Extreme Makeover Before & After

Tässä olisi lupaamani setti meidän kodin muodonmuutoksesta. Täytyy sanoa että aika kultaa muistot, en nimittäin muistanutkaan kuinka jäätävä lähtötilanne lokakuussa olikaan. Olen todella iloinen että dokumentoin koko prosessin jo ihan omaksi iloksikin, sillä nyt remontti konkretisoituu ihan eri tavalla.

Tämä asunto oli kyllä äärimmäisen hyvä löytö kaikinpuolin. Remontoimalla tästä kuoriutui meidän unelmakämppä, sen lisäksi sijainti on loistava ja yhtiövastike erittäin pieni. En voisi siis olla iloisempi koko projektista, ja siitä että voimme nyt nauttia täysillä aikaansannoksista.

HUOM. Kuvat toimii seuraavasti: Paina hiirellä kuvan keskikohtaa pohjaan, ja vedä samaan aikaan oikealle tai vasemmalle. Voit hiirtä liikuttamalla vertailla ennen ja jälkeen kuvia.

Here is the full-length version of our apartment’s extreme makeover. I had already forgotten how bad the apartment looked before. I’m glad I started this blog and documented the whole process, because it has been a memorable journey. Hope you enjoy this post!

How the pictures work: Click the center of the picture and slide to the sides to compare the before / after shots.
Parketti Timberwise & Kaapit Nixi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

83 comments

 1. -H February 25, 2015

  Teidän uusi asunto on aivan mieletön ja tämä “ennen – jälkeen” on oivallinen tapa nähdä konkreettisesti mitä asunnossa on tapahtunut. Lähtötilanne oli todella jäätävä, enää ei tunnistaisi samaksi asunnoksi! Teillä on pettämätön tyylitaju, voisin muuttaa sellaisenaan teidän asuntoon koska tahansa ja veikkaanpa etten ole ainoa ;)

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Voi kiitos, mukava kuulla että pidit postauksesta!:) xx

   Reply
   • Julia February 26, 2015

    Olen ihan samaa mieltä -H:n kanssa!

    Reply
 2. Jutta / Muotopuoli February 25, 2015

  Moikka!

  Olen vasta blogisi löytänyt ja täytyy sanoa, että aivan uskomattoman muutoksen on kotisi kokenut! Ei voi muuta kuin hattua nostaa! Tosi hyvällä maulla olette kaiken laittaneet ja kämpän arvo on kyllä kertaheitolla saanut ihan uuden merkityksen! Todella jees!

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Kiva että olet löytänyt tänne :) Ja kiitos! xx

   Reply
 3. JohannaW February 25, 2015

  Oi, miten kaunista! Tässä ihan rupeaa miettimään myös remonttia omaan kotiin. :)

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Kiva kuulla! :) Remppaaminen on rankkaa mutta palkitsevaa! xx

   Reply
 4. Mirka February 25, 2015

  Ihan mieletön muutos! Ihan aloin jo ihmettelemään kun katsoin noita “ennen” kuvia, että miten ootteki päätyny valitsemaan tuollaisen asunnon! Teitte asunnosta upean :)

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Haha just hauska :) Kiitos! xx

   Reply
 5. sallannika February 25, 2015

  Upea muutos! Teiltä löytyy silmää kauniille sisustukselle :)

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Kiitos Sallannika! :) xx

   Reply
 6. Maria February 25, 2015

  Moikka,

  Ensimmäiseksi, hitto minkä duunin olette tehneet! Asuntonne näyttää _upealta_! Muistan kun luin viime vuoden puolella materiaaleista, joita aijoitte käyttää, ja ajattelin itsekseni ettei asuntonne taida olla ollenkaan tyyliseni. Mutta nämä kuvat, wau!! Niin ajatonta ja klassisen kaunista! Kotinne on aivan uskomaton!

  Olen lueskellut aiempia postauksia, mutta silmiini ei ole vielä osunut sitä, minkä kokoneinen asuntonne on? Se on ainakin selvää, että vaaleat pinnat yms. saa sen näyttämään tripasti isommalta kuin alkuperäisissä kuvissa. Vaikka olettekin tainneet kaataa muutamat seinät alta pois? :) En tiedä onko tämä aivan sopimaton kysymys, mutta minkäkokoneinen budjetti teillä on ollut tässä asuntoproggiksessa? En siis tietenkään kaipaa mitään eksaktia numeroa, lähinnä jotain numerohaarukkaa? En tarkoita mitenkään udella, puhtaasta uteliaisuudesta vain kyselin. :)

  Joka tapauksessa, olen täysin rakastunut asuntoonne ja en saa silmiäni irti näistä kuvista. Hyvä te! :)

  Maria

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Heippa!

