I’M OBSESSED: SAMSUNG GALAXY S10

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Olen ensimmäistä kertaa vuosiin innoissani puhelimesta, kuulit oikein – puhelimesta. Tämän kaltaisia fiiliksiä minussa heräsi viimeksi 20 vuotta sitten, kun sain ekalla luokalla ensimmäisen puhelimeni. Kaikki ominaisuudet (eli matopeli ja pikseliset taustakuvat) piti heti käydä läpi, enkä malttanut olla laskematta puhelintani käsistäni. Sama fiilis on tällä hetkellä, nimittäin sain Samsungin Galaxy S10-puhelimen käyttööni sen lanseerauksen yhteydessä reilu kuukausi takaperin ja nyt kuukauden sitä fiilisteltyäni olen kyllä ihan myyty. Tässä puhelimessa on niin paljon hyviä ominaisuuksia, josta ajattelin jakaa teille suosikkini. Varoituksen sanana, että innostuin niin, että tästä postauksesta tuli aika pitkä. Sain itse asiassa Lindan myös viimein vakuutettua Pariisin reissun aikana ja nyt tyyppi on jo ihan innoissaan vaihtamassa puhelinta!

Varmasti yleisin kysymys on että onko Androidiin vaikea vaihtaa. Itselläni on ollut aikaisemmin Samsung S8 jo 1,5 vuotta työpuhelimena, eli Androidin käyttis on ollut tutuksi. Androidin etu on se että käytännössä koko puhelin on modattavissa omille tarpeilleen sopivaksi, eli pienellä fiksauksella puhelimesta saa itselleen optimaalisen. Jos teitä joskus kiinnostaa kuulla että mitä fiksauksia tein tähän S10, niin kertokaa toki!

SmartSwitch-toiminnon avulla kaikki tiedostot pystyy siirtämään puhelimesta toiseen (oli kyseessä sitten lähes mikä tahansa puhelin), mikä tekee ehdottomasti vaihtamisesta helppoa. Mielestäni käyttöjärjestelmä on helppo, etenkin kun on tehnyt alkunäyttöön itselle sopivimmat asetukset.

I’m so excited about Samsung Galaxy S10 phone, which I have been using since it launched one month ago. I haven’t been this excited about a phone since I got my very first phone 20 years ago – that’ something right? I’ll walk you through my favourite features briefly.

Kasvotunnistus. En tiedä miten olin missannut että myös aikaisemmassa S8-puhelimessani oli se myös, sillä se on ehkä maailman kätevin ominaisuus. Riittää että puhelimen nostaa käteen, niin lukitus aukeaa. Plussana myös (etenkin S8 verrattuna) että sormenjälkitunnistus on siirretty eteen, tosin nyt kasvotunnistusta käyttäessä sitä ei juuri tarvitsekaan.

Design. Galaxy S10 ja S10+ on pieni koko ero, mutta päädyin kuitenkin tohon pienempään, jotta se vie vähemmän tilaa laukussa / taskussa. Näyttö on “infinity-näyttö”, eli koko puhelimen levyinen ja se on kyllä ihan huippu esim. YouTube-videoita tai Netflixiä katsoessa. Puhelin on myös ihan mielettömän kevyt, mikä on ehdottomasti plussaa.

•Face ID. It’s one of the coolest features for sure, I don’t need to use my fingerprint anymore, my phone opens simply when I grab it on my hand.

•Design. I totally love the infinity display, the screen flows seamlessly over the edges, so it’s perfect for retouching photos or a Netflix marathon on the go.

Kamera on tietysti (yleisen toimivuuden jälkeen) tärkein ominaisuus itselleni puhelimessa, sillä kuvaan nykyään lähestulkoon pelkästään puhelimella. Instagramissa 95% kuvistani on puhelinkuvia (uusimmat otettu S10:lla) ja blogissakin tykkään enenevissä määrin käyttää niitä. Puhelin on aina mukana ja puhelinkuvissa on vaan sitä jotain, fiilistä. S10:ssa on huikeat neljä eri kameraa (S10+-mallissa viisi), jotka on verrattavissa viiteen eri kameran objektiiviin. Kuvanlaatu on myös ihan mieletön, tuntuu että kuvia ei tarvitse juuri edes käsitellä – iltakuvista puhumattakaan! Täältä pääset tutustumaan enemmän S10 kameraan ja sen ominaisuuksiin.

Ehkä eniten “WAU”-elämyksiä herätti puhelimen laajakuva-ominaisuus, se on ollut se käänteentekevä myyntipuheeni sekä Lindalle että yhdelle kuvaajalle, joka on myöskin vaihtamassa nyt puhelinta. Laitan postauksen alapuolelle muutamia kuvia, jossa havainnollistan enemmän tätä ominaisuutta.

