Fengshui sisustuksessa

Mä en ole yleensä mikään hirveä jeesustelija, mutta nyt sisustuslehtiä silmällä pitäen olen alkanut hifistelemään fengshuihin liittyviä sisustusjuttuja. Tiedän että fengshui ulottuu kauas muillekin elämänalueille  (täältä voit lukea fengshuista, mikäli haluat sukeltaa pintaa syvemmälle) ja joillekin se voi olla elämäntapa, mutta tässä postauksessa haluan keskittyä fengshuin merkitykseen sisustuksessa, sillä se on loistava tapa rakentaa seesteinen koti. 
 
Aasiassa uskotaan fengshuihin enemmän kuin länsimaissa ja osa hotelleista pyritään suunnittelemaan fengshuin oppeja mukaillen. Ei ihme, että parhaat hotellikokemukset on juurikin Aasiasta. Tavarat on sijoiteltu juuri oikein ja “energia kulkee” niin kuin pitääkin. 
 
// Proper feng shui interior design is needed to enhance the flow of ‘qi’ and promote positive energy throughout the home. Each room of the house serves a specific purpose and feng shui can be used to carry out that purpose better. Different feng shui interior design techniques are used for the different parts of the house. For instance the bedroom is meant to be a place for rest and relaxation, therefore feng shui should be used in that room to promote calmness and tranquility. One of the many feng shui bedroom tips include not using loud colors and tons of electronic devices, because it creates distractions and does not serve the original purpose of the bedroom to encourage sleep. A good feng shui living room idea is to arrange the furniture in a way that will promote conversation and group activities. This is important, because the living room is typically the place where a family gathers or the room of the house that people choose to entertain guests. Source.
Pidä pääsisäänkäynti aina kunnossa ja kauniina. 

Kodin tulee tuntua omalta turvalliselta pesältä.
Feng Shuin mukaan pääovesi on pääsisäänkäynti taloon tuleville energioille. Pääsisäänkäynti on oltava selvästi huomattava, puhdas ja hyvässä järjestyksessä. Pidä huolta siitä, että ovikello/kolkutin toimii hyvin – jotta uudet mahdollisuudet voivat ”koputtaa” oveasi.

*Tarkastele kriittisesti mitä näet kun astut kotiisi sisään. Sinulle pitäisi ensimmäiseksi tulla ajatus, ihanaa kotona jälleen! Kodin tulee rauhoittaa, hoivata, ilahduttaa, antaa voimia ja energisoida sinua, ei latistaa ja uuvuttaa. Sen tulee antaa sinulle paikka, johon tunnet kuuluvasi.*Mieti miltä kotisi näyttää, kuulostaa, tuntuu ja tuoksuu. Jos vielä voisit haukata siitä palasen, mille se maistuisi. Parhaiten voit arvioida sitä tultuasi kotiin onnistuneelta lomamatkalta. Parhaiten voit arvioida sitä tultuasi kotiin onnistuneelta lomamatkalta. Silloin useinkin näkee kotinsa uusin levännein silmin.*Sisustuksen ei tarvitse olla kallis tai trendikäs, sinun ei tarvitse noudattaa toisten antamia sääntöjä tai ihanteita. Pääasia on, että kotisi on sinun ja siellä asuvien perheenjäseniesi näköinen ja tuntuinen. Paikka johon tunnet kiintymystä ja joka hemmottelee sinua.