   Neliöitä on 91 ja remppaan meni suunnilleen 1000 / neliö :) Kiitos kommentistasi! xx

   Reply
 7. Suvi February 25, 2015

  Siis vaikka olenkin rakennuasalalla ollut jo vuosikaudet niin en siltikään olisi välttämättä pystynyt näkemään tämän asunnon potentiaalia. Muutos on todella upea. Ihan älyttömän hyvät materiaalivalinnat, värit, valot ja kaikki mietitty. Huomaa kyllä, että ensimmäisestä rempasta oli apua tämän toisen kanssa :) Ainakin postauksista tullut fiilis, että ratkaisujen tekeminen on ollut helpompaa. Ja vaikka tykkäsin edellisestäkin paljon niin tässä kokonaisuus on jotenkin eheämpi. En malta odottaa sisustusjuttuja!!

  Muutenkin pitää kommentoida, että vaikka sun tyyli ja elämä onkin ihan erilainen omani kanssa, niin postaukset on aina toteutettu niin hyvin, että luen niitä aina innolla. Huomaamattani tää on kohonnut ihan kärkisijoille blogeissa joita luen. Todella hyvää duunia blogin ja kämpän kanssa, ei muuta kuin ihanaa kevättä :)

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Eikä haha, vähän hauska! No onneksi me nähtiin potentiaali, ja olemme vielä tyytyväisiä ratkasuihin. Kiitos mielettömästi tsemppaavasti kommentistasi, se lämmittää mieltäni kovasti :) xx

   Reply
 8. Anni February 25, 2015

  Kääk, ei uskoisi samaksi asunnoksi. Nämä kuvat havainnollistivat kyllä hyvin muutosta. Olette tehneet upean remontin ja niin laadukkaasti, ettei paremmin varmasti olisi mahdollistakaan. Aurinkoista kevättä ja onnea uuteen kotiin! ü

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Voi kiitos, kuin myös sinne! :) xx

   Reply
 9. Asmaa February 25, 2015

  Amazing, absolutely amazing! I can’t believe this is the same apartment, you guys did a superb job! Massive congrats :) xx

  Reply
 10. Emmi M February 25, 2015

  Siis aivan uskomattoman kaunista jälkeä, eteenkin valaistus ja lattiat. Onnea ihanaan uuteen asuntoon!

  Reply
 11. Sara - Window On My Wardrobe February 25, 2015

  Wow Alexa! What a stunning make-over! I really love how you transformed this appartement into a dream home! I really can’t want to see it fully decorated!

  Congratulations with your gorgeous new home!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Thank you so much Sara! :) xx

   Reply
 12. -M- February 25, 2015

  Niin ihana että alkoi melkein itkettää! Yksityiskohdat ja kaikki on ihan täydellisiä. Onnea hurjasti uuteen kotiin!
  Mikä syvennys näkyy vanhan keittiön jääkaapin takana, joku ovi?

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Joo siellä on toinen ovi :D xx

   Reply
 13. Camilla February 25, 2015

  Aivan törrrkeen hyvännäkönen asunto nyt! Ihan mielettömän muodonmuutoksen toi ”vanha” on saanut. Kaikki näyttää niin huolellisesti mietityltä ja koko tyyli on mitä mahtavin. Kuvat miellyttää tosi paljon mun silmää. Hyvää työtä! :-)

  Reply
 14. Annn February 25, 2015

  Tosi hyvin onnistunut remppa! Niin kivan vaalea sävyinen! Onko asunto minkä kokoinen?

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Kiva kuulla, kiitos! :) 91 neliöä! xx

   Reply
 15. Tia February 25, 2015

  wau! Ei kyllä uskois että on sama kämppä ja miten isosta katastrofista saa tehtyä noin upean lukaalin. Ja tosi hyvällä maulla tehty. Itsellä ensiasunnon etsiminen tällä hetkellä ja ei ole nyt aluksi varaa noin upeaan mutta tuohonkin voidaan päästä jos vaan malttaa odottaa, jostaim pitää ensin aloittaa.

