Chez Dominique

Muutama viikko sitten yllätyin todella positiivisesti saadessani yhteydenoton Chez Dominique-ravintolalta tulemaan tutustumaan heidän illallismenuunsa. Sain valita mieleisen seuralaisen mukaani, ja vaikka Michelin-ravintolan romanttisesta illallisesta tulee heti mieleen rakkaan puolisoni kanssa skoolailu, päätin kuitenkin kutsua daamikseni ihanan ystäväni Vivven, ja viettää ihanan pitkän illan juoruillen ja huikeasta ruoasta nauttien…

Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia illasta. Moni teistä varmasti muistaa paljon keskustelua herättäneen postaukseni joulukuisesta visiitistäni myös michelin-tähdillä palkittuun Ravintola Oloon. Tietenkin olen kuullut ylistystä Dompan ainutlaatuisuudesta, mutta muodostan lahjomattoman mielipiteeni asiasta kuin asiasta vasta kuin minulla on oma kokemus ;)

..Ja jouduinko pettymään? En tippaakaan! Ensimmäisistä shamppanjan kanssa nautituista snackseista lähtien maut olivat omalaatuisia ja herkullisia, palvelu piinkovaa sekä miljöö erityisen paljon omaa
visuaalista silmääni hivelevä. Kaikessa prameudessaan Dominiquen sisustus oli pehmeän valoisa ja hyvin kotoisa.

Meille tarjottiin Vivven kanssa yhdeksän ruokalajin räätälöity illallinen annoksiin sointuvien viinien kanssa, ja heti ensimmäisistä keittöntervehdyksistä alkoi sellainen “makusafari” (kiitos Vivvelle
hienosta kuvailusta heh) että oksat pois! Mielestäni “hienojen ravintoloiden” viehättävyys perustuu juurikin siihen, että kaikki on niin laadukkaista raaka-aineista valmistettua, että tulee maisteltua paljon sellaisia annoksia jota ei ehkä ensimmäisenä listalta itse osaisi tilata – mutta joista muodostuu
hetken ihmettelyn jälkeen uusia suosikkeja!

Tarjoilu sujui niin jouhevasti ja asiansa osaavasti aina leivänmurujen huolellisesta pyyhkimisestä aterioiden välillä vesilasien automaattiseen täyttymiseen. Henkilökunta oli kaikessa asiallisuudessaan myös erittäin ystävällistä, ja useamman tarjoilijan kanssa tuli myös juteltua niitänäitä. 
Hauskaa, että valtaosa tarjoilijoista ei ole suomalaisia, vaan ympäri maailmaa Suomeen päätyneitä rautaisia ravintola-alan ammattilaisia, ja kaikista ikäluokista!

Erityisen paljon pidin tietenkin itse ruoan ja uskomattoman hyvän palvelun lisäksi viinien valinnoista – jokainen tuki upeasti annoksiamme, ja jälleen tuli löydettyä uusia ihastuksia ikisuosikkien
rinnalle. Annoksista, joita kaikenkaikkiaan tuli yhdeksän, on vaikeaa (ellei mahdotonta) nostaa yhtä yli muiden, mutta sokerihiirenä on pakko tunnustaa että jälkkärit veivät sydämeni. 
Ah ne olivat niin taivaallisia, ja juuri sopivan makeita päättämään ihanan iltamme Chez Dominiquessa.

Yhteenvetona Domppa tarjosi meille unohtumattoman makuelämyksen, ja vaikka moni kritisoi Michelin-ravintoloille tyypillisiä pieniä annoskokoja, itse nautin siitä että saan pikkuhiljaa syödä itseni kylläiseksi, ja samalla maistella uusia juttuja ja ihastella toinen toistaan kauniimpia annoksia! Palvelusta en keksi millään pahaa sanaa myöskään – päinvastoin! Monta kertaa illan aikana olimme Vivven kanssa ällistyneitä miten jouhevasti kaikki koordinoitiin ja asiakkaat huomioitiin isossa ravintolssa, ja useamman kerran totesimme yhteen ääneen että NÄINHÄN sen pitäisikin mennä – ystävällisesti, asiantuntevasti sekä ikimuistoisesti. 

//I wrote the Finnish version for an hour, so I’ll be quick with the translation! We had a mind-blowing dinner at Restaurant Chez Dominique with one of my closest friends, Vivve. The night was beyond amazing! We ate nine courses accompanied with great wines and cozy atmosphere. I am looking forward to visiting Chez Dominique again. I highly recommend! :-) 

 

 
 
 
 
 
Nuo kiven näköiset olivatkin maastoutuneita perunoita, nams!
 
 
 

 

 
Rakkautta ensi lusikallisella!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 comments

 1. Anna March 7, 2013

  Mitä mieltä olit Ravintola Olosta vierailusi jälkeen?

  Reply
 2. Pihlaja DeAurora March 7, 2013

  Oi näyttääpä ihanalta ja herkulliselta :)! Mäkin haluaisin käydä tuolla. Kirjoitit postauksen tosi lumoavasti, houkuttelevasti. Haluan tuonneeee

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Hahah joo vitsit mä meen kyllä ehdottomasti uudestaan! Oli hetken sellainen olo että olisi ollut jossain ihan muualla kun Helsingissä:)

   xx

   Reply
 3. Erika C. March 7, 2013

  WAU!

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Hehe;)

   xx

   Reply
 4. Anonymous March 7, 2013

  Oltiin eilen mieheni kanssa pitkällä illallisella CD:ssä, ja en voi muuta kuin yhtyä sun postaukseen. Mieletön palvelu, loistavat maut, uskomattomat viinimätsäykset… Jokainen annos oli upeasti rakennettu visuaalisella ilotulituksella höystettynä. Ymmärrän, että on ihmisiä, jotka eivät saa tällaisista kokemuksista mitään irti. Tuolloin hintakin voi tuntua älyttömältä. Mutta jos rakastaa ruokaa, niin pari sataa euroa tästä on mun mielestä todella kohtuullinen hinta. Hans on tähtensä ansainnut.

