Healthy Chicken Wok

Olen ollut ilmeisen inspiroitunut ruoasta viime aikoina, kun reseptejä tuntuu ilmestyvän alvariinsa. Mutta jestas tämä resepti on mieletön! Jos pitää yhtään aasialaisesta, niin suosittelen todellakin kokeilemaan tätä. 

100g Kanaa, 30g Bulguria, 100g Parskaalia, 1/2 Paprika, 3 rkl kookosmaitoa (kevyt), 1/2 Limen mehu puristettuna, Chiliä ja valkosipulia

-Mittaa bulgurille tuplamäärä vettä (jos bulguria on esim. puolikupillista, niin laita koko kupillinen vettä) ja laita vesi kiehumaan. Keitä bulguria kunnes vesi on haihtunut.

-Keitä / höyrytä parsakaali ylikypsäksi. 

-Kuullota chili ja valkosipuli, ja lisää kana paistumaan pannulle. Lisää hetken kuluttua paprikasuikaleet ja kookosmaito. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi myös parsakaali ja bulgur, ja viimeistele annos puristamalla limen mehu koko komeuden päälle. 

I’ve been so inspired about creating new healthy recipes lately. This one definitely my favorite so far, it has an Asian vibe and I love Asian food! So the wok consists of: Chicken, bulgur, light coconut milk, broccoli, paprika, chili, garlic and fresh lime. Sounds great right? I can’t get enough of it. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 comments

 1. Natali March 25, 2014

  mmmmm, looks and sounds delicious!!

  https://lartoffashion.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 25, 2014

   Yeah it’s super delicious! :) xx

   Reply
 2. Michelle March 25, 2014

  This sounds lovely, definitely going to try this soon!

  http://LuxeLifeAspirations.blogspot.ie

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 25, 2014

   Great! Let me know how it turned out then! :) xx

   Reply
 3. Paula March 25, 2014

  Oioi! Kiva kun muistutit tän ruuan olemassaolosta :) Ite oon tosin aina tehny täysjyväcuscusista :) Ja vinkkinä muuten… Kasvisten ravintoarvojen säilymisen kannalta höyryttäminen on parempi kypsennysmenetelmä kuin keittäminen :) Ja myös ylikypsentäminen (käsittääkseni) “tuhoaa” kasvisten vitamiineja yms. Mutta jos tahdotkin ylikypsänä, niin höyryttäminen ei tuhoa niitä niin paljon :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 25, 2014

   Mun on itse asiassa pitänyt hankkia höyrykattila juurikin tosta syystä! Mutta arvaa olenko saanut aikaseksi :D To do listalla! Ja joo, rakastan ylikypsää broccolia… xx

   Reply
 4. Anna March 25, 2014

  Mm sounds delicious, gonna try this soon for sure!

  http://www.aduaa.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 25, 2014

   Awesome! Let me know how did it go then! :) xx

   Reply
 5. Pupsi March 25, 2014

  Moikka! tossa Nyc Shopping List -postauksessa oli noi pinkki-siniset niken free 5.0 (?) kengät, mahtavan väriset! Mistä sä noi oot löytäny, ite yrittäny ettii mut missään ei oo tullu vielä vastaan ku perus musta, turkoosi, keltanen jne.. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 25, 2014

   Heippa! Tais olla MyTheresasta, siellä on yleensä tosin kivasti ostettu sisään Nikeja:) xx

   Reply
 6. Michaela March 26, 2014

  haha its vibe not fibe :) but still, this looks yummy!

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 26, 2014

   Oops, a typo! Thanks for helping:) xx

   Reply
 7. -S- March 26, 2014

  Tehtiin just äsken poikakaverin kanssa tätä, ja täytyy sanoa että oli IHAN SAIRAAN HYVÄÄ kummankin mielestä!:) Lisää tällaisia!

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 26, 2014

   NO EIKÖ??? Ja siis myös mun poikaystävä oli aivan fiiliksissä tästä, vaikka ei aina niin mun terveyspöperöistä välitäkään :D Loistavaa!! xx

   Reply
 8. Nennuu March 26, 2014

  Mitä toi bulguri siis on? Ja kuinka paljon pistit chiliä ja valkosipulia? Pakko testata!!:))

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 26, 2014

   Wikipedia: “Bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin vaihtoehtoiset elintarvikkeet riisi, pasta tai kuskus. Rikkaan ravintoarvopitoisuutensa ansiosta bulgur on suositeltava vaihtoehto terveellistä tai kasvisruokavaliota noudattaville.”

   Bulgur on sairaan hyvää, mutta vaihtoehtosesti voi käyttää myös riisiä tai quinoaa :) Chilia n. 1/3 ja yksi valkosipulin kynsi :) xx

   Reply