ELÄMÄN PIENIÄ ILOJA (JALKA KIPSISSÄ)

Ruokakaupassa käynti.Siellä on viileää ja tasaiset lattiat (eli mukavaa klinkata) ja loputtomasti virikkeitä aivoille. Siellä tulee myös käytyä sen verran harvoin, että pitää ihan punnita että mitä kaikkea sitä ostaisi. Äiti sai perjantaina pidätellä naurua, kun pysähdyin joka toiselle hyllylle huudahtamaan miten maailman parasta lähes jokainen hyllyltä löytyvä elintarvike on – kuin lapsi karkkikaupassa!

Alepan kotiinkuljetus. Jos ei jaksa lähteä klinkkaamaan, niin Alepan kotiinkuljetus on osoittautunut kyllä mahtavaksi! Tilasin juuri 5 litraa kauramaitoa, että riittää koko sairaslomalle.

Kun kaverit soittelee. Olen havahtunut siihen, miten vähän nykyään puhutaankaan puhelimessa! Nyt saikun aikana ystävät ovat tietysti käyneet viihdyttämässä mua kotona, mutta myös kaverit joita näkee harvemmin, ovat piristäneet mun päivää puhelulla – niin sweet!

Grocery shopping. Smooth floors (easy to move with the crutches), AC and endlessly stimuli for my brain! My mom had a good laugh on Friday when I stopped on every other aisle to exclaim how exciting things there are for sale – like a little kid in a candy store!

Home food delivery. If I don’t have the strength to leave the house I purchase my groceries online. I just ordered 5 liters of oat milk – it will sure last ’till the end of my sick leave, haha.

Friends who call. I have now realized how little people call each other nowadays.  During my sick leave I have of course had friends coming by but the ones that I don’t see that often have absolutley made my day with a lovely call!

Suihkussa käynti. Siihen menee ilman apuvoimia tunti, mutta fiilis sen jälkeen on niin freesi. Ensin kuljetan kaikki teippausvälineet ja pyyhkeet muovipussissa lähelle suihkua, sitten siirrän jalalla jakkaran oikeaan kohtaan. Otan tietysti vaatteet ja kipsin pois ja nappaan suihkun ylhäältä, toisella kädellä kepillä tukien. Sen jälkeen peseydyn normaalisti, huuhtelen leikkaushaavan, kuivaan ja teippaan sen uudelleen. Sitten lattian kuivaus, varovaisesti ylös ja kipsi sekä kamppeet päälle. Voittajafiilis!

Unelmointi. Siihen jos johonkin on nyt aikaa! Selaan Pinterestiä ja suunnittelen elokuuta, tulevaa asuntoa ja tietysti ihania lomareissuja.

Ruokahetki. Esimerkiksi smoothien tekeminen ja nuudelien keittäminen onnistuu, vaikka kepit vähän hidastaakin menoa. Se fiilis kun ton aherruksen jälkeen pääsee istumaan (siirrän annoksen keittiön tasolta saarekkeelle ja siitä pöydälle, onneksi on lähekkäin) ja syömään on ihan paras. Nyt ei todellakaan kauho ruokaa hirveään tahtiin YouTubea katsellen, vaan syö ja nauttii siitä hetkestä ilman mitään häiriötekijöitä.

Taking a shower. Without any help, it takes an hour. There are so many new steps to my shower routine now that the cast has to be taken off and put back on, but let me tell you, I feel like a winner after it!

Dreaming. There is plenty of time to dream now. I scroll through Pinterest and plan out the new apartment, holidays abroad and the coming next months.

Eating. Making a smoothie and cooking noodles are things that I can manage even with the crutches. Taking the food from the stove to the dinner table or sofa takes time and effort but is worth it all. I now enjoy my meals with a good appetite and appreciate the meal much more.

Retket. Tehdään äidin kanssa viikottain aina autoretkiä ja pysähdytään minne milloinkin mieli tekee. Harvoin on aikaa tollaiselle samoilulle, mutta nyt siitä nauttii kun maisemat vaihtuu ja näkee vähän muutakin kun kotikulmia.

