Friday Thoughts

wintery-outfit-blog

Tämän aamun suunnitelmat vähän venähti, kun eksyin netin ihmeelliseen maailmaan selaamaan hääkutsuja. Olenko ainoa jolle on tullut yllätyksenä hääkutsujen älyttömät hinnat? Olen eläessäni jos jonkinlaista painomateriaalia tilannut töihin, joten en malttanut uskoa silmiäni kun aloin selaamaan läpi kutsuja. Mies totesi tähän että “sehän on ilmaista, sen kun printataan kutsut”, toki niinkin voi tehdä mutta itse haluaisin ehkä hiukan viimeistellymmät kutsut. Eli budjetin pohtiminen ja neuvottelut täällä päässä jatkuu… Onko teillä suositella mitään tiettyä sivustoa tai firmaa? Ystäväni vinkkasi tällaisesta sivustosta, joka ensisilmäykseltä vaikutti oikein hyvältä.

Huvittavaa että häihin on vielä jopa puolitoista vuotta ja silti tuntuu siltä että järjestelyjen kanssa pitäisi laittaa töpinäksi. Onneksi meillä on jo yksi potentiaalinen paikka, kunhan saataisiin lyötyä asiat lukkoon. Eli varmasti lähempänä tännekin tulee hiukan häihin liittyvää sisältöä, sillä uskon että vinkkejä kaivataan varmaan sielläkin päässä. Nyt on suljettava noi hääsivustot ja ruvettava tekemään töitä. Ihanaa viikonloppua!

I have been browsing wedding invitation designs all morning. I really never realized that they are so expensive? 50€ / invitation seems to be a normal price, which feels pretty insane. Fortunately I found a couple of budget friendly options (from here) and hopefully my hubby likes them too. Our wedding is still exactly 18 months away, but it still feels like it’s going to take place soon. So we really need to start planning now. I’m probably going to make some wedding related posts here every now and then, hope you like the idea. Now I need to stop browsing the invitations and start working. Have a lovely weekend!

wintery-outfit-blog3

Pahoittelen että päällä on jälleen tekonahkahousut, mutta ne on vaan niin kätevät heittää jalkaan päivä toisensa jälkeen. Juuri nyt ei ole tosiaan mikään helpoin sesonki (monipuolisen) pukeutumisen suhteen, mutta ensi viikolla lupaan laittaa jalkaani jotain muutakin. Mutta jos nahkahousuinpsista kaipaan, niin eikun vaan mun arkistoja selaamaan! :D

Sorry for wearing leather pants over and over again! I just feel like they are the perfect choice when I don’t have enough time to plan outfits. They just simply go with everything. But next week I’ll wear something different, I promise! 

img-8681 wintery-outfit-blog2

chanel-bag-blog

Ray-Ban Sunnies from Zalando*
Bik Bok Sweater from Zalando*
Sezane Coat (similar here!)
Twist and Tango Faux Leather Pants
Chanel Bag
Billi Bi Shoes

postaus sisältää mainoslinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

32 comments

 1. Jenni / big mamas home December 2, 2016

  Mitäs tuosta. Nahkahousut näyttää yleensä aina hyvältä. Itse olen enemmän farkkumimmejä, mutta olen viime vuosina alkanut itsekkin vilkuilemaan nahkaisia yksilöitä. Ainut mikä mietityttää on tämä oma vartalo ja se ylipaino. Miltä ne nahkahousut näkyvät ja tuntuvat, kun kaikkialalla muualla, paitsi pohkeissa, hyllyy. Ehkä yritän saada tämän painonhallinnan jonkinmoiseen kuriin ja ostan vasta sitten palkinnoksi uudet housut.

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   No mä oon samaa mieltä, ne vaan toimii aina! Etenkin tähän vuodenaikaan. :) xx

   Reply
 2. Satu December 2, 2016

  Etsystä kannattaa ehdottomasti katsoa koska siellä on jos jonkinmoista ja kaikki on kustomoitavissa. Saat itsellesi valmiin PDF tiedoston jonka viet paikalliseen painotaloon eikä ole kallista. Ilmeisesti Paper shop siinä fredalla tekee myös uskomattoman kauniita kutsuja. Omamme teetimme Kaisa Kartelalla ja muut paperituotteet Etsystä.

