FASHION BLOGS IN 2015?

20150918-DSC_7252-MattiKeski-KohtamakiSain äskettäin kommentin jossa ihmeteltiin blogien kehityssuuntaa, ja siitä inspiroituneena ajattelin kirjottaa teille asiasta postauksen. Kommentissa pohdittiin sitä että suurinosa tyyliblogeista ei enää inspiroi samalla tavalla, sillä asukuvat on pitkään harkittuja ja kuvat ammattikuvaajan ottamia. Ymmärrän täysin mitä kirjoittaja hakee takaa, sillä aika pitkä matka ollaan tultu niistä pokkarikameralla otetuista peilikuvista (Snapchatista löytyy niitä jos kiinnostaa!). Siinä oli kyllä tietysti oma hohtonsa silloin, ja toki samaistuminen oli eri luokkaa kun nykypäivänä.

Tästä päästäänkin siihen että miksi juuri minä käytän ammattikuvaajaa asukuvien ottamiseen. Kuvaajien palkkaaminen on mielestäni monessa mielessä hyvä juttu. Työskentely on tehokkaampaa,  ja se että työllistän = maksan palkkaa toiselle ihmiselle on minulle yrittäjänä kunnia-asia. Teen itse niin paljon muita hommia bloggaamisen ohjella, että olisi mahdoton yhtälö toteuttaa tämä kaikki ilman auttavia käsiä. Pystyn myös keskittymään kuvaustilanteeseen paremmin kun kuvaaja on ammattilainen, sillä kavereiden kanssa tulee helpommin sellanen “mennään sieltä mistä aita on matalin” – fiilis ja silloin kuvat yleensä epäonnistuu ja jää kokonaan postaamatta. Pyrin kuitenkin itse miksaamaan kaikenlaista sisältöä aina sisustuksesta asukuviin ja resepteihin, jotta täällä olisi hiukan jokaiselle jotakin. Mutta täysin kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, joten pyrin kuuntelemaan omaa visiotani.

Lukijan näkökulmasta itseäni ei häiritse muotiblogien kuvien laadukkuus – päinvastoin. Minusta ne ovat inspiroivia ja kauniita, ja niihin on ihana uppoutua unelmoimaan hetkeksi pois omista arjen kiireistä. Joskin kaipaan blogiin jotain kosketuspintaa, sillä pelkät kymppitonnin haute couture -asut ja muotiviikot, eivät kyllä inspiroi sitten millään. Eli kuvien lisäksi on tärkeää että persoona välittyy tekstissä ja sisällössä. Kauniita kuvia voi olla kaikilla, mutta persoona on uniikki ja se vie homman aina ihan uudelle tasolle.  Mielestäni Kenza on onnistunut erinomaisen hyvin yhdistämään kuvien laadukkuuden ja samaistuttavuuden – oletteko samaa mieltä?

En tiedä oliko tällä postauksella mitään varsinaista punaista lankaa, kunhan halusin purkaa ajatuksiani varsin ajankohtaisesta aiheesta blogimaailmassa. Kertokaa toki tekin ajatuksianne!

I just got a comment regarding the current trend what bloggers are following. The writer isn’t inspired about the beautiful editorial-like pictures and she misses the old days when the “outfit of the day” posts were easier to relate to. I totally get what she means, because we have come a long way since we took our outfit pictures with iPhones in fitting rooms and so on. Well, that was then and this is now… 

I totally love the fact that bloggers have improved their businesses and the quality on most fashion blogs are mind blowing these days. We don’t need to buy magazines anymore! I’m a visual human being and I love to scroll beautiful pictures on Instagram and blogs and drawn into my dream bubble for a little while. Though I love the pretty pictures, I still crave to know the personality behind the pictures – that’s the most important thing. Anyone can take beautiful pictures, but anyone can’t be YOU. In my opinion Kenza has done a really great job combining high quality content and relatability, don’t you agree? I have followed her blog way before I started my own, she is awesome!

Anyhow. I just wanted to share my thoughts on this on-going trend. Just let me know what’s your opinion!