Pienet aikaansaamiset. Se että jaksaa kävellä vähän pidempään kun viime kerralla, tyhjentää astianpesukoneen tai laittaa vaikka pari koneellista pyykkiä, tuntuu niin palkitsevalta! Kuulostaa varmasti todella oudolta, mutta tässä tilassa tommosten arkisten asioiden (hidas ja varovainen) suorittaminen tuo yhtä paljon mielihyvää kun hyvä treeni terveenä.

Adventures. My mom takes me for a car ride every week now and we stop where ever we feel like. I don’t usually have time for such wandering, but now I really enjoy seeing the scenery change and get some fresh air.

Small achievements. The fact that I have the strength to walk more than last time, empty the dishwasher, etc. feels so rewarding. It must sound very odd, but in this situation, I am in, managing those daily tasks gives me as much endorphines as a good work out!

Dress MKAE
Bag Loewe
Shoes Hermès

Leave a Reply

Your email address will not be published.

24 comments

 1. Carita July 14, 2019

  Hei,
  täydellinen mekko, oon etsinytkin yhtiin juhliin. Haluatko kertoa, mikä koko sulla on tuosta? Sitä näytti olevan vaan kahta eri kokoa XS/S ja M/L niin pohdin miten menevät…

  Reply
  • Alexa July 14, 2019

   Mulla on M/L 😘 xx

   Reply
   • M July 14, 2019

    Aivan ihana mekko 😍😍 onko mekon yläosa yhtään joustavaa kangasta?

    Reply
    • Alexa July 15, 2019

     Ei jousta yhtään! Mutta on kyllä ihana 😍 xx

     Reply
 2. EK July 14, 2019

  Ihana asu! Tsemppiä lepäilyyn. Tuli mieleen, että voisi olla mukava lukea postaus häihin liittyen. Mitä tekisit toisin tai mitä juttuja ostaisit/järjestäisit/huomioisit, jos olisit nyt järjestämässä häitä.. :)

  Reply
  • Alexa July 14, 2019

   Kiitos 😍 Apua hmmm… Ei tule kyllä nyt toistaiseksi mitään mieleen 😳 Kaikki meni niin hienosti, enkä muuttaisi mitään! ❤️ xx

   Reply
 3. Emmi July 14, 2019

  Sulla on kyllä asenne kohdillaan 😎 ja sun kohdalla mä uskon, että nää on totta, koska oot niin aidon oloinen tyyppi. Jonkun muun tapauksessa pyörittelisin silmiä, enkä ikinä nielis tietoa siitä, että astiksen tyhjentäminen on palkitsevaa 🙈
  Tsemppiä sairashuoneelle!
  PS. Allekirjoitan ruokakauppafiilistelyn täysin!

  Reply
  • Alexa July 14, 2019

   Hahah, kiitos ihana! ❤️ Joo, jokainen pienikin juttu mitä saa aikaiseksi tässä kunnossa tuntuu ihan voitolta 😂💪 Luulen että siitä syystä en ole myöskään ainakaan vielä kovin turhautunut, kun pienistä asioista saa ihan treenin veroiset endorfiinit 😂❤️ xx

   Reply
 4. M July 14, 2019

  Tässä postauksessa oli just sitä kliseisen kuuloista “elämänmakua” ;) Ihana lukea niin arkisista asioista ja onnistumisista, niistä sitä saa parhaiten inspiraatiota omaankin päivään <3

  Reply
  • Alexa July 14, 2019

   Kiitos ihana! 😘 Vielä tulee joku päivä kipsi-asukuvat, niin siinä on elämänmakua kerrassaan 😅 Ihanaa alkavaa viikkoa! ❤️ xx

   Reply
 5. Mari July 14, 2019

  Ihana hyvänmielen postaus 🙂 elämä on hyvää kun nauttii ja on kiitollinen pienistäkin asioista. Tsempit toipumiseen !! ❤

  Reply
  • Alexa July 14, 2019

   No just niin! Kiitos ihana 😘 xx

   Reply
 6. Sinini July 14, 2019

  Jotenkin tosi ihana kirjoitus ❣️Tälläistähän tämä elo on, välillä negatiivissävytteistä mutta omalla suhtautumisella ja sopetumisella kuitenkin hyvää.
  Pikaista paranemista ☺️

  Reply
 7. Valtavasti tsemppiä paranemiseen Alexa. 💞 Ihanaa, että jaksat pysyä positiivisena.

