Ideoita ja Inspiraatiota Asuntoprojektiin

[group]

[half]

Moni odottaa jo malttamattomana lisää materiaalia tulevasta kohteesta ja lupaan päivittää tänne ainakin kerran viikossa uutta sisältöä. Ennen kuin annan teille liikaa mielikuvia tilasta, niin haluan jakaa hieman meidän visioita rempasta. Ajattelin että näin on alkuun parempi, niin pystytte sitten helpommin visualisoimaan remppaa kun laitan kuvia ja videoa raakatilasta myöhemmin kehiin. Lupaan että laitan ne teille vielä tässä kuussa!
Tila ei ole laatikkomainen, mutta tämä kuva vastasi hiukan meidän visiota. Kaksi kerrosta, josta ylemmässä on lasiseinät, avokeittiö, takka ja yksinkertaiset portaat – karkeasti jotain tämän henkistä.
I know you have been all waiting for more posts regarding the project. I’m really impatient as well, I wish we could move in already. But It’s going to take some time. First all the planning, then the permissions, building process etc… But it’s going to be a cool project for sure. 

[/half]

[/group]

[group]

[half]

Mulla on joku jännittävä viehätys kauniita portaita kohtaan, ne saa suorastaan korvani punoittamaan. ? En tiedä johtuuko se sitten siitä että yleensä portaat on ihan pirun tylsästi toteutettu, että hienoja portaita tulee fiilisteltyä. Ajatuksena on rakentaa kuvan mukaiset modernit seinää pitkin menevät portaat, joissa on lasikaide.
I have a thing for beautiful stairs, I’m probably a weirdo. These stairs are perfect, I would say. 

[/half]

[/group]

[group]

[half]

Kylpyhuoneita tulee joka tapauksessa kaksi ja marmorista meikäläinen ei kyllä luovu! Vaikka olemme olleet tyytyväisiä aitoon Carraraan, niin meinaan tällä kertaa myös katsoa erilaiset jäljitelmät läpi. Olen nimittäin nähnyt ihan mielettömiä isoja n. 150cm marmorijäljitelmä-laattoja ja niitä voisi myös miettiä vaihtoehtona aidolle kivelle. Kylpyammetta olen myös kovasti kaivannut, sillä olen huomannut että suihkussa ajatukseni kulkee parhaiten – mitä mestari-ideoita mahtaisinkaan saada pitkässä kylvyssä. ?
Saunaa ollaan myös pohdittu ja siinä on tietysti puolensa. Taloyhtiössä on mieletön saunaosasto (kerros meitä alempana), niin se ei ole meidän kotiin välttämätön. Mutta nostaisiko se kuitenkin arvoa vai käyttäisikö sen tilan mieluummin esim. säilytystilaksi?
We have been thinking about building two separate bathrooms. We still love marble, so I’m quite sure we are going to go with white marble – you just can’t go wrong with marble, right? We have also been thinking about whether or not we should build a sauna and we haven’t quite figured it yet. 

[/half]

[/group]

[group]

[half]

Tällaisia ovia ja tilanjakajia olen ihaillut pidemmän aikaa ja ullakkoasunnon fiilikseen ne mielestäni sopisi tosi hyvin. Eiköhän me joku kohta sieltä löydetä, johon saadaan tätä ideaa käytettyä.
I’m obsessed with these doors, we have to get them somewhere!