Photo by: Matti Keski-Kohtamäki 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

32 comments

 1. Pinja September 27, 2015

  Mä itse asiassa mietin tätä ihan samaa yhtenä päivänä, enkä näe kehityksessä mitään pahaa! Mullekin ne kauniit ja ammattimaiset kuvat tuovat inspiraatiota ja myös halua kehittää omia kuvia! Ja mun mielestä on hienoa, että nykypäivänä bloggaajilla on mahdollisuus palkata ammattikuvaajia, sillä se kertoo ennen kaikkea kovasta työstä blogin takana ja intohimosta blogia kohtaan. Ja Kenzasta mun täytyy kyllä sanoa, että hän on onnistunut ehdottomasti pitämään blogissaan maanläheisen linjan, vaikka lenteleekin ympäri maailmaa ammattikuvaajien kuvattavana :)

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Mukavaa kuulla että olet tuota mieltä! Mä myös mietin sitä että johtuuko oma myönteinen asenteeni siitä että bloggaan itse ja saan nimenomaan makeista kuvista inspiraatiota omaan työhöni, se voi toki olla, joskin olen aina nauttinut estetiikasta. Mutta joo Kenzalla on todellakin hyvä meininki, ja hän ei ole menettänyt persoonallista otettaan vaikka hänen bloginsa onkin ihan super iso nykypäivänä :) xx

   Reply
 2. Voguerka September 27, 2015

  Hello, there
  I haven’t been here for a while :) Morning coffee and scrolling down your blog is a good idea.

  There is something about bloggers that is a bit upsetting. I mean that taking pictures in the white background (wall or sheets in your bed) isn’t everything. Many people pretend something in order to get popular instead of being themseves and, as you said, showing their personality. I guess you get to learn that and earn your blogging maturity :)

  Have a nice day!

  Kisses,
  Daria

  Reply
 3. paulii September 27, 2015

  Seuraan mielummin blogeja joissa on kauniita, taitavasti otettuja kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava inspiroivia. Esim. Muotilehdissä usein kuvat ovat kauniita, mutta niissä ei aina asu edes näy kunnolla, tai stailaukset ovat liian erikoisia. Blogeista saan oikeita ideoita, jos asut ovat sellasia, joita bloggaaja itse myös käyttää tai voisi käyttää.

  Kuvien lisäksi teksti on tärkeä, bloggaajat toki saavat olla kertomatta itsestään niin paljon kuin haluavat, mutta persoonan tulisi paistaa tekstistä läpi kuitenkin. Pelkät kuvat ja muutama lause tekstiä eivät saa minusta blogin seuraajaa, mutta pelkkää tekstiäkään en jaksa, jos kuvia ei ole tai ne eivät ole miellyttäviä katsella. Suttuisia peiliräpsyjä törröhuuli-isosilmä-ilmeillä en todellakaan jaksa seurata.

  Sun blogi Alexa on oikeastaan tainnut nousta suosikkiblogikseni! Postaat ihanan usein, sisältö on monipuolista ja kuvat inspiroivia ja kauniita.

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Kiteytit omat ajatukseni todella hyvin! Voi kuinka mukava kuulla, suurkiitos Pauii :) xx

   Reply
 4. Eeva September 27, 2015

  Tosi hyvä teksti, oon ihan samaa mieltä! Varsinkin just Kenza esimerkkinä tuli kans heti mieleen!

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Jee kiva kuulla että tykkäsit! Olin suunnitellut ihan eri postausta tälle päivälle, mutta yöllä tuli inspis tähän :D xx

   Reply
 5. ide September 27, 2015

  Hei kiitos vastauksesta kyseiseen kommenttiini ja kiva, että päädyit kirjoittamaan aiheesta vielä postauksenkin! Hyviä pointteja tuot esille aiheesta, kuten tuo kuvaajan työllistäminen. Se on totta kai ehdoton plussa!