  Reply
 8. Roosa | SOS July 15, 2019

  Ihania ilonaiheita!! Kun asuin Jenkeissä ja mulla meni myös jalka, niin ihan parasta oli, että ruokakaupoissa oli aina sellaiset ajettavat kulkupelit joilla sain kruisailla pitkin kauppaa – tosin törmäilyvaara oli suuri😅 Kotiin tilattava ruokakassi olisi kyllä täälä Suomessa pelastus!

  Reply
  • Alexa July 15, 2019

   Eikä haha 😂 Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mutta joo tuo ruokakassi on kyllä niin kätevä! ❤️ xx

   Reply
 9. Anni July 15, 2019

  Kuulostaa niin tutulta :-D Tuossa tilanteessa oppii nauttimaan pienistä niin tavallisista asioista. Jäin oikein miettimään, että jäikö niistä jotain sellaista, mistä edelleenkin nauttisi samalla tavalla. Ehkä tietynlainen rauhallisuus, ettei niin tarvitse kaikkea suorittaa. Olisi enemmänkin voinut kyllä jäädä…

  Reply
  • Alexa July 15, 2019

   No just niin! 😍💪 xx

   Reply
 10. Piia July 15, 2019

  Muistan itsekin, kun nilkkani oli kipsissä murtuman takia, miten arvostikaan enemmän arjen ihan pieniä asioita, jotka ennen tapaturmaa olivat itsestäänselvyyksiä.
  Pakko kysyä tuosta suihkurutiinista, että miltä tuntuu ottaa nilkasta se kipsi pois aina suihkun välissä ja otatko sen pois myös jossain muussa tilanteessa? Itselläni oli siis 5 viikkoa kipsattu kipsi jalassa, joka ei hievahtanutkaan mihinkään. Muistan kun kipsi viikkojen jälkeen otettiin pois ja miten hölmöltä ja avuttomalta jalka silloin tuntui. :D
  Paljon tsemppiä vielä vikoihin viikkoihin <3

  Reply
  • Alexa July 15, 2019

   No just näin 😅 On kyl ihanaa ottaa se välillä pois ja tässä kipsissä on se etu että sitä voi säätää, välillä löystää ja kiristää, niin se ei ole niin tukala 😅❤️ Kiitos paljon! xx

   Reply
 11. Jalka ja 1/2 July 21, 2019

  Ha ha, muistuu viime kesän nilkkaongelma ja kipsattu jalka mieleen. Mulle tuo tuki ei käynyt laisinkaan, se painoi niin pahasti että piti käydä kipsaamassa jalka uudestaan heti seuraavana päivänä.
  Mäkin onnistuin laittamaan ruokaa jossain vaiheessa. Ja se että keksin kuinka saada teekupponen keittiöstä olohuoneeseen oli ihan ratkaisevaa!
  Suihkussa käynti oli todella oma projektinsa, onnistuin kaatumaan siellä kerran. Onneksi ei sattunut pahasti.
  Mä muistan myös imuroineeni kipsin kera, kun ärsytti ettei mies jaksanut/kerennyt/tahtonut siivota. Menin istumaan lattialle ja kuljetin sitä laitetta sillai kankulta kankulle kulkien. Hyvin sujui! (Onneksi meillä kävi siivooja joka toinen viikko)

  Tsemii! Muista jumpata!

  Reply
  • Alexa July 21, 2019

   Eikää voi ei, sullakin tämmösiä kokemuksia 😅 No mutta hei ainakin elämänkokemus, jonka muistaa aina, jos ei muuta! Kyllä tää tästä, puolet enää (toivottavasti) jäljellä! xx

   Reply