[/half]

[/group]

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä kysymys, jota olen pohdiskellut. Mitä mieltä te olette? Normaalisti liputan klassisemman keittiön puolesta, mutta ullakkoasuntoon sopii todella hyvin myös moderni ja pelkistetty keittiö.
Last but not least, I’m in between these two kitchen styles. Should we go with classic style or modern and minimalistic?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

74 comments

 1. Jenni S. | big mamas home December 6, 2017

  Ah, mikä ihana fiilistelypostaus. Mä olen todella innoissani tästä teidän projektista, koska remppablogit on parasta huumetta. :D Tosi hyviä ideoita ja sellaisia, joita voisin itsekkin toteuttaa. Itsekkin liputan yleensä klassisen keittiön puolesta, mutta ei modernissakaan ole mitään vikaa. Moderniinkin keittiöön on helppo ujuttaa sellaisia klassisimpia elementtejä, kuten marmoria. Ja marmorista ja marmorijäljitelmistä puheen ollen… Tiedän sinun ainakin tietävän homevialaura blogin. Laura teki juuri hetki jutun marmoria jäljittelevästä kvartsista. josta heidän ruokapöytänsä on tehty. Kannattaa käydä vilkaisemassa, jos et ole vielä juttua lukenut. Hän on itseasiassa kyseisen firman ambadassor tällä hetkellä.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Ah joo. ? Muuten menisin 100 varmasti klassisella keittiöllä, mutta asunnosta tulee muuten niin moderni että mietin toimiiko moderni keittiö kokonaisuuteen parempi. Marmori tason ja saarekkeen laitan ainakin, tavalla tai toisella ? Ja joo hei luin Lauran postauksen asiaan liittyen, tosi mielenkiintoinen oli kyllä! xx

   Reply
 2. Maiju December 7, 2017

  Mun tuttavat on laittanut tollaset lasiovet ekassa kämppäprojektissa vierashuoneen erottajaksi, jolloin ovissa oli eteen vedettävät verhot. Uudemmassa projektissa lasiovien taakse jää hieman pienempi toimistotila ja lukunurkkaus :) on kyl tosi kivan näköset!

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Joo ah ne on kyllä ihanat! Just eilen pyöriteltiin mahdollisia vaihtoehtoja ja eiköhän me ne johonkin saada. ? xx

   Reply
 3. C December 7, 2017

  Tuo ovi/tilanjakaja ratkaisu kiinnostaa itseäkin, mutta ei ole oikein mitään kohtaa johon sellaisen saisi järkevästi laitettua asunnossani.. Ihailen klassisia keittiöitä messinkivetimillä, koska itselläni on moderni ilman vetimiä. Jos mulla ois klassinen keittiö niin haaveilisin todennäköisesti mordenimmasta.. :-D

  Reply
 4. Hanna December 7, 2017

  Klassinen, mutta ei tollaisilla “country vetimillä” ? nupeilla mielummin.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Joo siis ehdottomasti nupeilla! Toi kuva oli muuten vaan kiva, niin siksi käytin sitä! ? xx

   Reply
 5. vveronika December 7, 2017

  love love love it! I would say if you keep almost everything modern and clean if the kitchen is more romantic it adds a nice balance.
  But I’m sure you will end up with sg amazing. Such a cool place, congratulations!!

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   That’s true! ? Thanks! xx

   Reply
 6. Marianne December 7, 2017

  Rakastan sisustus inspiraation keräämistä ja visioimista!
  Omasta mielestä klassinen keittiö on todella kaunis, mutta kuten sanot ullakkoasuntoon modernimpi keittiö on todella upea!! <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Sama täällä! Niin ihanaa visualisoisa ? xx

   Reply
 7. Susanna N. December 7, 2017

  Vetimet olisivat toki käytännöllisemmät ja mm. säästyisitte sormenjälkien jatkuvalta pyyhkimiseltä, mutta onhan tuollainen vetimetön keittiö nyt upea ja juuri niinkuin itsekin sanoit, sopisi asunnon tyyliin loistavasti!

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Nimenomaan, puolensa ja puolensa ? xx

   Reply
 8. Viivi December 7, 2017

  Hyviä ideoita – en malta odottaa lopputulosta! Ottaisin itse modernin keittiön, sillä se on mielestäni jatkoa ullakon moderniin tyyliin. :)

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Ah en mäkään malta odottaa! ? xx

   Reply
 9. Emmi December 7, 2017

  Ihania ideoita! Ite laittaisin modernin keittiön niin asunnossa pysyisi näin yhtenäinen linja! Ja olen myös saunan kannalla, kaupunki asunnoissa sauna on tavallaan aika “harvinaista herkkua” ja tuo tietyllä tapaa ylellisyyttä! Näin jo unta että teille tuli sellainen tumma spa henkinen kylpyhuone-sauna kokonaisuus ?

