Dinner @ Kolo

Kolo on ehdottomasti mun lempiravintola. Vaikka lounastan siellä joka arkipäivä, jaksan käydä siellä viikonloppuisinkin illastamassa. Kolossa on vain kaikki kunnossa; Ruoka on hienostunutta, mutta silti rohkeaa ja runsasta. Palvelu ystävällistä, mutta rentoa. Koskaan ei ole jäänyt nälkä, mutta enpä ole ähkystäkään kärsinyt. 

Kolossa eniten fiilaan myös vaihtelevuutta. Listalla on eri vaihtoehtoja, josta voit koota joko kahden, kolmen tai neljän ruokalajin menun. Eli käytännössä jokaiselle jotakin! Ja jälkkärilistalta löytyy yleensä combo, jossa päästään eri jälkiruokien makumaailmaa maistelemaan. Olen ainakin itse tosi surkea valitsemaan jälkkäriä, joten toi combo on ehdoton bonus. 

//Kolo is definitely one of my favorite restaurants in Helsinki. I’m a regular (every day) lunch guest and I love to spend evenings there as well. The food is fancy, yet grotesque. The service is friendly, yet chill. I’ve never left Kolo hungry, but I’ve never been bloated either. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 comments

 1. Annina Närhi December 10, 2012

  Voi tuonne pitäisi päästä!:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Todellakin ;)

   xx

   Reply
 2. Veronica December 10, 2012

  Heippa! Saisko sulta vinkkiä, mihin kannattaa suunnata uudenvuoden aattona Helsingissä? Joku hieno ruoka paikka keskustassa ja sitten tietenkin yökerho vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Moikka, joo tietty!

   Ruokapaikaksi ehdottaisin just esim. Koloa tai Murua, mutta taitaa olla aika vaikeaa saada pöytää näin nopealla varoitusajalla. Kannattaa kuitenkin kokeilla! Jos ei noista nappaa niin ainakin Strindbergille tai Kämpin Brasseriehen luulisi saavan pöydän ja molemmista olen itse kovasti pitänyt:) Itse käyn niin vähän nykyään ulkona että olen huono suosittelemaan mitään, mutta näin lonkalta heitettynä sanoisin että Adamsiin tai Namuun kannattaa jatkaa:)

   xx

   Reply
 3. Maya December 10, 2012

  Oon kyllä aika kade, kun saat lounastaa lempiravintolassasi päivittäin. Meillä töissä lounasravintola on niin surkea, et oon kohta jo vuoden syöny vain omia eväitä… Eihän siinä mitään, mutta välillä ois kiva päästä valmiiseen pöytään! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   I feel you! Olin myös joskus sellaisessa paikassa duunissa, jossa lähimmät lounaspaikat olivat Rax tai b-luokan kiinalainen. Silloin tuli kyllä tehtyä omia eväitä ihan kyllästymiseen asti :D Eli nyt osaan kyllä arvostaa Koloa!

   xx

   Reply
 4. Anonymous December 10, 2012

  En oikein ymmärtänyt sanan groteski käyttöä tässä yhteydessä…

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   No että ruoka on sellasta mättöä eikä niin hienostunutta kuitenkaan:) Koita ymmärtää!xx

   Reply
 5. Julia December 10, 2012

  I’m big fan of your blog, photography and your style! :) You’re stunning and you always look amazing. Kisses from Poland!

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Aww thanks darling<3!

   xx

   Reply
 6. Anonymous December 10, 2012

  Groteski tarkoittaa irvokasta tai naurettavaa, joten itselleni eli kyllä tule kuvaa että se olisi mättöä. Ei ainakaan houkuttele syömään jos ruoka on irvokasta. Vaikea ymmärtää jos käyttää vääriä sanoja.

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Mun isä, ravintola-alan ammattilaisena käytti nimenomaan tota sanaa, joten ehkä luotan hänen sanavarastoonsa enemmän;) xx

   Reply
 7. Katri December 10, 2012

  Missä hintaluokissa nuo ateriat liikkuvat? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   2 ruokalajia 39,50€, 3 ruokalajia 47,50€, 4 ruokalajia 53€ :) Eli oikeen kohtuu!

   xx

   Reply
 8. May December 10, 2012

  Siinä tapauksessa ei varmastikaan kannata käyttää ravintola-alan erikoissanastoa tekstissä, joka ei ole suunnattu ravintola-alan ammattilaisille, ihan ymmärrettävyyden kannalta. Ainoa googletuksen tuloksena löytämäni ravintola-alaan liittyvä termi oli Ravintola Grotesk, kun taas esimerkiksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Groteski, http://urbaanisanakirja.com/word/groteski/ ja http://suomisanakirja.fi/groteski antavat sanalle eri merkityksen.