  Ja en sano, ettenkö itse pitäisi laadukkaista kuvista, totta kai katselen niitä mieluummin, kuin niitä pokkarilla otettuja, joista ei saa mitään selvää :D Toivon vaan tosiaan muuten, että se sisältö olisi hieman arkisempaa ja kaipaan ihan kunnolla juurikin sitä kosketuspintaa, mistä puhuit. Mutta toki ymmärrän kyllä myös heitä, jotka haluavat unohtaa hetkeksi arjen ja katsella niitä viimeiseen asti hiottuja kuvia.

  Luettuani useamman kerran tekstisi, tarrasin joka kerta tuohon kohtaan “sillä kavereiden kanssa tulee helpommin sellanen “mennään sieltä mistä aita on matalin” – fiilis ja silloin kuvat yleensä epäonnistuu ja jää kokonaan postaamatta”. Tuli vain heti fiilis, että juurikin nämä kuvat on ne mitä kaipaan! Ei ne “epäonnistuneet” kuvat näytä tavallisen tallaajan silmiin epäonnistuneilta, vaan yleensä ne on juuri niitä kuvia, mistä itse inspiroidun eniten!

  Mutta kuten myös itse sanoit, kaikkia ei voi miellyttää ja pitää tehdä juuri niin kuin itse tykkää :)

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Kiitos taas kommentistasi Ida! Hyviä pointteja, pidän nämä mielessä! :) xx

   Reply
 6. Mari September 27, 2015

  Ehkä kommentoija kaipaa tietynlaista aitoutta touhuun? Kun päivän asu ei enää ole vuosiin ollut ihan rehellisesti päivän asu vaan juurikin pitkään harkittu kokonaisuus, niin voiko siihen aina välttämättä samaistua? Korkkarit näyttää kivoilta asukuvissa, mutta olisi kiva tietää kuinka moni niillä pystyy kipittämään koko päivän vai vaihdetaanko ne jalkaan vain kuvia varten?

  Lukijana pelkät asukuvat eivät anna useinkaan tarpeeksi, vaan postauksessa on oltava tekstiä ja persoonaa mukana myös.

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Nimenomaan! :) Blogeja on eri lähtöön ja varmasti jokaiselle löytyy mieluisaa luettavaa. Tykkään vuorovaikuttaa kanssanne ja antaa teille palasen itsestäni, mutta pääpaino on omassa blogissani yleensä kuvamateriaalissa. Snapchat on mielestäni ihan loistava “behind the scenes” -keksintö, jolla voi seurata sitä ihan perus arkea ja just niitä peilin kautta napattuja kuvia päivittäin. Mutta mukavaa Mari että osallistuit keskusteluun, nimittäin asiallinen sellanen on aina tervetullutta :) xx

   Reply
 7. Vivi September 27, 2015

  Mä sanoisin, että jatka samaan malliin upeilla kuvillasi! En ole tainnut ennen kommentoida ja blogia seuraamaankin aloin vasta ehkä vuosi sitten, mutta nimenomaan monipuolisen ja laadukkaan sisällön vuoksi oot mun mielestä heittämällä yksi Suomen parhaista tekijöistä :) Tämä (aika laajalti kuuluva) kritiikki on toisaalta ymmärrettävää mutta toisaalta vähän hassua, koska veikkaan, että sama pointti = samat asut = sama inspiraatioksi tarkoitettu lähde niissä kuvissa näkyisi, vaikka laatu olisikin heikompi tai lokaatio erilainen. Kuvat, joissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä outoon rajaukseen, huonoon valotukseen tai vaikka epäonnistuneeseen valkotasapainoon, eivät mielestäni palvele tarkoitustaan. Sun kuvista saa inspiraatiota ja potkua omaankin tekemiseen ja paremmaksi kehittymiseen!
  Blogista huokuu ainakin tälle lukijalle myös tietynlainen “miksi tehdä huonosti kun voi tehdä hyvinkin” -fiilis, jota arvostan hurjasti.
  Kivaa syksyä! :)

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Voi kiitos Vivi mielettömästä kommentistasi! :) xx

   Reply
   • Laura September 27, 2015

    Mun mielestä sun kuvat inspiroi nimenomaan sekä siksi, että voisin ainakin itse pukeutua samoin ja oikeasti toteuttaa asut omasta vaatekaapistani, että myös siksi että kuvat ovat kauniita ja tyylikkäästi toteutettuja.

