Help me out!

Postailin viime viikolla meidän ensimmäisestä remppakinasta , ja pääsimme viimein yhteisymmärrykseen ja eteenpäin suunnitelmissa. Pohdimme eri sävyvaihtoehtoja, ja päädyimme kahteen finalistiin. G487 ja F487 ovat molemmat upeita sävyjä, ja se tekeekin valinnasta erityisen vaikean. G487 on hieman kilpasiskoaan tummempi, ja sen erottaa valkoisesta ensisilmäyksellä. Vaaleampi F487 -sävy näyttää taas isolla pinnalla melkein valkoiselta, mutta uskon että en ainakaan kyllästyisi nopeasti. Tehosteseinä -tyyppiset ratkaisut ei houkuttele ollenkaan, sillä mulla on tapana mennä “kaikki tai ei mitään” – mentaliteetilla vähän joka asiassa. Kompromissiratkaisu olisi maalata esimerkiksi makuuhone tummemmalla sävyllä ja olohuone sitten hieman vaaleammalla, tai toisinpäin? Tässä asunnossa (katso kuva) on mielestäni täydellisen sävyiset seinät.

Olen ollut niin varma kaikesta tähän asti, että kai tämä jaaritteluvaihekin oli jossain vaiheessa kohdattava! Mitä mieltä te olette?

Oh gosh I can’t decide between these two shades! They both are perfect in their own ways. Do you have an opinion? Please help me out! 

123

Leave a Reply

Your email address will not be published.

42 comments

 1. Lauren November 14, 2014

  I like the right one. Think the left one is a bit to dark :) But then again, on a wall it the left might look better. Why not paint 2 strokes (1 of each colour) and see it that way? I’ve seen people figure it out that way. Maybe it can help.

  Reply
 2. Annuschka November 14, 2014

  F487 i think

  Reply
 3. iiris November 14, 2014

  Olkkariin tummempi ja makkariin vaalea!

  Reply
 4. Milla November 14, 2014

  Tuo F487 vaikuttaa kyllä hyvältä kompromissilta. On tarpeeksi vaalea jos yleensä pitää valkoisesta mutta antaa kivan lisäsäväyksen. On kuitenkin hieman tummempi sitten seinällä, joten erottuu valkoisesta juuri tarpeeksi ollakseen vähän erilainen ja tyydyttääkseen harmaanhimoisen miehen :)

  Reply
 5. Sanna November 14, 2014

  Moi Alexa! Vahingosta viisastuneena, neuvoisin kokeilemaan seiniin ennen värin päättämistä. Asunnon ikkunoiden ilmansuunnan mukaankin sisääntuleva valon väri vaikuttaa tosi paljon etenkin tuollaisiin suht vaaleisiin sävyihin. Maalautimme yhden olkkarin 2 kertaa joskus muinoin beigellä sillä tuloksella että se aina vaan päätyi näyttämään violetilta! Tähän vaikutti niin pohjoisen suunnasta tuleva kylmempi valo sekä ulkoa vastapäisestä talosta heijastuvat värit jne. Onnea remonttiin, hieno tulee!

  Reply
  • Alexa November 14, 2014

   Olen nähnyt nämä molemmat itse asiassa ystäviemme kotona, mutta toki valo on meidän kodissamme erilainen – hyvä pointti! Ja kiitos vinkistä :) xx

   Reply
   • Sanna November 14, 2014

    Pakko vielä jatkaa että meillä vedettiin itse asiassa nykyisiin seiniin maalarinvalkoinen kiireratkaisuna, mutta nyt se on jäänyt jo pitemmäksi aikaa koska se tässä asunnossa näyttää kauniisti harmaalta, kontrastina katon ja listojen vitivalkoinen. Moni on sitä kehunut että onpa tyylikäs harmaan sävy löytynyt, johtunee taas tilan valosta koska eihän se nyt lähtökohtaisesti ole kiva väri… En nyt siis sitä sentään lähtisi kenellekään suosittelemaan, mutta ehkä siis vaaleamman sävyn kannalle taipuisin itse näissä, isoina pintoina värit näyttävät niin ihmeen tummilta aina.

    Reply
  • Lilium November 14, 2014

   Kannattaa tosiaan kokeilla seiniin eri tiloissa ja vertailla sitten. Siinä näkee parhaiten sen miten paljon luonnonvaloa pääsee sisään missäkin ja miten se vaikuttaa noihin väreihin. Pimeä vuodenaika asettaa tietysti omat haasteensa kun pitäisi osata kuvitella millainen yleisvalo tiloihin tulee, huonekaluista lankeaa varjoja, kynttilänvalossa vaaleatkin seinät saattaa näyttää hyvinkin tummilta jne. jolloin tummempi väri voi näyttää liiankin synkältä.

   Reply
 6. Anna November 14, 2014

  The “F487” is beautiful! For which room is it?

