lainalyhennys) kun maksan jollekin toiselle vuokraa. ;)

  xx

  Reply
 6. Aino November 16, 2011

  Aika rohkeaa ostaa asunto, itse en uskaltaisi. Varsinkin, kun on nuori vielä ja jos on opiskeluajat vasta tulossa. : )

  Itse asun mieluiten vuokralla ja en voisi kuvitellakaan ostavani koskaan asuntoa kerrostalosta. Jos ostan niin ostan oman talon. :D Kerrostalossa on niin monta “riskitekijää”. Seinänaapurit voi olla tyhmiä, joutuu taloyhtiön pompoteltavaksi tai muuttamaan vaikka putkiremppaa pakoon. (Lisäksi luin jostain, että tällä hetkellä etenkin p-kaupunkiseudulla vuokra-asuminen on halvempaa, kuin omistusasunnossa majailu. En muista mistä luin.) Tietysti oman kämpän saa sitten laittaa sellaiseksi kuin itse haluaa kyselemättä vuokraemännältä/-isännältä ensin.

  Mutta tsemppiä sulle kämpän hakuun. Toivotaaan, että löydät haluamasi. :)
  Ja laitathan sitten jotain tarkempaa sisustussuunnitelmaa näkyviin tänne bloginkin puolelle.

  Reply
 7. ALEXA November 16, 2011

  Onhan tää aika hullua puuhaa, mutta tuntuu vaan jotenkin todella oikealta. Ja J:llä kun jo onkin yksi omistusasunto, niin tiedetään että miten homma toimii;) Totta puhut noista riskitekijöistä, mutta onneksi mulla on valveutunut fiksu avopuoliso, niin ei tarvitse itse huolehtia tollaisista ;) (harmi ettei tohon pompotteluun ja naapureihin ei kyllä voi etukäten vaikuttaa :D)
  Ja kun oikea löytyy niin totta kai teen rempasta ja kaikesta mahdollisesta fiilistelystä tänne postauksia :)

  xx

  Reply
 8. EErin November 16, 2011

  voi, ihana kun käväisit kommentoimassa :) äsken löysin tämän blogin jonkun toisen kautta! aivan mahtava juttu että löytyi :) ! tsemppiä ja hyvää joulun odotusta sullekkin !! oot upea!

  Reply
 9. Beany November 16, 2011

  Tästä on varmaan mielipiteitä niin monta kun on lukijaakin, mutta itse oon ainakin tosi luottavainen kaikkiin vanhoihin taloihin. Ne on rakennettu hyvin, seinät on paksut eikä naapurit häiritse. Mihinkään 2000-luvun teokseen en lähtis mistään hinnasta. Tai omakotitaloon. Kaikki kauhutarinat huonosta rakentamisesta kun rakennusfirmat “säästää”, pimeän työvoiman käyttö jne. Ei ole kauaa kun luin jostain perheestä joka osti pari vuotta vanhan omakotitalon ja kohta kaikki oli sairastunut hengitystietauteihin homeongelmien takia. Ja kaikki rahat meni oikeuskuluihin, koskaan eivät saaneet penniäkään takasin kun kaupungin rakennustarkastaja oli rakentajan joku ryyppykaveri niin myönsi kyllä ettei taloa ois pitänyt päästää tarkastuksesta läpi, muttei todistaisi oikeudessa tämän perheen puolesta.

  Hyi. Kun on putkirempat ym. isot saneeraukset taloyhtiössä hoidettu, pidän vanhaa kerrostaloa luotettavampana. Ja saa ainakin rahansa takaisin jos joskus myy – ainakin keskustassa. Mun talo on 30-luvulta ja pidän tätäki liian “nuorena”. Sellanen 1880-1910 rakennettu ois ihanteellinen! :)

  Reply
 10. sOnjuli November 16, 2011

  sun blogi on ihana:))) sait uuen lukijan<3

  Reply
 11. ALEXA November 16, 2011

  Eerin:
  Hihi kiitos ihanainen, samoin! :)

  Beany:
  Jep täysin totta :)
  Itse olen aina asunut Jugendtaloissa, eikä ole kyllä mitään pahaa sanottavaa! Jeps, putkirempat on kyllä todellinen riesa (kokemusta on), joten tämä asunnon etsiminen ei ole todellakaan helppoa! Mutta tosiaan ajateltiinkin ostaa asunto Etelä-Helsingistä alueelta, joka ei mene koskaan pois “muodista”, jotta sen saa joskus tulevaisuudessa sitten rempattuna myytyä;)

  xx

  Reply
 12. ALEXA November 16, 2011

  Sonjuli:

  Hihii voi kiitoksia :) Ja tervetuloa vaan! ♥

  xx

  Reply
 13. Jossu November 16, 2011

  Oii, kateeksi käy – on meinaan nää 36 m2 aika rajalliset neliöt kahdelle ;)
  Ootteko ostamassa yhdessä asuntoa?
  Ja hei viikon paljastus: spiidasin aamuhämärässä Fredaa pitkin ja meinasin saada slaagin ku katse osui TS Salongin ikkunaan ja näin sut – punatukkaisena! Jouduin ihan pysähtymään ja hieraisemaan silmiäni ja tattadaa, ethän se ollukaan sinä vaan joku joka muistuttaa sua nopeasti katottuna :’D

  Reply
 14. EErin November 16, 2011

  <3

  Reply
 15. ALEXA November 16, 2011

  Jossu:
  Joo ollaan :) Saa nyt nähä et mitä tästä tulee!
  HAHAH siis mäki meinasin saada slaagin kun näin sen :D Ihan sika hyvä! Siis juttelin mun kampaajan kanssa (TS-Salonki), niin se on kuulemma joku sen kaveri! Hullua!

  xx

  Reply
 16. Anonymous November 16, 2011

  Saako tiedustella, mitä poikaystäväsi tekee työkseen/mikä koulutus hänellä on? Jotenkin tulee väistämättä Hanken/invepankki-vibat :D

  Reply
 17. ALEXA November 16, 2011

  Haha aina saa tiedustella,
  mutta J sano etten saa kertoa :D Haha täytyy sanoa kuitenkin ettet ihan väärillä jäljillä ole!

  xx

  Reply