Destination Wedding

destination-wedding-alexa
Kun aloimme miettimään häitä, niin aloimme heti haaveilemaan häistä Italiassa. Sen päätöksen tehtyä moni asia tuntui vain loksahtaneen kohdalleen, ja olemme olleet todella tyytyväisiä päätökseemme. Haluamme pitää intiimit häät ja kutsua juhliin ainoastaan lähimmät sukulaiset ja tärkeimmät ystävät. Italiassa ruoka ja viini on ihan loistavaa, juhlapaikat toistaan upeampia, ja sääkin suuremmalla todennäköisyydellä kohdallaan. Mitä nyt hintoja olemme hieman katsoneet, niin mielestämme hinta-laatusuhde on myös ihan kohdallaan – tietysti paikasta riippuen.

Olemme suunnitelleet menevämme naimisiin Toukokuussa 2018, mutta emme ole vielä lyöneet paikkaa tai edes kaupunkia lukkoon. Suosituksia saa siis toki antaa! Ajateltiin että tehdään ehkä syksyllä pieni road trip Italiaan, jotta voidaan käydän paikan päällä ihailemassa paikkoja. Toistaiseksi mulla on todella rento fiilis häiden suhteen, kunhan tärkeimmät ihmiset on paikalla, ruoka on hyvää ja fiilis kohdallaan. Voi tietysti olla että pikkutarkka puoleni ottaa vielä myöhemmin vallan, mutta ainakin nyt mennään vielä ihan rennolla meiningillä.

When we started planning our wedding we immediately thought about getting married in Italy. There’s just something about it. The venues are amazing, the food is beyond delicious and the weather is way better than in Finland. We are going to have a small wedding, so I guess it will be pretty easy to organize a destination wedding. 

We are going to get married in May 2018, so there’s still a plenty of time. We haven’t chose the venue or even the town yet (maybe somewhere in Tuscany?), so we are definitely open for suggestions. I’m so excited!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

74 comments

 1. Hanna April 3, 2016

  Paljon onnea teille kummallekin.
  Suosittelisin tutustumaan Sisiliaan ja siellä Taormiinaan. Taormiina on ihanan intiimi kohde upeilla maisemilla, jossa voi aistia menneen ajan ja tämän päivän hohdon.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Voi kiitos! Menen heti ottamaan asiasta selvää :) xx

   Reply
   • Haidi April 3, 2016

    Täältäkin olisi tullut suositukset Taorminalle! Vilma P blogissa upeita kuvia ja postauksia paikasta :)

    Reply
    • Alexa April 3, 2016

     Ai vitsi, näenkin Vilman perjantaina, joten pitänee haastatella! ;) xx

     Reply
   • Petra April 3, 2016

    Taormina on turismin pilaama.
    Olen asunut vuoden Italiassa, ja viime kesänä pääsin vihdoin tutustumaan ko paikkaan ja mikä pettymys se olikaan! Täynnä turisteja ja turisteille tarkoitettuja kalliita vaatekauppoja sekä krääsämyymälöitä.
    Monet häät siellä kyllä nähtiin sen päivän aikana, eli on varmasti suosittu hääpaikka, mutta mitään intiimiä ja persoonallista siinä ei ole. Valtavan kauniit maisemat toki, sijaitseehan Taormina ylhäällä kukkulalla ja meri vain on niin kaunis,,

    Reply
 2. Kerttu April 3, 2016

  Oltiin viime kesänä Ravellossa Amalfin rannikolla ja se oli todella suosittu wedding destination. Myös eri hääjärjestäjiä oli usempia. Mielettömän kaunis pieni kylä ylhäällä vuorella, jossa hyviä ravintoloita ja upeita hotelleja. Ainut huonopuoli, että lähin lentokenttä Napolissa asti..

  Onnea kihlauksesta!!

