Häästressiä ilmassa?

Havahduin hetki sitten siihen tosiasiaan, että häät häämöttävät kahden kuukauden päässä – minne tämä aika oikein katoaa? Moni teistä on toivonut ajatuksiani häiden suunnittelusta ja kaikesta niihin liittyvästä, ja myös läheiseni ovat nyt h-hetken lähestyessä intoutuneet vouhkaamaan asian ympärillä. Itse kun alan vasta herätä siihen, että häät ovat jo niin pian! Kuten edellä kirjoitetusta voi päätellä, häästressin määrä täällä päässä on (ehkä kaikkien yllätykseksi?) pyöreä nolla. 

Joku voisi blogin kautta pitää minua jotenkin superpedanttina, todella potentiaalisena bridezillana, mutta ei sinne päinkään! Hääjärjestelyt ovat menneet rennosti muiden juttujen ohessa puolihuomaamatta, mieheni kantaessa vastuun yhteydenpidosta vieraisiin sekä muusta organisoinnista. Itse olen pitänyt huolta visuaalisesta puolesta sekä yhteydenpidosta hääpaikan kanssa. Mutta että yksittäiset detaljet aiheuttaisivat harmaita hiuksia? Ehkä pikemminkin muille ympärilleni, haha! 

Läheisieni stressi on ollut tosiaan aivan käsinkosketeltavaa pieneen huvittuneisuuteen asti – mitään stressin aihetta kun en itse näe horisontissa. Äitini muun muassa hössötti hääkimpun yksityiskohdista, itse en muista koskaan kiinnittäneeni huomiota kenenkään hääkimppuun… Samoin häädieetistä, mekon valkoisen sävystä sekä yksittäisistä biisivalinnoista olen vastannut lähes hämilläni, että eipä ole tullut asiaa päätösten jälkeen spekuloitua tai stressattua! 

Kaikenkaikkiaan häiden järjestäminen on ollut hauska projekti! Ehkä se on tämä projekteihin ja niiden toteuttamiseen, sillä stressi loistaa poissaolollaan. Katsotaanko kuukauden päästä uudelleen, haha? Siellä teidänkin joukossa on tulevia morsiamia ja kaasoja, miten teillä on sujunut? ❤️

I just realised that there’s about two months until our wedding! The time just passes by. I have been really chill so far, I’m just mostly really excited about the big day. Most of my friends have been wondering how I’m able to handle all the wedding hassle so easily and I’m quite surprised myself. Maybe I’m just used to managing multiple projects at the same time and I don’t have much spare time left for worrying – definitely a winning concept! 

Adoore Coat
Soft Goat Turtleneck
Y.A.S Pants
Zara Bag
Parfois Boots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 comments

 1. Rosa March 21, 2018

  Se, että häästressiä ei ole, on kuule merkki siitä, että on tehnyt oikean valinnan. Parisuhteen keston kannalta on tärkeää, että asiat voidaan sujuvasti jakaa puolisoiden kesken (kuten tekin olette jakaneet vastuut).

  Hyvä pohja liitolle on se, että häihin suhtutuu rennosti, koska avioliiton pointti ei ole yksi juhlapäivä, vaan vuosia kestävä rakkaus, luottamus ja kunnioitus. Näin neuvoo blogia satunnaisesti lukeva teologi ja täti 40v. (yli 20 vuotta avioliitossa ja hyvin menee vieläkin, vaikka / koska häästressiä ei ollut silloin aikoinaan ensinkään) :)

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Voi ihanasti sanottu! Ja mieletöntä että teillä on noin pitkä liitto takana, nostan hattua! ❤️ xx

   Reply
  • Piltti March 23, 2018

   Tämäköhän meilläkin (osa)syynä kestorakkauteen ja pitkään liittoon 😅 —- 40+ ja aviovuosia 24, rakkautta ja sähköä riittää edelleen..viiden lapsenkin jälkeen

   Reply
 2. Marianne March 21, 2018

  Ihana kuulla että olet niin tyyni ja rauhallinen kaiken järjestelyiden keskellä :)
  Olen todella iloinen puolestasi <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Ihana kuulla! 😘 xx

   Reply
 3. Varpunen March 21, 2018

  Yksi stressitön morsian ilmoittautuu! Meillä on häihin aikaa vielä viitisen kuukautta ja oikeastaan kaikki on hoidossa :) Tiettyjä asioita pystymme hoitamaan vasta vain vähän ennen hääpäivää, joten sitä ennen ajatteltiin sulhon kanssa ottaa rennosti ja nauttia kaikesta häihin liittyvästä.
  Muilla tuntuu kylläkin olevan pientä stressiä ja panikointia ilmassa, paitsi meillä hääparilla ;D
  Äitini on mm. huolehtinut hääkimpusta, serveteistä, viinilaseista… you name it! Hääpukuni on myös täysin vaiheessa, toivon että se ehtisi saapumaan tässä kevään aikana, jotta mahdolliset muutokset ehdittäisiin tekemään. Mutta asioilla on tapana järjestyä ;)
  En jaksa murehtia pienen pienistä yksityiskohdista, minulle ja miehelleni tärkeintä on juhlan yleinen tunnelma ja siihen olemme panostaneet!
  Ihanaa kevättä sinulle ja miehellesi! Fiilistellään häitä ja nautitaan siitä päivästä täysin siemauksin <3