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   Jee, hei kiitos vinkistä! Tosi hyvä idea. Mä olen niin kädetön toistaiseksi näissä jutuissa, kun en ole kaasokaan vielä koskaan ollut :D Hei, Paper shop – tietty! Just kävin siellä eilen ostoksilla ja miten se ei tullutkaan mieleeni. Täytyy siis käydä sielläkin kyselemässä :) xx

   Reply
 3. Jessica December 2, 2016

  Weddingpaperdivas on ihana! Tilasin meidän häihin save the date-ilmoitukset, kutsut ja kiitoskortit heiltä. Kaikki toimi loistavasti ja laatu oli hyvää :)

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   Jes, loistavaa, kiitos vinkistä :) xx

   Reply
 4. Saagasofia December 2, 2016

  Meidän hääkutsut, kiitoskortit, pöytäkartat jne. tilattiin Paper shopista ja voi että oltiin tyytyväisiä. Tytöt tekee tosi hyvää työtä ja vielä helsinkiläinen kivijalkaliike <3 iso suositus

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   Hei jes, kiitos tosi paljon! Miten ei tullutkaan aikaisemmin mieleen että sieltä voi tilata ja nimenomaan kun voi tukea samalla paikallista liikettä :) xx

   Reply
 5. Éva December 2, 2016

  Hi Alexa, your addiction to leather pants makes ma wanna have more pairs than I own now. Are these Twist & Tango pants high or low rise?
  I still love your blog, honestly the only one I follow daily. hugs

  Reply
  • Alexa December 2, 2016

   Aww you are so sweet, thanks so much :) They are mid-rise I would say :) xx

   Reply
 6. Lidia December 3, 2016

  http://www.calligraphen.fi

  Täältä tilasimme hääkutsut 5 vuotta sitten, voin suositella. Maksoi 2,7€ kappaleelta silloin se, jonka valitsin, oli varmaan kaikista kallein ja hintahaitaria tosta alaspäin löytyy kyllä. Voin sanoa että kyllä kannatti. Ei olisi todellakaan ollut itsellä aikaa tehdä niin viimeisteltyjä kutsuja. Meillä oli kokonaan valkoiset kutsut. Tausta valkoinen kartonki, sen päällä valkoinen kartonki, yläosassa etunimien kirjaimista tehty tyylikäs “logo”, sen alapuolella vaakasuoraan silkkinauha rusetilla ja sen alapuolella kutsuteksti. Yksinkertainen ja arvokas oli lopputulos. Valitsisin saman uudelleen jos nyt miettisin millaiset tilaan. Harkitsin myös paikallista painofirmaa, mutta helppous ratkaisi.

  Reply
  • Alexa December 3, 2016

   Jee hei kiitos paljon vinkistä :) xx

   Reply
 7. Mimi December 3, 2016

  Hehe, en oo itse menossa naimisiin, mut kaikki hääaiheinen on tosi ihanaa ja tutkailin tota sun linkkaamaa sivua. Mielestäni aika huokealta näyttävät nuo hinnat, parhaimmillaan alle pari dollaria per kutsu noin upean näköisestä toteutuksesta. Missä hinnoissa ne kalliimmat hääkutsut sitten liikkuvat?

  Reply
  • Alexa December 3, 2016

   Jee, kiva kuulla! Siis ihan perus oli 50-70$ per kutsu :D En tajua! Onneksi nyt on paljon varteenotettavia edullisempia vaihtoehtoja! xx

   Reply
 8. linda December 3, 2016

  Itse en ole tilaillut kutsuja mistään, mutta omiin häihin vahvoilla olisi Makeadesign http://makeadesign.fi :) En usko, että he ovat halvimmasta päästä, mutta itse pidän. Tosin tuntuu, että kutsuja pystyy vaikka mistä tilaamaan tai tulostamaan itse..

  Reply
  • Alexa December 3, 2016

   Hei kiitos paljon! Vinkit ovat aina tervettuleita :D xx

   Reply
 9. Iida December 4, 2016

  Otettiin Etsystä tällä teemalla: https://www.etsy.com/listing/263657161/floral-wedding-invitation-printable?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=wedding%20invitations&ref=sr_gallery_10
  Tuolla tyylillä tulee kaikki meidän ensi kesän häiden paperituotteet :)

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Oi ihan super kauniita! :) xx