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Eikä haha, sika hauska uni! ? Itsekin välillä näen unta tyypeistä joita seuraan somessa ja se on aina yhtä hämmentävää! ? Ja joo, kyllä me ehkä taivutaan tohon saunaan nyt kun ollaan pyöritelty pohjaa. xx

   Reply
 10. Hannah December 7, 2017

  Hi Alexa!!

  Such a cool idea! Hope you find a balance between the minimalist, modern and the classical, brass style – I LOVE the moroccan-style flooring, i think that would be really pretty if it were in black and white or greys or something! Whatever you pick will be amazing!

  How long do you stay in the apartments once their ready? It seems you always have an apartment being built and renovated and furnished! I’m in awe, its always so quick and beautiful by the time you’re done! I’m surprised you aren’t so so tired! I hate moving but maybe that’s just me :) ahah

  Good luck!!!!

  Love from Canada,
  Hannah

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Hi Hannah! Thanks for commenting, so cool to know that I have readers all the way in Canada. ? That’s true, I feel like we are all the time working on new apartment projects ? That’s just something we personally love doing! xx

   Reply
 11. Eveliina December 7, 2017

  Ihania fiilis kuvia!! Tommoiset tilanjakaja ovet olisivat ihanat ja tykkään myös ajatuksesta laittaa yläkerran seinät lasista, luo tilan tuntuntua! Tuohon saunaan sanoisin, että itse haluaisin semmosen myös omaan asuntoon, jos se vaan on mahdollista. Se ei kuitenkaan vie lopulta niin paljoa tilaa. ?

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Eikö vaan! ? Ollaan tänään pyöritelty tota pohjaa ja saadaan se sauna todennäköisesti mahtumaan. ? Jänniä aikoja eletään! xx

   Reply
 12. Julia December 7, 2017

  Pakko sanoa, että omaa silmääni miellyttäisi enemmän moderni keittiö! Suunnittelemme juuri mieheni kanssa remonttia nykyiseen asuntoomme, joten mahtavaa nähdä myös teidän suunnitelmianne ja inspokuvia! ?

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Rempat on parhaita ? Moderni olisi varmasti ainakin varma valinta, mutta klassinen toisi sitten taas pehmeyttä… Aika näyttää kumpaan päädytään! ? Tsemppiä remppaan! xx

   Reply
 13. Saija December 7, 2017

  Olisin tosi kiinnostunut kuulemaan myös käytännönläheisistä ratkaisuista. Itse olen juuri ostanut asunnon, johon pääsen muuttamaan noin vuoden kuluttua. Materiaali ja muita valintoja tehdessäni olen huomannut, että monet kivat ratkaisut eivät välttämättä ole käytännöllisiä. Suurimpana päänvaivana minulla on nyt pesukoneen ja pyykinkuivauksen järjestäminen. Haluaisin ne niin kovasti piiloon, mutta hyviä ratkaisuja ei oikein tunnun löytyvän. Kun aiemmin sisustaminen oli kivaa vapaa-ajan puuhaa niin 100m2 asunnossa se alkaa tuntumaan jo ihan työltä. :D

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Kannattaa hei katsoa mun edelliseen projektiin liittyviä postauksia, niin saat nopeasti vastauksia! Meillä oli kylpyhuoneessa mittatilauksena Nixillä teetetty kaappi pesukoneelle ja se toimi tosi hyvin! Siihen olisi mahtunut myös kuivausrumpu, mutta päädyttiin lopulta ostamaan kuivaava pesukone. Toinen hyvä ratkaisu oli silityslaudan integroiminen siivouskaappiin, sitä kaipaan nyt täällä vuokra-asunnossa. ? xx

   Reply
 14. Tiina December 7, 2017

  Ihanan näköisiä suunnitelmia. Minä liputan ehdottomasti modernin keittiön puolesta. Jotenkin näkisin, että ullakkoasunnon henkeen, etenkin jos teille tulee upeat lasiportaat ja lasiseiniä, sopisi todella hyvin moderni keittiö marmorilla höystettynä.