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Ah kiteytit ajatukseni loistavasti! :)

   xx

   Reply
 5. Elisabeth March 7, 2013

  Hienolta näyttää, ja hyvää ruokaa tuolta on aina saanut. Itse valitettavasti olen huomannut että kaikki tarjoilijat tuolla ei suinkaan tiedä mitä tarjoavat. Sitä ei saisi tapahtua ton luokan paikassa. Joskus annokset eivät myöskään ole kohdistettuja oikeille henkilöille. Kun esim. tietävät että kävijä haluaa ottaa kuvia (edustaa lehdistöä/blogia), kannattaisi satsata annoksiin, joista ei joudu yhdellä kädellä pitämään kiinni (näin on käynyt mm. annoksen kanssa joka tarjoiltiin kananmunan sisällä ja kuppia munalle ei siis ollut). Tahmakätisenä ei tehnyt sitten mieli ottaa kuvia.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Totta puhut, tuon tasoisessa paikassa pitää kaikki olla kohdallaan ihan viimeistä silausta myöten.:)

   xx

   Reply
 6. Camilla March 7, 2013

  Tätä ei nälkäisenä olisi kannattanut lukea! :D Mulle tuli mieleen, kun juuri vähän aika sitten olit Porvoossa Haikon kartanossakin käymässä ja itse olen alunperin Porvoosta kotoisin, niin suosittelisin joskus kokeilemaan myös Porvooseen viime kesänä rantautunutta ja paljon ylistystä saanutta Sinne ravintolaa. :) Olimme poikaystäväni kanssa nauttimassa uuden vuoden menusta siellä ja siitä jäi aivan samanlaiset fiilikset kuin teilläkin CD:sta postauksen perusteella! :) Suosittelen siis!

  http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse:)

   xx

   Reply
 7. Anonymous March 7, 2013

  Mistä johtuu turvotus poskissa, hammasleikkaus tms takana?

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   HAHAHA joo kyllä! nooot! Ihan luontaset hamsteriposket :) xx

   Reply
 8. Riina-Lotta March 7, 2013

  Herkullinen postaus! :)

  http://letti-lotta.blogspot.fi/?m=1

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   kiitos:)

   xx

   Reply
 9. Krista March 7, 2013

  Voi vitsit mitä kuvia! Nam! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Hihi jeps:)

   xx

   Reply
 10. Anonymous March 7, 2013

  mietin eka että miten ihmeessä oot jaksanu syödä yhdeksän ruokalajia, mut kuvat nähtyäni tajusin että nehän oli tommosia pikkuannoksia :-D mahtavaa, ite oon ollu semmosessa ravintolassa missä vedettiin seittemän ruokalajin illallinen, ja kaikki annokset tuntui ihan hirmuisan suurilta! vaikka ne tais olla ”vaan” kolme-neljä kertaa noiden CD:n annoksien kokoset..

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Haha joo oli noi onneks hurjan pieniä:) Muistan kyllä joskus syöneeni saman setin Luomossa ja olleen niin ähkytäynnä että vyöryin kotiin ja makasin liikuntakyvyttömänä sängyssä :D Voi olla että Dompassa oli tarpeeksi pitkät välit ruokalajien väleissä:)

   xx

   Reply
 11. Anonymous March 7, 2013

  Yhtään epäilemättä CD:n erinomaisuutta,verrattuna OLO vierailuusi CD:llä saattoi olla hippasen etulyöntiasema, olithan heidän kutsumanaan paikassa, ja olivat tietoisia, että kirjoitat käynnistä blogiisi. Saattaisi olla, että vastaavassa tilanteessa palaute OLOstakin olisi ollut toisenlaista. Vai mitä mieltä olet? Toki huippupaikan palvelu ja ruoka tulee olla jokaiselle asiakkaalle aina yhtä huippua. Mutta silti mulle jäi vähän epäreilu fiilis..

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 7, 2013

   Dompalla oli etuoikeus, se on selvä. Mutta mulla on tähän hyvin yksinkertainen vastaus: Jos jokaista asiakasta kohdeltaisiin kun “Michelin-tarkastajaa”, niin tuskinpa olisi yhtään epätyytyväisiä asiakkaita :) Eli tasa-arvo kunniaan, niin homma toimii paikassa kun paikassa! xx

   Reply
 12. martina caruso March 7, 2013

  HELLO DEAR …!
  I just arrived in your blog, wonderful!
  I would be really happy if you would to follow each other? … let me know
  TI APPEARANCE
  KISSES AND HAVE A NICE DAY!

  MY BLOG> http://mcaruso930.blogspot.it/

  FACEBOOK> http://www.facebook.com/ThisIsMyStyleByMartinaBlog?ref=hl

  Reply
 13. Anna March 8, 2013

  Wow, stunning pictures! Looks like you had an amazing evening. Love your nails in this post! :) Sparkly is always a good choice! :)

  btw. beautiful new banner and happy women’s day. x

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 8, 2013

   Thanks:) You too! xx

   Reply
 14. Essi March 9, 2013

  Yhdeksän ruokaa kuulostaa paljolta, mutta kun näkee noi annokset, niin miettii, että tuleeko noista ees täyteen:D Itse syön mielummin Rossossa lehtipihvin (tai sitten ihan vaan sen BigMac aterian:D), kun laittaisin rahaa tuollaiseen, mutta jos joku tarjoaa, niin haluaisin ehdottomasti joskus kokeilla:)!

  Reply