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Älä muuta sano! :) Pienestä pitää lähteä liikkeelle, niin kyllä se siitä! Me alotettiin myös yksiöstä ja siitä ollaan vuosien mittaan edetty tähän pisteeseen. xx

   Reply
 16. Marianne February 25, 2015

  Huhhuh mikä muutos! Aivan mielettömän hyvää työtä toi teidän remppa ja ollut ilo seurata koko matkaa lokakuusta tähän pisteeseen. Aika mennyt kyllä mielettömän nopeasti! :) xx

  Picture Me

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Aika mennyt kyllä hurjaa vauhtia! Tavallaan remppa meni niin nopeasti, mutta toisaalta tuntuu että noista lähtökuvista olisi ikuisuus :) xx

   Reply
 17. Tinja February 25, 2015

  Siis mä olin jo ihan ällistynyt tuosta ensimmäisestä kuvasta. Vähän sellainen blown away- fiilis. Teidän uusi koti on aivan mieletön. Tyylikäs, hienostunut, kaunis ja kotoisa. Vaikka kalusteita en ole vielä nähnytkään! Luulen kuitenkin että toinen blown away- hetki tulee sitten kalusteiden myötä :D

  Kaikkea hyvää teille! <3

  http://tinjaemiliaaa.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa February 25, 2015

   Älä muuta sano :D Voi kiitos! xx

   Reply
 18. sonu February 25, 2015

  Moi! En oo juurikaan lukenut sun kommenttiboksia tai jokaista sun remppapostausta, mutta mua on ihmettänyt eniten se että miksi te muutitte siitä edellisestä kämpästä? melkein vasta juuri olitte rempannut sen ja se oli ihana, niin miksi uudestaan sama?

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Heippa! Meillä oli vielä aikaa ja intoa rempata, niin miksi ei! Sitten kun on perhettä, niin remontoiminen on tuplasti rankempaa. Mieluumin hoitaa ne alta pois kun voi, eikä ole myöhemmin kiire muuttaa jos tulee vaikka odottamattomia elämänmuutoksia eteen. Toki tämä kaikki oli kiinni myös hyvästä tuurista ja ajoituksesta. Saimme vanhan asunnon kaupaksi hyvään hintaan heti ja löysimme myös täydellisen remppakohteen hyvään hintaan, joka täytti kaikki kriteerimme. Kohtalon sanelemaa selkeästi :) xx

   Reply
 19. L February 26, 2015

  UPEA! Itselläni on juuri ensiasunto etsinnässä ja haluaisin myös ostaa pommin, josta remontoisin unelmien asunnon. Se ei vain ole niin helppoa, koska en vaan nää asuntojen potentiaalia vaikka kuinka yritän.. Ja esimerkiksi seinien kaato mietityttää. Olen kuullut sellaisiakin tarinoita, että onkin ollut niin, että seinä joka on pitänyt kaataa onkin ollut kantava seinä eikä sitä ole saanut kaataa.. Mistä siis olette olleet varmoja että seinät voi kaataa? Sekin mietityttää että vaikka kyseessä onkin hyvin kallis ostos, sitä asuntoa ei voi tutkia viimeistä senttiä myöten koska ainakin hyvät/edulliset asunnot menevät hetkessä ja on pakko tehdä tarjous melkein samantien kun löytää sen oikean..

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Heippa! Kannattaa käyttää ammattilaisia apuna. Seinien kantavuus on suht helppo arvioida koputtamalla seinää. Sen kyllä tuntee onko se kantava vai ei. Joskin monet seinät saattavat olla kohtaan x asti kantavia, ja niihin on saatettu rakentaa myöhemmin lisää. Hyvänä esimerkkinä tuo meidän pilari, jonka piti olla alunperin vielä isompi. Käytettiin arkkitehtiä, joka teki viralliset piirrustukset ja lupahakemukset. Hän pystyi myös tarkistamaan seinien kantavuuden ja arvioimaan remontin toteuttamista realistisesti. Yleensä luvat haetaan taloyhtiöltä ja rakennusvalvontavirastosta ennen remontin alottamista, ja heillä on varmasti huomautettavaa jos suunnitelmat ei ole kunnossa. Eli kyllä sä pärjäät! :) Tsemppiä! xx

   Reply
 20. Venla February 26, 2015

  Wau! Erityisesti valaistus on kyllä aivan mahtava ja erilainen. Keittiö on niin paljon avarampi nyt. Kauan on vanha keittiö saanut olla rauhassa :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Joo, vissiin 70-80 -luvulla viimeksi rempattu että jo oli aikakin :D xx

   Reply
 21. em February 26, 2015

  Siis mielettömän upeen näkönen! Ihana valaistus sekä isot oviaukot! Tykkään myös monista yksityiskohdista, joita olette varmasti huolella miettineet, kuten lattialistat :)