Tarkista kotisi symbolit ja kuuntele muita perheenjäseniä.
*Sillä mitä symboleja olet kotiisi hankkinut on useinkin tiedostamaton merkitys elämässäsi.
*Kumppanisi ei ehkä energisoidu samoista asioista kuin sinä. Älä tietämättäsi siivoa rakkaimpiasi elämästäsi, ellet sen tahdo oikeasti tapahtuvan. 
*Kun sisustat lastenhuonetta yli kaksivuotiaalle ota hänen oma mielipiteensä huomioon. Lapset tuntevat itse intuitiivisesti minkälaisessa ympäristössä he viihtyvät.
Tee makuuhuoneestasi rauhan ja levon tyyssija. 
*Makuuhuoneesi on tarkoitettu levolle ja rauhoittumiselle, jotta saat nukuttua hyvin.*Yritä välttää makuuhuoneessa esim. työhön liittyviä askareita.*Sisusta makuuhuone tavalla, joka saa sinut levolliseksi.*Jos käytät makuuhuonetta rakasteluun, sijoita sinne himmeää valoa, esim. kynttilöitä. Voit tarpeen tullen sytyttää ne viestiksi kumppanillesi.
Tee keittiöstäsi rauhallinen ja turvallinen.
*Keittiö on usein kodin sydän. Varmista, että sieltä löytyy turvalliset ja hyvässä kunnossa olevat työkalut sekä rauhallinen alue valmistaa ruokaa, tämä rauhallinen energia siirtyy ruokaasi.Ethän halua viedä stressiä ruoan mukana elimistöösi.
Turha tavara vie tilaa ja estää uusien asioiden ja mahdollisuuksien tulon elämääsi – ne pitävät sinut kiinni menneisyydessä. Suursiivous tekee tilaa tulevaisuudelle. Pidä vain tavarat joihin sinulla on positiivinen kiintymys ja tunnearvoa.
Rakasta kotiasi ja se rakastaa sinua.
*Ajattele kotiasi elävänä kokonaisuutena, pidä siitä huolta ja se huolehtii sinusta. Muuttamalla kotiasi voit muuttaa elämääsi. Lähde: Anja Banks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 comments

 1. M August 11, 2012

  Juuri laitoin omaan blogiin sisustuskuvia kodistani, joten olipa hauska lukea tämä teksti heti perään :) varmasti fengshuissa on ihan perää…ylipäätään, mikä tahansa asia, joka tuo harmoniaa ja hyvinvointia elämään, on hyväksi eikö totta! Tsemiä remonttiin.

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 11, 2012

   Hih eikä! No vitsi mikä sattuma :) Ja oon varma että tossa on perää, noissa fengshui “ohjeissa” on aina oivallisia vinkkejä, mitkä eivät välttämättä muuten tulisi mieleen :) Kiitoksia, kohta on valmista! xx

   Reply
 2. Anonymous August 11, 2012

  Ei liity mitenkään aiheeseen mutta en nyt muista varmaksi julkaistko joskus kuvia tyylistäs nuorena satuin äskön törmäämään tähän: http://www.hel-looks.com/20060306_01/
  Ootko tossa vai onko vaan sama nimi ja saman näköinen tyttö? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 11, 2012

   Minähän se siellä! Joo julkasin joskus sellasen postauksen ja oon itse asiassa tosta Hel-Looksistakin aikojen alussa postannut :) Hehe “tyyli-ikoni jo nuoresta” nooot.

   xx

   Reply
 3. Anonymous August 11, 2012

  Mun on pitänyt jo vuosia ostaa Fengshui-kirja, tästä tuli taas kipinä! Muutenkin tulee kotia laiteltua niin ehkä jatkossa ei olis pahitteeks ottaa vähän fengshui-oppeja mukaan. Aina pitää olla jotain pientä projektia päällä ;) Ja Aasiassa tosiaan on usein ihanat hotellit!

  LadyBlue

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 11, 2012

   Joo siis noi fengshui jutut on niin ihania ja jotenkin symppiksiä! Jotkut menee ehkä mun ymmärryksen yli, mutta moni juttu pitää paikkaansa :) xx

   Reply
 4. AM August 12, 2012

  Hei Alexa!

  Huomasin, että sinulla on tainnut sattua pieni näppäilyvirhe tuossa uusimmassa blogikirppis -postauksessasi! “Zara Home Päiväpeite 320cm x 250cm”. Minulla on tuo sama päiväpeite, mutta se on kokoa 230 x 250 ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne August 12, 2012

   Kiitos hei :)! xx

   Reply