  Klassinen keittiö on kaunis vanhoissa asunnoissa, jossa muutkin yksityiskohdat henkivät klassisuutta. Mutta teidän raakatilaan rakentuva ullakkohuoneisto ei ehkä ole klassiselle keittiölle ideaalein. No… tämä tietty vaan minun mielipide. :)

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Hyviä pointteja! Samaa mietin itsekin. ? xx

   Reply
 15. Jade December 7, 2017

  Kiitos visioista! Modernimpi keittiö vaikuttaisi ehdottomasti sopivan paremmin tällä kertaa. Voihan sinne lisätä pientavaralla vaikka “rustiikkista ilmettä” halutessaan. Toisin päin on vaikeampi, klassiseen hankalampi saada pientavaroilla modernia ilmettä.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Se on just näin! Vitsi tää on ihanaa kun mulla on näin iso verkosto jonka kanssa voin pallotella ideoita. ❤️ xx

   Reply
 16. Savon December 7, 2017

  Ehdottomasti moderni keittiö! Mitä tulee saunaan, vaikea tietysti arvioida nostaako se suoraan arvoa, mutta sen puuttuminen voi karsia joitakin potentiaalisia ostajia.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Hyvin sanottu, se on juuri näin! ? xx

   Reply
 17. LauraH December 7, 2017

  Olisi todella fiksua kosteus-ja rakenneasioiden vuoksi jättää sauna tekemättä jos käytössänne on talossa sellainen jo. Tehkää muuta hyötytilaa. Sellainen on myöhemmin sovellettavissa muuksikin kuin miksi sen alunperin tekee. Esim säilytystilalle iso peukku.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Hankala kysymys! Säilytystila on kyllä ensisijaisen tärkeää, mutta oma saunakin toki kiva. Katsotaan. ? xx

   Reply
 18. Kirsi December 7, 2017

  Eikä! Juteltiin teidän projektista miehen kanssa ja mietittiin millaista itse tehtäis teidän tilanteessa, ja molemmat suunnitteli just tollasia lasiseiniä ja täyskorkeeta oleskelutilaa. En malta odottaa! ?

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Jee, hei kuinka hauskaa! Niin huikeeta pallotella teidän kanssa ideoita! ? xx

   Reply
 19. Noora December 7, 2017

  Itse suosin asunnoissa ehdottomasti saunan sijasta säilytystilaa. Esimerkiksi kaunis ja toimiva vaatehuone mielestäni järkevämpi varsinkin kun yhtiössänne on jo sauna :) Jos se yhtiön sauna on kiva siis, joskus ne on aika hirveitä mihin ei tee lainkaan mieli mennä :D Tällä hetkellä asunnossani on sauna ja tiedän, että samassa yhtiössä osassa on saunan paikalla vaatehuone ja se vaatehuone on kyllä ehdottomasti parempi vaihtoehto. Toisena säilytystilaan liittyvänä ehdotuksena että jätätte portaiden alle tilan avoimeksi. En tiedä oliko tämä muutenkin suunnitelmissa, mutta tuosta kuvasta tuli mieleen. Säilytystilan lisäksi lisää myös yleisti ottaen tilan tuntua huoneeseen.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Meille on näillä näkymin tulossa kahdet portaat ja uskoisin että toisen alle saadaan rakennettua säilytystilaa ja toiseen ehkä kirjahylly tms. Vaatehuone tehdään joka tapauksessa, tuli saunaa tai ei. ? Mutta joo pyöritellään vaihtoehtoja vielä arkkitehdin kanssa ja katsotaan että mikä on fiksuinta. ? xx