    Reply
    • Alexa September 27, 2015

     Voi kuinka kiva kuulla, kiitos! :) xx

     Reply
 8. Pauliina September 27, 2015

  Aloin pohtia tätä samaa aihetta, kun näin jonkun bloggaajan kirjoittavan, että “otettiin sen ja sen kanssa nyt vähän useammat asukuvat”. Olin yllättynyt: olin kuvitellut, että bloggaajalla tosiaan on kuvassa oleva asu juuri sinä päivänä päällään. Ymmärrän kyllä, että ammattikuvaajan kanssa tämä järjestely on helpoin, mutta se muutti suhtautumistani blogeihin. Olin pitänyt blogeja vähän kuin julkisina päiväkirjoina, joissa esitellään pieniä palasia elämästä yleisölle. En ollut arvannut, miten laskelmoitua blogin pitämisestä on tullut. Tietysti lukijamäärän lisääntyessä onkin mietittävä, mitä blogissa paljastaa itsestään, mutta samalla blogista voi hävitä persoonallinen, arkinen ote.

  Minustakin Kenzan blogi on hyvä esimerkki blogista, jossa julkisuus ja maanläheisyys kulkevat käsi kädessä. Laadukkaat ja monipuoliset kuvat yhdistettynä kepeään tekstiin – Kenza paljastaa juuri sopivasti elämästään ja puhuu blogissaan melkein kuin ystävilleen, hymiöitä ja huumoria käyttäen. Hänen asunsakin ovat suurelta osin tavallisen ihmisen saatavilla.

  Mitä enemmän blogi alkaa muistuttaa muotilehteä, sitä vähemmän se (ainakin minua) kiinnostaa. Ehkä blogit palvelivat jotain samaa tirkistelyn tarvetta kuin vaikkapa tosi-tv, ja nyt ollaan siirtymässä vain inspiraation tuottamiseen ja hakemiseen?

  En nyt halua sanoa, että kaipaisin jotain mehukkaita juoruja, mutta on tärkeää, ettei blogeista kokonaan katoa kosketuspinta ja yhteys todelliseen elämään! Kiitos kauniista blogista! :)

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Ah olette kyllä mahtavia kun jaksatte paneutua kommentointiin näinkin paljon, kiitos siitä! Olen samaa mieltä siitä että blogeista ei saa tulla liian “lehtimäisiä”, ainakin itse kaipaan bloggaajasta jotain pientä särmää ja persoonallisuutta. Mitä tuohon reaaliaikaiseen postaamiseen tulee, niin nykypäivänä harva ammattibloggaaja kykenee siihen. Itse tosiaan kun teen muitakin töitä, niin olisi sula mahdottomuus postata asuja aina reaaliajassa. Ottaen myös huomioon että blogiin pitää tulla vähintään yksi postaus päivässä – säällä kuin säällä. Kiitos kauniista sanoistasi :) xx

   Reply
 9. Kukka September 27, 2015

  Sen kummemmin erityisesti tähän blogiin kantaa ottamatta – miksi bloggaajan on lähestulkoon heti liikkeen oven sulkeuduttua esiteltävä jokin (kalliimpi) hankinta sivuillaan tyyliin “hankin nyt tämän” – aika vähän on noissa postauksissa mitään sisältöä ainakaan sellaiselle, joka seuraa ulkomaisia muotilehtiä tai käy itsekin Helsingin tietyissä liikkeissä ostoksilla.

