ENSIMMÄISET VIIKOT VAUVAN KANSSA

Arki alkoi siitä kun kotiuduttiin sairaalasta muutama päivä synnytyksen jälkeen ja täytyy sanoa, että kotiinpaluu (tai automatka) vauvan kanssa ei olleet yhtään niin pelottavia kun mitä kuulee sanottavan. Oli ihanaa päästä tuttuun ympäristöön tutustumaan meidän perheen tuoreeseen tulokkaaseen.

Ehkä haastavinta oli alkuun löytää rutiinit. Missä hoitopöytä toimii parhaiten, mitä siihen tarvitsee (pikkupyyhkeet on tärkeät!), missä asennossa vauva viihtyy imettäessä  ja miten yösyötöt on fiksuinta hoitaa. Muuten yöt ovat olleet paljon mukavampia kun raskausaikana. Silloin heräilin parhaillaan 7 kertaa, enkä saanut unta. Vauvan kanssa ollaan herätty alusta asti kahdesti ja molemmat nukahdetaan sen jälkeen. Joksu hoitaa illan vikan syötön ja aamun ekat toimet, niin pääsen ajoissa rauhottumaan ja saan hitaamman startin aamuun. Se toimii toistaiseksi tosi hyvin! Yleinen vireystila on ihan huima, kiitos hormonien. Päivät menee ihan hullua tahtia, eli toistaiseksi ei ole tosiaan käynyt aika yhtään pitkäksi. Toki siihen liittyy myös se, että yrittäjänä en saa samalla tavalla 100% mammalomaa, kuin palkkatöissä. Somen päivittämistä en sinänsä laske työksi, sillä sitä voin tehdä fiilispohjalta,  mutta sitten on kirjanpitoa, Almadan koordinoimista ja muutamia vuoden viimeisiä kampanjoita. Määrällisesti olen kuitenkin saanut järjestettyä loppuvuoden hommat todella minimiin, joten pääsääntöisesti nautin vaan tästä ihanasta ajasta vauvan kanssa. 

Raskaus oli itsessään jo mieletön elämänkokemus. Elämää muuttava ja kasvattava matka kohti tätä perhe-elämää, puhumattakaan toki näistä ekoista viikoista vauvan kanssa. Tietysti näihin päiviin on mahtunut muutamat meikäläisen hormoni-itkut “mitä jos maito ei nouse” “miten mä nyt kehitän tota lasta?” “onko meillä enää koskaan kahdenkeskistä aikaa?” ja hetkiä kun vauva ei tunnu tyyntyvän millään. Suurimmaksi osaksi kaikki on kuitenkin mennyt niiiin paljon mukavammin, kun olisin osannut kuvitellakaan. Pikkutyyppi on maailman sulosin ja ollaan näiden ensimmäisten viikkojen aikana tutustuttu ja löydetty yhdessä toimiva arki ja hyvä meininki. Toki vauvojen kanssa tulee vaiheita toisensa perään ja varmasti epätoivon hetkiä on luvassa vielä hulinoiden ja hampaiden merkeissä. Onneksi ollaan tässä Joksun kanssa yhdessä tiiminä ja koen että tämä uusi elämäntilanne on lähentänyt meitä entisestään. Ollaan yhdessä uuden äärellä, mutta molemmilla on yhteinen missio. Musta on niin upeaa huomata, kuinka ihana ja huolehtivainen isä mun miehestä on kuoriutunut  –  ja se saa mut vollottamaan ihan jo tätä kirjoittaessa.

All in all, täällä kaikki on hyvin ja olen mielettömän innoissani tästä ajasta. Paljon on tullut jo nyt opittua (ja myönnetäköön, että vähän myös sekoiltua), enkä malta odottaa että päästään ensi vuonna puimaan tätä kaikkea podissa! Niin paljon uusia ajatuksia ja asiaa. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 comments

 1. Marika November 29, 2020

  Oi, ihanaa vauvan tuoksuista arkea teille.? Meillä on täällä nyt 8,5kk neiti ja mulla on parin viikon päästä paluu takas töihin kun vanhempainvapaa loppuu, ja apua miten nopeasti ne ekat viikot (ja kuukaudet) meni kotona ihmetellessä sitä pientä kääröä! Halusin siis vaan tulla kirjottaa tänne että nauti tosta ajasta nyt ihan täysillä, pikkuvauva-aika menee niin äkkii ohi ja kohta huomaat tyypin jo konttaavan kovaa vauhtia! ?

  Oon lukenut säännöllisen epäsäännöllisesti tätä sun blogia nyt varsinki tässä äitiysloman aikana, sekä teidän podcastia on tullu kuunneltuu lukuisilla vaunulenkeillä, ja sun (ja teidän molempien) matkaa upeaksi äidiksi on ollut aivan ihanaa seurata. Paljon onnea vielä mahdottoman suloisesta perheenlisäyksestä ja tsemppiä kaikkiin vauva-ajan vaiheisiin! ☺️

  Reply
  • Alexa November 30, 2020

   Voi kiitos ihana! Ihanasti sanottu ja kiitos kun seurailet ? Hurjasti tsemppiä töihin paluusen! ❤️ xx

   Reply
 2. Tuuli November 29, 2020

  Aivan ihana vauvan pesä! Mistä oot hankkinut sen?

  Reply
  • Alexa November 30, 2020

   Se on Liewoodin, aivan ihana! ? xx

   Reply
 3. miki November 30, 2020

  CONGRATULATIONS !! I’m so happy for you!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
 4. Nelle December 1, 2020

  Ihana vauva, onnea ❤️

  Reply
 5. MUMMELI December 3, 2020

  Ihanasti kommentoit elämän suloisinta vaihetta perheesi kanssa!

  Reply
  • Alexa December 3, 2020

   ❤️❤️❤️ xx

   Reply
 6. Sirpa December 4, 2020

  Ihana poika. <3 Aina kiva kun joku uskaltaa ääneen kertoa, että ei se vauvan kanssa olo aina ole pelkkää kriiseilyä ja valvomista. Täällä oli esikoisen kanssa myös tosi helppo vauvavuosi, vaikka kokoajan kuulinkin niitä "ootappa vaan kun sitä ja tätä". Nyt 4-vuotiaana on vähän haastava, mutta sekin voi varmasti johtua tästä 2kk vanhasta pikkuveikasta. :D Pikkuveikka näyttää myös olevan melko tyytyväinen ja suht hyvin nukkuva baby. <3 (ja taas oon saanut kyllä ootappa vaan-kommentteja).

  Reply
  • Alexa December 4, 2020

   Hei ihana kuulla! ❤️❤️ xx

   Reply
 7. Laalaa December 4, 2020

  Ihana et teillä on vauva-aika lähtenyt mukavasti käyntiin! ? Halusin sanoo kun tosi monesti jos fiilistellään et on menny kivasti niin mainitaan heti perään että tietysti on odotettavissa kaikenmaailman vaiheita, että en esimerkiksi omien lasten kohdalla erottanut mitään hampaiden tulo vaiheita sen kummempina vaan koko vauva-aika meni tasaisen hyvästi ? joskus jonkun vauvan kohdalla ei tarvitse edes odottaa vaikeita kausia! Mietin vain kun silloin kun odotin ekaa lastani niin pelkäsin kaikkea mitä olin kuullut et tulee vielä vastaan. Tuntuu et aina sai vähän jännityksellä odottaa et koska se pahin alkaa. Sitten oli vähän hämmentynyt olo kun kummempia raskaita kausia ei tullutkaan ?

  Reply
  • Alexa December 4, 2020

   Hei ihana kuulla! Kiva kun kerroit sun tarinan, tämmöset on aina niin rohkasevia ? xx

   Reply
 8. Nora December 13, 2020

  Hei Alexa ja onnittelut pienestä tulokkaasta! ?Pakko kysyä, mistä olet löytänyt noin ihanan ja käytännöllisen unipesän? Ihan täydellinen? Olen selaillut vaikka mitkä sivut mieleistä etsien mutta mikään ei ole täyttänyt vaatimuksia… Sitten törmäsin täydelliseen tässä kuvassasi! ?

  Reply
  • Alexa December 13, 2020

   Se on semmoselta merkiltä kun Liewood! Oon tekemässä videoa myös kaikista hyvistä hankinnoista eli stay tuned ? xx

   Reply