  Reply
  • Alexa November 14, 2014

   Each and every! F487 was my first choice actually, but then I started to second-guess myself :D xx

   Reply
 7. Laura November 14, 2014

  Minun silmääni tuon kuvan seinät näyttivät jostain syystä hieman “valjuilta”, siis sellaiselta että on yritetty, mutta ei kuitenkaan lähdetty täysillä värien kelkkaan, jos näin voi sanoa… :D Siksi olisinkin G487 kannalla, kun tuokaan ei niin kauhean tumma kuitenkaan ole. F487 näyttää minusta myös vähän lilalta jo tuossa pikku kuvassa.. mutta täysin mielipideasioita nämä seinämaalien värit! :) siinäpäs teillä vasta pohdittavaa onkin! :)

  Reply
 8. Hmm November 14, 2014

  Mä sanoisin että tuo F, koska mun silmään (mun näytöllä) toi toinen näyttää aika vihreältä! Mutta tuossa yksi kommentoija sanoi, että toinen taas näyttää violetilta, ja sitä taas en itse nää ollenkaan. :D Varmin tapa on tietysti kokeilla! Ja myös kompromissi vois olla hyvä eli toiseen huoneeseen toista ja toiseen toista. :)

  Reply
 9. Sofia F November 14, 2014

  Näyttäisi tuon esimerkki asunnon perusteella näistä vaihtoehdoista lähempänä olevan tuo tummempi eli G487. Tosin asunnon harmaa on kylmempi, hieman vihreään taittava. Mutta kuten joku jo mainitsikin että se voi johtua asuntoon tulevasta valosta! Anyhow, mielestäni tuo tummempi on muutenkin ehdottomasti parempi :)

  Reply
 10. Julia November 14, 2014

  I’d go with the right one. It will bring more light to the apartment during winter season and in summer it will just refresh everything… In my opinion ;)

  xx

  Reply
 11. Mirka November 14, 2014

  Maalari täällä taas.. :) Valitkaa vaaleampi sävy. Molemmat ovat kivoja, mutta luulen että haet puhtaampaa lopputulosta sävyn suhteen? Tummempi näyttäisi taittavan hiukan rusehtavaan tai sitten mun silmät vaan valehtelee.

  Ja kun kaikki sävyt tosiaan tummuvat hirveästi sitten seinällä maalin kuivuttua. Tuntuu, että itsekin olen yllättynyt sitä tummumista ihan joka kerta, vaikka asiasta olenkin hyvin tietoinen.

  Tuo kompromissiratkaisukaan ei kuulosta yhtään hullummalta. :) Tsemppiä valintoihin! Tuskin maltan odottaa kuvia lopputuloksesta!

  Reply
 12. Noora November 14, 2014

  itse valitsisin jälkimmäisen, sillä uskon että tuohon kylmempään sävyyn on helpompi sovittaa kaikki sisustus :)

  Reply
 13. stiia November 14, 2014

  Mä valitsisin makkariin tummemman ja olkkariin vaaleamman värin. Todella kauniita sävyjä molemmat :)

  Mun mielestä noiden sävyjen tarkoitus ei olekaan huutaa, että hei mä olen harmaa. Vaan ainakin olettaisn, että nuo sävyt näyttävät ensin jopa valkoisilta, kunnes vertaa niitä puhtaan valkoiseen. Ideana on siis ehkä tuoda lämpöä ja tunnelmaa, eikä niinkään väriä tilaan.

  Reply
 14. Ninni November 14, 2014

  Kantapään kautta koettua: kysy minkä värisellä väripastalla mikäkin harmaa sävytetään. Toisissa on enemmän vihreää, toisissa sinistä jne. Vaikuttaa ratkaisevasti värin antamaan yleisilmeeseen. (Nim. Yhdestä seinästä tuli “vaaleanpunainen”, koska lämpimän valkoisen sävyttäjänä oli aavistus luumunviolettia pigmenttiä…)

  Reply
 15. Laura November 14, 2014

  Meillä on maalattu kodissa päämakuuhuoneen ja olohuoneen seinät tolla tummemmalla G487, edellisessä kodissa löytyi myös olkkarista yksi seinä tällä värillä. Rakastin tota sävyä yli kaiken noin kolme vuotta, mutta nykyään se on alkanut tuntua jotenkin liian “tunkkaiselta” ja tekisikin mieli maalata seinät astetta vaaleammalla, ja enemmän puhtaanharmaalla sävyllä, toihan on jossain valossa enempi sellainen mutainen kuin harmaa. Eli itse ehdottaisin tota vaaleampaa sävyä!:)

  Reply
 16. Outi November 14, 2014

  Vaaleampi ainakin olkkariin, tummempi makkariin :)

  Reply
 17. lotta November 14, 2014

  Sanoisin että laita tumma makkariin ja vaaleampi sävy muualle! Makuuhuoneessa saa mun mielestä aina olla muuta asuntoa tummempi värimaailma. Omassa asunnossa se on ainoa huone jossa on seinällä mitään muuta kun valkoista (harmaata raitatapettia) :)

  Reply
 18. Nenna November 14, 2014

  F487 ehdottomasti!