   Reply
 20. xod December 7, 2017

  Siis tästä kämpästä tulee niiiiin upee, nään sen jo sieluni silmin enkä malta odottaa :)

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   No sama täällä!! ? xx

   Reply
 21. Kaika December 7, 2017

  Tuossa ensimmäisessä kuvassa on yhdistetty klassinen ruokailuryhmä muuten moderniin kokonaisuuteen, mikä tuo siihen mielenkiintoa. Joten molempi parempi. Valitsette kumman vain ja sitten sopiva ripaus sitä toista.

  Reply
 22. Paula / Golden Cupole December 7, 2017

  Kiinnostava projekti (taas) Alexa. Tuo ensimmäinen kuva on muuten yllättävästi F1 veneilijän Sami Seliön Honkarakenteen aiemmasta omakotitalosta, joka ei näytä lainkaan hirsitalolta. Googlaamalla löytyy lisää kuvia.

  Saunasta sen verran, että me rakensimme remontin yhteydessä saunan, mutta rehellisyyden nimissä emme käytä sitä juuri koskaan.Myös taloyhtiössämme on mahtava saunaosasto ullakolla ja sielläkin jaksoimme käydä aluksi, mutta alkuinnostuksen laannuttua – nada. En usko, että asunnon jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa merkittävästi sauna, mutta parveke sitäkin enemmän. Useinhan ullakkoasunnoissa on suhteellisen vähän ikkunapintaa ja jos on mahdollisuus istahtaa ulos istuskelemaan niin se varmasti nostaa asunnon arvoa. Seurasin taannoin erään ullakkoprojektin myyntiä ja se sujui aika tahmeasti sen vuoksi että parveke tai terassi puuttui. Asunnossa ei ollut mitään vikaa, mutta kattojen tasolla sitä kaipaa haukkaamaan raitista ulkoilmaa.

  Reply
  • Alexa December 7, 2017

   Kiitos vinkeistä Paula! ? Terassi on tulossa, se oli itsellenikin ihan välttämätön juttu kun tällaista projektia lähdetään alusta lähtien tekemään. Se on asia josta olen haaveillut jo usean vuoden ajan ja näillä näkymin se näyttää myös lupien valossa täysin mahdolliselta. ❤️ xx

   Reply
 23. papukaisa December 8, 2017

  Ihania ideoita! Mulla kutkuttelee keittiöremppa ja tollasta modernia tyyliä olen itse miettinyt niin liputan nyt sen puolesta. :) Teillähän oli vanhassa kämpässä marmoritaso mut tunnetko muita kivitasoja kuinka hyvin? Marmori on kaunis mutta nykyinen puutasokin on mielestäni niin työläs että kaipaisin jotain helppohoitoista – toki suhteellinen käsite mikä kenellekin on helppohoitoinen.

  https://mminimalisticss.com/

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   Meillä on ollut lapsuudenkodissa kvartsi, ensimmäisessä asunnossa puutaso ja seuraavassa täyslaminaatti. Kvartsi ja täyslaminaatti olivat helppoja, marmoria piti toki vähän ainoa varoa. Pahempia haavereita ei sen kanssa käynyt, ainoastaan sitruuna kerran vähän syövytti yhdestä kohtaa. ? xx

