HELPPO JA HERKULLINEN RISOTTO

january 10, 2019, Food

Vitsi olen innoissani tämän reseptin jakamisesta! Tämä risotto on ollut meidän tyttöporukan vakkariannos vuoden verran (kiitos Vilman) ja se on kaiken lisäksi vielä helppo tehdä, sekä helposti muokattavissa. Tätä reseptiä varten tein risoton ilman lisukkeita (toimii todella hyvin niinkin), mutta kesällä siihen sopii loistavasti parsa, syksyllä sienet ja talvella esim. jättikatkaravut. Tässä risotossa pidän erityisesti siitä että se on niin raikas kun risotto voi olla, eli annos ei kylve voissa tai öljyssä, ja omasta mielestäni se tekee risotosta vaan paremman. Toki voita voi halutessaan lisätä oman maun mukaan, mutta mielestäni se ei sitä kaipaa. Tätä kokkaessa tällaiselle kokkikolmosellekin tulee ihan uskottava fiilis, kun pääsee kiehauttelemaan valkoviiniä ihan muina kokkeina. Jos teen risottoa vaan mulle ja Joksulle, niin teen puolet tästä reseptistä.

Tarvitset (6 annosta):
1 sipuli
10dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
400g risottoriisiä
1dl kuivaa valkoviiniä
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
30g pecorinoa (jos on maidoton / vegaani niin voi skipata)

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä n. desi kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä. Kypsennä, kunnes riisi on pehmeää (15-20 minuuttia). Lisää risottoon lopuksi pecorino ja timjami. Tarjoa heti.

This is one of my current favourites! Hope you enjoy it. If you are dairy free or vegan, just skip the cheese and you are good to go!

All you need (6 portions)
tbsp olive oil
1 medium onion, chopped
400 g risotto rice
1 dl white wine
1 litre vegetable stock (made with 1 stock cube)
fresh thyme, chopped
25 g pecorino, grated
salt and pepper

Heat oil in a large pan, add the onion and gently fry for 5 minutes. Stir in the rice and stir until rice is translucent. Stir in the wine, allow to bubble off for a minute. Add the stock a ladleful at a time, stirring as you go, allowing the liquid to be absorbed before adding the next. cook for a further 15-20 minutes until the rice is just al dente. Turn off heat, stir in the pecorino and season with black pepper.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *