ELÄMÄN PIENIÄ ILOJA (JALKA KIPSISSÄ)

july 14, 2019, outfit

Ruokakaupassa käynti.Siellä on viileää ja tasaiset lattiat (eli mukavaa klinkata) ja loputtomasti virikkeitä aivoille. Siellä tulee myös käytyä sen verran harvoin, että pitää ihan punnita että mitä kaikkea sitä ostaisi. Äiti sai perjantaina pidätellä naurua, kun pysähdyin joka toiselle hyllylle huudahtamaan miten maailman parasta lähes jokainen hyllyltä löytyvä elintarvike on – kuin lapsi karkkikaupassa!

Alepan kotiinkuljetus. Jos ei jaksa lähteä klinkkaamaan, niin Alepan kotiinkuljetus on osoittautunut kyllä mahtavaksi! Tilasin juuri 5 litraa kauramaitoa, että riittää koko sairaslomalle.

Kun kaverit soittelee. Olen havahtunut siihen, miten vähän nykyään puhutaankaan puhelimessa! Nyt saikun aikana ystävät ovat tietysti käyneet viihdyttämässä mua kotona, mutta myös kaverit joita näkee harvemmin, ovat piristäneet mun päivää puhelulla – niin sweet!

Grocery shopping. Smooth floors (easy to move with the crutches), AC and endlessly stimuli for my brain! My mom had a good laugh on Friday when I stopped on every other aisle to exclaim how exciting things there are for sale – like a little kid in a candy store!

Home food delivery. If I don’t have the strength to leave the house I purchase my groceries online. I just ordered 5 liters of oat milk – it will sure last ’till the end of my sick leave, haha.

Friends who call. I have now realized how little people call each other nowadays.  During my sick leave I have of course had friends coming by but the ones that I don’t see that often have absolutley made my day with a lovely call!

Suihkussa käynti. Siihen menee ilman apuvoimia tunti, mutta fiilis sen jälkeen on niin freesi. Ensin kuljetan kaikki teippausvälineet ja pyyhkeet muovipussissa lähelle suihkua, sitten siirrän jalalla jakkaran oikeaan kohtaan. Otan tietysti vaatteet ja kipsin pois ja nappaan suihkun ylhäältä, toisella kädellä kepillä tukien. Sen jälkeen peseydyn normaalisti, huuhtelen leikkaushaavan, kuivaan ja teippaan sen uudelleen. Sitten lattian kuivaus, varovaisesti ylös ja kipsi sekä kamppeet päälle. Voittajafiilis!

Unelmointi. Siihen jos johonkin on nyt aikaa! Selaan Pinterestiä ja suunnittelen elokuuta, tulevaa asuntoa ja tietysti ihania lomareissuja.

Ruokahetki. Esimerkiksi smoothien tekeminen ja nuudelien keittäminen onnistuu, vaikka kepit vähän hidastaakin menoa. Se fiilis kun ton aherruksen jälkeen pääsee istumaan (siirrän annoksen keittiön tasolta saarekkeelle ja siitä pöydälle, onneksi on lähekkäin) ja syömään on ihan paras. Nyt ei todellakaan kauho ruokaa hirveään tahtiin YouTubea katsellen, vaan syö ja nauttii siitä hetkestä ilman mitään häiriötekijöitä.

Taking a shower. Without any help, it takes an hour. There are so many new steps to my shower routine now that the cast has to be taken off and put back on, but let me tell you, I feel like a winner after it!

Dreaming. There is plenty of time to dream now. I scroll through Pinterest and plan out the new apartment, holidays abroad and the coming next months.

Eating. Making a smoothie and cooking noodles are things that I can manage even with the crutches. Taking the food from the stove to the dinner table or sofa takes time and effort but is worth it all. I now enjoy my meals with a good appetite and appreciate the meal much more.

Retket. Tehdään äidin kanssa viikottain aina autoretkiä ja pysähdytään minne milloinkin mieli tekee. Harvoin on aikaa tollaiselle samoilulle, mutta nyt siitä nauttii kun maisemat vaihtuu ja näkee vähän muutakin kun kotikulmia.

Pienet aikaansaamiset. Se että jaksaa kävellä vähän pidempään kun viime kerralla, tyhjentää astianpesukoneen tai laittaa vaikka pari koneellista pyykkiä, tuntuu niin palkitsevalta! Kuulostaa varmasti todella oudolta, mutta tässä tilassa tommosten arkisten asioiden (hidas ja varovainen) suorittaminen tuo yhtä paljon mielihyvää kun hyvä treeni terveenä.

Adventures. My mom takes me for a car ride every week now and we stop where ever we feel like. I don’t usually have time for such wandering, but now I really enjoy seeing the scenery change and get some fresh air.

Small achievements. The fact that I have the strength to walk more than last time, empty the dishwasher, etc. feels so rewarding. It must sound very odd, but in this situation, I am in, managing those daily tasks gives me as much endorphines as a good work out!

Dress MKAE
Bag Loewe
Shoes Hermès

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *