Fresh and Sweet Green Smoothie

vihersmoothie2 vihersmoothie

Muistan kun vihersmoothiet tulivat ryminällä muotiin pari-kolme vuotta sitten, enkä ihan alkuun innostunut tästä villityksestä.  Tuntui että ensimmäiset maistamani smoothiet olivat hamppuproteiinilla ja spirulinalla höystettyjä, eikä se levänmaku tosiaan hivellyt makunystyröitäni. Reilu vuosi sitten innostuin kehittelemään smoothieita enemmän itse, kun kyllästyin siihen ainaiseen mansikka-banaani komboon. Mielettömän hyvä vihersmoothiekin kehittyi ihan puolivahingossa, ja olen täysin unohtanut jakaa reseptin kanssanne – eli tässä se siis tulee.

Tarvitset: 1/3 kurkun, kourallinen pinaattia ja minttua, banaanin, 1/2 purkkia ananasta, jääpaloja ja kokonaisen avokadon. Kaikki ainekset vaan blenderiin ja hrr hrr – se on siinä. Mitä tummempi banaani, niin sitä makeampi smoothie. Säilytän yleensä pilkottua kypsää avokadoa ja banaania pakkasessa, juurikin näitä smoothieita varten – sillon jääpaloja ei tarvita ollenkaa.

Green smoothies can be super tasteful and yummy, if you just find the right ingredients. Here’s my favorite combination: 1/3 cucumber, fresh spinach and mint leaves, 1 ripe banana,1/2 small pineapple can, 3 ice cubes and 1 avocado. Mix all ingredients in a blender until smooth mixture. Hope you like it as much as I do!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

24 comments

 1. Erica April 28, 2016

  Nam! Ehdin jo välillä kyllästyä (okei, pariksi viikoksi) smoothie bowleihin, mutta nyt on taas tullut tehtyä lähes joka aamu. :D

  Reply
 2. Helkky April 28, 2016

  Kokeileppa vielä sekaan yhden sitruunan mehu ja kourallinen pähkinöitä tai siemeniä, maku sen kun paranee!

  Reply
  • Alexa April 28, 2016

   Nam, pitää kokeilla! :) xx

   Reply
 3. Naomi April 28, 2016

  I never tried a green smoothie, I’m a bit afraid of the spinach and avocado mixed with fruits! ahah I think I’ll have to try that :)

  Reply
  • Alexa April 28, 2016

   You should totally try it, it’s super yummy! xx

   Reply
 4. Anni April 28, 2016

  Mä en oo vielä innostunu näistä mut tuntuu et tätä voisin testata! :)

  Reply
 5. veerala April 28, 2016

  Avokadoa pakkasessa? Hyvä idea, mutta miten pitkään se säilyy? Vai osaatko sanoakaan, jos käytät pakastetut palaset melkein samantien :P

  Reply
  • Alexa April 28, 2016

   Pakasteessahan kaikki säilyy about ikuisesti :D Eli kaikki vaan pakkaseen haha! xx

   Reply
 6. Jenni April 28, 2016

  Toi kuulostaa kyllä niin hyvältä! Itse olen toistaiseksi maistellut vain paria vihreää smoothieta, ja ovat rehellisesti sanottuna olleet aika hirveitä :D Mutta jospa tällä reseptillä onnistuisin vihdoinkin tykkäämään vihersmoothieista! xx

  http://shakespeareandsparkle.com/

  Reply
  • Alexa April 28, 2016

   Ah joo siis testaa! Etenkin jos laittaa kypsän banaanin, niin tulee ihanan pehmeä ja makea smoothie! Pitää myös ton avokadon vuoksi nälkää hyvin :) xx

   Reply
 7. Laura April 28, 2016

  Kiitti reseptistä! :) Kiva saada vähän lisää ideoita smoothieresepteihin. Sitä just aina vahingossa päätyy tekemään sitä samaa makua päivästä toiseen. Miten avokado kestää pakkasta, kärsiikö näkö tai maku miten?

  Reply
  • Alexa April 28, 2016

   Ei se mun mielestä vaikuta mitenkään :) Väri pysyy ihan vihreenä, toisin kuin jääkaapissa ruskistuu nopeasti :) xx

   Reply
 8. Jenna April 28, 2016

  Hei ihana tuo lasi! Minulla on ollut tässä projekti etsiä itselleni täydelliset juomalasit (ja lautaset) ja tuo vaikuttaa aika lupaavalta :D Onko lasi minkä valmistajan tai mistä se on ostettu? :)

  Reply
 9. Eea April 28, 2016

  Kiitos, täytyykin kokeilla. Usein tuntuu että kaikissa smootieissa on jotain erikoisjauheita ja ainakin itellä ne on sitten jäänyt koittamatta. Tämä vaikuttaa lupaavalta :)

  Reply
 10. sanna May 4, 2016

  Kiitos siitä, että syöt mitä tekee mieli. Olen niin kyllästynyt kaikenlaisiin dietteihin ja diettaajiin. On ihanaa ja piristävää kuulla, että joku oikeasti nauttii ruuasta ja ruokailusta.

  Reply
  • Alexa May 4, 2016

   Ah siis se on ihan parasta! Tuntuu kamalalta ajatella kuinka monta vuotta elämästäni olen tuhlannut diettailuun ja vartalosta murehtimiseen, vaikka itsetunto on aina ollut ihan kohdallaan. Reilu vuosi sitten sain vain ahaa-elämyksen ja lopetin kaiken murehtimisen kuin seinään. Aloin syömään mitä mieli teki, ajattelematta sen vaikutuksia kehossa. Ajan kanssa huomaa että ei tällä tavalla ylipanoiseksi lihoa, päinvastoin sekä mieli että keho on tasapainossa, eikä kiusaavia mielitekoja tule. Uskomatonta mutta totta, myös tämän ajattelutavan myötä olen päässyt todella sinuiksi kehoni kanssa. Ehkä se johtuu juuri siitä kun ruokavaliosta tai syömisestä ei ylipäätään tee sen suurempaa numeroa, niin ei ole heti syynäämässä kroppaansa – oppii olemaan tyytyväinen ja armollinen itselleen.

   Johan tuli pitkä sepustus, toivottavasti ajatuksesta saa jotain kiinni :) xx

   Reply
 11. Tiinaa1 May 6, 2016

  Hei! Kuinka paljon tästä yhdestä smoothiesta tulee, riittääkö se yhdelle vai kahdelle hengelle?

  Reply
  • Alexa May 6, 2016

   Riippuu mukin koosta, mutta mä juon kokonaan :) xx

   Reply
   • Tiinaa1 May 10, 2016

    Ok, kiitos vastauksesta. Ajattelin kokeilla
    Tätä ja käyttää omaa nutri bulletiani – se kuitenkin vaatii jotain nestettä mukaan smoothien sekaan. Suosittelisitko jotain tiettyä mehua tai muuta nestettä tms tähän mukaan seloitettavaksi? :)

    Reply
    • Alexa May 10, 2016

     Jee kiva! Ehkä vettä vähän tai mantelimaitoa :) Mä en tarvinnut ihme ja kumma! xx

     Reply
     • Tiinaa1 May 11, 2016

      Ok, kokeillaan :)


 12. […] My very first green smoothie   1 avocado 1/3 kurkkua 1/2 purkkia ananasta minttua pinaattia banaani sitruunamehua Kaikki blenderissä (tai sauvasekoittimella kuten minä) sekaisin!  Tämän ohjeen nappasin muuten suoraan Alexan blogista.  […]

  Reply