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   No juuri näin! ❤️ Ihanaa aikaa sinnekin, nautitaan tästä! 😘 xx

   Reply
 4. Tua March 21, 2018

  Stressaamatta paras! Menin naimisiin viime kesänä ja häästressi kyllä loisti poissaolollaan ihan loppuun saakka. Tavoitteena oli järjestää rennot juhlat ja sellainen ei taida hirveällä stressaamisella onnistuakaan. :D Vaikka häitä rakastankin, en muista yksistäkään juhlista mitään yksityiskohtia liittyen esim. kimppuun tai puvun sävyyn (täh?). En sitten osannut niistä itsekään stressata, vaikka yksityiskohtiin jonkin verran paneuduinkin. Kunhan paikalla on ne tärkeimmät ihmiset, ruoka ja juoma on hyvää ja musiikki saa ihmiset tanssilattialle, niin ei voi epäonnistua. Nauti tästä morsianajasta, se on ihanaa <3

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Todellakin! 😍 Ja just näin, hyvin kiteytetty! ❤️ xx

   Reply
 5. Natali March 21, 2018

  The big day is def. getting closer and closer! You are looking adorable in this laidback, minimalistic combo! :)

  https://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Thanks Natali! 😍 xx

   Reply
 6. Salla March 21, 2018

  I feel you! Meilläkin kaverit stressasi oikein mun puolesta ennen häitä, mutta itseä ei hermostuttanut ollenkaan. Jotenkin sitä tiesi, että juhlista tulee hyvät ja omannäköiset ja mies on oikea, niin mitä siinä stressaamaan. ;)

  Hyviä valmisteluja ja ihania häitä! :)

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   No just näin! 😘 Kiitos ihana! xx

   Reply
 7. Stressitön March 21, 2018

  Kuulostaapa hyvältä! Ihana, että tekin järjestätte yhdessä häitä. Täällä myös yksi stressitön tuleva morsian. Meillä on häät reilun kahden kuukauden päästä ja stressistä ei tietoakaan. Monet on stressittömyyteeni vastanneet, että “odotapas vain, kyllä se sieltä vielä tulee”. Tiedostan toki, että lähempänä häitä on paljon tekemistä, mutta mielestäni häät ovat iloinen asia eikä niistä siksi kannata itselleen (tai muille) stressiä aiheuttaa. :) Erikoisinta tässä on se, että yleensä olen kova stressaamaan asiasta kuin asiasta. Toinen asia, mitä en ole koskaan käsittänyt, on se, että monet parit riitelevät ja tappelevat häiden lähestyessä hääjärjestelyistä. En osaisi kuvitella, että me saisimme häistä minkäänlaista riitaa aikaiseksi, vaikka emme kaikesta aina samaa mieltä olekaan. :D

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Samoilla fiiliksillä täällä mennään, just näin! 😍 Argh, en kestä tollasia “odotapas vain”-kommentteja, tuntuu että etenkin odottavat / tuoreet äidit saavat kuulla niitä ihan alvariinsa. Koitetaan nauttia hetkestä ja taklata haasteita sitten jos niitä tulee eteen! 🙏❤️ xx

   Reply
 8. Hanna March 21, 2018

  Täälläkin vietetään häitä kahden kuukauden päästä. Vielä on jotakin tekemistä jäljellä. Mutta ei onneksi ressaa, ainakaan vielä. Pelottaa vaan että mitäpä jos jotakin tärkiää unohtaa, monet morsiammet muistuttaneet avioliiton esteiden tutkimisesta. Se ehkä tärkein hoidettava vielä, loput pitäs olla pieniä viimehetken silauksia😊
  Ihania häitä ja aurinkoisia kevätpäiviä!😊

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   Hei mahtavaa! 😍 Ja ette te mitään unohda! Ja jos joku juttu menee sinnepäin, niin ei sitä kukaan vieras huomaa. Me itse asiassa just tänään toimitettiin tuo esteiden tutkimis-lomake, hauska sattuma! 🙈 xx

   Reply
 9. Sofia March 21, 2018

  Välillä tuntuu hassulta, miten vakavasti ihmiset kysyy asioista ja suunnitelmista häävalmisteluihin liittyen. Ihan niinkuin ne olisivat jotenkin ihan uskomattoman tärkeitä. On tietysti totta, että hääpäivä on ikimuistoinen asia ja on kiva että se onnistuu, mutta ei yhdille juhlille saa silti antaa liikaa painoarvoa. Tärkeintä on se syy, miksi ne juhlat pidetään. Olen ajatellut, ettei minun tarvitse olla maailman kaunein ja täydellisin morsian. Riittävän hyvä on riittävän hyvä myös häissä. :)

  Reply
  • Alexa March 21, 2018

   No älä muuta sano! Hurjan hyvin sanottu hei, riittävän hyvä on hyvä 🙏❤️ xx

   Reply
 10. HannaHHoo March 23, 2018

  Voi nuppu, tuolla rentoudella kun menet sinne häihin saakka ja nautit täysillä teidän päivästä, niin upeaa! Enpä minäkään muista yksistäkään häistä, omani mukaan luettuna, juuri mitään detaljeja, mutta siskontyttöni pienimuotoisista, kotikutoisista syyshäistä viime lokakuussa jäi mieleen se suuri ja syvä rakkaus, joka oli vahvasti läsnä.

  Reply
  • Alexa March 23, 2018

   No just näin! ❤️ xx

   Reply