Kameraan on nyt myös upotettu InstaStories, eli jos tulee “kiire ottaa storiesia”, niin sen saa kätevästi suoraan kamerasta. Myös stooreja pystyy ottamaan laajakulmalla, mikä on mielestäni ihan mieletön lisäys ainakin omaan tekemiseeni, vaikka pieneltä lisäominaisuudelta kuulostaakin. Sen lisäksi videokuvan vakaaja on myös ihan vertaansa vailla, klipit näyttää oikeasti siltä kun olisi joku erillinen kuvanvakaaja käytössä. Pitääkin tulevaisuudessa kuvata sillä vlogi, se voisi tosiaan olla ihan mielenkiintoinen kokeilu.

Kamerassa on rehellisesti sanottuna tusina muutakin ominaisuutta, mutta itselleni nämä edellämainitut on ne mitä fiilistelen ehdottomasti eniten.

•The camera is AMAZING or actually there are 5 build-in cameras with different features in total. I’m using mostly my phone to take photos these days, so that’s why I’m so excited, this phone is definitely a game-changer for me.

The biggest wow-factor for me was the wide angle camera, you can see the effect, if you scroll this post a bit further. I also love the quality of night photos and the amazing new InstaStories-features. Now, I can also shoot InstaStories with the wide angle feature and the video stabilisation is really awesome as well.

•Pakko vielä hehkuttaa akun kestoa ja pikalaturia. Pikalaturi lataa 75% normaalia nopeammin ja akku myös kestää kuolematta iltaan asti ja yleensä vielä pitkälle seuraavaan päiväänkin – riippuen vähän päivän ruutuajasta.

•I also want to give a shoutout to the battery life, it’s way better than it used to be and the fast charging technology, your battery can go from zero to up to 50% in about 30 minutes – which is awesome.

Erityisesti nyt tämän Galaxy S10 myötä olen kyllä kääntynyt täysin Androidin puoleen ja luulen että meikäläistä ei kyllä saa enää vaihtamaan mihinkään muuhun. Luulen että myös mun kaverit alkaa olemaan kyllästyneitä kuulemaan mun hehkutuksia, mutta en mahda sille mitään, niin huikea puhelin! Onneksi Joksu on sentään ollut jo Samsung-fani since day one, niin se vaan nyökyttelee tyytyväisenä ja fiilistelee mun kanssa uusia ominaisuuksia.

Especially now after using Galaxy S10, I’m totally fallen for Samsung. I think my friends are getting tired of hearing me praise the cool features, but I’m not going to stop haha. Fortunately my husband has been “team Samsung” since the day one, so we can both explore our cool new phones with mutual excitement.

Nämä kuvat on otettu täysin samassa hetkessä, mutta vasempaan käytettiin puhelimen normaalia kameraa ja oikeaan laajempaa. Ominaisuus on vaihdettavissa yhdellä näpäytyksellä kuvaa ottaessa. Eikö olekin ihan mieletön? Ehdottomasti mun lemppariominaisuus koko puhelimessa!

We took the first photo with the regular camera and the second one with the wide lens feature. I mean how cool is this? I love it!

Toinen ominaisuus joka on ollut Samsungin puhelimissa jo pitkään muita edellä on hämäräkuvaus. Laatu on ihan huippuluokkaa ja muutamalla säädöllä kuvasta saa täydellisen. Tuohon oikeanpuoleiseen lisäsin vain valoa ja poistin keltasuutta – voilà!

The night photos are also so cool and the quality is amazing, right? The first one is an original photo and the second one is lightly retouched (I decreased yellows and increased exposure).

Ja sitten loppuun vielä moikat GIF:in muodossa! Miten kätevää että voi tehdä GIF:in suoraan puhelimen galleriasta, ilman erillisiä appeja – ihan best!

And last but not least, goodbye in a form of a GIF! I love GIFs and now it’s actually really easy to do them without an additional app. I can just select the photos from my phone’s gallery and tap “make a GIF” – boom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 comments

 1. Sini April 24, 2019

  Tää kuulostaa tosi hyvältä puhelimelta! Nykyiseni alkaa olla jo aika huonossa kunnossa ja puhelimen vaihto odottaa ehdottomasti jossain välissä. Tässä puhelimessa on ainakin erittäin hyvä kuvanlaatu tämän postauksen perusteella!