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Kiitos kovasti vinkistä ja onnitteluista! :) xx

   Reply
 3. Sohvi April 3, 2016

  Häät Italiassa kuulostaa ihanalta. Varmaan saatte uniikit ja tyylikkäät häät siellä. Jos joku mua joskus erehtyy kosimaan oon haaveillut häistä kreikan saaristossa. Kreikka on itselle sellainen tärkeä ja läheinen maa kun oon siellä paljon matkustellut. Tiedän vain että oma luonne ei ehkä kestä sellaista rentoa mentaliteetia mikä siellä usein on. :D Mutta varmaan teillä onnistuu jos on kerran aika pienet häät tulossa ja homma sen suhteen hanskassa. Odotan kyllä innolla hääpostauksia, sulla on niin varma ja tyylikäs maku. :)

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Oi kuulostaa ihanalle! :) Jee, kiitos kovasti! xx

   Reply
 4. Hanna April 3, 2016

  oi että, kuullostaa täydelliseltä mennä naimisiin Italiassa, niin kaunis maa! Olen hurjan iloinen teidän molempien puolesta ja innolla seuraillaan blogin kautta häähumua – ja ihan sitä normiarkeasikin. Olet yksi suosikki bloggaajistani :)

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Voi kiitos ihana! :) xx

   Reply
 5. eeva April 3, 2016

  Yksi aivan ihana hääpaikka olis Taormiina,fantastinen paikka.Tuli vaan mieleen.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Jes jo toinen vinkki sinne, eli selkeästi upea paikka! :) xx

   Reply
 6. Laura April 3, 2016

  Haaveilen itsekin siitä, että häät voisi tulevaisuudessa järjestää jossain ulkomailla. Kuitenkin itselle paikkaa tärkeämpää on se, että kaikki tärkeimmät läheiset ovat paikalla. Mietin, että maksaako vieraanne itse matkansa ja majoituksensa yms. Entäs jos joku läheisistänne ilmoittaisi joutuvansa jättämään häänne väliin sen takia, ettei ole rahaa lähteä reissuun? Ainakin omassa ystäväpiirissäni on paljon rakkaita, jotka eivät pysty ihan tuosta vaan lähtemään ulkomaille taloudellisista syistä.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Heippa! Ymmärrän pointtisi. Kustannukset ovat kuitenkin sen verran henkilökohtainen asia, että en välittäisi puhua niistä julkisesti. Toivottavasti ymmärrät! :) xx

   Reply
   • janna April 3, 2016

    Vielä kun me suunnittelimme Italia häitä oli ajatus se että he tulevat jotka pystyvät emmekä voi ottaa henkilökohtaisesti jos joku ei Italia valinnan takia pääse paikalle. Kyseessä on omat häät joten ne saa ja jopa pitää olla juuri sellaiset kun itse haluaa :)

    Reply
 7. Annn April 3, 2016

  Hyvä valinta, Italia on kerrassaan upea! :-) Yllätyin vähän kuitenkin:) Ajattelin jostain syystä että menette jonnekin eksoottiseen kohteeseen kauemmas jollekin saarelle tms :-D

  http://alaannnblog.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Haha, joo ei sentään :) xx

   Reply
 8. papukaisa April 3, 2016

  Kuulostaa ihanalta! Ja aikataulullisesti varmasti “helppo” järjestää kun siihen on niin paljon vielä aikaa. Ei tule kiire ja paniikki et nyt äkkiä pitää löytää joku ja sitten mahdollisesti tehdä kompromisseja, jotka jää myöhemmin harmittamaan.
  Voisin kuvitella että teidän häät on visuaalisesti todella kauniit ja ois ihana seurata koko prosessia, mutta ymmärrän täysin että tämä jää varmasti aika pitkälti blogin ulkopuolelle – inspiraatiokuvia lukuunottamatta.

  http://mminimalisticss.com/

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Joo siis aluksi mietittiin ensi kevättä, mutta tuli vaan sellanen fiilis että turhaa sitä kiirehtimään. Mieluummin fiilistellään, käydään siellä paikan päällä ja otetaan ilo irti suunnitteluprosessista.