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Hmm nyt on oikein ymmärtänyt! :o xx

   Reply
 10. Heidi September 27, 2015

  Hei! Näin sut tänään Kluuvissa kahvilla, enkä halunnut vaikuttaa hirveältä stalkkerilta ja häiritä kahvihetkeä, mutta pakko tulla tänne kehumaan että sulla on kyllä niin ihana tyyli ja livenä vielä näkee että toi hiustyyli sopii kyllä tosi hyvin. Voisin melkeen sanoo, että jos pitäis valita oma “tyyli-idoli” niin olisit mun listalla aika ykkösenä :D ihana, inspiroiva blogi, joka piristää arkea!!

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Eikä :D Voi kiitos, ihana olet! Olisit vaan tullut moikkaamaan, se piristää aina! :) Ens kerralla! xx

   Reply
 11. ColorOfBerries September 27, 2015

  I also like to see beautiful pictures, but I get that point about “iPhone pictures from the fitting room” :)

  Reply
 12. Kati September 27, 2015

  Olen samaa mieltä tähän ketjuun kommentoineiden Iden, Marin ja Pauliinan kanssa siitä, että näiden ammattilaiskuvien myöstä blegeista on tullut persoonattomampia muotilehtiä. Ja päivän asu ei tosiaan ole enää samassa mielessä päivän asu kuin aiemmin. Lisäksi minua myös häiritsee se, että päivän asu saattaa olla vaikka lyhyt mekko paljailla säärillä, vaikka ulkona olisi satanut viimeisen viikon vaakasuorassa. Tässä ketjussa on puhuttu kosketuspinnasta, ja se todella ainakin minun mielestä on kadonnut. Ja tämä on vain minun mielipiteeni, en yarkoita sitä pahoittaakseni kenenkään mieltä, mutta olen menettänyt mielenkiintoa tällaisiin blogeihin ja etsinyt uutta luettavaa. Koska useampi on täällä tällaista aitoutta , kaivannut, uskotko, että tähän toiveeseen voisit jollain tavalla vastata?

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Heippa! Kiitos kommentistasi. Pyrin ilman muuta kuuntelemaan aina lukijoitani ja arvostan ehdottomasti palautetta kovasti. Täytyy kuitenkin muistaa että kirjotan tätä blogia kymmenille tuhansille ihmisille, joten on ehkä ymmärrettävää että en halua jakaa elämästäni ihan kaikkea. Halusin avata keskustelun ajankohtaisesta asiasta, mutta en koe tarvetta vaihtaakseni blogini konseptia kokonaan.

   Tarkistin aikaisemmat kirjoittamasi kommentit, ja olet kirjoittanut ainoastaan negatiivissävytteisiä kommentteja blogiini. Joten ehkä sinun olisi tosiaan parempi löytää muuta luettavaa, joka saa sinut paremmalle tuulelle. Mukavaa syksyä kuitenkin!

   Reply
 13. Aino September 27, 2015

  Omasta mielestäni blogien kehittyminen, esimerkiksi valokuvien laadussa, on vain positiivinen asia. Visuaalisena ihmisenä on mieluisampi katsella laadukkaita ja kauniita kuvia kuin epätarkkoja otoksia. Ja kuvat ovat vain osa kokonaisuutta, sillä nimenomaan bloggaajan persoona tuo syvyyttä blogille. Kiva pohtiva postaus! :)

  Reply
  • Alexa September 27, 2015

   Jee kiva kuulla ja kiitos kommentistasi! :) xx

   Reply
 14. M September 28, 2015

  Hei,

  Olen eri mieltä Kenzasta. En ole enää jaksanut seurata koko blogia, kun puolet sisällöstä ja vaatteista on IvyReveliä. Ymmärrän kyllä, että omaa firmaa tahtoo mainostaa, mutta kun niin suuri osa asuista koostuu saman merkin vaatteista niin kiinnostavuus jotenkin katoaa. Ei tule enää samanlaista ”löytämisen iloa” asuista.

  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  Reply
  • Alexa September 28, 2015

   Joo toi on kyllä tietysti totta, olen jotenkin niin turtunut siihen että jo unohdin :D xx

   Reply
 15. sophie September 28, 2015

  Itse olen myös jokseenkin samalla linjalla tämän alkuperäisen kommentoijan kanssa. Arvostan tietenkin hyvälaatuisia kuvia, ja olen kanssasi samaa mieltä, on todella hienoa että työllistät muitakin luovan alan tekijöitä!