  Reply
 22. Wilma February 26, 2015

  Siis onko tossa kämpässä kaks ulko-ovea? What? :D mun mielestä on jotenki niin uskomatonta että noin hyvältä alueelta on löytyny nooooin huonossa kunnossa oleva kämppä :D en ees tiiä millä sanoin kuvailla noita ennen-kuvia :D mutta lopputulos on erittäin jees!! Ehkä vähän turhan valkoista mun makuun mutta sisustus tekee varmasti ihmeitä :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Joo älä muuta sano :D Jep, sisustuksella saa paljon aikaan! Joskin tykkään itse todella neutraaleista väreistä :) xx

   Reply
 23. Miia February 26, 2015

  Upeaa työnjälkeä! Olette lähteneet ideoimaan remonttia kadehdittavan isosti, oviaukotkin suurennettu! Tässä on sellaista amerikkalaista tyyliä, suomalainen vaatimattomuus kaukana :)
  Kiitos vielä inspiroivasta remonttiblogista, muutimme vasta uuteen juuriremontoituun asuntoon, mutta jo on remonttihaaveet mielessä :D

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Voi kiitos, ihana kuulla!:)

   Reply
 24. lili February 26, 2015

  Ihan uskomaton muodonmuutos!! Mielettömän upeasti olette nähneet asunnon potentiaalin ja osanneet valita sinne täydelliset materiaalit. Sisustusjuttuja odotellessa! :)

  Reply
 25. A.A. February 26, 2015

  Ihan mieletöntä, tää antaa potkua viedä omakin remppa vielä maaliin asti! Keep up the good work :)

  Reply
 26. souphie February 26, 2015

  Aivan kuin toinen asunto!! Upeaa nähdä mitä remontoinnilla voikaan saada aikaan:)

  Reply
 27. Ella February 26, 2015

  Ei voi muuta sanoa kuin että WAU! Upea muutos!

  Reply
 28. Miia February 26, 2015

  Upeeta jälkeä! Kamalan kivat noi entiset vihreät ja punaiset listat :D

  Jäin miettiin, mikä tässä itseeni “häiritsee” ja keksin, avohyllyt! Olisin itse laittanut keittiiöön muutaman avohyllyn, nyt näyttää niin ‘suljetulta’, siis mun silmääni.

  Mutta hienoa jälkeä on ja todella kaunista, oon ihan kade :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Kiva kuulla! :) Meillä ei avohyllyt toimi, kun mä olen niin kova sotkemaan ja säätämään – uskokaa tai älkää ;) xx

   Reply
 29. Frida February 26, 2015

  Aivan käsittämättömän upea ja kaunis lopputulos – onneksi olkoon! Ei voi muuta kuin ihailla erittäin onnistunutta remonttia. Takuulla yksi Helsingin kauneimmista asunnoista. Etkö voisi mennä YIT:lle tai NCC:lle konsultiksi ja kertoa, miten niitä asuntoja oikein kuuluu suunnitella. Se taito on niillä näköjään hieman hakusessa. :D

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Voi kiitos Frida, ihana kuulla! Haha konsultin duuni passaisi mulle todella hyvin ja nimenomaan YIT:lle tai NCC:lle, niin saisi vielä tehdä isoja keissejä! Ei kun töitä niille tarjoamaan :D xx

   Reply
 30. Sasha February 26, 2015

  Woooow you did a miracle with this apartment!
  Kisses,
  Sasha

  Reply
 31. Katri K February 26, 2015

  Edellisten kommentoijien tapaan ei voi kuin todeta, että olette tehneet hurjan työn ja jälki on upeaa! Ennen-kuvien karmeutta katsellessa voi myös todeta, että asunto-parka todella ansaitsi muodonmuutoksen :)

  Reply
 32. S February 26, 2015

  Oon ihan sanaton. MITEN ihmeessä ja millä mielikuvituksella te ootte pystyny näkee ton asunnon potentiaalin?! Ihan huikeeta! Nauttikaa upeasta kodista <3

  p.s. kiva toi uusi systeemi noissa kuvissa, niin helppoa katsoa just tämmösiä ennen-jälkeen kuvia :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Kiitos paljon! :) xx

   Reply
 33. henriikka February 26, 2015

  Moi Alexa!

  Asunnosta tuli aivan upea! Nyt vaan taisi remonttikärpänen purra täälläkin, vaikka tarkoitus ei olekaan aikoihin muuttaa, heh. No, ehkä jotain sisustusjuttuja…

  Sisustukseen liittyen halusinkin kysellä, että mikä teidän ruokapöydän halkaisija on, kun ympärille mahtuu juuri passelisti kuusi tuolia?