   Reply
 24. Anni December 8, 2017

  Vitsi mä rakastan noita lasikaiteisia portaita, ne on vaan niin upeet! Toi eka kuva missä on yläkerrassa vissiin työhuoneessa lasiset seinät jotka avautuu alakertaan niin näyttää niin kivalta myös, tuo avaruutta ja valoa ullokkoasuntoon.?Omaa silmää miellyttää ehdottomasti enemmän tuo klassinen keittiö ennemmin kuin tuo moderni, itse vierastan erityisesti valkoista kiiltopintaista keittiötä. Haaveilen itse hiotusta betonitasosta keittiöön ja mikrosementoidusta seinistä kylppäriin. Sauna on kyllä ihana omassa asunnossa, voi käydä milloin vain eikä tarvitse sopia ja varailla vuoroja, tosin ei varmaan vaikuta kovinkaan paljon asunnon arvoon. Lapsiperheillä oma sauna on kyllä helpompi kuin taloyhtiön, jos oikein pitkällä tähtäimellä ajattelee. ? Meillä on mustaksi maalatut/petsatut saunan seinät ja tykkään niistä niin kovasti! Samanlainen tulee ehdottomasti seuraavaankin kämppään. ? Tsemppiä hurmuisesti uuteen asuntoprojektiin, innolla jään odottelemaan mitä kaikkea upeita yksityiskohtia keksitte sinne!❤️

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   Kiitos hei hurjasti ideoista ja ajatuksista! ? xx

   Reply
 25. Sara December 8, 2017

  mä ottaisin keittiöks jotain noiden kahden väliltä – perinteinen keittiö kun näytti mun makuun liian maalaistyyliseltä ja toi moderni vaihtoehto taas hieman sieluttomalta / persoonattomalta. Uskon että löydätte just oikean reseptin täydelliseen keittiöön!

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   Joo, eiköhän se tässä vielä kristallisoidu. ? xx

   Reply
 26. Nina December 8, 2017

  WAU! Upea koti tulossa jälleen! itse liputan modernin keittiön puolesta! Ihana päästä seuraamaan projektin etenemistä ja mihin valintoihin päädyt :)

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   Jee, huikeeta! ? Ihanaa kyllä suunnitella tätä teidän kanssa! xx

   Reply
 27. Riina December 8, 2017

  Mä taas sanoisin kyllä klassiselle keittiölle ? Kotoisa ja tunnelmallinen ✨ En malta odottaa projektin etenemistä, nämä fiilistely-postaukset on ihania! Me muutettiin muutama kuukausi sitten osaomistusasuntoon ja on niin ihanaa kun saa muokata asunnon mieleisekseen verrattuna vuokra-asumiseen! Jos pääsisin samanlaiseen projektiin joskus mukaan kun teillä on edessä niin sydän varmaan pakahtuisi jännityksestä ?❤️

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   No on tää kyllä ihan unelmien projekti! ?? xx

   Reply
 28. Ida December 8, 2017

  Äää! Eksyin nyt vasta lukemaan uuden rempan juttuja ja en vaan malta odottaa että pääsette tositoimiin! Ihan parasta, tästä tulee niin upea! Budjettihommat kiinnostaa muakin just niin paljon kun niitä viitsitte niitä vaan avata :)

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   No eikö vaan! Ihan superia! ? Mä ehdottomasti valotan budjettihommiakin kun päästään käyntiin! ? xx

   Reply
 29. Maija December 8, 2017

  Niin mahtava projekti tulossa. Ihailen ja kunnioitan suuresti rohkeuttasi ja taitojasi näissä projekteissa. Itsekin rakennettu lasten ollessa pieniä, aikamoista!
  Ihanaa joulun aikaa ja täällä pitkäaikainen lukijasi seurailee. Niin, modernin keittiön kannalla ja saunan, oma sauna aina oma sauna!

  Reply
  • Alexa December 8, 2017

   Voi ihana olet! Ihanaa joulun aikaa sinne ? xx

   Reply
 30. Eleonora December 8, 2017

  Meinaatteko jäädä tähän asuntoon asumaan vai onko tarkoitus lyödä taas myöhemmin rahoiksi?