  Minusta blogien etulyöntiasema ja erottava tekijä muotilehtiin verrattuna on kuitenkin se samaistuttavuus, ja inspiraation saaminen ns. samalta tasolta. Muotilehtien stailauksia kun harvoin voi kääntää arkikäyttöön. Kuitenkin juuri tuosta blogien inspiraatiopuolesta katoaa mielestäni jutun juju, jos, kuten joku aiemmin kommentoi, on “oikeassa maailmassa” satanut kaatamalla viikkotolkulla mutta asukuvissa painellaan menemään sateenkestämättömissä avokkaissa ja paljain säärin. Itse kun etsin nimenomaan sitä inspiraatiota blogeista niihin oikean elämän haasteisiin, kuten miten stailata talvellakin lämmintä vaatetta kivasti, tai syksyllä kerrostaa säähän sopivasti, taikka juuri sateenkestäviä mutta silti coolilta näyttäviä kokonaisuuksia.

  Esimerkiksi ruotsalaisista blogeista todella harvaa jaksan enää seurata, sillä suurin osa jutuista tuntuu koostuvan etelänmatkoista ja siellä tehdyistä asueditorialeista, jotka tietty ovat kauniita, mutta eivät tarjoa minulle mitään inspiraatiota tai kosketuspintaa tänne Suomen harmaaseen säähän. Jos haluan katsella kauniita editorialeja, otan kuitenkin edelleen käteen sen muotilehden, minulle blogit ovat toisenlaisen inspiraation lähde.

  Enkä siis tarkoita että juuri sinun blogissasi näin olisi, vaan tämä on yleistä pohdintaa juurikin koko skenen kehityksestä! Olen nimittäin itsekin tätä aihetta pohdiskellut viime aikoina. Voisin kirjoittaa tästä varmaan vaikka kuinka pitkän kilometrikommentin, mutta pääpointtina siis että oma henk.koht. mielipiteeni on että muotieditorialit lehdissä ja blogeissa sitä normaalielämään sopivaa asua.

  Sun blogissasi on kuitenkin ihan hyvässä suhteessa nämä mielestäni, mutta tietty sellaista maanläheisyyttä ja samaistuttavuutta toisi jos vielä sekaan saisi enemmän sellaisia rennompia, ei niin laskelmoituja asuja, esim. vapaapäivien ja löhösunnuntaiden :D esimerkiksi tää taannoinen rento asu oli musta inspiroivin aikoihin, vaikka olikin ihan peruskauraa sinänsä https://alexadagmar.com/sporty-fall-look/

  Reply
  • Alexa September 28, 2015

   Vau olipa pitkä kommentti, kiitos siitä! :) xx

   Reply
 16. Linda September 28, 2015

  Pakko kommentoida samaa kuin muutama muukin. Minullekin oli vähän yllätys, kun joku bloggaaja oli kirjoittanut ottavansa useamman asukuvan kerrallaan valokuvaajan kanssa. Olin naiivisti ajatellut että asukuvat otetaan joka päivä kun lähetään ovesta ulos. :D Sehän on aivan loogista ja järkevää että useampi kuva otetaan samalla kerralla, mutta näin vaan sitä elää tietyssä illuusiossa. :)

  Tykkään tosi paljon sun laadukkaista kuvista ja hyvästä mausta. Vaikutat fiksulta ja mukavalta ihmiseltä, mulle ainakin välittyy sellainen fiilis tänne päähän ruutua. En siis siinä mielessä sanoisi että “kosketuspinta olisi kadonnut”. Mutta ehkä arkisemmat asut kiinnostaa, vaikka on niitä juhla- kuviakin kiva katsella silloin tällöin. :)

  Reply
  • Alexa September 28, 2015

   Kiitos kovasti kommentistasi ja kauniista sanoistasi! :) xx

   Reply