How to Survive Through November?

_mg_8094

Myönnettäköön että marraskuu on inhokkikuukauteni ja se voitaisiin puolestani poistaa kalenterista kokonaan. Sillon tunnen olevani jatkuvasti väsynyt ja voimaton, eikä juuri mihinkään ylimääräiseen ole energiaa. Tosin tämä kaamosväsymys alkoi kohdallani jo lokakuun paremmalla puolella ja sinnikkäästi yritin keksiä keinoja väsymyksen taltuttamiseksi. Työtahti senkun kiristyy joulua kohden, joten nyt ei ole vielä oikea aika talviunille. Onneksi löysin muutamia keinoja olon kohentamiseen, joten tässä olisi omat vinkkini syysväsymyksen taltuttamiseen!

 To be honest, I think we should skip November every year. It’s the darkest season of the year (especially in Finland, we barely see the sun) and it’s constantly raining. I was really tired a couple of weeks ago, but I have found a couple of ways to tackle the stress and survive November. 

alexa-dagmar-roses

• Yksi parhaista hankinnoista oli pieni pöytäkokoinen (Wilfan) ilmankostutin. Pidän sitä päällä työskennellessäni, sekä ennen nukkumaanmenoa ja herätessä. Sisäilma alkaa pikku hiljaa olemaan kuivaa ja ilmankosteuttaja piristää ja tekee hengittämisesti paljon mukavempaa. Valitsin mallin johon voi halutessaan laittaa myös eteerisiä öljyjä ja esim. appelssiiniöljy piristää kun taas laventeli rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä.

• Toinen loistava tapa pitää keho ja mieli virkeänä on jooga tai treenaaminen ylipäätään. Pahimmalla väsymysviikolla pakotin itseni nousemaan aikaisemmin kokeilemaan jos hot joogasta olisi apua. Toki se saattoi olla lumelääkettä, mutta harjoituksen jälkeen olin ensimmäistä kertaa moneen viikkoon pirteä läpi päivän. Ei edes käynyt päikkärit mieleenkään! Nyt olen pyrkinyt käymään joogassa kerran pari viikossa, nimenomaan aamutunneilla. Muutkin treenit olen sijoittanut aamuun, sillä silloin voi pyhittää illat laatuajalle paremman puoliskon kanssa. Ei tarvitse treenata hulluna, mutta muutamakin treeni viikkoon tekee ihmeitä.

•Air moisturizer was one of the best purchases of the fall. It makes breathing easier and I love to turn it on when waking up. 

•Yoga is one of the best ways to tackle stress and tiredness. I love hot yoga, especially morning classes. Any workout will do though!

_mg_8165

•Yksi loistava ja ehkä vähän hassukin vinkki on nauraa enemmän! Ollaan kotona vaihdettu trillerit komedioihin ja viime viikkojen illat ovatkin menneet Solsidanin tai Frendien parissa.

•Olen huomannut että sokeri tuntuu tähän vuodenaikaan vaan väsyttävän, joten sovin itseni kanssa että en syö karkkia ennen joulua ollenkaan. Oudot päänsäryt katosivat samantien ja olokin virkeni huomattavasti. Jouluna saa vähän herkutella ja luulenpa että karkkipanna jatkuu taas alkuvuodesta. Jos terveelliset reseptit kiinnostaa niin kannattaa kurkata mustikka-banaanileipä ja banaanipannukakut.

•Toinen tärkeä tekijä on riittävä veden juonti. Monesti väsyneenä kittaa vaan kahvikuppia toisensa perään ja sillä saattaa loppupeleissä olla jopa väsyttävä vaikutus, kun kroppa alkaa olemaan liian kuiva.

•Remember to laugh! We have started watching more good old sit coms like Friends, it’s such a great mood lifter. 

•I have learnt that sugar isn’t necessarily the best thing, especially this time of the year. I decided cut down sugars until Christmas and I have noticed a huge change ever since. I have always been a huge fan of healthy baking and I have baked everything from healthy banana bread to banana pancakes. I just never get tired of them!

•It’s also important to drink enough water instead of huge amounts of coffee.

bloom-book2

•Seuraavana ostoslistalla on vielä kirkasvalolamppu. Ei tosiaan mikään sisustukseni kulmakivi, mutta uskon että siitä olisi apua aamuisin tai työpisteen vieressä.  Onneksi nyt ollaan jo hyvällä mallilla, eikä päikkäreitä kaipaakaan kun korkeintaan sunnuntaisin.

•Toinen asia mihin koitan panostaa enemmän on ulkoilu, nimittäin tähän vuodenaikaan tulee enimmäkseen suhattua kodin ja työpaikan välillä. Nyt onkin erinomainen aika käydä esim. juoksemassa, kun on niin happirikas ilma. En tosiaan ole mikään maratoonari, mutta pienikin lenkki silloin tällöin hyvän musan tahtiin tekee jo paljon vireydelle.

•Viimeinen vinkki on laittaa kosteuttava naamio jääkaappiin ja käyttää sitä sellaisina aamuina kun kaipaa pikaisen herätyksen. Voin sanoa että toimii loistavasti!

•Here in Finland we barely see the sun during the winter, so many of us rely on “light therapy”. I have been thinking about buying a bright light lamp as well, it would be great to put it on when waking up.

•I’m also trying to spend more time outside, because it definitely cheers me up. A little morning walk or run every now and then makes a huge difference.

•My last tip is to put your favorite moisturizer / mask into your fridge and use it during the extra sleepy mornings. It works every time!

netflix-and-chill

Onko teillä jotain hyviä vinkkejä kaamosväsymyksen taltuttamiseen? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

28 comments

 1. A November 3, 2016

  Itse olen nimenomaan aamutreenaaja ja tottunut olemaan salilla jo viiden maissa aamulla. Ilman treeniä tuntuu, ettei herää ollenkaan.

