Ihana lounaspaikka Punavuoressa – Fleuriste

Oli pakko tulla vinkkailemaan vasta löytämästäni lounaspaikasta, nimittäin Punavuoressa sijaitsevasta Fleuristesta. Lounaspaikassa on mun mielestä tärkeää se, että siellä on rauhallista. Suurinosa Punavuoren trendikuppiloista on kaikkea muuta, niissä on lounasaikaan tunkua ja hektinen ilmapiiri. Teet koko päivän duunia helinän ja hälinän keskellä, joten on mukavempaa ottaa tunti taukoa ja hengähtää hetki.  
 
Hyvät puolet Fleuristesta ei lopu siihen. Salaatit on itse tehty tuoreista raaka-aineista ja vastaleivottuja kakkujakin on tarjolla. Myös erikoisruokavaliot huomioitu valikoimassa. 
 
Fleuristen sivuilta lainattua:
“Eija Limnell halusi luoda onnellisemman maailman. Sellaisen, jossa on enemmän iloa ja rakkautta. Hän vaihtoi diplomaatin uran kukkiin. Syntyi Fleuriste. Paikka josta saa kahvia ja kukkia eleganssilla, ranskalaisittain.”

Fleuriste suosii kahvilassaan luomu- ja reilun kaupan tuotteita kestävän kehityksen edistämiseksi. Tuemme vammaisten nuorten työllistymistä ja otamme heitä työharjoitteluun.”


// I found this awesome lunch place in Helsinki’s Design District. Fresh salads and cozy atmosphere! I Highly recommend Fleuriste. 
-Address: Uudenmaankatu 13
 -Opening hours: Tue-Fri 10-18
                 Sat 10-17
                 Sun12-16

 

 
Fleuriste
Uudenmaankatu 17
ti -pe 10-18
la 10-17
su 12-16

Leave a Reply

Your email address will not be published.

22 comments

 1. K August 10, 2012

  Tällaiset vinkkaukset on aina tosi mukavia!:) Täytyy siis joskus käydä kokeilemassa kyseistä paikkaa:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Hihi joo suosittelen ehdottomasti :)! xx

   Reply
 2. Veronika August 10, 2012

  Kiitos kivasta vinkistä!:) Täytyy varmaan ensiviikolla viettää ainakin yksi lounastauko tuolla:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Todellakin ;)! xx

   Reply
 3. annemi August 10, 2012

  Ravintolavinkit on aina kivoja :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Joo siis niitä on kyllä kiva aina jakaa ja ottaa vastaan :) xx

   Reply
 4. annina August 10, 2012

  Toi on symppis paikka, mäkin voin siis suosittella, haha! Itse olen työskennellyt kehitysvammaisten kanssa, ja tiedän että työllistyminen on heille vaikeaa, vaikka moni pystyisi varmasti ihan vaikka haastaviinkin hommiin. tekipä iloiseksi lukea, että ottavat vammaisia työharjoitteluun!:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Jep, ihana paikka ja hyvällä asialla! :) xx

   Reply
 5. Anonymous August 10, 2012

  Moi! Haluaisin tietää, saatko rahaa tai jotain muuta etua tällaisten paikkojen suosittelusta?

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   En saa. Ehkä lämmintä kättä, jos sitäkään:) Eli ihan puhdasta hyväntekeväisyyttä. Mua oikeen rassaa tommonen, että miksi ajatellaan että koko blogimaailma pyörii pelkän rahan ja ahneuden ympärillä. Mun mielestä on kivaa vinkata kivoista paikoista, kaikkihan siitä hyötyy ja vaikka en rahaa saisikaan niin saanpa ainakin hyvän mielen :)
   xx

   Reply
 6. Anonymous August 10, 2012

  Muakin koskettaa erityisesti toi että ovat mukana auttamassa vammaisia työllistymään. Lähipiirissäni on kaksi kehitysvammaista, ja he ovat molemmat työelämässä ja pärjäävät hyvin. Ovat tosi reippaita ja hoitavat hommansa ylpeydellä :) kuitenkin työllistyminen on tuskan takana ja monet epäilevät tarjota edes lyhyttä harjoittelukautta. Täytyy ehdottomasti ottaa paikka lounaslistalle, jotta voin jaloillani äänestää näin hyvien ambitioiden puolesta. Kiitos vinkkauksesta! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Hei mutta hieno juttu että tuttusi ovat saaneet työtä :) Työmarkkinat kun ovat muutenkin aika huonot tällä hetkellä, tiedän monta pätevää kaveria jotka ei saa duunia sitten millään. Voin kuvitella kuinka ikävää tuo työnhakuprosessi kehitysvammaisilla voi olla. Onneksi ollaan kuitenkin menossa suvaitsevampaan suuntaan tässä maailmassa :) xx

   Reply
 7. Anni August 10, 2012

  Mielettömän näkönen kakunpala, että ehkäpä pitää käydä testaamassa :D

  http://suklaatilanne.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Joo siis kannattaa! Ne tehdään paikanpäällä ja nam nam että on hyvää! xx

   Reply
 8. Jutta August 10, 2012

  Fleuriste on yksi näistä meidän kulmien ihanimmista mestoista! Ranskalainen suklaakakku ja jauhoton mantelisuklaakakku ovat ehdottomia lemppareita! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Ehdottomasti :) Oi voi se suklaakakku… xx

   Reply
 9. Anonymous August 10, 2012

  Olen ton ekan kommentin kirjoittaja ja halusin kysyä lähinnä siksi, että tällaiset suositukset pistää paremmin korvan taakse, jos tietää, ettei suosittelijalla ole ns. oma lehmä ojassa, vaan oikeasti tykkää paikasta. Eihän nää aina sulje toisiaan pois, mutta mua ainakin blogien kaupallisuudessa häiritsee just se, ettei voi tietää, onko se bloggarin suosittelema tuote oikeasti niin hyvä vai suositteleeko, koska siitä maksetaan. Toivon ja uskon, ettet sä lähde tälle linjalle.

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 10, 2012

   Ymmärrän :) Mun mielestä mielipiteen “ostaminen” on aika sika härskiä, enkä sellaiseen itse ryhtyisi. Ja blogikulttuuri on niin lapsen kengissä täällä Suomessa, että en usko että tällaisista ravintolasuosituksista edes kenellekään (bloggaajalle) penniä maksettaisikaan. Voin toki olla väärässä.
   Piilomainontaan kohdistunut lainsäädäntö on Suomessa myös aika tiukka, joten sen harjoittaminen täällä on lähes mahdottomuus ja hyvä niin. (toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa…) Postauksien yhteydessä tulee siis tavalla tai toisella käydä ilmi, onko se mainos vai ei. Mikä on sitten mainos? Se on bloggaajan oman harkintakyvyn alla.

   Hyvää viikonloppua sinulle :)

   xx

   Reply
 10. Anonymous August 10, 2012

  Kiva, että vammaisia työllistetään, mutta olisi tärkeää saada heille ihan oikeat työt, eikä teettää heillä töitä harjoittelijanpalkalla. Toivottavasti sitä ei höynäytetä, joka ei osaa pyytää tarpeeksi palkkaa.

  Reply
 11. Isabella | THE PILE OF STYLE August 10, 2012

  WOW this is so cute, I´d love to see more posts like this! And you have a great taste,very similar to mine! Check out my new post I think you´ll like it !

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 11, 2012

   Thanks darling:) xx

   Reply
 12. Giulia Pergolati August 12, 2012

  Such a lovely place :)

  THE RED GIRL SMILE

  Reply