   En ole vielä päättänyt että minkälaisen linjauksen hää -asioihin teen, mutta varmasti pääsette ainakin jollain tavalla suunnitteluihin mukaan! :) xx

   Reply
 9. Kisu April 3, 2016

  Amalfin rannikko ja Positano! ? upea paikka! Näkisin teidän häiden olevan jotakuinkin tälläiset kuin tässä videolla: https://vimeo.com/108224194

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Ah voi ihana video, kiitos! :) xx

   Reply
 10. Bella Italia April 3, 2016

  Suosittelen Sorrentoa, josta löytyy huikeiden maisemien lisäksi niin laadukkaita hotelleja juhlapaikoiksi kuin kukkaro vain sallii. Sorrenton maisemat ovat illalla omaa luokkaansa ja paikkana se on kivempi kuin Amalfin rannikko, jossa myös olen käynyt. Sorrentossa vieraat viihtyvöt pidempäänkin ja voivat päivisin tutustua helpommin Capriin, Ischialle, Napoliin kuin kauempana olevalta Amalfilta. Myös paikkana Sorrento on itsessään eloisampi ja vilkkaampi kuin Amalfin paikat. Sorrenton lahti on joka ilta täynnä juhlavalaistuja risteilyaluksia odottamassa aamua. Eteläisen Italian säät ovat joka tapauksessa takuuvarmempia lämmön ja sateettomuuden suhteen kuin pohjoisen paikat.

  Olen käynyt maassa noin 23 kertaa eli tiedän siitä jotain.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Hei kokenut Italian matkailija! Kiitos suuresti vinkeistäsi. Täytyykin heti ryhtyä googlailemaan :) xx

   Reply
   • Petra April 3, 2016

    Täällä moni ehdottaa noita turismin pilaamia paikkoja, kuten Amalfin rannikkokin valitettavasti on. Ei siinä mitään, ihania mestoja silti, mutta teillä näkisin kyllä jotain vähän persoonallisempaa :)

    Cilenton rannikko on em vähän alaspäin ja ah, niin kaunista. Löytyisikö sieltä jtn?

    Reply
 11. Jenni April 3, 2016

  Oooh, mäkin olen aina vähän salaa haaveillut häistä ulkomailla. Itse tosin haluaisin Ranskaan, mutta Italiakin on ihana! Taitaa kuitenkin mulla jäädä haaveeksi, kun ei ole varaa maksaa kaikkia vieraita sinne, enkä haluaisi ottaa sitä riskiä että sitten joku ei pääse kun ei ole varaa :)

  http://shakespeareandsparkle.com/

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Ranskassa on kyllä myös mielettömiä paikkoja, mutta jotenkin vaan se Italia kolahti :) xx

   Reply
 12. Laura April 3, 2016

  Mä liputan täysillä myös Positanoa! Se on aivan ihana kylä, just sopivan kokoinen ja mun vierailemista Italian kohteista ehkä kaunein! Mies oli syksyllä Taormiinassa reissulla, se on myös aivan huikea paikka (ja Sisilia yleensäkin) ja maisemat vertaansa vailla! :)

  Reply
 13. Elisabeth April 3, 2016

  Italia on Helsingin lisäksi toinen intohimoni! Eli voin sanoa, että ihan oikean valinnan teitte <3 romanttisempaa paikkaa saa hakea! Ajattelin ehdottaa Toscanaa, hyvä bloggarikaverini USA:sta (joka asuu Firenzessä) meni viime syksynä naimisiin alueella! Löydät paljon konkreettista tietoa häiden suunnittelusta Italiassa hänen blogistaan: http://girlinflorence.com/?s=wedding. Ja hän on huipputyyppi, eli jos kaipaat vinkkejä, häneltä voi ehdottomasti kysyä :) Firenze on muutenkin suosikkikaupunkini Italiassa, ja olen asunut Italiassa itse kaksi vuotta eli olen kiertänyt enemmän Italiaa kuin esim. Suomea. Ihanaa päästä seuraamaan suunnittelua, onnea vielä kerran!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Kiitos paljon ihana! Mä menin heti kaivelemaan arkistoja :) xx