  Nyt pelottaakin kuinka selviän, kun jatkossa herätys tulee olemaan jo neljän aikaan ihan vaan töihin lähtöä varten, kun työt ovat toisella paikkakunnalla ja matkustamiseen kuluu aikaa. Ei voi siis kuin vain haaveilla aamutreeneista enää.

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Huh jestas, respect! Musta ei ehkä noin aikaiseen aamuun olisi :D xx

   Reply
 2. Jenni November 3, 2016

  Jes! Nää vinkit tuli kyllä niin tarpeeseen. Kasvonaamio vinkki lähtee ehdottomasti kokeiluun ja sokerilakkoakin voisi varmaan kokeilla.. :) xx

  https://mminimalisticss.com/

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Jes, huikeeta! Ja itse en kiellä itseltäni kaikkea, eli jos nyt joku viikonloppu iskee vaikka hullu jätskihimo niin se on ihan ok. Karkki vaan on itselleni ollut aina ongelma ja varmaan puolet elämästä onkin mennyt karkkilakossa :D Liian kurinalainen ruokavalio (esim. kaikki herkut pois pitkäksi aikaa) on taas liian ehdotonta mulle. Mutta jokaisen pitää löytää juuri se sopiva tapa itselle :) xx

   Reply
 3. Ansku November 3, 2016

  Jes! Olin niin tyytyväinen kun tässä ei ollut listattuna legendaarista kynttilät-viltti-sohvakomboa :D

  Ilmankostutin muuten vois olla kova!

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Haha joo ei nyt niin kliseistä sentään :D xx

   Reply
 4. Leanne November 3, 2016

  I love the tip about putting moisturizer in the fridge! I bet that would be so refreshing!

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   It’s one of my favorite beauty tips! It’s such a great motivation to wake up haha :D xx

   Reply
 5. Johannam November 3, 2016

  Kiitos vinkeistä! Nämä tulee todella tarpeeseen :-) x

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Upeeta, kiitos :) xx

   Reply
 6. Heta November 3, 2016

  Hyviä vinkkejä kiitos! Haluaisin vielä kysyä, että mitä kosteuttavaa naamiota käytät? Tai muutenkin jos sinulla on vinkkejä ihon hoitoon nyt kun ilmat kylmenevät ja sisäilma on kuivaa! :)

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Dermalogicalla on muutama loistava mm. Skin Hydrating Mask ja Multivitamin Power Mask :) xx

   Reply
  • Iina / MouMou November 14, 2016

   Lumenen geelinaamio on ihana, siis se uusi! <3

   Reply
 7. N November 3, 2016

  Kirkasvalolamppu on ollut mulle kyllä ihan aamujen pelastus!! Suosittelen :)

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Jes, kiitos rohkaisusta :) xx

   Reply
   • Puppe November 4, 2016

    Täältä myös todella lämmin suositus kirkasvalolampulle! :) Meillä on ollut jo muutaman vuoden käytössä Eero Aarnion Origo-kirkasvalolaite ja se on syksyllä ja talvella aamujeni pelastus. Juon kahvin, syön aamupalan ja luen Hesarin kirkasvalon äärellä kaikessa rauhassa. Suositellun vähintään puoli tuntia yritän malttaa olla lampun äärellä aamuisin. Omaa kaamosväsymystäni kirkasvalo on helpottanut paljon.

    Reply
    • Alexa November 4, 2016

     Jee, kiitos mukava kuulla! Ja hei fun fact, mun poikaystävä on sun nimimerkillä mun puhelimessa hahaha :D xx

     Reply
 8. S - Beauty of life November 3, 2016

  Tai sit pukeutua prinsessaks ja laittaa lempibiisi soimaan ;DD! Hahaha.

  ( http://www.beautyoflife.fi/2016/10/5-x-vaihtoehtoista-vinkkia.html )

  Reply
 9. Meri November 3, 2016

  Hyvä postaus ! :) Kysyisin aihesta poiketen, että onko mahdollista saada jossain tapahtumassa tai muualla nimikirjoitusta kirjaasi?

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Totta kai! Huomenna olen töissä Zarrossa 12-18 ja ensi viikolla myöskin muutamana päivänä. Oletko tulossa sattumalta niille nurkille? :) xx

   Reply
 10. Jexu November 3, 2016

  Mikä kirkasvalolamppu on mielestäsi hyvännäköinen/tyylikäs?
  Toi sokerijuttu on niin totta, valitettavasti en ole vaan onnistunut siinä, argh!

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Mä en ole vielä päättänyt tai tutkinut niin hirveesti. Ajattelin että ostan vain jonkun, kun ei niistä kai kauniita saa tekemälläkään :D xx

   Reply
 11. Elllinoora November 3, 2016

  Minulla toimii veden juonnin lisäksi myös vihersmoothiet. Sekoitus vaihtelee, mutta aina on mukana inkivääriä, kanelia, kurkumaa ja jotain sitrushedelmää. Suosittelen!

  Reply
  • Alexa November 3, 2016

   Ah joo totta, mä rakastan vihersmootheja! :) xx

   Reply
 12. Anne Sofie S. November 4, 2016

  Great post <3 Never thought about putting my moisturizer in the fridge, but I will as soon as I post this comment, haha!

  Reply
  • Alexa November 4, 2016

   Awesome haha! :) xx

   Reply
 13. nea November 4, 2016

  Vitamiinien monipuolisen saannin varmistaminen on yks juttu, minkä oon itse todennu toimivaks!

  Reply
  • Alexa November 4, 2016

   Joo ehdottomasti :) xx

   Reply