  Reply
  • Alexa December 9, 2017

   Tämä koko prosessi on niin pitkä että eiköhän me siellä hetki viihdytä. ? xx

   Reply
 31. Emmi December 8, 2017

  Ei missään nimessä liian modernia keittiötä, koska keittiö on oikeasti se kodin sydän ♥
  Oon ihan varma, että sä osaat sumplia jonkun sopivan kombon, jotta keittiö on kodikas, mutta sopivan moderni/leikkisä.
  Jään niiiin mielenkiinnolla seuraamaan tätä projektia ?

  Reply
 32. Tiina December 9, 2017

  Saunasta kommentoisin sen verran, että siinä kannattaa huomioida se oletteko itse kovia saunojia sekä aiotteko myydä asuntoa jossain vaiheessa vai onko tästä tulossa teidän loppuelämän koti?

  Itse tykkään saunoa ja olen aina kaivannut kovasti saunaa jos sitä ei ole ollut. Suurimman osan elämästäni olen siis asunut asunnoissa, jossa on sauna.

  Jos mietin asunnon jälleenmyyntiä, niin täysin saneerattu asunto Helsingin keskustassa kattojen yllä tarkoittaa usein sitä, että hintalapussa on aika monta nollaa perässä. On siis kyse arvoasunnoista. Sellaisen ostaja usein haluaa, että kaikki fasiliteetit on kunnossa ja viimeisen päälle suunniteltu ja tehty. Saunan puuttuminen tuollaisesta asunnosta voi karsia ostajaehdokkaita pois. Me suomalaiset ollaan kuitenkin kovia saunomaan. :)

  Reply
  • Alexa December 9, 2017

   Totta puhut! ? Mä en ole ehkä siksi koskaan osannut kaivata saunaa, kun en ole koskaan asunut saunallisessa asunnossa. Meistä molemmat kyllä saunomisesta tykkää, että siinä mielessä se on kyllä ihan varteenotettava vaihtoehto. Toki sitä jälleenmyyntiä kannattaa aina myös miettiä ja ainakin omasta mielestäni sauna on aina bonus, ei missään nimessä minus. ? xx

   Reply
 33. Anne K December 11, 2017

  Kävin eilen hammaslääkärissä yllättäin. Odotushuoneessa mieheni sanoi, että tämän haluat varmasti katsoa.. Se oli aivan huikean upea sisustuskirja erilaisia lofteja täynnä. Jännä valinta odotushuoneessa kärsiville. Jos haluat lisää loft-vinkkejä suosittelen tätä kirjaa: THE BIG BOOK OF LOFTS – Antonio Corcuera, Aitana Lleonart. Kirja toi sinut heti mieleen, ja otin kuvan kannesta ;)

  Teillä on upea projekti tulossa. Itse kyllästyin keittiön pomppuoviin, koska niissä näkyi aina sormenjälkiä, ja onneksi nykyisessä on vetimet vaikkei yläkaappeja olekaan. Eikä sitä perinteistä kuivauskaappia. :)

  Reply
  • Alexa December 11, 2017

   Voi ihana olet, kiitos paljon vinkistä! ? xx

   Reply
 34. MD December 15, 2017

  Hei!

  Olen ihan innoissani, että on mahdollista päästä seuraamaan tällaista mahtavan mielenkiintoista projektia! Oman talon remppa on jo hetken aikaa ollut takana päin, niin kiva päästä “elämään” projektia muiden kautta. ;D

  Hienoa, että päästään jo alkuvaiheessa näkemään suunnitelmia, lähtötilannetta jne.