   Reply
 14. Alessia April 3, 2016

  Ehdottomasti Sisiliassa, Taormina on aivan ihana, Catania, Cefalu tai pienet rantakaupungit kuten S’Agata di Militello. Toinen varteen otettava on Toscana, Pisa on mielettömän upea. Liputan Sisiliaa, sillä olen syntynyt siellä ja monet häät paikanpäällä juhlinut! :>

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Kiitos paljon vinkeistä! :) xx

   Reply
 15. Ella B April 3, 2016

  Jainpas selaamaan pitkaksi aikaa naita kommentien haakohteita! Ma olin ihan suunnitellut etta omat haat jarjestettaisiin Etela-Amerikassa mutta melkeinpa mieli muuttuu naita katsellessa. Olen samaa mielta etta ihana fiilistella haita pari vuotta jos ei ole mikaan kiire ja nauttia siita suunnitelusta. Noista kustannuskommenteista mulle tuli mieleen, etta eihan Italia nyt niin kaukana Suomesta ole vaikka vieraat maksaisivatkin oman matkansa. Nain yleisesti ottaen kun haihin on pari vuotta aikaan ehtii vaikka vaan vuodessa saastamaan jo tonnin tai kaksi laitamalla 100-200 sivuun/kk jonka voisi ajatella olevan ihan ok tyossakayvalle ihmiselle. Meidan kaikki vieraat matkustaa lyhyemman tai pidemman matkan —> maapallon toiselle puolen) ja ovat olleet jo ihan innoissaan (haat suunnitteilla kevaalle 2018).

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Joo, fiilistely on kyllä ihan parasta! :) Ja mitä me nyt ollaan katsottu, niin uskon että pääsemme jopa halvemmalla järkkäämällä häät Italiassa. Tai ainakin hinta-laatusuhde tulee olemaan kohdallaan :) xx

   Reply
   • janna April 3, 2016

    Kompaan! Nimenomaan hinta-laatu on varmasti enemmän kohdillaan ;)

    Reply
 16. Emmi M April 3, 2016

  Voi todella lämmöllä suositella Olive in Tuscanya apuun hääjärjestelyihin! Omistajina on ihana suomalainen Piia ja hänen italialainen miehensä Michelle ja he järjestävät mm häitä monessa eri paikkaa Toscanan alueella. http://www.oliveintuscany.com/contact-us/

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Suurkiitos vinkistä! Kuulostaakin tutulta. Luulen että joku tuttukin on tuota suositellut! :) xx

   Reply
 17. Paulina April 3, 2016

  Näin toisessa blogissa kun olivat meneer naimisiin comojärven lähellä. Aivan mahtavat maisemat ja hienot häät. Kannattaa käydä katsomassa. Itse en ainakaan haluaisi mikä on turisti aluetta ?

  Reply
 18. Eveliina April 3, 2016

  Hei jee mahtavaa että olette oikeasti päätymässä Italian-häihin! <3 Mä suosittelen tosiaan Toscanaa, kuten ollaan juteltukin. Italiassa on upeita paikkoja vaikka missä, mutta Toscanan etenkin eteläiset maisemat korkeuseroineen ja pökerryttävän pittoreskeine pikkukylineen on vaan jotain aivan huimaavaa.

  Kirjoittelin meidän häistä enemmän tässä alkuvuonna blogiinkin, siellä lisää :) Häät oli miljöönsä vuoksi ihan eri sfääreissä kuin olisin osannut koskaan kuvitellakaan, aivan uskomaton kokemus kaikin puolin. Jes en malta odottaa lisää hääjuttuja <3

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Ah kuulostaa niin hyvältä! Mä käyn taas selailemassa ja hakemassa inspistä :) xx

   Reply
 19. Heips April 3, 2016

  Jos menette toukokuussa naimisiin, niin kannattaisi tehdä se road trip sanasn vuodenaikaan että näette miltä paikat näyttää juuri silloin.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Heh, tiedetään! ;) En vaan malttaisi odottaa toukokuulle 2017! xx