  Reply
 19. LadyBlue November 14, 2014

  Jos F487 ei taita lilaan niin se :)

  Reply
 20. Stephanie November 14, 2014

  I prefer the lightest one, but it depends if its for a full wall or something else…

  Reply
  • Emma Eskola November 14, 2014

   eipä kestä! ;)

   Reply
 21. Jeppe November 14, 2014

  Nättejä sävyjä molemmat! Ja tosiaan, kannattaa varmasti maalata seinään kokeilut. Josko sekin auttaa valinnassa vielä enemmän, kun näkee ne “teidän” asunnon valossa? Itse ehkä laittaisin vaaleamman olkkariin ja tummemman makkariin. :)

  Reply
 22. emma November 14, 2014

  Vaaleampi harmaa, ihan ehdottomasti. Pienellä alueella se näyttää ehkä siltä ettei sitä meinaa erottaa valkoisesta tai olisi tosi vaalea, mutta kyllä se sitten valkoisia listoja/kalusteita/valokatkaisijoita/pistorasioita vasten näyttää tosi tummaltakin, ja varmasti täydelliseltä harmaalta.

  Reply
 23. Simone November 14, 2014

  I would also definitly go for the right one!

  Reply
 24. papukaisa November 15, 2014

  Tämä ei nyt liity tähän postaukseen millään lailla, mutta onkohan ne ihanat pistooli-lamput tulossa teidän uuteenkin kotiin, vai oletko mahdollisesti myymässä niitä? :) Asetun ostajajonoon mikäli aiot niistä luopua! :)

  Reply
  • Alexa November 15, 2014

   Just eilen puhuttiinkin miehen kanssa siitä että pitää laittaa blogikirppis tänne remppablogin puolelle! Ainakin Sohva, makkarin peili ja työpöytä on tulossa myyntiin! Neuvottelen noista valaisimista :) Hyvä että sain sun meiliosoitteen! xx

   Reply
   • papukaisa November 16, 2014

    Jesjesjesjesjes!

    Reply
 25. Laura November 15, 2014

  Onneksi olette nähneet molemmat livenä joten tietää vähän mitä odottaa. Minä valitsin maalikaupassa “lämpimän valkoisen” joka osoittautui seinässä kamalan persikan sävyiseksi. Sen jälkeen en ottanut riskejä vaan laitettiin perusvalkoista eli paperia seiniin. Jos sisustus ja lattia ovat vaaleahkoja niin seinien vaaleanharmaa sävy varmasti toimii hyvin.

  Reply
 26. carrot November 15, 2014

  Ehdottomasti vaaleampi sävy! Tummempi taittaa vihreään ja on jotenki tunkkaisen oloinen sävy… teidän tyyliin menee paremmin mielestäni vaaleampi :)

  Reply
 27. Vinkvink November 16, 2014

  Paras keino on pyytää maalikaupasta pieni purkki molempia (tosin sävytystä ei ihan minipurkkiin saa tehtyä oikein) ja koittaa keskelle seinää ja tarkastella eri valaistusoloissa, etenkin päivänvalossa. Itse mietin olkkarin sävyä melkein pari kuukautta ja osuin oikeaan valitessani Tikkurin kartasta sävyn Y487 Piazza, sekä ihanan ja hillityn “greigen” X487 Laasti, eteiseen.

  Reply
  • Vinkvink November 16, 2014

   Edit: Tikkurilan.

   Reply
 28. Dosta Radnjanska November 16, 2014

  F487

  Reply
 29. tina November 16, 2014

  Tummempi, voin sanoa kokemuksesta että ensin pelkäsin tummempia värejä (meillä on 4 eri harmaata kotona), mutta nyt pidän niistä eniten ja vaalein tuntuu tosi pliisulta, ainakin meillä :)

  Reply
 30. camilla November 17, 2014

  Näissä sävyissä on aina pelkona, että näyttää vaalean harmahtavan sijaan liian vaaleansiniseltä suurella pinta-alalla. Sanoisin, että vaaleampi, mutta älä ammu, jos menee huti. ;)

  Reply
 31. elisa November 19, 2014

  F487 siksi koska se on puhdas sävy. Tuo toinen taittaa vihreään. :)

  Reply
 32. sare November 21, 2014

  Meillä yleistiloissa tuo F487. Ensireaktio oli, että seinäthän ovat valkoiset eli sitä mitä en olisi halunnut….. mutta kun vierelle lisättiin ovien ja ikkunoiden yms listat on tämä väri pehmeämpi kuin valkoinen ja siis hieman harmahtava. Mutta tosiaan, ei mikään silmille hyppäävä. Hyvä tausta muille väreille.

  Reply
 33. Emmi December 4, 2016

  Kumman maalin valitsitte asuntoonne? Paria testi maalausta jo takana, vaikea valinta kun on aina käytetty paperin valkoista.

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Molempia! G makkareissa ja F olkkarissa ja keittiössä :) xx

   Reply