  Reply
  • Alexa April 24, 2019

   Joo siis ai että toi on niin hyvä 😍 Oon nyt kuvannut tosi paljon tolla, esim. kaikki (paitsi eka kuva) Lindan synttäripostauksessa on otettu mun puhelimella https://lindajuhola.com/2019/04/22/yllatyssynttarit/ <- huomaa kyllä eron, kun eka kuva on tosiaan otettu Lindan vanhalla puhelimella. Mutta tosiaan noi laajakuva ym. ominaisuudet on niin cooleja 😍 Nyt kaikki kamut haluu aina kuvata mun puhelimella 😂 xx

   Reply
 2. paulii April 24, 2019

  Haha, tuun aina pari vuotta jälkijunassa puhelimeni kanssa, koska perin aina mieheni vanhan luurin. Hän sai oman S10:nsä n. viikko sitten, jolloin minä sain vaihtaa S6:ni S8:ksi. Mies on kyllä ihan onnessaan tuosta S10:stä ja sen kameroista, parin vuoden päästä pääsen sitten itse niitä hehkuttamaan. 😂 😂

  Reply
  • Alexa April 24, 2019

   Haha, just hyvä! 😍 No siis mä voin yhtyä sun miehen fiilistelyyn, se on huikee 😍 Ja hei, sä saat sen kuitenkin tulevaisuudessa 😉 xx

   Reply
 3. Kaisa April 24, 2019

  Itselläni ollut S10 nyt kolme viikkoa ja oon kyllä tyytyväinen. Kovasti kiinnostaa sun tekemät fiksaukset ja yleensäkin kaikki vinkit, että saa puhelimesta kaikki irti iPhonen jälkeen.

  Reply
  • Alexa April 24, 2019

   Jee, huippua! 😍 Yks vinkki minkä oon antanut kaikille on näytön vaihtaminen pelkkään alkunäyttöön (asetukset -> näyttö -> alkunäytön asettelu -> vain alkunäyttö), se tekee puhelimen käytöstä paljon yksinkertaisempaa, etenkin jos appeja ei ole satoja. Toinen vinkki vitonen on vaihtaa “avaa ilmoituspaneeli nopeasti” (myöskin alkunäytön alta), sillä silloin saat yläpaneelin (jossa on lentotila,taskulamppu, wifi jne.) aina pyyhkäisemällä mitä tahansa kohtaa ruudusta alaspäin. Noi tekee puhelimesta jo tosi näppärän, toivottavasti oli apua 😍 xx

   Reply
 4. Anna April 26, 2019

  Hei ihana! Ajattelin kysyä sulta neuvoa, koska mun silmissä oot designer bag guru, ja sulta löytyy Chanelin laukkuja hih. Haaveissa siis jossakin vaiheessa ostaa esimerkiksi Chanelin musta/kulta 2.55, mutta mistä? Käytetty kävisi myös oikein hyvin, mutta huolettaa laukun aitous. Mitkä on turvalliset väylät ostaa vintage Chanel, vai täytyykö matkata Pariisiin? Helsingissä Della Marga myy Chanelia myös hmmm. Miten oot “löytänyt” sun Chanelit? Sooo sorry, hirmuisesti kysymyksiä. P.S. Nonsense best 😘💋

  Reply
  • Alexa April 28, 2019

   Mä oon ostanut enimmäkseen vaan käytettynä! https://www.designer-vintage.com tää sivusto on hyvä ja Vestiaire Collective myöskin, kunhan vaan kattoo että myyjä tarjoaa myös alkuperäisen kuitin / pakkauksen mukaan, niin voi olla varma. Rohkeasti vaan! Käytettynä ostaminen todella kannattaa, kun ei noi laadukkaat laukut mee miksikään ja uutena hinnat on päätä huimaavia 😅 Sitä paitsi musta-kulta-mallissa pieni patina on vaan plussaa mun silmissä! ❤️ xx

   Reply
 5. Emilia April 27, 2019

  Vaihdoin kans vuosien jälkeen iphonesta samsungin s9:iin ja oon kyllä tykännyt kovasti. Nyt sit tietty houkuttais tää uusin malli… Mutta kovasti kiinnostaisi sun fiksaukset ja vinkit, tuntuu et vieläkin löydän uusia juttuja enkä oo saanut ihan kaikkea irti tästä puhelimesta :D

  Reply
  • Alexa April 28, 2019

   Ah tää on kyllä niin huippu! 😍 Ja joo se on kyllä totta Samsungissa, että mustakin tuntuu että löydän viikottain ihan uusia ahaa-elämyksiä! Mutta mitä just tossa aikaisemmin kirjottelin, niin itse tykkäsin siitä että alkunäytön vaihtoi pelkkään alkunäyttöön (löytyy sieltä näytön ja alkunäytön asetuksista), se tekee käyttämisestä huomattavasti simppelimpää. Mutta tosiaan jos jossain vaiheessa puhelimen vaihto on mielessä, niin voin kyllä S10 suositella lämpimästi! Moni ystäväkin on jo vaihtamassa mun myyntipuheiden perusteella 😂❤️ xx

   Reply