   Reply
 20. janna April 3, 2016

  Italia oli kans meillä ajatuksena mutta se ei toteudu koska halutaan isovanhemmat mukaan häihin. Kummallakin on vielä ainakim toinen hengissä mutta ei varmasti niin pitkälle matkalle matka kunnossa. Jään tästä syystä innolla odottamaan millaiset häät saatte suunniteltua :) Meillä Helsinki häät 7/17

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Oi ihanaa, nauti suunnittelusta! :) xx

   Reply
 21. Sanna UK April 3, 2016

  Me mentiin naimisiin Sorrentossa, kaupungintalon kauniilla pylvaiden saartamalla sisapihalla. Kaunis tilaisuus. Ei tosin oltu Sorrentossa kuin ne pari paivaa ja muuten Amalfissa. Taorminaa on monet suositelleet. On lomakohteena tuttu ja aika romanttinen paikka. Italia on mun suosikki ja tullut tutuksi lukuisilla lomilla. Entapa Garda jarven maisemat. Hyvin kaunista siellakin. Huoh! valinnan vaikeus.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Hahaha no älä muuta sano :D Kiitos vinkeistä! xx

   Reply
 22. Meri April 3, 2016

  Ensinnäkin, onnea kihlaparille!! Häiden suunnittelu ja järjestely on ihanaa aikaa, kun vaan jaksaa kaikkien yksityiskohtien keskellä muistaa miksi niitä juhlia on järjestämässä… ;)
  Meidän häitä vietettiin kesäkuussa 2014 Italiassa, Toscanassa, ihan Firenzen ulkopuolella. Kävimme paikanpäällä kaksi kertaa ennen häitä, muuten hoidimme järjestelyt Suomesta käsin. Koko kokemus oli aivan uskomattoman hieno ja saimme juhlat jotka olivat juuri sellaiset kuin olimme toivoneetkin.
  Minulla olisi vinkkejä vaikka kuinka paljon, joten jos Toscanaa mietitte, niin laitahan vaikka viestiä! :)

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Ah voi vitsi, kiitos paljon! Mä laitan varmasti viestiä :) xx

   Reply
 23. Katariina April 3, 2016

  Italia on ihana! :) Hyvä valinta! Suosittelen Taorminaa tai Caprin saarta, huikeita paikkoja molemmat :)

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Kiitos vinkeistä! :) xx

   Reply
 24. Julia April 3, 2016

  Moi! Italiassa on kuulemma vähän manjaana meininkiä ainakin virkamiesten osalta… Kuulemma vihkivät vain kahtena päivänä viikossa ja toisena päivänä aamuisin ja toisena myöhään illalla :D Ehkä riippuu paikkakunnasta, mutta näin tutuiltani kuulin.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Haha aijaa :D Mä luulen että otetaan ehkä pappi Suomesta mukaan, eikä tosiaan mennä kirkossa vaan esim. kauniissa puutarhassa :) xx

   Reply
   • Inka April 7, 2016

    Hei, suomalaisilla papeilla ei ole vihkimisoikeutta Suomen rajojen ulkopuolella, paitsi joissain tietyissä asemapaikoissaan, esim. turistipapeilla. http://evl.fi/ulkosuomalaiset/evl_Content435AFA

    Reply
    • Alexa April 7, 2016

     Eikä?! Miksi ajattelin että se olisi vaan niin simppeliä, mutta ei sitten yyh :'( xx

     Reply
 25. sirpar April 3, 2016

  Olin toissa kesänä kahden viikon lomalla Sorrentossa, joka oli aivan ihana paikka. Siellä järjestettiin häitä suunnilleen joka toinen päivä koko lomamme ajan :D Sorrentosta varmasti siis löytyy upeita tunnelmallisia hääpaikkoja. Lähellä myös kivoja saaria, kuten Capri, kuten aikaisempi kommentoija kertoikin :)

  Häät Italiassa ovat kyllä unelma!