   Reply
 10. Katriina December 4, 2016

  Tälleen vähän myöhässä selaan uusia postauksia mutta ihan pakko vielä vinkata! Me mentiin naimisiin 2012, ja haluttiin kutsut juhlavalla kohopainatuksella. Löysin sellaisen ihanan paikallisen tekijän kuin Studio Unicco. Teetettiin 100 kutsua ja ne tuli maksamaan noin 350€.
  Nyt nopealla selauksella en ihan saanut selville, kuinka aktiivisesti he vielä tekee, mutta suosittelen todellatodella lämpimästi tutustumaan ja kysymään.
  http://studiounicco.bigcartel.com/
  Instagramista löysin myös tilin @studiounicco

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Jee, super kiitos tästä vinkistä :) xx

   Reply
 11. LO December 4, 2016

  Itse tilasin kutsut, pöytien nimilaput, menut sekä ohjelmat. Suosittelen! Lähettivät vahingossa USAn sisällä johonkin ihmeen pikkukaupunkiin mutta ilmaiseksi korjasivat virheen ja painattivat uudestaan. Kannattaa kuitenkin muistaa että tulli tulee sitten vielä erikseen kun tulee jenkeistä!

  Reply
  • Alexa December 5, 2016

   Kiva kuulla, kiitos vinkistä :) xx

   Reply
 12. Heidi December 6, 2016

  Mä latasin koneelle Inkscapen ja etsin netistä ilmaisia vektorigrafiikkakuvia ja sommittelin itse mieleiset. Sain kauniit vesivärikuvilta näyttävät kutsut, ja painatin ne lähimmässä painotalossa :) Infon, plaseerauskortit ja osoitetarrat tein samalla tyylillä ja tulostin kotiprintterillä. Kiitoskortit tulee vielä samaa teemaa käyttäen, ja ne aion taas painattaa :)
  Esim freepik.comista löytyi paljon ihania ladattavia kutsupohjia!

  Reply
  • Alexa December 6, 2016

   Hei kiitos tästäkin vinkistä :) xx

   Reply
 13. Omppu December 6, 2016

  Meidän häistä on jo muutama vuosi, firma tehnyt konkankin jo, mutta allekirjoitan ton miehille käy ilmainen versio.
  Kutsukortti kertoo vieraalle ensimmäisenä häiden luonteen. Olen vuosien varrella nähnyt jos jonkinlaista kutsua.
  Mm näitä, joissa on käytetty kotiprintteriä ja muste on vielä levinnyt , no, sama taso on näkynyt häissä.
  Ei tarvitse olla luksusta ja upeaa , riittä että on ajatuksella tehty eikä valittu kaikessa sitä halvinta ratkaisua.

  Reply
  • Alexa December 6, 2016

   Haha just hauska :D Ehkä pitäisikin tehdä kunnon floppikortti, niin ei olisi kellään mitään odotuksia itse juhlien suhteen :D Sit vois vaan yllättää positiivisesti! xx

   Reply
 14. Mari K. December 11, 2016

  Makea Design olikin jo mainittu täällä, mutta vahva suositus myös täältä! Teetimme täällä häihimme kaikki Save the Date korteista varsinaisiin kutsuihin ja en edelleenkään voisi olla tyytyväisempi valintaamme! Jos haluaa täysin omannäköiset kutsut alusta loppuun, suosittelen kääntymään Makea Designin puoleen. Yhteistyö oli myös ihanan helppoa ja lämminhenkistä, ja mikä parasta samalla saa tukea suomalaista yrittäjyyttä! xx

  Reply
  • Alexa December 11, 2016

   Jee loistavaa! :) xx

   Reply
 15. Emma December 13, 2016

  Vielä vähän viiveellä WeddingPaperDivasille isot suosittelut! Tilattiin kutsut ja kiitoskortit sieltä, laatu oli jopa valokuvaprinteissä loistava. Kannattaa rekisteröityä uutiskirjeen tilaajaksi ja odotella sopivaa alennuskoodia, kutsut taidettiin saada -40% ja kiitoskortit -50%. Toimitus oli ripeää siihen nähden, että firma sijaitsee jenkeissä ja ainakaan meidän kohdalla aikataulu ei venynyt tullinkaan osalta.

  Reply
  • Alexa December 13, 2016

   Aaa super, kiitos vinkistä :) xx

   Reply
 16. Sanna December 16, 2016

  Meidän hääkutsussa oli meidän valokuva ja kortti näyttää kuuluvan useamman tuttavan kotona vakiovalokuvakokoelmaan edelleen :)

  Reply