  Pakko ottaa kantaa kantaa pohdintoihin saunan ja keittiön osalta. Oma sauna ei toki ole kaikille pakollinen, mutta toisaalta tuon tason “luxus” asunnossa näkisin ehkä oman saunan puuttumisen isona miinuksena. Kohde kun varmasti on sitä tasoa, että ostaja odottaa siitä löytyvän “kaikki herkut”. Vaikka tokikaan en itse ole kaupunkiasumisen asiantuntija eli moni vahvasti kaupunkilainen voisi olla eri mieltäkin asiasta. ;) Keittiön osalta näkisin, että tilassa olisi puitteet kohdillaan nimenomaan perinteiselle keittiölle. Ja itse pelkäisin, että moderni saattaisi olla tilaan liian mitäänsanomaton tai että potentiaalia ei tällöin tulisi täysin hyödynnettyä. Perinteisessä keittiössä on myös mielestäni enemmän lämpöä ja tunnelmaa, ja jotenkin miellän ullakkoasunnon juuri tunnelmalliseksi! Vaikka suunnitelmissa olisi muuten hyvinkin moderneja yksityiskohtia, niin se ei mielestäni ole ongelma, koska perinteisen keittiön voi hyvin yhdistää sellaiseen. Etenkin jos keittiön tekee kuitenkin modernilla vivahteella eli ei vedä tyyliä aivan toiseen ääripäähän. :)

  Mahtava kämppä tulee joka tapauksessa, siitä ei ole epäilystä! :) Tsemppiä projektiin!

  Reply
  • Alexa December 15, 2017

   Voi ihana, kiitos! Mä niin tykkään pallotella teidän kanssa ideoita, se tuo tähän projektiin niin paljon lisää itsellenikin! ? Odotan vaan että saataisiin luvat eteenpäin, niin pystyisin laittaa suunnitelmia konkreettisemmin tännekin! xx

   Reply
 35. Lena* December 27, 2017

  Kiitos Alexa siitä että jaat huikean kotiprojektinne lukijoiden kanssa! Vaikutatte todella fiksuilta ja lämpimiltä ihmisiltä. Avoimuuteesi on ihailtavaa, mahtavaa päästä oppimaan ulakkoasuntoprojektista kauttanne – se ehkä joskus tulee itsellekin ajankohtaiseksi :)

  Reply
  • Alexa December 27, 2017

   Voi ihana olet, kiitos kovasti! ? xx

   Reply
 36. Camilla January 4, 2018

  Ihana inspispostaus! Mä näin jo sieluni silmin miltä teidän uusi koti tulee näyttämään! :D
  Teillä on kyllä järkyttävän hurja urakka edessä, mutta lopputulos on taatusti jotain tajunnanräjäyttävää. Tsemppiä remppaan!

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Kiitos ihana!! ?? xx

   Reply
 37. Henna May 22, 2018

  Moikka Alexa ja onnea tuoreelle avioparille! Olen lukenut blogiasi alusta asti ja sinulla on kyllä pettämätön tyylitaju. Siksi eksyinkin tänne sivulle, kun suunnittelen keittiöremonttia. Minua kiinnostaisi kuulla sinun mielipiteesi, että mitäs jos yhdistäisi klassiset ikkunalliset alkaapit nupeilla ihan pelkistettyihin moderneihin yläkaappeihin? Mitä sinusta silloin kannattaisi ottaa huomioon muussa suunnittelussa? Varmaan ylä- ja alakaappien linjat olisi ainakin hyvä silloin olla kohdakkaisn, ettei tule liian levotonta tunnelmaa.

  Reply
  • Alexa May 22, 2018

   Kiitos paljon! ? Hankalaa toki sanoa tarkkaa mielipidettä näkemättä, mutta tekisin ehkä itse niin että laittaisin perinteisemmät alakaapit ja sitten jättäisin kokonaan yläkaapit pois ja tilalle vaan simppelit avohyllyt. ? Tsemppiä projektiin! xx

   Reply
   • Henna May 23, 2018

    Kiitos vastauksesta! Avohyllyt näyttäisivät kyllä hyvälle, mutta tällä astiamäärällä en uskalla siihen ratkaisuun lähteä? Katsotaan, mitä keksitään yläkaappien kanssa, kun toiveena olisi juurikin sellainen keveä vaikutelma. Mukavaa suunnittelua sinnekin uuden remppakohteen kanssa!

    Reply