  Reply
 26. Anna April 3, 2016

  Hei ja onnea kihlauksesta!
  Sisiliassa suosittelen enemmän aivan ihanaa pikkukaupunkia, Cefalua, kuin Taorminaa. Taorminakin oli toki kaunis, mutta se oli täynnä turisteja, ja itseäni hieman haittasi se, että kaupungissa ei enää päässyt niin autenttiseen alkuperäiseen fiilikseen. Cefalussa turisteja oli huomattavasti vähemmän ja maisemat ja tunnelma ihan huikeat. Sardinia on myös kaunis. Toscanassa puolestaan Siena on ihana vaihtoehto! Keskiaikainen tunnelma mutta rauhallisempi kuin Firenze. Pohjois-Italiassa Verona on vienyt mun sydämen, tosi romanttinen kaupunki ja lähellä Gardajärveä, jos lomailua haluaa jatkaa juhlien jälkeen.

  Reply
  • Alexa April 3, 2016

   Kiitos paljon! Verona on upea, siellä on tullut käytyäkin. Italiassa on kyllä se ihanaa et siellä voi ottaa auton tai junan alle ja reissailla pitkin poikin. :) xx

   Reply
 27. Julia April 3, 2016

  Poikaystäväni on kotoisin Italiasta ja täytyy myöntää että nyt kun ollaan oltu muutama vuosi yhdessä niin välillä huomaan suunnittelevani mielessäni häitä Italiassa :) Hän on kotoisin pohjoisesta, joten olen välillä katsellut siellä sijaitsevia vanhoja linnoja ja viinitiloja. Garda-järvellä on joitakin ihania paikkoja ja sitten tietysti Como-järvellä. Veronan ympäristössä on ihania paikkoja ja onhan se aika romanttinen paikka Romeon ja Julia ansiosta. Prosecco on kotoisin pohjoisesta, joten sitä saa super halvalla suoraan tiloilta.

  Kannattaa ehdottomasti ottaa joku paikallinen mukaan auttamaan, valitettavasti joillain italialaisilla on tapana yrittää huijata turisteja. Amerikkalainen bloggaaja Girl in Florence meni naimisiin Firenzessä vähän aikaa sitten ja kartoitti asiaan liittyvää byrokratiaa jne. paljon blogissaan, oli ainakin mun mielestä tosi hyödyllistä luettavaa. Sori en haluu yhtään rain on your parade, on vaan tässä vuosien varrella tullu huomattua että italialainen kulttuuri vaatii meiltä pedanteilta suomalaisilta aika paljon kärsivällisyyttä :D

  Reply
  • Alexa April 4, 2016

   Haha joo mä tiedän mitä tarkoitat! Meillä on duunissa paljon italialaisia päämiehiä, niin on tullut pistettyä merkille kulttuurierot :D Mutta kiitos kovasti vinkeistä ja mä kurkkaan ton mainitsemasi blogin! xx

   Reply
 28. Pumetta April 4, 2016

  Onnea kihlauksenne johdosta! Kannattaa katsoa myös Lago Maggioren hääpaikat, esim. Isola Bella. Malpensan kentältä pääsee autolla suhteellisen helposti ja alppi- sekä järvimaisemat ovat henkeäsalpaavia. Beatrice Borromeo ja Monacon Pierre Casiraghi menivät vastikään täällä naimisiin.

  Reply
  • Alexa April 4, 2016

   Kiitos paljon vinkeistä! :) xx

   Reply
 29. Sinii April 4, 2016

  Toscanan alueella on ihanat maisemat! :)

  Reply
 30. Matkamirkku April 4, 2016

  Olen itse ollut parissa häissä ulkomailla, olen saanut kutsun myöhemmin kuin eka porukka, koska kaikilla ei ole taloudellisesti varaa lähteä kauas.
  Helppo vieraille on mennä sellaisessa kohteessa naimisiin jonne tehdään pakettimatkoja. Tosin koululaisten vanhemmat joutunevat jättämään häät väliin.
  Kerran entinen luokkakaveri meni Kreikassa naimisiin ja jossain saarella.
  Sesonki ei ollut alkanut, edullisin tapa oli lentää vaihdolla Ateenaan ja sieltä paikallisella lentoyhtiöllä vielä maan sisäinen, päälle majoitukset, lahjat, yhtälö tuli liian kalliiksi.
  Italiaan Finnair lentää suoraan Milaroon ja Roomaan, lisäksi norjalainen .
  Esim Aurinkomatkojen peruskohteet ovat olleet kymmeniä vuosia, näitä kannattaa tutkia samalla kun kohdetta miettii. Paitsi usein lennot ovat lauantaisin ja silloin lentoajat ovat ratkaisevat. Jos lento lähtee klo 6, pitää herätä tunteja aikaisemmin ja jos juhlat jatkuvat samana päivänä myöhään, voi unimatti tulla aikaisin.