  Kivaa kevättä uuteen kotiin!

  Reply
  • Alexa February 26, 2015

   Heippa! Kiitos kovasti :) Halkasija on 130cm xx

   Reply
 34. suski February 26, 2015

  Ihana!! Todella tyylikäs ja komppaan kommentoijaa konsultin hommist.

  Reply
 35. Riikka February 27, 2015

  Oon aivan sanaton! Mieletöntä että olette nähneet tuon asunnon läpi sen mahdollisuudet ja Wow mikä lopputulos!

  Reply
 36. sandra February 28, 2015

  Alexa du borde verkligen börja jobba som inredningsarkitekt! Du har så talang för det, ert nya hem är så osorgsfullt renoverat och välgjort. Verkligt fint resultat!! Det är inte många som nu förtiden kan inreda ett vackert hem åt sig, för stilen har tappats… Lycka till och allt bra till dig o din pojkvän! :)

  Reply
  • Alexa February 28, 2015

   Tack snälla!! :) xx

   Reply
 37. eline February 28, 2015

  you did such a good job, unbelieveble!!

  Reply
 38. Kata March 2, 2015

  Todella upea!
  Käytittekö jotain suunnittelufirmaa vai osasitteko hoitaa kaiken itse? Tuon firman minäkin palkkaisin any time! :)

  Reply
  • Alexa March 2, 2015

   Suunniteltiin itse :) Toki urakoitsijallakin oli ideoita joita hyöydynnettiin, mutta pääasiassa itse! xx

   Reply
 39. Mai March 3, 2015

  Hei! Tosi upea muutos. Hienot valaisimet! saako kysyä mistä tuo valkoinen kuutionmallinen seinävalaisin on (4. Kuva) ja missä siinä menee johto? Seinän sisällä?

  Terv. Mai

  Reply
  • Alexa March 3, 2015

   Heippa! Kiva kuulla. Se on Zarrosta ja johdot tulee tosiaan seinästä. Toki valaisimeen voi tehdä reiän (alapuolelle) ja sähkäri voi vetää siihen johdon jonka päässä on töpseli tai sitten sähköt voi vetää seinää pitkin :) xx

   Reply
   • Mai March 4, 2015

    Kiitos vastauksesta! Minkä hintainen se mahtaa olla?

    Reply
    • Alexa March 4, 2015

     Ovh muistaakseni n. 290€. Voin laittaa sulle lisäkuvia meiliin huomenna :) xx

     Reply
     • Mai March 6, 2015

      Hups, kaunis on mutta yli budjetin menee! Kiitos kuitenkin!


 40. Peppi March 6, 2015

  Siis aivan upea muutos ja asunto! Oon ihan sanaton :).

  Reply
 41. Ronja March 6, 2015

  Hei, upea muutos, tyylikkaat valinnat :)

  Voinko kysya, miten sait kuvat toimimaan tuolla tavalla? Kiitos jo etukateen!

  Reply
  • Alexa March 6, 2015

   Kiitos! Latasin Worpressiin Pluginin ja koodasin kuvat HTML -muodossa :) xx

   Reply
 42. Tiffy S March 12, 2015

  W.O.W. it’s incredible what you guys and the workers have done to this place. Very, very, very hard to even imagine that these photos were taken in between the very same walls. Your drive is admirable!

  Reply
  • Alexa March 12, 2015

   Thank you so much Tiffany! xx

   Reply
 43. Cami April 5, 2015

  Voi apua miten kamala suorastaan asunto on ollut ennen remonttia :D Nyt toki tilanne on aivan päinvastainen ja on kyllä niin ihanasti remontoitu! Tykkään etenkin noista spottivaloista tuossa yhdessä kuvassa ikkunan vierellä :)

  Reply
 44. IRINA April 9, 2016

  absolutely incredible changes! ♥

  Reply
 45. Maiju May 5, 2016

  Hei Alexa,
  Mielettömän upea koti. Olen seuraillut muutosta alusta lähtien. Kahlailin vanhoja postauksiasi läpi ja koitin etsiä mainintaa teidän seinämaalinsävystä makuuhuoneessa (ja ilm. sama on olkkarissakin). Saako kysyä mikä se on?

  Reply
  • Alexa May 5, 2016

   Moikka! Kiitos paljon ja hei, mä luen myös sun blogia. :) Makkarissa ja työhuoneessa on Tikkurilan G487 ja olkkarissa ja keittiössä vaaleampi F487. xx

   Reply