Cafe Kokko

cafe-kokko3cafe-kokko6cafe-kokko4cafe-kokkocafe-kokko7
Pitkästä aikaa kahvilavinkkiä kehiin! Olen viime aikoina käynyt useaan otteeseen aivan ihastuttavassa Cafe Kokossa. Cafe Kokko sijaitsi aikaisemmin Katajanokalla, ja silloin siellä tuli pistäydyttyä vain harvoin. Olin maailman onnellisin Kokon muuttaessa Kalevankadulle, sillä se mahdollistaa extempore kahvireissut useammin. Tosin pakko sanoa että sijainti tekee Kokosta salapaikan, jonne ei helposti eksy. Paikka on sisäpihalla A-rapun toisessa kerroksessa, joten se täytyy todella entuudestaan tietää – siksi halusinkin siitä kirjoittaa!

Parasta valikoimassa on se että kaikki tarjolla oleva on terveellistä (gluteenitonta ja maidonta), ja mielettömän hyvää tietenkin. Välillä olen hakenut myös raakakakkuja mukaan viemisiksi kavereille, mikä on osoittautunut loistavaksi valinnaksi. Ei tarvitse arvuutella kaverin dieetteja tai allergioita, sillä raakakakut kelpaa lähes kaikille. Omat suosikkini Kokon valikoimasta on passion-laku ja raakasuklaa-mansikka – suosittelen testaamaan!

Here’s one Helsinki tip to kick off the week! One of my favorite cafes is Cafe Kokko, which serves the best raw cakes in town. Everything Kokko has on its menu is totally gluten and dairy free, so you can enjoy your afternoon tea moment guilt-free. The location is a bit tricky, so that’s why I wanted post about it. Cafe Kokko is located on Kalevankatu 31, but you need to go to the courtyard and then to the second floor. It looks like a normal apartment from the outside. My favorite cakes are the passion-licorice and raw chocolate – strawberry, yummy. More Helsinki tips here!

Photos by: Janita Autio / Cafe Kokko Kalevankatu 31 A 6 (Courtyard, 2nd floor)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 comments

 1. Natali January 18, 2016

  I’ve been visiting their cafe when it was still back in Katajanokka, but I haven’t payed the visit to the new location yet. Anyhow, I do love their cakes, smoothies/ juices and sandwiches AND esp. the interior!

  http://lartoffashion.com/4-city-windows/

  Reply
  • Alexa January 18, 2016

   Totally! :) I totally loved the atmosphere there in Katajanokka, especially during summertime. But it’s “way too far” from home :D But now I’m really glad they are in the neighborhood. xx

   Reply
 2. Pinja January 18, 2016

  Täytyisi kyllä ehdottomasti tutustua Helsingin kahviloihin paremmin, hyviä kahviloita kun tuntuu olevan vaikka millä mitalla! Cafe Kokkoonkin olen blogeissa ja Instagramissa törmännyt, mutta itse en ole vielä koskaan siellä käynyt :)

  Reply
  • Alexa January 18, 2016

   Ah joo! Viimeisen parin vuoden aikana on kyllä tullut vaikka mitä ihania! :) xx

   Reply
 3. Serena January 18, 2016

  Mainitsemiesi maidottoman ja gluteenittoman lisäksi kaikki herkut cafe kokossa ovat myös sokerittomia (siis eivät sisällä valkoista sokeria) ja vegaanisia.
  Huomauttaisin kuitenkin, että monelle allergikolle ne eivät sovi, sillä kaikki tuotteet sisältävät (aika reilustikin) pähkinää ja suuri osa myös mantelia. Yms.
  Ihana paikka kuitenkin! Yksi parhaista.

  Reply
  • Alexa January 18, 2016

   Haha joo sokeriton on mulle ihan itsestäänselvyys, etenkin kun kirjotin että kaikki herkut on terveellisiä ;) Totta puhut, sillä itsekin olen allerginen pähkinöille. Siitä huolimatta Kokosta löytyy kyllä useita kakkuja joita minäkin pystyn syömään! :) xx

   Reply
 4. Sasha January 18, 2016

  This cake looks heavenly!
  xx
  SASHA

  Reply
 5. Elisabeth January 18, 2016

  Itse olen myös käynyt useaan otteeseen Cafe Kokossa ja tosi hyvä paikka kyseessä!! Ulkopaikkakuntalaisena en kuitenkaan ole hirveästi törmännyt muihin vastaaviin “raakakahviloihin”. Tiedätkö onko tällaisia muita vastaavia Helsingissä?

  Reply
  • Alexa January 19, 2016

   Muistaakseni Pursimiehemkadulla on sellainen kun Cafe KUUMA. Pitänyt käydä siellä jo pitkään, mutta en ole miustanut! Täytyy siis ehdottomasti käydä testaamassa se :) xx

   Reply
 6. Katja January 20, 2016

  Kiitos vinnkkistä. Pitää käyda kokeilemassa ens keralla kun suomeen tulee käymään. :)

  Reply