HELSINKI SECOND HAND STORES

vintage2

Tein muutama kuukausi sitten postauksen Pariisin vintage -putiikeista (lue täältä!), ja ajattelin että mun on ehdottomasti tehtävä vastaava postaus myös kotikaupungistani. Onnekseni parhaat second hand -liikkeet sijaitsevat kivenheiton päässä kotoani, ja ikkunoita tulee todella ihasteltua päivittäin. Toisinaan olen tehnyt myös mita mahtavampia löytöjä, mm. Chanelin käyttämättömät espadrillokset muutama vuosi takaperin.

Hinnat vaihtelevat aika laidasta laitaan myyjästä ja tuotteen kunnosta riippuen, mutta vuosien kuluessa tämän kaupungin second hand -valikoima on huomattavasti parantunut. Parhaimmat putiikit sijaitsevat melko lähellä toisiaan, joten suosittelen pitämään vintage -kierroksen vapaapäivänä tyttökaverien seurassa. Aamun voi aloittaa vaikka Sis. Delin aamiaisella Viiskulmassa, ja päivän voi päättää Toriin tai Sushibariin lounaalle. Kuulostaa täydelliseltä päivältä jos multa kysytään!

I once posted a vintage boutique guide to Paris (read here), so I thought that it would be fun to make one from my hometown as well. All of the boutiques are located close to my home, so I’m window shopping the treasures every single day. If you ever come to Helsinki, I recommend you to stop by in Punavuori. It’s really near the city center (10 minutes by walking) and it’s one of the best districts in town. Besides the vintage stores Punavuori offers the greatest restaurants and small boutiques (such as my mom’s store!), so keep that in mind next time you visit HKI! Don’t forget to check all of my Helsinki tips here! 

newpic

Amado
Fredrikinkatu 25

Ruutu-Rouva
Fredrikinkatu 16

OmaSoma
Fredrikinkatu 16

Kaunis Veera
Albertinkatu 10

Eilanor
Fredrikinkatu 40 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 comments

 1. LadyBlue November 28, 2014

  Nyt tulee ihan randomkysymys, mutta muistatko kun sulla on ollu niissä hurrikaaneissa sellaset paksuhkot luonnonvalkoiset kynttilät? Onko mitään mielikuvaa mistä ne on ostettu? En meinaa löytää muita kun sellasia liian ohuita tai sitten sellasia tosi matalia halkoja, joissa on kolme sydäntä.

  Reply
  • Alexa November 28, 2014

   Heippa! Ne oli Stockalta :) Siellä oli (ainakin pari vuotta sitten :’D) hyvä valikoima! xx

   Reply
   • LadyBlue November 28, 2014

    No kävi mielessä, en oo tosiaan siellä vielä käyny. Vaikka sieltähän se pitäis aina alottaa :) Kiitos!

    Reply
 2. Filppu November 28, 2014

  Muistatko minkä liikkeen ikkunasta tuo toilettilaukkukuva on?

  Reply
 3. Satu V November 28, 2014

  Pakko kommentoida vielä sitä sun Acnen harmaata lämpimän näköistä villatakkia, se on ihana!! Mitä kokoa sun villatakki on? Pitää itse käydä sovittamassa, jos jostain löytyisi ja raaskisin :)

  Reply
  • Alexa November 29, 2014

   Se on ihana! :) XS ja isoa koko onkin! xx

   Reply
 4. sipe November 28, 2014

  Theodora on mun lemppari. :) sieltä ostin ensimmäisen Chanelini ja olen saanut hyvän hinnan, kun olen pari laukkua jännänyt myyntiin. :)

  Reply
  • Alexa November 29, 2014

   Olen monesti kävellyt siitä ohi, mutta en ole koskaan poikennut sisään! Pitää käydä:) xx

   Reply
 5. Tiia November 29, 2014

  Missä liikkeessä on “parhaat” hinnat, jos vertaat hinta-laatu suhteella? (:

  Reply
  • Alexa November 29, 2014

   Se vaihtelee tosin paljon! Eli ihan tuurista kiinni. Sanoisin kuitenkin että Eilanorissa on varmasti kalleimmat hinnat… xx

   Reply
 6. Lyy November 29, 2014

  Kiitos näistä vinkeistä. Pitääpä hyödyntää kun tulen seuraavan kerran Helsinkiin :) voisitko joskus tehdä postauksen sun second hand löydöistä?

  Reply
 7. Eneli November 29, 2014

  Such a useful post as I visti Helsinki few times a year surely, so I will definitely check those out one day! Also it would be nice to know where is your mom shop located, would like to visit that also! :)

  http://www.dodolce.com

  Reply