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Haha no joo faija on loppuen lopuksi niin rento ettei sen sanomisia kannata ottaa niin tosissaan:) Mutta joo ihmiset lukee tätä niin kun piru raamattua, ei tarttisi takertua joka sanaan:)

   xx

   Reply
 9. Anonymous December 10, 2012

  Heido Alexa! Löysin blogisi n. puoli vuotta sitten ja siltä istumalta olen lukenut orjallisesti jokaisen tekemäsi postauksen enkä ole joutunut pettymään kertaakaan! Mukavasti bloggailet eri aihealueista joten ainakin minulla juuri siksi ns. mielenkiinto säilyy kun ikinä ei tiedä mitä tulee seuraavaksi.. :D Täytyy kuitenkin mainita että päivän-asu tyyppiset postaukset on sitä parhautta! Minun silmiini asuissasi on mukavasti ripaus rockia ja ajattomuutta, omiin silmiini se toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Juhlapukeutuminen on toki sitten erikseen.. Voisin kirjoittaa näköjään loputtomiin mutta lopetan tän puheen nyt tähän jotta jää jatkossakin sanottavaa! Erittäin kaunis jouluntoivotus jo näin etukäteen! :)

  -Milla

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Moikka!

   Ja kiitos kovasti kauniista sanoistasi:) Itsellekin tekeminen tuntuu kovin mielekkäältä kun aihealuetta voi vaihdella vapaasti! Kiitos ja mukavaa joulunodotusta sinne! xx

   Reply
 10. Delfina December 10, 2012

  Oh, you have such a great blog and style~!
  Greetings from Poland!
  http://delfinasshopping.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Aww thanks dear:)

   xx

   Reply
 11. lappalainen December 10, 2012

  Olenkin miettinyt Helsingistä kivaa ruokapaikkaa, jossa hinta ja laatu kojtaavat. Tuonne täytyy varsta pöytä seuraavaa reissua varten! :) kiitos näistä suosituksista ja kokemuksistasi. Niistä on paljon hyötyä!

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Jee loistavaa! Et tule pettymään:)

   xx

   Reply
 12. Lotta December 10, 2012

  Tuo on kyllä ihana ravintola! Olin just vappuna siellä syömässä ja ei oo varmaa koskaan harmittanu niin paljon, että oli darra. :D Kaverini eno on tuolla töissä niin siellä on joskus tullut hengailtua. :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 10, 2012

   Haha eikä! Varmaankin Jan? Rony olis ehkä liian nuori olemaan Eno :D

   xx

   Reply
 13. Anonymous December 11, 2012

  “ALEXAMonday, December 10, 2012 2:19:00 PM GMT+02:00
  2 ruokalajia 39,50€, 3 ruokalajia 47,50€, 4 ruokalajia 53€ :) Eli oikeen kohtuu!

  xx”

  Noin yleisesti tuo olisi aika suolainen hinta tavalliselle sisustuskaupan kassalle tai muulle nuorelle.

  Reply
 14. Anonymous December 13, 2012

  Kylläpä ihmiset tarttuu yhteen sanaan hanakasti kiinni :D Ei niin, että sillä olisi merkitystä, mutta ehkä hait sanaa robusti? Mulla menee useinkin robusti ja groteski sekaisin, ne on jotenkin niin samanlaisia sanoja :)

  Tuota ravintolaa olen halunnut kokeilla jo yli vuoden ajan. Asun itse fredalla ja vieläpä samassa korttelissa kuin Kolo, joten pitkää välimatkaa ei ainakaan voi pistää syylliseksi. Pitänee varata pöytä :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 13, 2012

   Haha jep, tyypillistä :D Faija sanoo kyl groteski, mutta sillä onkin vähän oma sanasto… Se puhuu yleensä “törkeestä ruoasta” (hyvällä) jos meinataan jotain kotiruokaa / mättöä ja totakaan ehkä harva ymmärtäisi niin miten isi sen tarkoittaa:D

   Ja nyt hei pöytää varaamaan samantien! Tosiaan toi kotimatka on mullekin plussa, eipä tarvitse talvella kipitellä koroissa montaa sataa metriä:)

   xx

   Reply
 15. Anonymous December 13, 2012

  Kivan oloinen paikka!
  Onko lounasmenu siis samoissa hinnoissa, kun nuo yllä mainitut vai kenties huokeampi? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 13, 2012

   Se on ihana! Lounas on huomattavasti halvempi, en muista miten se menu menee siellä (kun itse syön vaan yhden annoksen), mutta yhden annoksen hinta on yleensä 9-13€ ja lounasviini ja jälkkäri ovat myös laatuunsa nähden aika edukkaita:)

   xx

   Reply