  Reply
 31. norppi April 5, 2016

  teidän suunnitelmat kuulostaa upeilta, toivottavasti jaat hääsuunnittelua täälläkin! omiin vajaat 4kk iiks xx

  Reply
 32. Sara April 6, 2016

  Vitsi miten ihanaa lukea teidän hääsuunnitelmista, kun meilläkin on ne edessä lähi vuosina. <3

  Reply
  • Alexa April 6, 2016

   Ah ihanaa! Nauttikaa suunnittelusta :) xx

   Reply
 33. Sofia April 6, 2016

  Voi ihanaa, onnea kihlauksesta ja Italia on mahtava valinta! Me olemme menossa naimisiin syyskuussa Italian toscanassa, Sansepolcron kylässä :) Jos haluat jotain vinkkejä tai muuta niin laita viestiä! Oih en malta odottaa omia häitä ja lukea teidän suunnitelmista! Meilläkin tosiaan vain lähimmät sukulaiset ja ystävät lähdössä mukaan. Kukaan ei joutunut jäädä pois sen vuoksi ettei häät ole suomessa :)

  Reply
  • Alexa April 7, 2016

   Ah kuulostaa ihanalle! Nauttikaa :) Mä saatan laittaa viestiä ;) xx

   Reply
 34. Christel April 7, 2016

  Itse Italiassa pari vuotta asuneena suosittelisin paikoiksi esim.

  – Lago Maggiore
  – Garda järvi
  – Caprin saari
  – Cinque Terre

  Häät italiassa on kyllä varmasti ihanan romanttista ja kaunista! Kannattaa pitää mielessä, että kielimuuri (englantia on edelleen italialaisilla melko heikko) sekä erilainen kulttuuri voi häiden järkkäilyssä aiheuttaa hieman päänvaivaa. Toivottavasti saatten kuitenkin järkättyä unelmahäät ja innolla odotan sitten blogijuttuja niistä! :)

  http://www.lily.fi/blogit/ciaochristel

  Reply
  • Alexa April 7, 2016

   Kiitos paljon vinkeistäsi! :) xx

   Reply
 35. Sirja April 13, 2016

  Häät Italiassa on loistava valinta! Itse olen asunut vuosia Toscanassa ja toimin täällä hääsuunnittelijana juurikin ulkomaisille pareille! Voin sanoa että siiihen on hyvät syynsä miksi monet julkiksetkin valitsevat Toscanan alueen häidensä paikaksi! Täällä on hyvää ruokaa ja viiniä, uskomattomat maisemat, aurinko, hyvät kulkuyhteydet ja oikeastaan ihan kaikkea mitä nyt mieleen voisi tulla toivoa, ja jos kieli-tai kulttuurimuuri huolettaa niin me monikieliset ammattilaiset ollaan täällä sitä varten auttamassa!

  Reply
  • Alexa April 13, 2016

   Ihana kuulla, upeaa!! :) xx

   Reply
 36. Lina Beffa July 2, 2016

  I really recomend a destination wedding! My husband and I got married last October in Tuscany at Castello di Meleto. They were wounderfull! We planned for an outdoor wedding but at the big day the rain was pouring down. I was devastated, but the wedding planner with crew quickly changed the plan and it was absolutely lovely. One good thing with Castello do Meleto is that the have an in house wedding planner which makes everything a bit more wallet friendly :-) Of course you can also chose to work with our own crew of you wish. Safe to say, either way you’re will have the best day(s) ever! Feel free to contact me if you want to know more.

  Reply
  • Alexa July 2, 2016

   Aww thanks so much Lina!! :) xx

   Reply